Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Καστάνιανη Πωγωνίου: Βρέθηκε η εικόνα που έλειπε από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος

Λήξη συναγερμού για την κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Καστάνιανη Ιωαννίνων, αφού προχθές το απόγευμα προσήλθε εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου ο εκκλησιαστικός επίτροπος της ενορίας Καστάνιανης και κατάθεσε συμπληρωματικά ότι βρέθηκε στο εσωτερικό του ναού η ξύλινη εικόνα, για την οποία είχε δηλωθεί η κλοπή της εκ παραδρομής.

ΕΜΥ: Αλλαγή καιρού, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αλλάζει από την Τρίτη 29 Αυγούστου ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα προβλέπονται αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι στα δυτικά και κεντρικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.
Στην Ήπειρο, τα Νησιά Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αρχικά τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως, το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης: 6ο Βορειοηπειρώτικο αντάμωμα Ηλιούπολης, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.30 στο χώρο των Πολυκλαδικών Λυκείων Ηλιούπολης, Βουλιαγμένης 521-523, Ηλιούπολη


Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος  Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης, για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνει το ετήσιο αντάμωμα του.
Η μεγαλύτερη γιορτή του Συλλόγου, αντάμωμα και γλέντι διοργανώνεται το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:30', στο χώρο των Πολυκλαδικών Λυκείων Ηλιούπολης, Βουλιαγμένης 521-523, δίπλα από τη στάση Αλίμου του ΜΕΤΡΟ. Η είσοδος στον χώρο γίνεται από τους παράπλευρους δρόμους της Βουλιαγμένης.
Σας περιμένουμε όλους, στο πρώτο φθινοπωρινό ηπειρώτικο και βορειοηπειρώτικο πανηγύρι για φέτος στην Αττική, σε μια μαγική ηπειρώτικη παραδοσιακή βραδιά, με πολυφωνικά και χορευτικά σχήματα με παραδοσιακές στολές, από τον Βούρκο, τα Ριζά και την Δερόπολη, με την κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Βασίλη Καλκάνη και με τον Κώστα Καλόγερο στο τραγούδι.
Θα διασκεδάσουμε έτσι όπως εμείς γνωρίζουμε.
Είσοδος ελεύθερη!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


  Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς μου ευχές στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων του Νομού της Άρτας που κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο Ανώτατο ή Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Εύχομαι καλή δύναμη στις νέες προκλήσεις, ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
 Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και οι οικογένειες και οι εκπαιδευτικοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια στάθηκαν δίπλα τους και τους συμπαραστάθηκαν στις δυσκολίες. 
Αλλά και στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρά τις προσπάθειές τους δεν τα κατάφεραν, αξίζουν συγχαρητήρια για τον αγώνα τους και είμαι σίγουρος ότι νέοι δρόμοι ανοίγονται μπροστά τους και σύντομα θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους.

Για εμάς η πρόσβαση στην ανοιχτή, δημόσια και δωρεάν Παιδεία και ο εξορθολογισμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης του δικαιώματος της εκπαίδευσης για όλους και για όλες. 

Επιχορηγήσεις σε εννιά ορεινούς Δήμους της Ηπείρου για μελέτες ωρίμανσης έργων

Τις προτάσεις τους για τη χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης έργων καλεί να υποβάλλουν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 82 Δήμους της χώρας, από τους οποίους εννιά βρίσκονται στην Ήπειρο (Πωγωνίου, Μετσόβου, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Δωδώνης, Βορείων Τζουμέρκων, Φιλιατών, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη).
Πρόκειται για Δήμους που έχουν μόνιμο πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων και οι ορεινούς Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν προτάσεις από την 1η Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου 2017.
Η επιχορήγηση καλύπτει τη δαπάνη για την εκπόνηση μελέτης ή μελετών, καθώς και για την ωρίμανση του έργου που αφορά η μελέτη και περιλαμβάνει την υποστήριξη όλων των επιμέρους διαδικασιών ωρίμανσής του.
Οι προτάσεις των Δήμων θα πρέπει να αναφέρονται σε μελέτες έργων υποδομής ή έργων γενικού ενδιαφέροντος που θα υπηρετούν τις ευρύτερες ανάγκες των δημοτών.
Η επιχορήγηση ανά Δήμο φθάνει έως τα 85.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση για το κόστος υπηρεσιών του έργου -που αφορά η μελέτη- δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του κόστους της μελέτης.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος νωρίτερα είχε διαπράξει κλοπή από μονοκατοικία στην ίδια περιοχή

