Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακή συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

 


Με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου.

Μία ξεχωριστή διαδικτυακή συναυλία έρχεται την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου στο επίσημο κανάλι του Πνευματικού Κέντρου: https://www.youtube.com/c/ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΚΕΝΤΡΟΙ

Ωδείο ArsNova

Παρέα με τον Δημήτρη Υφαντή

Μαζί του οι Σωκράτης Καραβίδας (ηλ. μπάσο)

και Κώστας Δημητρίου (ντραμς)

ΕΟΔΥ: Εξήντα έξι θάνατοι σήμερα, 476 νέα κρούσματα

 


8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα έξι νέοι θάνατοι, 476  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 476 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135931, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5356 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40165 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 146 (31.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 862 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4672 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1899 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο: Επτά λόγοι που ο κίνδυνος μεγαλώνει κατά τη διάρκεια των εορτών

 

*Ο Στέφανος Γρ. Φούσας MD, FESC, FACC, είναι Συντονιστής Τομέα Καρδιάς METROPOLITAN GENERAL, Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας. Τ. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 

Διαβάστε τους κυριότερους παράγοντες που αυξάνουν τα ποσοστά εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και μάθετε πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε

Επτά είναι οι κύριοι παράγοντες, που αυξάνουν τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά την εορταστική περίοδο:

1. Απότομη μεταβολή θερμοκρασίας

2. Διακοπή φαρμάκων λόγω εορτών

3. Ακατάστατη διατροφή

4. Έναρξη απότομης άσκησης λόγω διακοπών

5. Υπερβολικό κόστος και οικονομική αδυναμία

6. Διακοπή φαρμάκων λόγω οικονομικής κρίσης

7. Κατάθλιψη σε μοναχικά άτομα

1. Απότομη μεταβολή θερμοκρασίας

Από βιβλιογραφικά δεδομένα έχει παρατηρηθεί αύξηση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών κατά την απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας, που συνήθως συμβαίνει το χειμώνα. Αυτό πιθανόν οφείλεται σε ρήξη των αθηρωματικών πλακών και εν συνεχεία σχηματισμός θρόμβου και απόφραξη της αντίστοιχης αρτηρίας. Με την εμφάνιση του εμφράγματος, ο ένας στους πέντε ασθενείς πεθαίνει αιφνιδίως ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις πρέπει να πάρουν υπογλώσσια μία ασπιρίνη και με ασθενοφόρο να μεταφερθούν σε νοσοκομείο με Αιμοδυναμικό Εργαστήριο τις πρώτες δύο ώρες από την εμφάνιση του πόνου. Η ασπιρίνη είναι απαραίτητη για να λυθεί ο θρόμβος, που σχηματίζεται, η δε μεταφορά με ασθενοφόρο είναι αναγκαία γιατί την πρώτη ώρα συμβαίνουν θανατηφόρες αρρυθμίες και στο ασθενοφόρο υπάρχει απινιδωτής για να ανατάξει την αρρυθμία, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να γίνει με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο και εκεί θα γίνει η διάκριση εάν είναι αιμορραγικό ή θρομβοτικό με Αξονική Τομογραφία Εγκεφάλου και μετά θα ακολουθήσει η κατάλληλη θεραπεία.

2. Διακοπή φαρμάκων λόγω εορτών

Κατά τη διάρκεια των διακοπών παρατηρείται διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής σε ασθενείς καρδιοπαθείς. Ασθενείς, που λαμβάνουν αντιαιμοπεταλιακή αγωγή μετά από αγγειοπλαστική ή αορτοστεφανιαία παράκαμψη, συχνά δεν είναι τακτικοί κατά τη διάρκεια των διακοπών και αυτό έχει σαν συνέπεια την εμφάνιση οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.

3. Ακατάστατη διατροφή

Έχει παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών η ακατάστατη και υπερβολική διατροφή και η κατανάλωση αυξημένου ποτού. Έτσι, ασθενείς με ρυθμισμένη καρδιακή ανεπάρκεια εύκολα μεταπίπτουν σε οξύ πνευμονικό οίδημα και κυρίως με αυξημένη ποσότητα άλατος στη διατροφή.

