Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Δείτε αν κερδίσατε για την φορολοταρία Αυγούστου

 


Η συγκεκριμένη κλήρωση αφορά τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουλίου.

Έγινε η φορολοταρία Ιουλίου από την ΑΑΔΕ για τις αποδείξεις του προηγούμενου μήνα με έναν τυχερό να κερδίζει το πόσο των 50.000 ευρώ.

Μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στην πλατφόρμα με τις δημόσιες κληρώσεις και να δείτε τους τυχερούς που κερδίζουν έως και 50.000 ευρώ.

Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι είναι τα εξής:

1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ

5 τυχεροί κερδίζουν από 20.000 ευρώ ο καθένας

50 τυχεροί κερδίζουν από 5.000 ευρώ ο καθένας

500 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Για να δείτε τους τυχερούς λαχνούς:

https://www.aade.gr/exypiretisi-enimerosi/efarmogi/miniaies-synallages-kai-lahnoi

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

 


Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, θα καταβληθούν σε 673.671 τα κοινωνικά επιδόματα του τρέχοντος μηνός, συνολικού ύψους 185.824.170 ευρώ, από τον ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν:

- Επίδομα Στέγασης: δικαιούχοι 231.923 – 28.157.369 ευρώ

- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: δικαιούχοι 186.365 –43.131.120 ευρώ

- Αναπηρικά: δικαιούχοι 188.248 – 82.970.357 ευρώ

Play Video

- Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής: δικαιούχοι 593 – 175.785 ευρώ

- Επίδομα Ομογενών: δικαιούχοι 5469 – 192.481 ευρώ

- Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982: δικαιούχοι 14.244 – 5.360.744 ευρώ

- Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων: δικαιούχοι 19.329 – 8.194.465 ευρώ

- Έξοδα Κηδείας: δικαιούχοι 85 – 67.341 ευρώ

- Επίδομα Γέννησης: δικαιούχοι 10.435 – 13.369.500 ευρώ

- Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: δικαιούχοι 6 – 2.400 ευρώ

- Κόκκινα Δάνεια: δικαιούχοι 2.231- 207.368 ευρώ

- Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: δικαιούχοι 11- 11.000 ευρώ

- Πρόγραμμα Γέφυρα: δικαιούχοι 17 – 5.368 ευρώ

- Ευάλωτοι οφειλέτες: δικαιούχοι 172 - 18.184 ευρώ

- Επίδομα Αναδοχής: δικαιούχοι 602 – 291.275 ευρώ

- Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού: δικαιούχοι 1.290 –1.016.668 ευρώ

- Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας: δικαιούχοι 12.651 – 2.652.745 ευρώ

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς μέχρι και το Σάββατο

 


Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς από σήμερα μέχρι και το Σάββατο.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ:

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα βρεθούν πάνω από τη χώρα μας το επόμενο τριήμερο και θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού από σήμερα Πέμπτη (29-08-24) μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Α. Σήμερα Πέμπτη (29-08-24)

Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά, κυρίως η Ήπειρος, η Στερεά (κυρίως στα δυτικά τμήματα), η Πελοπόννησος (δυτικά και κεντρικά τμήματα), η κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική).

Β. Αύριο Παρασκευή (30-08-24)

Τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και την ανατολική Μακεδονία.

Γ. Μεθαύριο Σάββατο (31-08-24)

Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.

Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Πελοπόννησο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr ). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Σύμφωνα με το meteo τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς τα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για τον νομό Θεσσαλονίκης και κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης 29/08.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-35 °C στα ηπειρωτικά και τους 31-34 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται ότι κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται πιθανώς από ισχυρές ριπές.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Μερόπης Τζούφη για την απώλεια του Γιάννη Σαρμά

 


Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου και συντρόφου Γιάννη Σαρμά. Ενός σπουδαίου και αξιόλογου συναδέλφου με ανιδιοτελή προσφορά πολύ υψηλού επιπέδου στους ασθενείς του, με άριστη συναδελφική συνεργασία, ευγένεια, γλυκύτητα και χιούμορ - ενός αληθινού ευπατρίδη στην ιατρική και στη ζωή.