Συνελήφθη, χθες (27-08-2017) το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 43χρονο και κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του φορητός ηλεκτρονικός φορτιστής, κοσμήματα, κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό, διάφορα αντικείμενα και τρόφιμα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τα παραπάνω αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του, ο δράστης τα είχε αφαιρέσει νωρίτερα την ίδια ημέρα από μονοκατοικία στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, την οποία προηγουμένως είχε διαρρήξει.
Επίσης, ο 43χρονος, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, δήλωσε κατά τον αστυνομικό έλεγχο ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Ανδρέας Εμπειρίκος: «Όταν οι ευκάλυπτοι θροΐζουν στις αλλέες», από την ποιητική συλλογή Οκτάνα [εκδ. Ίκαρος]. Πεζό ποίημα για τον Κώστα Καρυωτάκη και ταυτόχρονα, ένα προσωπικό σχόλιο του ποιητή, για την πράξη αυτοκτονίας του



Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν οι ευκάλυπτοι θροΐζουν στις αλλέες



Μνημόσυνον σε μαύρο μείζον
με βαθυπράσινους κισσούς
για έναν άνθρωπο που εις την Πρέβεζαν εχάθη.

Όσοι καμιά φορά από την Πρέβεζα περνάτε και στην υγρή κουφόβρασι στα καφενεία κάθεσθε να πιήτε έναν καφέ, ή ένα γλυκό του κουταλιού να φάτε, βαπόρι περιμένοντας ή κάποιο λεωφορείο, ακούοντας βοήν φωνών και συζητήσεων, ήχους ζαριών και επικλήσεις αυτών που σκύβουν επάνω από τα τάβλια, την μοίρα μάταια προσπαθώντας με τέχνη να παραμερίσουν, τα πούλια ζωηρά χτυπώντας, φιλώντας στις χούφτες των τα ζάρια, κουνώντας τα με δύναμιν και τέλος φωνάζοντας, καθώς τα ρίχνουν με ζέσιν ελπιζόντων: «Ντόρτια!… Δυάρες!… Εξάρες!…» όσοι, λέγω, σε αυτά τα καφενεία κάθεσθε, στη ζέστη του καλοκαιριού, την ώρα που φέρνετε στα χείλη σας το δροσερό ποτήρι, ή, μέσα στο ψύχος του χειμώνα τον αχνιστόν καφέ, προσμένοντας κάποιαν υπουργικήν απόφασιν, μετάθεσιν, ή κάποιο κέλευσμα ανεξιχνίαστον της Μοίρας, όσοι στα καφενεία της Πρεβέζης κάθεσθε, προσμένοντας τις οίδε τι – μην τον ξεχνάτε. Σε όλους τους τέτοιους καφενέδες – Πρεβέζης, Αθήνας, Πατρών – πάντα η ψυχή του πλανάται, όπως και εις τα στυγνά γραφεία τόσων