4. Έναρξη απότομης άσκησης λόγω διακοπών

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια των διακοπών αρκετοί καρδιοπαθείς ξεκινούν έντονη σωματική δραστηριότητα (όπως πεζοπορία ή αθλήματα). Η απότομη σωματική δραστηριότητα πολλές φορές και σε άτομα χωρίς καρδιοπάθειες μπορεί να προκαλέσουν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Συνιστάται η έναρξη της σωματικής δραστηριότητας να ξεκινά σταδιακά και με καθημερινή αύξηση της άσκησης των 5-10′.

5. Υπερβολικό κόστος και οικονομική αδυναμία

Αρκετοί καρδιοπαθείς, που πηγαίνουν διακοπές δεν υπολογίζουν το οικονομικό κόστος και με το λογαριασμό, που συνήθως είναι αυξημένος έχουν υπερβολικό άγχος να ανταπεξέλθουν και το άγχος επιβαρύνει τις καρδιοπάθειες και είναι μία από αιτίες, που προκαλεί έμφραγμα και εγκεφαλικό.

6. Διακοπή φαρμάκων λόγω οικονομικής κρίσης

Παρατηρείται επίσης διακοπή φαρμάκων λόγω οικονομικής κρίσης, που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως στη χώρα μας.

7. Κατάθλιψη σε μοναχικά άτομα

Τα μοναχικά άτομα τις ημέρες αυτές των εορτών έχουν αυξημένη κατάθλιψη.

ΠΗΓΗ: https://ygeiamou.gr/blogs/emfragma-ke-egkefaliko-episodio-epta-logi-pou-o-kindinos-megaloni-kata-ti-diarkia-ton-eorton/

Περιφέρεια Ηπείρου: Εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα

 


Το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, η Περιφέρεια έχει παρέμβει σε κάθε ποταμό, παραπόταμο και τάφρο, «δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες για να μην έχουμε πλημμύρες.

Ενδεικτικά ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δρομολογούνται στις Περιφερειακές Ενότητες, ήτοι: 

·   Στη δημοπράτηση μελέτης 2. 7 εκ. ευρώ για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

·   Στην  αποκατάσταση των ρεμάτων της Π.Ε. Πρέβεζας ( Τούση και Καρυδά) τα  οποία παίρνουν το δρόμο υλοποίησης, μέσω του  Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». 

·   Για την Ηγουμενίτσα πρόκειται να υλοποιηθεί έργο αξίας περίπου 4,3 εκ. ευρώ, το οποίο εντάχθηκε με μελέτη του Δήμου στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

·   Στην Άρτα καθαρίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια το ρέμα Μπούση και πλέον είναι δυνατή η εκπόνηση μελετών για οριστικές λύσεις.

Επίσης ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι χάρη στις έγκαιρες παρεμβάσεις της Περιφέρειας αποφεύχθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Χρηματοδότηση για το νοσοκομείο Πρέβεζας

Την εγγραφή της πίστωσης των 570.000 ευρώ για βελτίωση των κτιριακών υποδομών του νοσοκομείου Πρέβεζας στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ζίτσας η διανομή των εορταστικών πακέτων διατροφής

 


 «Δίχτυ» κοινωνικής προστασίας άπλωσε και αυτές τις γιορτές ο Δήμος Ζίτσας διανέμοντας πακέτα με βασικά είδη διατροφής σε σπίτια ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και δικαιούχων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)».

359 οικογένειες έλαβαν στα σπίτια τους τα πακέτα με τα είδη διατροφής καθώς όλες οι διανομές έγιναν εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορωναϊού COVID -19.

