Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Πολιτιστική Αδελφότητα Μεροπαίων Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Μεροπαίων Πωγωνίου με έδρα την Θεσσαλονίκη, εύχεται σε όλους τους Ρομπατινομεροπαίους και στους φίλους του χωριού μας, Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

 Υγεία, Χαρά κι Ευτυχία στα σπίτια μας και πάντα να καλοανταμώνουμε.

Ε.Π.Σ. Ηπείρου: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από την Ε.Π.Σ. Ηπείρου.

Προσφορά ειδών σε Φορείς και Ιδρύματα από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους

 


Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε για ακόμη μία χρονιά και υλοποίησε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, παιχνίδια κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση Φορέων και Ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Φορείς και συγκεκριμένα:

από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος», στα «Συσσίτια Απόρων» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ενορίας Περιβλέπτου και στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ιωαννίνων “Κυψέλη”,

από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στο Περιφερειακό Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φιλιατών και

από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Κοινοτήτων Βήσσανης και Χαραυγής


Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Κοινοτήτων Βήσσανης και Χαραυγής για το Β' Εξάμηνο 2021, με ημερομηνία λήξης 31-1-23.

Ο Δήμος Ζίτσας υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα

 


Με μια όμορφη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στο Δημαρχείο Ελεούσας, το απόγευμα της Παρασκευής (23/12/2022),  ο Δήμος Ζίτσας καλωσόρισε τα Χριστούγεννα.

Η πλατεία Δημαρχείου φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν την έλευση της πιο γλυκιάς….. γιορτής του χρόνου. Στους μικρούς επισκέπτες που ήταν και οι πρωταγωνιστές της γιορτής  οι σπουδαστές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ζίτσας έδωσαν χαρά ζωγραφίζοντας τα παιδικά τους προσωπάκια και παράλληλα μαζί με τους εκπαιδευτικούς του Κ.Δ.Α.Π. “ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ” τους απασχόλησαν δημιουργικά με  χριστουγεννιάτικα δρώμενα. 

Τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Ροδοτοπίου, Ζωοδόχου, Βουνοπλαγιάς και Ζίτσας του Δήμου καθώς και της Κοινωφελούς Επιχείρησης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς ενώ μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν χριστουγεννιάτικα γλυκά και εδέσματα, με ζεστό κρασί παρασκευασμένα από σπουδαστές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων.

Επιστολή Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Ανδρέου για τις Δομές της Κιβωτού του Κόσμου σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα


Ένωση Βασιλικιωτών Πωγωνίου «Η Υπαπαντή»: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από την  Ένωση Βασιλικιωτών Πωγωνίου «Η Υπαπαντή».

Αδελφότητα Ψηλόκαστρου Πωγωνίου: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από την  Αδελφότητα Ψηλόκαστρου Πωγωνίου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

 


Συνελήφθη προχθές (21-12-2022) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος, βρισκόμενος ως επιβάτης σε αστικό λεωφορείο, προέβη σε πράξη εναντίον ημεδαπής, με την οποία πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, ο κατηγορούμενος, δύο μέρες νωρίτερα (21-12-2022), είχε προβεί σε παρόμοιες πράξεις πάλι εντός αστικού λεωφορείου σε βάρος της ίδιας ημεδαπής και ακόμη μίας ανήλικης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Μήνυμα αλληλεγγύης με τη διανομή 150 πακέτων αγάπης σε δημότες που ανήκουν σε οικονομικά ασθενείς ομάδες

 


Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει ο Δήμος Πωγωνίου με τη διανομή 150 πακέτων αγάπης σε δημότες που ανήκουν σε οικονομικά ασθενείς ομάδες.

Τα πακέτα περιλαμβάνουν είδη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ώστε να μη μείνει  κανένας συμπολίτης χωρίς τα απαραίτητα για τις ημέρες των εορτών.

«Με τα πακέτα αγάπης στέλνουμε την αγάπη και την εκτίμησή μας στους συνδημότες που βιώνουν δυσκολίες. Ο Δήμος Πωγωνίου είναι πάντα στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη μεγαλώνοντας αυτή τη δυνατή αλυσίδα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί από τις δομές μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Μιχάλης Σιούτης στέλνοντας παράλληλα τις ευχές του για Καλές Γιορτές με υγεία και αγάπη.