νομαρχιών και υπουργείων, όπου ο ποιητής σε όλον του τον βίον, τις μέρες του εν μέσω τρομεράς ανίας μετρούσε σαν κομπολόϊ βαρετό, αυτός που έσφυζε εν τούτοις – ω, ειρωνεία – από θεσπέσια οράματα, για πράγματα που ο κόσμος ο πολύς, ο κόσμος ο κοντόφθαλμος ή και ο χυδαίος, χίμαιρες ή ουτοπίες τα ονομάζει. Διότι, αναμφιβόλως, ο ποιητής αυτός επάλλετο από τοιαύτα οράματα και αν έλεγε ο ίδιος ότι ιδανικά δεν είχε – είχε, μα από σεμνότητα ή απαλότητα ψυχής ή φοβον, ντρεπόταν να τα περιγράψη, ντρεπόταν να τα πη ή να τα ονομάση, αφού ήσαν όλα εδεμικά και πίστευε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε, παρά μονάχα στα οράματά του τ’ απόκρυφα να τα εκφράση, να τα φθάση, ωσάν να ήτο κατηραμένος, κολασμένος ο νέος αυτός, ο τόσον (έξω απ’ την πράξιν την στερνήν και ίσως μέσα σε αυτήν) ο τόσον πολύ εν τη ουσία ευλογημένος.
Ω, ναι, πάντα σε τέτοια μέρη – Κρανίου τόπος, Γολγοθάς, ή χώρες της Στυγός – πάντα η ψυχή του θα πλανάται. Και θα πλανάται πάντα σαν του αδικοσκοτωμένου την ψυχή, που την δικαίωση ζητεί, σε όλα αυτά τα μέρη, καθώς και στα γραφεία εκείνα, όπου ο ποιητής αυτός, πίσω από σωρούς εγγράφων δημοσίου (βουνά υψηλά του χαρτοβασιλείου) και εμπρός στην ειδεχθή του κόσμου υποκρισίαν, νυχθημερόν ο ποιητής διαβιών, παρά την σκωπτικήν που κάποτε τον έπιανε μανίαν, με οίστρον σεραφεικόν και εξαίσιον τους ουρανούς της απολύτου αθωότητος ωραματίζετο. Και ίσως να έβλεπε εκ νέου ο ποιητής τα όνειρα των παιδικών του χρόνων, εις μίαν υπέρτατην προσδοκίαν νοσταλγών την άλλην εκείνην Εδέμ, την της ενδομητρίου ζωής, που εγνώρισε εις την κοιλίαν της μητρός του, πριν γεννηθή, πριν να κοπή ο ομφάλιος λώρος, επιθυμών, ίσως, να βρη εκ νέου τας ηδονάς των μη ορατών πλασμάτων, των αγεννήτων την ευδαιμονίαν επιζητών, την ύπαρξιν εν τη ανυπαρξία, που την ωνόμαζε ο ποιητής «μηδέν» (ίσως, εννοών την ένωσίν του με το Παν, ίσως ποθών μίαν αρραγή υπερατομικήν αθανασίαν) επιδιώκων την επιστροφήν του εις την καθολικήν, την αδιαφοροποίητον ύπαρξιν εκ της οποίας προήλθε, αναζητών τον όλβον των μακάρων στην χλωρασιά της μάνας γης, ένθα πάσα οδύνη απέδρα.


Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν οι ευκάλυπτοι θροΐζουν στις αλλέες