Τα προϊόντα που περιλάμβαναν τα πακέτα συγκεντρώθηκαν μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)»,  με αγορά από ίδιους πόρους του Δήμου Ζίτσας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο  και από δωρεές του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ», της Φάρμας «ΝΑΚΗΣ», καθώς και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Επίσης στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου διανεμήθηκαν χριστουγεννιάτικα γλυκά (μελομακάρονα και κουραμπιέδες) που έφτιαξαν οι μάγειρες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Να σημειωθεί πως τόσο για τη διανομή όσο και για την οργάνωση των προσφερόμενων ειδών εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της προϊσταμένης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Κων/νας Μάγκου, εργαζόμενοι του Δήμου Ζίτσας και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Ο Δήμος Ζίτσας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία προσφέρει στήριξη στους δημότες που περνάνε δύσκολα», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του  Κοινωνικού  Παντοπωλείου του Δήμου Ζίτσας, Παναγιώτης Μαλισσόβας και τονίζει «σε αυτή την προσπάθειά μας έχουμε συμπαραστάτες επιχειρήσεις και συμπολίτες μας και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό». 

ΠΗΓΗ: https://www.zitsa.gov.gr/

Αυτοδιοικητική Συνεργασία: Ξανά εκτεθειμένος απέναντι στους δημότες και αυτή τη φορά διπλά ο Δήμαρχος Ζίτσας

 


Ελεούσα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Ξανά εκτεθειμένος απέναντι στους δημότες και αυτή τη φορά διπλά ο Δήμαρχος Ζίτσας.

Η παράταξή μας στις 20-11-2019 εξέδωσε δελτίο τύπου με τίτλο «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ. ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ Ή ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ;» (έγγραφο 1). Αφορμή ήταν το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος αποφάσισαν να μη φέρουν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ούτε να ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας βιοαερίου στην Κοινότητα Κάτω Λαψίστας.

Η παράταξή μας ανέλαβε τότε πρωτοβουλία να ενημερώσει τους δημότες οργανώνοντας περιοδείες στα χωριά, καταθέτοντας συνολικές προτάσεις, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και πιέζοντας να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Καταφέραμε λοιπόν να ληφθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο να καταθέσει ο Δήμος προσφυγή κατά της λειτουργίας της μονάδας. Μάλιστα η παράταξή μας ήταν αυτή που επέλεξε και τον δικηγόρο που θα εκπροσωπούσε τον Δήμο μιας και ο Δήμαρχος δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό όπως μας δήλωσε.

Η προσφυγή κατατέθηκε ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εκδόθηκε η από 01-09-2020 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 29-09-2020 (έγγραφο 2), σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή του Δήμου Ζίτσας και ακυρώθηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου: «Κατασκευή και Λειτουργία μονάδας για την παραγωγή και εκμετάλλευση Βιοαερίου συνολικής ισχύς 0.499 MW στην Κοινότητα Κάτω Λαψίστας».

Έχουν παρέλθει ΤΡΕΙΣ (3) ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΜΗΝΕΣ από όταν αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του αρμόδιου Υπουργού που δικαίωσε τον Δήμο Ζίτσας. Αλήθεια πότε έλαβε γνώση αυτής ο Δήμαρχος Ζίτσας; Είναι δυνατόν να μην έχει τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ που του εστάλη η απόφαση; Αποκλείουμε να μην τον ενημέρωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος ΑΜΕΣΑ για μια μάλιστα θετική απόφαση. Γιατί άραγε δεν ενημέρωσε ακόμη το δημοτικό συμβούλιο; Γιατί δεν ενημέρωσε την Πρόεδρο της Κοινότητας Κάτω Λαψίστας; Να υποθέσουμε ότι δεν χάρηκε με την απόφαση αυτή;

Κιβωτός του Κόσμου: Ευχές για τις γιορτές

 


Αγαπητοί μου αδελφοί και συμπαραστάτες  στον καλό αγώνα της ζωής.

Το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη.

Ας πράξουμε το ιερό μας χρέος προς τον πλησίον μιμούμενοι τον μικρό Χριστό που γεννιέται και ας παραμείνουμε χριστιανοί και αυτά τα Χριστούγεννα.