Ενός μαχητή, αγαπημένου συντρόφου και γλυκύτατου πατέρα για τους δικούς του και τις κόρες του. Θα μας λείψει πολύ, αλλά περισσότερο στους δικούς του ανθρώπους και στην αγαπημένη σύντροφο της ζωής του τη Σοφία.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια προς όλους τους αγαπημένους του, με την πεποίθηση ότι η μνήμη της παρουσίας του θα παραμείνει ενεργή, τόσο στο χώρο της εργασίας του που με αυταπάρνηση υπηρέτησε όσο και στο μυαλό και τις καρδιές όλων μας που υπήρξαμε φίλοι του και σύντροφοι του. Αιώνια η μνήμη του.

Μερόπη Τζούφη

βουλευτής Ιωαννίνων / Νέα Αριστερά

καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Συλλυπητήρια για το θάνατο του νευρολόγου Γιάννη Σαρμά

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για το θάνατο του νευρολόγου Γιάννη Σαρμά.

Ο Γιάννης Σαρμάς σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, υπηρέτησε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια την Ιατρική, την Αριστερά και το δημόσιο σύστημα υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σοφία Μαραγκουδάκη, στα παιδιά τους και σε όλους τους δικούς τους ανθρώπους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

11 αλλαγές που φέρνει το πρώτο “κουδούνι” στα σχολεία

 


Οι 11 αλλαγές που θα βελτιώσουν τη διδακτική διαδικασία και τη σχολική ζωή το προσεχές σχολικό έτος, το οποίο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Έχουμε σήμερα σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για να συζητήσουμε τις σημαντικές αλλαγές στα σχολεία μας ενόψει της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς. Αν έπρεπε να κάνω μία προσπάθεια να κατηγοριοποιήσω τις πολύ σημαντικές 11 αλλαγές, για τις οποίες ο Υπουργός και η Υφυπουργός θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες, θα τις χώριζα σε τρεις διακριτές κατηγορίες.

Η πρώτη αφορά το ανθρώπινο δυναμικό: 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, οι οποίες προστίθενται στις 27.500 προσλήψεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει από το 2019.

Η πολιτική της κυβέρνησης υλοποιείται με απόλυτη συνέπεια και αφορά τη σταδιακή αντικατάσταση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τακτικό προσωπικό, με μόνιμους εκπαιδευτικούς, με προφανή οφέλη και για τους ίδιους αλλά και συνολικά για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο δεύτερος τομέας στον οποίο το Υπουργείο επενδύει πολύ είναι συνολικά ο τομέας της τεχνολογίας. Έχουν ήδη εγκατασταθεί 28.500 διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία της χώρας μας, από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου, και αναμένουμε την εγκατάσταση των υπολοίπων έως ότου να φτάσουμε στον αριθμό των 36.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ιωάννινα: Συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για το προσφυγικό

 


Μια ακόμα συνεδρίαση της αστικής ομάδας εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συντονίζει την αστική ομάδα εργασίας με θέμα το προσφυγικό στην περιοχή της Ηπείρου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Σοφία Μαρκουλα και Στέφανος Σίντος, η αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αγνή Νακου, διεθνείς οργανισμοί (Δομ / Υπάτη αρμοστεία του ΟΗΕ) ΜΚΟ και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο.

Στη διάρκειά της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν προτάσεις για την σύμπραξη του Δήμου και της Περιφέρειας με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,9% η ανεργία τον Ιούλιο

 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 9,9% για τον μήνα Ιούλιο του 2024.

Τον αντίστοιχο μήνα του 2023, η ανεργία καταγράφηκε στο 11,1%, ενώ αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 9,5% τον περασμένο Ιούνιο.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το ποσοστό ανεργίας παραμένει κάτω από το 10% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

– Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.229.548 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 26.303 άτομα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023 (0,6%), ενώ καταγράφηκε μείωση κατά 46.286 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2024 (-1,1%).

– Οι άνεργοι ανήλθαν σε 465.167 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 62.204 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023 (-11,8%) και αύξηση κατά 16.728 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2024 (3,7%).