Μη πήτε λοιπόν ποτέ, ότι ο ποιητής αυτός δεν είχε ιδανικά, και την ύστατην πράξιν του δειλίαν μη την πήτε, μα πάντοτε να ενθυμήσθε, ιδίως όταν οι ευκάλυπτοι θροΐζουν στις αλλέες και βλέπετε κάποιον κατάκοπον εις την σκιάν των να κοιμάται, πάντα να ενθυμήσθε ότι αυτό που λέγεται Ειμαρμένη από δρόμους πολλούς μας έρχεται και προς σημεία απροσδόκητα συχνά πηγαίνει. Και να ενθυμήσθε πάντα τις πιστολιές εκείνες (τον Μαγιακόβσκη να ενθυμείσθε, τον Τρακλ, Εσσένιν και Κρεβέλ), τις πιστολιές εκείνες, που τις καρδιές τρυπούν και τις φωνές σωπαίνουν, πάντα να τις ενθυμήσθε, ό,τι και αν λεν, ό,τι και αν γράφουν οι εφημερίδες που τόσα και τόσα λεν – ως παραδείγματος χάριν: «Υπό συνθήκας αυτόχρημα δραματικάς, ο Κ.Κ. δημόσιος υπάλληλος εξ Αθηνών, μετατεθείς εις Πρέβεζαν εσχάτως, έθεσε τέρμα εις την ζωήν του… Στο Λύκειο των Ελληνίδων εδόθη χθες μέγας χορός∙ αι νεανίδες του Λυκείου, φέρουσαι εθνικάς ενδυμασίας, εξετέλεσαν Ελληνικούς χορούς∙ το φόρεμα της κυρίας Μ… από οργκαντί με ντεκολτέ πολύ μεγάλο ήτο απεριγράπτου ωραιότητος… Ο πρόεδρος της κυβερνήσεως εδέχθη χθες τον πρεσβευτήν της Ιαπωνίας… Οι φορτοεκφορτωταί της Ερμουπόλεως απήργησαν… Ευρέθη νέον φάρμακον κατά της σπειροχαίτης… Εις οίκον κακόφημον του Πειραιώς, ο εκδορεύς Ιωάννης Ν… κατέσφαξε την ιερόδουλον Αναστασίαν Χ… μητέρα τριών τέκνων».
Μη πήτε, λοιπόν, ποτέ, ότι ο νέος αυτός δεν είχε ιδανικά, διότι έσκυψε πολύ στο χείλος των αβύσσων (όπως αυτοί που κυνηγούν στα αλπικά βουνά, στην άκρη-άκρη των κρημνών τα εντελβάϊς), ακούων με φρίκην από υψηλά τους στόνους και τας οιμωγάς της Οικουμένης, ενώ, μεσ’ στην ψυχή του αντηχούσαν ίσως νεροσυρμαί κρυστάλλινοι και ήχοι θεσπέσιοι των Παραδείσων. Λόγια μη πήτε που να ισοδυναμούν με ψόγον ή με καταδίκην, δια τον νέον αυτόν που εις την Πρέβεζαν εχάθη, διότι η Πρέβεζα, όπου και αν βρίσκεσθε, πάντα κοντά σας θάναι. Και πάντα θα σας φοβερίζη, με καταχνιές, κουφόβρασι, με σπίτια που καταρρέουν, με τοίχους λεπρούς, με σκύλους ισχνούς και ψωραλέους, με ανθρώπους και κώνωπας ανωφελείς, με ελονοσίαν, με φυματίωσιν, με αιμοπτύσεις και φρικτήν αβάσταχτην ανίαν, με κάτι σαν πτώσιν λαιμητόμου σε νεκρικήν σιγήν, με κάτι σαν να εκσπερματίζης δίχως να έχης οργασμόν, με κάτι σαν περμαγκανάτ ή στύψι στον αέρα, με κάτι σαν άγονες γραμμές και αναμονές, με φράσεις ως οι ακόλουθες: «Ο κύριος Νομάρχης έρχεται… Δεν έρχεται… Ο κύριος Νομάρχης με το λαντώ του καταφθάνει!…» και με βαθειά, βαρειά μελαγχολία, καρδιοσπαράχτρα θλίψι, που φθάνει ως τους ουρανούς, πενθίμου καπνού τολύπη, πότε αργά, πότε γοργά, σαν σιγανού ή γρήγορου θανάτου λύπη, την ώρα που της καρδιάς, εν ακαρεί, ή με ανεπαισθήτως φθίνοντα βραδύ ρυθμό, σβήνουν για πάντα οι κτύποι.
Μη πήτε λοιπόν ποτέ λόγον κακόν δια τον νέον αυτόν που εις την Πρέβεζαν εχάθη. Ήτο σπουδαίος ποιητής, που από τρίχα μόλις θα έψαλλε τους οργασμούς της γης και όλους τους έρωτας των άστρων, αν Μοίρα σκληρή δεν έστεφε το μέτωπόν του με βαθυπράσινον κισσόν που εκόπη από τάφους, μα που και έτσι είναι κισσός, φυτό σπαρμένο απ’ τους θεούς, όπως και η δάφνη. Μην τον ξεχνάτε λοιπόν τον νέον αυτόν, το κάθετον τούτο λάβαρον της θλίψεως και του θανάτου, τον νέον αυτόν που εις τας ακτάς τους Αμβρακικού απέπτη, τον άσπρον άγγελον με τα κατάμαυρα πτερά μην τον ξεχνάτε, και, ακόμη, να τον αγαπάτε. Ήτο μεγάλος ποιητής ο νέος αυτός και ευγενής. Το λέγω και θα το ξαναπώ πολλάκις – είναι μεγάλος ποιητής ο Κώστας Καρυωτάκης.
Αθήνα, 9.12.1964
(Ανδρέας Εμπειρίκος, «Όταν οι ευκάλυπτοι θροΐζουν στις αλλέες», από την ποιητική συλλογή Οκτάνα [εκδ. Ίκαρος]. Πεζό ποίημα για τον Κώστα Καρυωτάκη και ταυτόχρονα, ένα προσωπικό σχόλιο του ποιητή για την πράξη αυτοκτονίας του Κ. Καρυωτάκη.)


