Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών


Τα αποτελέσματα της 1ης   φάσης του  Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2018-19
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 8-0 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-2 (2-4 πεν.) 
Α.Ε. ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 2-0 
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ 0-6 
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ 8-2  


Η κλήρωση του 2ου  γύρου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι για έργα αποκατάστασης τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου


Αποφάσεις για την ανάδειξη αναδόχων έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών, έλαβε στην σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, υπό τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη.  Ειδικότερα, με αποφάσεις της Επιτροπής αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
  «Βελτίωση – διαγράμμιση τμήματος Εθνικής Οδού Φιλιάτες – Ασπροκκλήσι», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε..
  «Άμεση αποκατάσταση κατολισθέντωνκατάντι πρανών για την προστασία των κατοικιών στο Σακελλαρικό της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 69.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Κ. Τζοβάρας.
 «Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Άραχθο της Τ.Κ. Ραφταναίων δήμου Βορείων Τζουμέρκων (Κατασκευή συρματόπλεκτων κιβωτίων για αντιστήριξη επαρχιακής οδού)», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΑΡΙΑΔΝΗ Κατασκευαστική Ε.Ε..
 «Άμεση αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Μετσόβου – Ανθοχωρίου λόγω κατολισθητικών φαινομένων», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ιορδάνης Ν. Καρπουτσης.
 «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης – λοιπές εργασίες επαρχιακής οδού Ιωαννίνων – Δαφνούλας ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ντούλιας Χ. Παναγιώτης.
 «Ανακατασκευή τεχνικών κατά μήκος της 2ης Επαρχιακής οδού και αποκατάσταση βατότητας» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος: Παπαϊωάννου Σπ. Απόστολος.
  «Τεχνικά έργα επί της οδού Θεσπρωτικού - Παπαδατών στον κόμβο προς Γαλατά» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού  20.000 ευρώ. Ανάδοχος: Στέφανος Φωτίου.
 Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ. Ανάδοχος: Νικόλαος Κασσαβός.
Επίσης αναδείχτηκαν ανάδοχοι και τα έργα:
 «Δημιουργία χώρου Β’ αποδυτηρίων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σ. & Γ. Αλεξίου ΟΕ.

Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων: Ηπειρώτικη βραδιά το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων διοργανώνει Ηπειρώτικη βραδιά, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι  κατείχε και επέδειξε  πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 58χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (04-09-2018) το απόγευμα στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 58χρονος δράστης και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2) γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 58χρονου, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε στον προαύλιο χώρο, πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,10 έως 3 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ για τη διαβαλκανική συνεργασία στη Μπάνια Λούκα


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ μετέχει σήμερα στην άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ για τη Διαβαλκανική συνεργασία, που πραγματοποιείται στη Μπάνια Λούκα, με οικοδεσπότη τον Υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης κ. Igor Crnadak. 

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Κουίκ είχε ανταλλαγή απόψεων για τα τρέχοντα βαλκανικά θέματα με τον κ. Crnadak, με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ της Σερβίας Ivica Dacic, τον ΥΠΕΞ του Μαυροβουνίου Dr Srdjan Darmanovic και τους επικεφαλείς των αποστολών της Σλοβενίας, Ρουμανίας και FYROM Υπουργό Επικρατείας κ.Andrej Logar, ΥΦΥΠΕΞ κ. George Ciamba και Πρέσβη κ. Victor Dimovski αντίστοιχα.
Στη Σύνοδο από ελληνικής πλευράς ήταν παρόντες ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ Πρέσβης κα Μαρία Θεοδώρου.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, έναν μη νόμιμο μετανάστη


Συνελήφθη, χθες (04-09-2018) νωρίς το πρωί στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 57χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναν 43χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Θάνατος 69χρονης ημεδαπής στην παραλία «ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ» Πέρδικας Θεσπρωτίας


Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 69χρονη ημεδαπή, από τη θαλάσσια περιοχή λουτρικής εγκατάστασης «ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ» Πέρδικας Θεσπρωτίας.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Επιδότηση σε 411.000 πολίτες που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει για τα ελληνικά νοικοκυριά των περιοχών που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα χορηγήσει εφάπαξ 110 ευρώ.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής το Δημόσιο θα χορηγήσει εφάπαξ 110 ευρώ σε νοικοκυριά περιοχών που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα προκειμένου να αποκτήσουν τηλεοπτική πρόσβαση με δικαίωμα επιλογής του παρόχου της αρεσκείας τους.
Το μέτρο αυτό αφορά σε περίπου 411.000 πολίτες σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας που έμειναν εκτός επίγειας ψηφιακής εκπομπής.

Καρκίνος του προστάτη: Τι αυξάνει τον κίνδυνο, πως να προστατευθείτε


Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες, αφού περισσότεροι από ένας στους επτά τον εκδηλώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Παρότι έχει πολύ υψηλά ιάσεως (φθάνουν το 95% όταν ανιχνεύεται σε πρώιμο στάδιο), οι περισσότεροι άνδρες αναρωτιούνται αν και πως μπορούν να προστατευθούν.
«Η ιατρική έρευνα έχει καταδείξει ορισμένους παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν τις πιθανότητες εκδηλώσεως της νόσου», λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ. «Οι παράγοντες αυτοί δεν είναι η αιτία του προστατικού καρκίνου, ούτε σημαίνει πως όποιος άνδρας τους έχει σίγουρα θα πάθει καρκίνο. Ωστόσο ο κίνδυνος είναι αυξημένος και η γνώση γι’ αυτούς επιτρέπει στους άνδρες να συζητήσουν με τον ουρολόγο ιατρό για τα μέτρα προφύλαξης που ενδεχομένως μπορούν να λάβουν».
Να λοιπόν ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του προστάτη και τι μπορούν να κάνουν οι άνδρες γι’ αυτούς.
1. Ηλικία. Είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου, δεδομένου πως όσο μεγαλύτερος είναι ο άνδρας, τόσο πιθανότερο είναι να τον εκδηλώσει. Όντως, περισσότερο από το 80% των κρουσμάτων εκδηλώνονται σε άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω. Ωστόσο ο καρκίνος έχει αρχίσει 10-15 χρόνια νωρίτερα, γι’ αυτό κάθε άνδρας πρέπει μετά τα 50 του να ελέγχεται προληπτικά μία φορά τον χρόνο με δακτυλική εξέταση και μέτρηση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA).
2. Φυλή/εθνικότητα. Οι άνδρες της μαύρης φυλής διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ό,τι οι άνδρες της λευκής φυλής. Ο καρκίνος του προστάτη είναι επίσης συχνότερος στη Βόρειο Αμερική και στη Βόρειο Ευρώπη, καθώς και στους άνδρες ασιατικής καταγωγής που ζουν σε βιομηχανοποιημένες χώρες (π.χ. ευρωπαϊκές και αμερικανικές χώρες), ιδίως όταν τρέφονται ανθυγιεινά και κάνουν καθιστική ζωή.