Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για τοπικά ζητήματα

Την Παρασκευή, 25/08/2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ της Βουλευτού Μερόπης Τζούφη και του Περιφερειάρχη, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ακόμη η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής κ. Παπανικολάου, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, καθώς και μηχανικοί της Περιφέρειας Ηπείρου, η Βουλευτής αρχικά ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη των έργων στο δρόμο προς τη Λάιστα.
Ο κ. Καχριμάνης, αφού περιέγραψε εν συντομία τους λόγους καθυστέρησης του έργου, ανέφερε ότι η μελέτη, πλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως, επειδή θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη, θα γίνουν εντός του προσεχούς διαστήματος κάποιες βασικές παρεμβάσεις, προκειμένου να είναι εφικτή η κυκλοφορία κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. 
Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη συντήρηση των μνημείων, που έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως λόγω των σεισμών. Ο Περιφερειάρχης τόνισε την πρόθεσή του να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι σχετικές εργασίες, οι οποίες, όπως είπε, καθυστερούν, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. 
Συγκεκριμένα, καθότι τα μνημεία ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, είναι απαραίτητη η υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης, ώστε να είναι δυνατή η επίλυση του θέματος. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ζήτησε τη συνδρομή της Βουλευτού, προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Τέλος, ο κ. Καχριμάνης έκανε μια σύντομη τοποθέτηση για το ζήτημα των δασικών χαρτών, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή της Ηπείρου έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συνεπώς, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί το θέμα με πολλή προσοχή.

Η Μερόπη Τζούφη, μετά την ενημέρωση που είχε, δήλωσε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εργασίες στο δρόμο για τη Λάιστα, προσωρινές σε πρώτη φάση και οριστικές την Άνοιξη, με την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου.

Όσον αφορά στο θέμα της συντήρησης των μνημείων, δεσμεύτηκε να συμβάλλει, προκειμένου να τρέξουν, όσο πιο άμεσα γίνεται, οι διαδικασίες υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης και να λυθεί το πρόβλημα. Στη συνέχεια, η Βουλευτής, έπειτα και από το αίτημα που της είχε τεθεί στη συνάντησή της με το Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, κ. Τσίκαρη, έθεσε στον Περιφερειάρχη ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την ανανέωση εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας, ώστε να καλυφθεί η άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της εγκατάστασης νέου πλυντηρίου ιματισμού, το οποίο, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι σύγχρονο και μεγάλης χωρητικότητας, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες, όχι μόνο του Νοσοκομείου, αλλά και όλων των κοινωνικών δομών προστασίας του Νομού και της Ηπείρου. 
Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι χρήματα από τον φετινό προϋπολογισμό δεν περισσεύουν. Δεσμεύτηκε, παρόλα αυτά, λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος να παρέμβει, προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, πιθανόν μέσω του ΠΔΕ, ώστε να προχωρήσει αυτή ή και άλλες κρίσιμες απόλυτες προτεραιότητες, σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις του Πανεπιστημιακού, αλλά και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.