Δείτε το video
https://youtu.be/mn70UKnkU4A


Καρπός: Οι συνήθεις κακώσεις και πώς αντιμετωπίζονται

Ο καρπός είναι μια άρθρωση που σ’ αυτήν στηρίζονται οι κινήσεις των δακτύλων, του αγκώνα και άλλων αρθρώσεων και χάρη σε αυτή συντονίζονται.
Η δύναμη, η ευλυγισία, η ελαστικότητα και η πλαστικότητα της άρθρωσης αυτής αποτελούν σημείο αναφοράς για την ακριβή εκτέλεση των περισσότερων δραστηριοτήτων της καθημερινότητας.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την φόρτιση και την επιβάρυνση που δέχεται καθημερινά από τις διάφορες κινήσεις. Ο καρπός είναι ισθμός - πέρασμα τενόντων, μυών και νεύρων, που καταλήγουν στα δάκτυλα.
Οποιαδήποτε βλάβη στο σημείο αυτό έχει αντανάκλαση, τόσο στη λειτουργία του χεριού, όσο και του αντιβράχιου.
Όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Η. Γουδέβενος, φυσικοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κλασικές μορφές παθήσεων και κακώσεων, που υφίσταται ο καρπός, είναι το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, μέσα από το οποίο διέρχονται οι τένοντες των δακτύλων και του αντίχειρα, καθώς και του μέσου νεύρου.
«Ο σωλήνας, λοιπόν, συμπιέζεται και αυτό συμβαίνει λόγω μικροτραυματισμών ή επαναλαμβανόμενων κινήσεων, όπως, για παράδειγμα, στο πλέξιμο, στο γράψιμο, στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και σε βαριές εργασίες, όπως εκφόρτωση, οικοδομή, κηπουρική, κομμωτική και άλλες».
Άλλες αιτίες πόνου και δυσχρησίας του καρπού είναι οι τενοντίτιδες, οι τενοντοθυλακίτιδες, η χρόνια πολυαρθρίτιδα, οι μετατραυματικές αρθρίτιδες λόγω καταγμάτων του καρπού (κερκίδας), εξαρθήματα, καθώς και η δημιουργία οιδηματώδους διόγκωσης του ιστού γύρω από το μέσο νεύρο (περινεύριος ιστός), που εμφανίζονται στις εγκύους, λόγω της συχνής τάσης δημιουργίας οιδημάτων (πρηξίματος).
Όταν πονάει ο καρπός
Η συνήθης κλινική εικόνα είναι πόνος, μούδιασμα και αδυναμία εκτέλεσης κινήσεων, που σχετίζονται με την άρθρωση αυτή. Επίσης νυχτερινές κρίσεις πόνου και πρωινή δυσκαμψία και, σε προχωρημένες μορφές, ατροφία των δακτυλικών μυών.
Η διάγνωση επιβεβαιώνεται ηλεκτρομυογραφικά και ακτινολογικά για τυχόν οστικές παραμορφώσεις και με τη χρήση κλινικών τεστ - χειρισμών. Κατά τη διερεύνηση πρέπει ο ειδικός να αποκλείσει την πιθανότητα να συνυπάρχει πίεση στο μέσο νεύρο κεντρικότερα, όπως συμβαίνει στο αυχενικό σύνδρομο.
«Αφού, λοιπόν, αυτά καθοριστούν από τον ειδικό γιατρό, θα πρέπει να σχεδιασθεί η αγωγή αντιμετώπισης. Αρχικά αυτή συνήθως περιλαμβάνει ανάπαυση, περίδεση ή νάρθηκα, σε συνδυασμό με αντιφλεγμονώδη και με αναλγητικά φάρμακα», επισημαίνει ο Dr Γουδέβενος.

