Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχαριστήριο για το χορηγό της νέας εμφάνισης


Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ευχαριστεί το χορηγό της ομάδας για την προσφορά της νέας εμφάνισης.

Διακόπηκε το Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Δόξα Αναργύρων (2-1)

*Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Δελβινάκι ήταν η αιτία που διακόπηκε η αναμέτρηση της ΑΕΔ Πωγωνάτου με την Δόξα Αναργύρων (2-1) για την  10η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Στο ημίχρονο η ΑΕΔ Πωγωνάτος ήταν μπροστά στο με σκορ 2-1.
Για την ΑΕΔ Πωγωνάτος τα γκολ πέτυχε ο Τσαραώσης Ευάγγελος και για τους φιλοξενούμενους ο Κόκκινος Δημήτριος.
Το δεύτερο ημίχρονο θα παιχτεί σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΣ Ηπείρου.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-1
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 2-0
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 3-0
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 3-4
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 2-4
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 1-0
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ διακοπή (2-1)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - Α.Π.Ο.Ε.Λ. 6-1


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής

1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 28

2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  26

3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  25
4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 22
5. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 17
6. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 17     
7. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 13 
8. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 13
9. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 13 (9)
10. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 12
11. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7
12. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 7 
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 6  
14. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  5
15. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 5 (9)
16. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 4 

Νέο τρίποντο «χορεύοντας» στην βροχή για τον Αγροτικό Αστέρα (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Π.Α.Σ. Μετσόβου 3-0)

* Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο από την συνεχή βροχόπτωση ο  Αγροτικός Αστέρας συνέχισε με  νίκη αφού επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Παρακαλάμου  του Π.Α.Σ. Μετσόβου με σκορ 3-0, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής και βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή του  βαθμολογικού πίνακα.
Ο  Αγροτικός Αστέρας προηγήθηκε  μόλις στο 1΄ όταν  Τσόκρης Λάμπρος έβγαλε σέντρα και ο Παππάς Θωμάς με σουτ έγραψε το 1-0.
Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 26΄ σε σουτ του  Ορφανού Χριστόφορου.
Στο 29΄  ο Τσόκρης Λάμπρος έκανε σέντρα και ο Παππάς Θωμάς διπλασίασε τα τέρματα για τον Αστέρα.
Ο Ορφανός Χριστόφορος στο 39΄ σούταρε  και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51΄ ο Γκόνης Πέτρος συνδυάστηκε και Παππά Θωμά, αποδέχτης της μπάλας ήταν ο τον Ορφανός  Χριστόφορος που με πλασέ έκανε το τελικό 3-0.
Ο Π.Α.Σ. Μετσόβου είχε δοκάρι στο 58΄ σε σουτ  του Τσουρέκα.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Θανάσης Χαρίσης):

Γρηγοριάδης  Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης (Ταΐρης Γεώργιος 60΄), Τσόκρης Λάμπρος, Πανίδης Νικόλαος, Τάσσος Παναγιώτης, Ηλιόπουλος Παναγιώτης (Καράβας Αναστάσιος 57΄), Παππάς Θωμάς, Φαρμάκης Αναστάσιος, Γκόνης Πέτρος (Μπενέκος Αχιλλέας 68΄), Ορφανός Χριστόφορος, (Κυρίτσης Ιωάννης 68΄),
ΠΑΣ Μετσόβου:
Αγγέλης Κωνσταντίνος, Μπαλιούσκας Κωνσταντίνος, Γεωργίου, Κέντρος, Νάκας Βασίλειος, Σιούτας Κωνσταντίνος,  (Σαρατζίου 68΄), Τσουλιάης Θεοφάνης, Πλαιοπάνος, Τσουλιάης Κυριακός, Τσουρέκας Ιωάννας, Ζάκκας
Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 1-0
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-3 α.α.
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1-3
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 1-0 
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0-1
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 4-0
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ  3-0
Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19
1.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 23
2.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 22
3.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 22
4.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 21 
5.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 19
6.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 18 
7.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 18
8.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 18 
9.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 13
10.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 12
11.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 11
12.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 9
13.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 8  
14.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  5
15.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 4
16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 0

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στους Λογγάδες Ιωαννίνων


Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης φιλοξενηθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στους Λογγάδες Ιωαννίνων, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.

Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων


Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί σήμερα,  στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Ηπείρου, με υψόμετρο άνω των 900 μέτρων, ενω στις χαμηλότερες περιοχές βρέχει ασταμάτητα.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, με περισσότερα από 15 μηχανήματα, προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους, στο ορεινό Επαρχιακό δίκτυο.
Οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά του Μετσόβου, της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων και του Ζαγορίου, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και πότε θα καταβληθεί


Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, αυξημένα θα είναι τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης που θα λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα για την περίοδο από 15.10.2018 έως 30.4.2019.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει αυτή τη στιγμή η νομοθεσία, αλλά και με βάση τις αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, το ποσό του επιδόματος, το οποίο ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 0,125 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται, θα αυξηθεί στα επίπεδα του 0,15-0,20 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το ύψος του συνολικού ποσού του επιδόματος θα εξακολουθήσει να διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Κλιματική Γεωγραφική Ζώνη στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία του.
Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται διαχωρισμός της επικράτειας της χώρας σε τέσσερις μεγάλες Κλιματικές Γεωγραφικές Ζώνες, σε καθεμιά από τις οποίες θα ισχύει διαφορετικό ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το νέο αυξημένο επίδομα θέρμανσης θα ανέλθει:
■ Στις περιοχές της ζώνης Α΄, μεταξύ 3,75 και 5 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (25 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,15-0,20 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο)
■ Στις περιοχές της ζώνης Β΄, μεταξύ 2,25 και 3 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (15 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,15-0,20 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο)
■ Στις περιοχές της ζώνης Γ΄, μεταξύ 1,20 και 1,60 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (8 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,15-0,20 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο)
■ Στις περιοχές της ζώνης Δ΄, μεταξύ 0,75 και 1 ευρώ ανά τ.μ. κύριας κατοικίας (5 επιδοτούμενα λίτρα x επίδομα 0,15-0,20 ευρώ ανά επιδοτούμενο λίτρο).

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στους Λογγάδες Ιωαννίνων την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης φιλοξενείται την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στους Λογγάδες Ιωαννίνων, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα.

Οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσεις τις αντιολισθητικές αλυσίδες

Ζίτσα: 2η γιορτή τσίπουρου την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, από 12:00 το μεσημέρι

2η γιορτή τσίπουρου την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, από 12:00 το μεσημέρι  στην Ζίτσα.

Άρτα: Με επιτυχία ημερίδα, με τίτλο «Εξαρτήσεις στην εφηβεία: Αλκοόλ-ναρκωτικά-εθισμός στο διαδίκτυο», στην αίθουσα "ΣΚΟΥΦΑΣ"


Από την Ιατρική Εταιρεία Άρτας σε συνεργασία με τον Μ/Φ Σύλλογο Σκουφά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα, με τίτλο "Εξαρτήσεις στην εφηβεία: Αλκοόλ-ναρκωτικά-εθισμός στο διαδίκτυο",  στην αίθουσα "ΣΚΟΥΦΑΣ".
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ο οποίος μίλησε για τους κινδύνους του διαδικτύου και για κανόνες ασφαλούς πλοήγησης.

Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.       

Πρέπει οι έφηβοι να υποβάλλονται σε ρινοπλαστική;


Σημαντική αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων σε εφήβους έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στην εποχή που διανύουμε, εκείνη των selfies και της συνεχούς παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών, στις ΗΠΑ το 2017 πραγματοποιήθηκαν 229.000 κοσμητικές επεμβάσεις σε άτομα ηλικίας 13 έως 19 ετών. Ωστόσο, πολύ λίγες ήταν οι οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή τέτοιων επεμβάσεων σε εφήβους. Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβρη στο περιοδικό Plastic and Reconstructive Surgery το επίσημο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών (American Society of Plastic Surgeons), σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση σε άτομα ηλικίας κάτω των 19 ετών σηματοδοτεί για πρώτη φορά την ανάγκη της Εταιρείας να επικοινωνήσει  τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να θεραπευτούν με ασφάλεια οι έφηβοι ασθενείς.
«Τα εφηβικά χρόνια είναι μια εποχή αναμονής και προσδοκιών, μια εποχή που οι νεαροί διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και κοινωνικοποιούνται. Ωστόσο, βιώνουν και σημαντική πίεση από τους συνομηλίκους τους. Τα πάντα τίθενται υπό αμφισβήτηση, γεγονός που ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμησή τους και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν στις κοινωνικές επιρροές. Όταν λοιπόν η πηγή του προβλήματός τους είναι κάποια σωματική δυσμορφία, καταφεύγουν, με την υποστήριξη των κηδεμόνων τους, σε χειρουργούς, προκειμένου να τη βελτιώσουν και να απαλλαχθούν από την αμηχανία που τους προκαλεί», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
Οι πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες εγκρίνουν ορισμένες μορφές πλαστικής χειρουργικής για τους εφήβους, μεταξύ άλλων και τη ρινοπλαστική. Πότε, όμως, ενδείκνυται η πραγματοποίηση ρινοπλαστικής; Πότε οι έφηβοι είναι έτοιμοι για την επέμβαση; Ποιες οι επιπτώσεις της;