– Ο αριθμός των ατόμων κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, δηλαδή εκείνων που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθε σε 3.081.262, καταγράφοντας αύξηση κατά 11.693 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023 (0,4%) και κατά 26.998 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2024 (0,9%).

ΕΜΥ: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο ορεινά ηπειρωτικά

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Πέμπτη 29 Αυγούστου αναμένονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο ορεινά ηπειρωτικά. Σταδιακά έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στα δυτικά της Κρήτης.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένησή τους αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 33, στη Θεσσαλία από 21 έως 35, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 19 έως 31, στην υπόλοιπη Στερεά από 20 έως 33, στην Πελοπόννησο από 18 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 33, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 και στην Κρήτη από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο Θερμαϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη  δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

Εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Βήσσανη Πωγωνίου: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός Σεπτεμβρίου, Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου

 


Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών μηνός  Σεπτεμβρίου 2024, Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βήσσανης Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 29 Αυγούστου

 


Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα, 10:00-12:00

Λεμφοιδήμα: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;

 


Λεμφοίδημα ονομάζεται το οίδημα (πρήξιμο) που παρουσιάζεται στο λεμφικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από τα λεμφαγγεία και τους λεμφαδένες. Το αίμα μας κινείται μέσα σε τρία συστήματα, στις αρτηρίες, στις φλέβες και στα λεμφαγγεία. Φεύγει από την καρδιά μας, κατευθύνεται στο χέρι μας με τις αρτηρίες και πρέπει οπωσδήποτε να γυρίσει πίσω, μέσα από δύο συστήματα: τις φλέβες και τα λεμφαγγεία.

«Αν χρειαστεί να γίνει αφαίρεση κάποιων λεμφαδένων, είτε λόγω μαστεκτομής είτε προβλήματος με τον προστάτη κ.ά., τότε διαταράσσεται η “λεωφόρος” της επιστροφής και αντί το αίμα να γυρίσει στην καρδιά, γυρνάει προς τα πίσω και αρχίζει να πρήζεται το πόδι, το χέρι, η γεννητική περιοχή, ο λαιμός ή ο τράχηλος. Αυτό το πρήξιμο λέγεται λεμφοίδημα, το οποίο οδηγεί σε κακή ποιότητα ζωής, πολλές επιπλοκές, ενώ ενδέχεται να οδηγήσει και σε κατάθλιψη», επισημαίνει ο κ. Ευάγγελος Δημακάκος Λεμφολόγος - Αγγειολόγος, Διευθυντής στο κέντρο πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας λεμφοιδήματων - οιδημάτων και λεμφικών παθήσεων ενηλίκων και παιδιών στο Metropolitan Hospital και συνεχίζει:

Για ποιον λόγο προκαλείται κατάθλιψη στους ασθενείς;

«Η πάθηση αυτή οδηγεί σε κατάθλιψη γιατί αφορά άμεσα και το αισθητικό κομμάτι του πάσχοντος, επηρεάζοντας σοβαρά την κοινωνική και προσωπική ζωή των ασθενών, καθώς ορισμένα από τα σημεία του σώματος που προαναφέρθηκαν είναι πρησμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αισθήματα ντροπής ή ενοχής στους πάσχοντες», εξηγεί.

Πώς γίνεται η σχετική διάγνωση;

«Καταρχάς, ο εξειδικευμένος λεμφολόγος πρέπει να προβεί σε κλινική εξέταση του ασθενούς του, στη συνέχεια να ζητήσει ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις και ειδικές απεικονιστικές εξετάσεις, με κυριότερη απ’ όλες τη μαγνητική λεμφογραφία, η οποία γίνεται στη χώρα μας μόνο στο Metropolitan Hospital. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, επειδή η πάθηση εμφανίζεται και σε παιδιά και σε βρέφη, στο αρμόδιο Κέντρο του Θεραπευτηρίου μας έχουμε τη δυνατότητα ολοκληρωμένου γενετικού ελέγχου στα παιδιά, προκειμένου να δούμε από πού εμφανίστηκε το λεμφοίδημα τους και ποια είναι η καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση για την αντιμετώπισή του» τονίζει.