Α.Ο. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ: 1980-1990

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΟΡΘΙΟΙ: ΜΠΟΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΟΤΡΟΤΣΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΜΠΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΗΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΡΙΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ,
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΙΣΤΟΙ: ΤΣΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΓΚΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΤΣΙΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΓΚΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΕΚΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΓΚΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΟΡΘΙΟΙ: ΧΑΡΤΖΑΛΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΣΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΧΑΡΙΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΙΣΤΟΙ: ΜΗΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΙΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΓΚΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΝΤΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΠΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΟΡΘΙΟΙ: ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΧΑΡΙΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΣΕΚΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΧΑΡΤΖΑΛΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΙΣΤΟΙ: ΝΤΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΚΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΙΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΧΑΡΙΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΧΑΡΙΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 ΡΟΥΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ. ΜΠΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

1. Ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννου Γρηγόριο για την παραχώρηση του προσωπικού του αρχείου.

2. Όποιος έχει φωτογραφικό υλικό εκείνης της εποχής και θέλει να το ανεβάσω, ας επικοινωνήσει μαζί μου.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, 22 και 24 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν  ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
***
Επίσης, στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη για το Αιολικό Πάρκο, τον Καλαμά, τον Βιολογικό Παρακαλάμου και τους Υδρογονάθρακες στο http://www.tzourlakos.com

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη για το Αιολικό Πάρκο, τον Καλαμά, τον Βιολογικό Παρακαλάμου και τους Υδρογονάθρακες  στο   http://www.tzourlakos.com

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και Δήμος Ιλίου διοργανώνουν το «14ο Ηπειρωτικό Σεργιάνι» το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνει το ''Ηπειρώτικο Σεργιάνι'' της. 
Ένα σεργιάνι θεσμό τόσο για τους Ηπειρώτες του Ιλίου και της Δυτικής Αθήνας, όσο και για το Δήμο Ιλίου.
Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, μας καλεί σε ένα παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι, με πολύ χορό και με γνήσια παραδοσιακά εδέσματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Μας περιμένουν λοιπόν στο 14ο ηπειρώτικο σεργιάνι-πανηγύρι, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20.30, στο Δημοτικό Στάδιο Ιλίου (είσοδος από Ελευσινίων Μυστηρίων) στη νότια πλευρά του πάρκου Αντώνης Τρίτσης (θέση parking). 
Θα μας συντροφεύσει στο γλέντι μας, η παραδοσιακή κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Τάσου Μαγκλάρα, που θα συνεπικουρείται στο κλαρίνο από τον Σταύρο Καψάλη και στο τραγούδι  από τους, Μάκη Κιάμο και Λευκοθέα Φιλιππίδη. 
Ώρα έναρξης 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Χορός μέχρι πρωίας!

