Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δημοπρατήθηκε η παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας-Α/Κ Άρτας

Δημοπρατήθηκε σήμερα με ανοικτό διαγωνισμό, το έργο «Υπολειπόμενες εργασίες παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας-Α/Κ Άρτας» προϋπολογισμού 10.100.000 € (με ΦΠΑ).
Προσφορά κατάθεσαν εννέα (9) εργοληπτικές επιχειρήσεις και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρία Ηλιοχώρα ΑΕ, με μέση έκπτωση 34,67%.

Το έργο έχει συνολική προθεσμία εκτέλεσης πέντε (5) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Με το έργο ολοκληρώνεται το τμήμα της Ιόνιας οδού, που αφορά στην παράκαμψη της πόλης της Άρτας, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων και δημιουργείται ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή της Ιόνιας οδού με την εθνική οδό Άρτας Τρικάλων.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη εργολαβία είχε διαλυθεί το καλοκαίρι του 2011.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κίνησε όλες τις σχετικές διαδικασίες ώστε να αναδειχθεί νέος Ανάδοχος και να ολοκληρωθεί το έργο.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε:
«Μετά την επανεκκίνηση των εργασιών στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, την δημοπράτηση της γέφυρας Περιστερίου, με την οποία ολοκληρώνεται η Εγνατία οδός, και την κατ΄ αρχήν συμφωνία με τους παραχωρησιούχους της Ιόνιας οδού και του Ε-65, ένα ακόμα σημαντικό έργο για την Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα για την Ήπειρο αποκτά ανάδοχο».

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (17-12-2012) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 50χρονο βρέθηκε πάνω του, επιμελώς κρυμμένη, μία (1) νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε κάνναβη βάρους (6,6) γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*μία (1) νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (2,3) γραμμαρίων
*μία (1) νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους (2,2) γραμμαρίων
*ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα
*εκατόν πενήντα δύο (152) σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αυξήσεις "φωτιά" στους λογαριασμούς του ρεύματος


Επιπλέον 10 έως 15 ευρώ κάθε μήνα!
Τις αυξήσεις προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Αρθούρος Ζερβός.

Αυξήσεις, από 1ης Ιανουαρίου, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ, κατά μέσο όρο το μήνα, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αρθούρος Ζερβός.
Αναπτύσσοντας τα σχέδια της ΔΕΗ στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής, με αφορμή τον επαναδιορισμό του στη θέση του προέδρου, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι:
*για κατανάλωση 800 κιλοβατορών η αύξηση θα είναι 10 ευρώ το μήνα.
*για κατανάλωση 1.400-1.600 κιλοβατόρες που είναι και η μέση κατανάλωση η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ το μήνα.
Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ θα γίνουν σταδιακά σε τρεις φάσεις, προκειμένου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν φτάσει στο 48,7%.
Και αυτό, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερβός γίνεται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών αλλά και μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας, από το 2010.
Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμα ότι η πρόταση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το οποίο αφορά περίπου 300.000 καταναλωτές ευπαθών ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα και με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, πρόθεση είναι να μειωθεί.

Στους λογαριασμούς αγροτών - κτηνοτρόφων τα λεφτά των επιδοτήσεων!

«Είναι χρέος μας να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας» δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «οι ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι τεράστιες».
Την πίστωση στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων του ποσού του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Είναι χρέος μας να κερδίσουμε το στοίχημα της εξωστρέφειας» δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «οι ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι τεράστιες».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό τόσο για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί όσο και για τις μελλοντικές επιλογές, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας, αλλά και να σχεδιαστεί σωστά το μέλλον του.
Ο κ. Σαμαράς, αφού ανακοίνωσε ότι σήμερα πιστώθηκε 1,1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων, ποσό που αποτελεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, επισήμανε πως «εργαζόμαστε ώστε οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους, όπως σήμερα, να μην αποτελούν πια είδηση, αλλά να είναι μια υποχρέωση της πολιτείας και να είναι κανόνας σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα».
Για την ενιαία ενίσχυση του 2012, σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό ήταν 2,2 δισ. ευρώ και επρόκειτο να δοθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες, εξ ολοκλήρου τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεδομένου του προβλήματος ρευστότητας των παραγωγών, είχε ζητήσει και έγινε αποδεκτό από την ΕΕ, να καταβληθεί τον Οκτώβριο το 50% της ενίσχυσης ως προκαταβολή. Έτσι στις 20 Οκτωβρίου, είχε πιστωθεί σε 680.000 δικαιούχους το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ


Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Οι πιστώσεις θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

24ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ


Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιδρώντας στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με επίκεντρο το φορολογικό νομοσχέδιο και τη διαθεσιμότητα.
Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για αύριο 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.
Τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά ΕΙΝΑΠ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στην απεργία.

MΕΤΣΟΒΟ: Φόρουμ του Ελληνικού γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Φόρουμ για τις δυνατότητες αξιοποίησης της δυναμικής της Ηπείρου κι άλλων περιφερειών χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Σάββατο.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων επανέλαβε για μία ακόμη φορά την ανάγκη στήριξης της αιρετής Περιφέρειας από το κεντρικό κράτος, αναφέρθηκε επίσης στον πρωτογενή τομέα καθώς επίσης στα έργα που υλοποιήθηκαν με Κοινοτικά Προγράμματα.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν: ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, ο ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Παπαστάμκος, ο εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Μετσόβου.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων: Παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνισμός και Λαοί Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αθήνα 2009-2010» του κ. Αχιλλέα Γ. Λαζάρου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη , Αθήνα) την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ.

Πρόσκληση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων προσκαλεί, στα πλαίσια των εορτασμών της Εκατονταετηρίδας των Βαλκανικών πολέμων (1912 –1913), στην παρουσίαση της τετράτομης συγγραφής «Ελληνισμός και Λαοί Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αθήνα 2009-2010» του ρωμανιστού – βαλκανολόγου Δρος κ. Αχιλλέα Γ. Λαζάρου.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μ. Μαγειρίας θα επιδώσει στον τιμώμενο συγγραφέα το δίπλωμα της αναγόρευσης του κ. Αχιλλέα Λαζάρου ως επιτίμου προέδρου της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας σύμφωνα με την απόφαση της δεύτερης Συνδιάσκεψης αυτής.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη , Αθήνα) την 23η Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7μ.μ. με την ευγενή υποστήριξη της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
Είσοδος ελεύθερη
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Μαγειρίας

*Το πολύτομο έργο του κ. Λαζάρου και το συγγραφέα παρουσιάζουν οι καθηγητές κ. Μιχαήλ Γ. Τρίτος, κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο κ. Θεόδωρος Τζώνος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Γενικός Γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος κ. Ιωάννης Κ. Μαζαράκης-Αινιάν και ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ και της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας.
Ο κ. Αχιλλέας Γ. Λαζάρου Δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών διετέλεσε Chargé de cours á la Sorbonne (Paris IV) κι είναι επίτιμος Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεων επί των Εθνικών Θεμάτων, ιδρυμένης από τον μεταπολιτευτικά πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχαήλ Στασινόπουλο.