Ο κ. Σιούτης ευχαριστεί τις επιχειρήσεις και τους φορείς που συνέδραμαν την προσπάθεια και συγκεκριμένα την ΒΙΚΟΣ Α.Ε., τον Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ», την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης, το S/M Σκλαβενίτης και την Μεταλλουργική Ηπείρου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ορίζοντες Ηπείρου: Ευχές για τις γιορτές

Ευχές για τις γιορτές από τους Ορίζοντες Ηπείρου.

Ευχές από το Hellenic Healthcare Group

 


Ευχές από το Hellenic Healthcare Group

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Ευχές για τις γιορτές

 

Ευχές για τις γιορτές από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνης.

Ζωγράφειο Σχολείο: Ευχές για τις γιορτές

 


Από τη διεύθυνση και το προσωπικό του Ζωγράφειου Σχολείου

θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ένα έτος γεμάτο υγεία, ευτυχία, δημιουργία και πρόοδο! 

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

 


Την Παρασκευή  23 Δεκεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Ερωτήσεις-απαντήσεις για τη συμβολή του αιματολόγου στην κύηση

 


Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα έγκυες γυναίκες κάνουν καθημερινά αντιπηκτικές ενέσεις κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και της λοχείας μετά από συμβουλή του γυναικολόγου ή αιματολόγου τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Τα τελευταία 15-20 χρόνια έχει διαδοθεί ευρέως η χρήση της αντιθρομβωτικής αγωγής στην κύηση και τη λοχεία, τόσο της ενέσιμης, η οποία αφορά τις ηπαρίνες μικρού μοριακού βάρους, όσο και της από του στόματος, που αφορά τη χρήση ασπιρίνης.
«Οι αιτίες γι’ αυτό είναι πολλές και δεδομένου ότι οι θρομβωτικές επιπλοκές αποτελούν την πιο συχνή αιτία θανάτου των εγκύων ακόμη και στη σύγχρονη εποχή, κάποιες εξ’ αυτών καθιστούν απαραίτητη τη χρήση των αντιθρομβωτικών φαρμάκων, ενώ για αρκετές από αυτές η χρήση τους όχι μόνο δεν προσφέρει κάτι, αλλά μπορεί δυνητικά να είναι και επιβλαβής για την πορεία της κύησης.
Ο ρόλος του αιματολόγου, στην περίπτωση αυτή, είναι να δώσει με τις γνώσεις του τη σωστή κατεύθυνση στην έγκυο και τον/τη γυναικολόγο της, προκειμένου η κύηση να προχωρήσει χωρίς ή με τις μικρότερες δυνατές επιπλοκές», επισημαίνει ο κ. Ηλίας Ευμορφιάδης, Αναπληρωτής Διευθυντής Αιματολόγος στο
Metropolitan Hospital.

Τι είναι η θρομβοφιλία και για ποιον άλλο λόγο, εκτός από αυτήν, παρεμβαίνουν οι αιματολόγοι στην κύηση;

Η θρομβοφιλία στην κύηση είναι η αιτία για την οποία καλούνται συχνότερα να απαντήσουν οι αιματολόγοι που ασχολούνται με τις διαταραχές του μηχανισμού της αιμόστασης και αφορά κληρονομούμενους και επίκτητους παράγοντες που οδηγούν σε αύξηση του θρομβωτικού κινδύνου.
Τα τελευταία 25-30 χρόνια υπήρξε πληθώρα μελετών, οι οποίες συσχέτισαν την παρουσία μαιευτικών επιπλοκών με διάφορους παράγοντες που μπήκαν κάτω από τον όρο «θρομβοφιλία». Ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε η κλινική σημασία όλων αυτών σε μεταγενέστερες, καλύτερα σχεδιασμένες μελέτες και αναλύσεις από σώματα ειδικών επιστημόνων. Για τον λόγο αυτόν, ακόμα υπάρχει σύγχυση σε σχέση με το τι αποτελεί «θρομβοφιλία».