Με απόλυτη επιτυχία ο «4ος ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ TRAIL RUN 2017» στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

Η αυλαία του 4ου Νεμέρτσικα Trail Run , που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου στις 20 Αυγ 2017 και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου και του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Μερόπης, έκλεισε.
Παράλληλα ένας  «αγώνας δρόμου» για την προετοιμασία των εφετινών αγώνων, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, γεμίζοντας συναισθήματα χαράς και συγκίνησης όλους τους συμμετάσχοντες, δρομείς, εθελοντές και διοργανωτές.
 Οικοδεσπότες της όλης εκδήλωσης ήταν η Χαρίση Φανή (Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου) και οι Μαραθωνοδρόμοι της πόλης μας Τσίμαρης Βαγγέλης και Κουκέσης Οδυσσέας οι οποίοι αποτέλεσαν βασικά στελέχη και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα αλλά και ένθερμoι υποστηρικτές τις σκέψης για την πραγματοποίηση του 4ου Νεμέρτσικα Trail Run 2017.
Οι παραπάνω οργανωτική επιτροπή προσπάθησε και κατάφερε φέτος να κάνει δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος (6 χλμ και 20 χλμ) στις ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια διαδρομές αλλά με πολλές βελτιώσεις στους τομείς: ασφάλεια, τροφοδοσία, ηθική και υλική επιβράβευση προσπάθειας αθλητών αλλά και στο κομμάτι της γιορτινής ατμόσφαιρας που επικράτησε πριν και μετά τον αγώνα, με μουσική, πλούσιο γεύμα, δώρα και γενικότερα με δροσερή καλοκαιρινή φιλοξενία σε όλους όσους βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού.

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τοπικά ζητήματα

Την Παρασκευή, 25/08/2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ της Βουλευτού Μερόπης Τζούφη και του Περιφερειάρχη, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ακόμη η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής κ. Παπανικολάου, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, καθώς και μηχανικοί της Περιφέρειας Ηπείρου, η Βουλευτής αρχικά ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη των έργων στο δρόμο προς τη Λάιστα.
Ο κ. Καχριμάνης, αφού περιέγραψε εν συντομία τους λόγους καθυστέρησης του έργου, ανέφερε ότι η μελέτη, πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως, επειδή θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη, θα γίνουν εντός του προσεχούς διαστήματος κάποιες βασικές παρεμβάσεις, προκειμένου να είναι εφικτή η κυκλοφορία κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. 
Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη συντήρηση των μνημείων, που έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως λόγω των σεισμών. Ο Περιφερειάρχης τόνισε την πρόθεσή του να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι σχετικές εργασίες, οι οποίες, όπως είπε, καθυστερούν, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. 
Συγκεκριμένα, καθότι τα μνημεία ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, είναι απαραίτητη η υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης, ώστε να είναι δυνατή η επίλυση του θέματος. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ζήτησε τη συνδρομή της Βουλευτού, προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Τέλος, ο κ. Καχριμάνης έκανε μια σύντομη τοποθέτηση για το ζήτημα των δασικών χαρτών, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή της Ηπείρου έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συνεπώς, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί το θέμα με πολλή προσοχή.