Παρ’ όλη την σωματική απόσταση που επιβάλλεται να τηρούμε από αγάπη προς το διπλανό μας, ψυχικά, ας μην ξεχάσουμε να παραμένουμε κοντά ο ένας στον άλλον και ιδιαιτέρως σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ας προσπαθήσουμε να εφεύρουμε τρόπους να εκφράσουμε την αγάπη αυτή βοηθώντας,  όπως μπορεί ο καθένας μας. Στην Κιβωτό του Κόσμου όλοι μας, παιδιά, συνεργάτες, εθελοντές και συμπαραστάτες, αγωνιζόμαστε καθημερινά να διώξουμε τις δυσκολίες από τις καρδιές μας και να ατενίσουμε τη ζωή που μας χαρίζει απλόχερα ο Χριστός με αισιοδοξία και με την αιώνια προοπτική κι ελεύθερα χωρίς ιδιοτέλεια, να την μεταδίδουμε σε όσους ζητούν την βοήθειά μας. Να μετατρέπουμε  κάθε δυσκολία  σε ευκαιρία απόδειξης της ελπίδας και της αγάπης μας με όποιο κόπο και θυσία χρειαστεί. Ο Θεός μας δείχνει τον τρόπο και κυρίως προς τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως τη μάνα και το παιδί που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη.

Εύχομαι η αέναη Γέννηση του Χριστού μας να  χαρίζει σε όλους μας απλόχερα την Αγάπη Του, αλλά και δύναμη, υγεία κι ευλογία ώστε και φέτος, ακόμα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, να βγούμε νικητές στον στίβο της ζωής και της αλληλεγγύης.

Το νέο έτος είθε να μας βρει απαλλαγμένους από όλες τις δύσκολες καταστάσεις που περνούμε αυτή την περίοδο και ο Θεός να μας επαναφέρει στην κανονικότητα όπου θα μπορούμε πλέον από κοντά να βρισκόμαστε και να εκδηλώνουμε την αγάπη μας.

Με Αγάπη Χριστού

π. Αντώνιος Παπανικολάου

Κιβωτός του Κόσμου

Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Τ.Κ. 44002

Τηλ.: 26570 - 31005 & 31006

www.kivotostoukosmou.org

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός - Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας &Προστασίας Μητέρας & Παιδιού

Εξήντα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


 Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (59.990) έλεγχοι, από τους οποίους οι (8.306) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.230) παραβάσεις και (49) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(984) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(235) στην Αττική,

(141) στην Κρήτη,

(119) στη Θεσσαλονίκη,

(65) στην Κεντρική Μακεδονία,

(65) στη Στερεά Ελλάδα,

(63) στη Θεσσαλία,

(60) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(60) στην Ήπειρο,

(50) στη Δυτική Ελλάδα,

(40) στην Πελοπόννησο,

(28) στη Δυτική Μακεδονία,

(28) στο Νότιο Αιγαίο,

(19) στα Ιόνια Νησιά και

(11) στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (59.566) ομοειδείς παραβάσεις.

(234) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (224) πρόστιμα 300 ευρώ και (10) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(46) στην Κρήτη,

(40) στην Αττική,

(22) στην Κεντρική Μακεδονία,

(21) στο Βόρειο Αιγαίο,

(19) στη Στερεά Ελλάδα,

(16) στη Δυτική Ελλάδα,

(16) στη Θεσσαλονίκη,

(16) στη Θεσσαλία,

(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (8) στη Δυτική Μακεδονία,

  (7) στην Πελοπόννησο,

  (5) στο Νότιο Αιγαίο,

  (2) στα Ιόνια Νησιά και

  (2) στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (22.992) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (21.722) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.270) των (150) ευρώ.

(10) παραβάσεις και (49) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού – clickaway κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε υπεύθυνη σωματείου καθώς και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας του για διοργάνωση επιτραπέζιων παιχνιδιών. Στους παρευρισκόμενους επιβλήθηκαν από 600 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα και 300 ευρώ σε ένα άτομο,

- σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ταβέρνας για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 8 παρευρισκόμενους πελάτες,

Στη Δυτική Μακεδονία, 1.500 ευρώ σε ιερέα για λειτουργία σε Ιερό Ναό με παρουσία πιστών.