Η Μερόπη Τζούφη, μετά την ενημέρωση που είχε, δήλωσε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εργασίες στο δρόμο για τη Λάιστα, προσωρινές σε πρώτη φάση και οριστικές την Άνοιξη, με την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»: Ανακοίνωση αποχώρησης 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος στις αρχές Σεπτεμβρίου στην πόλη μας γίνεται  παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση και ίσως η μεγαλύτερη από άποψη αγοραστικού ενδιαφέροντας στην Ελλάδα. Φυσικά τα τελευταία χρόνια την φιλοξενεί ο Δήμος Ζίτσας στην περιοχή της Βουνοπλαγιάς γιατί ο δήμος Ιωαννιτών δεν έχει την πρόθεση να φιλοξενήσει ένα παραδοσιακό θεσμό που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας πάνω από 150 χρόνια.
          Το φετινό “παζάρι” όμως θα είναι φτωχό, και θα είναι φτωχό διότι το  σωματείο μας που από την ίδρυση του συμμετέχει στην εμποροπανήγυρη εφέτος δεν θα συμμετέχει. Αυτό σημαίνει πως πολλοί αξιόλογοι έμποροι της Ηπείρου και όχι μόνο, δεν θα δώσουν την παρουσία τους σε έναν θεσμό που για όλους τους συμμετέχοντες αλλά  και για πολλές επιχειρήσεις της πόλης μας  αποτελεί μεγάλη ανάσα μέσα στην οικονομική ασφυξία που ζούμε τα τελευταία 7 χρόνια.
          Ο λόγος της μη συμμετοχής  μας είναι οι παράλογες απαιτήσεις των υπολοίπων σωματείων στην αλλαγή της κατασκευής, και της διαρρύθμισης του χώρου για να ευνοηθούν ορισμένοι συμμετέχοντες εις βάρος κάποιων άλλων. Ζητήθηκε από τον κατασκευαστή (μέλος του σωματείου μας) η αλλαγή του βάθους των παραπηγμάτων και του φάρδους των διαδρόμων με αποτέλεσμα να τεθεί θέμα ασφάλειας ολόκληρης της κατασκευής. Φυσικά ο κάθε ένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει, οι  κατασκευές όμως έχουν συγκεκριμένο τρόπο αποπεράτωσης και αυτός ο τρόπος καθορίζεται σε  στατικές μελέτες που είναι αδύνατον να αποτυπωθούν σε παράλογες απαιτήσεις. Δημιουργήθηκε έτσι  το δίλημμα παρανομία αναξιοπιστία και κακή κατασκευή ή αποχώρηση.
          Η αντίθεσή μας σε αυτό το θέατρο του παραλόγου προς υπεράσπιση του κατασκευαστή, των συμμετεχόντων , του καταναλωτικού κοινού και της προστασίας του θεσμού της εμποροπανήγυρης δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση από τα άλλα σωματεία και έτσι αποχωρήσαμε από την εμποροπανήγυρη.
          Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε πως η αλλαγή της κατασκευής ήταν μια πρόφαση για να “πεταχτεί” το Γιαννιώτικο σωματείο από την εμποροπανήγυρη γιατί η κατασκευή -όπως γίνεται αυτή τη στιγμή- δεν έχει οπτικά τουλάχιστον καμία διαφορά από την κατασκευή που γινόταν. Ο κατασκευαστής που δεν γνωρίζουμε ποιος είναι και ποια είναι η προηγούμενη εμπειρία του προφανώς ακολουθεί  τον ορθό παραδοσιακό τρόπο κατασκευής.
          Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε δημόσια τα μέλη μας για την εξέλιξη αυτή γιατί εύλογα θα αναρωτηθούν ποιος είναι ο λόγος της αποχώρησης μας. Επίσης σε όσους θα θελήσουν να συμμετέχουν, οφείλουμε να τους επιστήσουμε την προσοχή γιατί μπορεί να αντιμετωπίσουν και αυτοί αρκετά προβλήματα ως μέλη του σωματείου μας.
          Από την πλευρά μας ευχαριστούμε ολόκληρη την δημοτική αρχή του δήμου Ζίτσας συμπεριλαμβανομένου και της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια τους να  επικρατήσει η λογική η νομιμότητα και η κανονικότητα . Εκτιμούμε βαθύτατα την αναγνώριση του σωματείου μας από μέρους τους ως εγγυητές  καλής λειτουργίας της εμποροπανήγυρης και ως ρυθμιστές των πάσης φύσεως προβλημάτων που προέκυπταν μεταξύ του δήμου και της εμποροπανήγυρης.
          Τέλος ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να μην παρουσιαστούν ανυπέρβλητα προβλήματα τα οποία θα πλήξουν το κύρος και τον θεσμό της εμποροπανήγυρης.

Καλές δουλείες σε όλους!