Στην Πελοπόννησο 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερέα για λειτουργία σε Ιερό Ναό με την παρουσία πιστών και επιβολή προστίμου 5.000 σε ιδιοκτήτη καφενείου για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

Στην Κεντρική Μακεδονία 2.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ μπαρ, για παραβίαση όρων λειτουργίας.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (544) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (602) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις:

- Στην Κρήτη, συνελήφθησαν (30) άτομα και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία στο Ρέθυμνο, ενώ 14 από τα 30 άτομα κατηγορούνται και για παράνομο τυχερό παίγνιο. Επιπρόσθετα στον διοργανωτή της συνάθροισης επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ (σχετ. το από 28-12-2020 Δελτίου Τύπου).

- Στο Νότιο Αιγαίο συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα για συμμετοχή σε ιδιωτική συνάθροιση. Στον διοργανωτή επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 και στους υπόλοιπους 7 από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- Στη Θεσσαλία συνελήφθη ημεδαπός και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης. Παράλληλα επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα που συμμετείχαν στη συνάθροιση για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- Στη Δυτική Ελλάδα, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 συμμετέχοντες στη συνάθροιση.

- Στη Χαλκιδική συνελήφθησαν (7) ημεδαποί που συμμετείχαν σε συνάθροιση σε ιδιωτικό χώρο. Η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον διοργανωτή της συνάθροισης είχε ανακοινωθεί με το χθεσινό Δελτίο Τύπου.

Τέλος βεβαιώθηκαν (2) παραβιάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (22) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιόνια Οδός: Οι τιμές διοδίων από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου


Μειωμένα τέλη διοδίων  από 0,05€ έως και 0,25€, θα ισχύουν στους σταθμούς διοδίων της Ιόνιας Οδού, την οποία διαχειρίζεται η «Νέα Οδός», από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020 προς Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 (ώρα 00:01), λόγω της ετήσιας  τιμαριθμικής προσαρμογής διοδίων τελών.

Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στον παρακάτω πίνακα.

Με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται τα μειωμένα τέλη, ενώ με μαύρο χρώμα αυτά που παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με το 2020.

Ανενόχλητοι βολτάρουν οι λαθρομετανάστες στο ακριτικό Πωγώνι Ιωαννίνων

 Άφαντα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για ενάμιση μήνα

  

Άμεση είναι η ανάγκη της επαναλειτουργίας του στρατιωτικού φυλακίου της Καστάνιανης

Σύροι, Αφγανοί, Παλαιστίνιοι, Πακιστανοί και άλλοι, χωρίς έγγραφα, περιφέρονται στα ακριτικά χωριά της Ηπείρου, αναζητώντας διέξοδο προς την Αλβανία .

Από τις αρχές Νοεμβρίου (!) δεν έχει εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα χωριά του Πωγωνίου. Άνδρες του FRONTEX εγκατεστημένοι στην Αλβανία, αποτρέπουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα!

Όπως είναι γνωστό, ο κορωνοϊός έχει φέρει εδώ και μερικούς μήνες τα πάνω κάτω, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη, με ένα μικρό διάλλειμα, το περασμένο καλοκαίρι. 

Από τις 7 Νοεμβρίου 2020, στη χώρα μας έχει επιβληθεί δεύτερο λοκντάουν, το οποίο είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει. Επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο μερικές φορές, οι αστυνομικές Αρχές, επιβάλλουν βαρύτατα πρόστιμα στους πολίτες, προφανώς εντελώς των ανωτέρων τους. 

Μόνο το περασμένο Σάββατο 19/12/2020, επιβλήθηκαν 1.686 πρόστιμα, συνολικού ύψους 544.100Ε!

Δείτε το βίντεο: Δύο μήνες χωρίς συγκοινωνία οι ακρίτες του Πωγωνίου

Σε ένα κρεσέντο ιδιαίτερα σκληρών δηλώσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Χρυσοχοΐδης, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «θα σφραγιστούν ακόμα και σπίτια αν χρειαστεί», αναφερόμενος ειδικά στη Δυτική Αττική.

Ομολογούμε, ότι ήχησαν πολύ παράξενα στα αφτιά μας οι παραπάνω δηλώσεις, από έναν πολιτικό, ο οποίος κατά τις προηγούμενες θητείες του στο ίδιο Υπουργείο δεν μας είχε συνηθίσει σε κάτι ανάλογο…

Δυστυχώς, απ’ ό, τι φαίνεται, όλη η αυστηρότητα και τα σκληρά μέτρα, εξαντλούνται στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν πολύ περισσότερες υποχρεώσεις από δικαιώματα, ενώ και με την περίφημη «ατομική ευθύνη», κατηγορούνται για κυβερνητικά λάθη και παραλείψεις. Είναι η γνωστή ιστορία όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, όπου ποτέ δεν φταίει κανένας πολιτικός, αλλά μονίμως κάποιοι άλλοι…

Χωρίς δωρεάν φάρμακα από 1η Ιανουαρίου οι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ

 


Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4655/2020, η πλήρης απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων (που σταμάτησαν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ τον Δεκέμβριο του 2019) από τη συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων, λήγει στις 31-12-2020.

 Η ΕΝΥΠΕΚΚ με την από 4-12-2020 ανακοίνωση-επείγουσα έκκλησή της έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να θεσπίσει άμεσα μόνιμη απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από τη συμμετοχή στα φάρμακα ή να παρατείνει την απαλλαγή για τουλάχιστον ακόμη 1-2 έτη.

"Έτσι, από 1-1-2021, 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι με μεικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας (ΗΔΙΚΑ-ΗΛΙΟΣ για Νοέμβριο 2020), θα πληρώνουν χωρίς απαλλαγή τα φάρμακά τους, δηλαδή θα καταβάλλουν την αναγραφόμενη τιμή λιανικής πώλησης.

Θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας στον άντρα με χορήγηση αυτόλογου πλάσματος αίματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια (PRP)

 


Οι νεότερες, καινοτόμες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας επικεντρώνονται στις αναγεννητικές θεραπείες, οι οποίες στοχεύουν στην υποκείμενη αιτία της ενδοθηλιακής δυσλειτουργίας και στην αποκατάσταση της δομής και λειτουργίας του πάσχοντος στυτικού ιστού, προκειμένου να επιτύχουν «ίαση» του παθολογικού προβλήματος και όχι μόνο απλή θεραπεία των συμπτωμάτων.

Ένα πραγματικά αναγεννητικό μοντέλο θα επιτρέψει την αποκατάσταση και την μακροπρόθεσμη διατήρηση της στυτικής λειτουργίας μέσω ρύθμισης ενδογενών χημικών παραγόντων (αυξητικοί παράγοντες κ.λπ) που επιφέρουν επιδιόρθωση/αναγέννηση των νευρικών και μυϊκών κυττάρων. 

Μεταξύ των αναγεννητικών θεραπευτικών προσεγγίσεων για τη στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνονται, η χορήγηση πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma [PRP]), η τοπική εξωσωματική εφαρμογή ωστικών (κρουστικών) κυμάτων χαμηλής έντασης και η θεραπεία με βλαστοκύτταρα (Stem Cells).

Τα παραπάνω επισημαίνει ο κ. Ευάγγελος Σπυρόπουλος, Αρχιπλοίαρχος Ιατρός ΠΝ. ΕΑ., Χειρουργός Ουρολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνεργάτης του Metropolitan Hospital εξηγώντας πως ένα  πραγματικά αναγεννητικό μοντέλο θα επιτρέψει την αποκατάσταση και την μακροπρόθεσμη διατήρηση της στυτικής λειτουργίας μέσω ρύθμισης ενδογενών χημικών παραγόντων (αυξητικοί παράγοντες κ.λπ) που επιφέρουν επιδιόρθωση/αναγέννηση των νευρικών και μυϊκών κυττάρων. Μεταξύ των αναγεννητικών θεραπευτικών προσεγγίσεων για τη στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνονται, η χορήγηση πλάσματος εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma [PRP]), η τοπική εξωσωματική εφαρμογή ωστικών (κρουστικών) κυμάτων χαμηλής έντασης και η θεραπεία με βλαστοκύτταρα (Stem Cells).