Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για το Πρόγραμμα και άλλα ζητήματα Αγροτικής Ανάπτυξης

Στα  θέματα της  σύσκεψης εργασίας που έγινε την Τετάρτη στην Ένωση Περιφερειών μεταξύ του Δ.Σ.  της Ένωσης Περιφερειών  και της  ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης   αναφέρθηκε σε σημερινές  δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στον αγροτικό τομέα, είναι οι δασικοί χάρτες, τόνισε ο Περιφερειάρχης, επικαλούμενος και την τοποθέτηση του Υπουργού κ. Ευαγγέλου Αποστόλου.  
«Είναι μέγα πρόβλημα όπως το ονόμασε και ο ίδιος ο Υπουργός, και σε αυτό πρέπει να βρούμε λύσεις για να μην καταστρέψουμε τον πρωτογενή τομέα. Θα γίνει μια προσπάθεια, να αποφύγουμε τις ακρότητες, να βρούμε λύση γιατί υπάρχει ιδιαιτερότητα σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε προ ημερών ο κ. Τσιρώνης (Αν. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης),  ότι  οι εκτάσεις αυτές είναι ιδιωτικές.  Εκτός από την Ελλάδα που υπάρχει ο όρος δασικές εκτάσεις, που αυτό είναι εφεύρημα ελληνικό. Και ο κ. Τσιρώνης είπε ότι αυτές ανήκουν στο δημόσιο. Δεν είναι έτσι όμως. Εμείς στην Ήπειρο γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις εκτάσεις είναι ιδιωτικές ή δημοτικές».
 Αναφερόμενος στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι "στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι  όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά. Επιτέλους αυτό που πολλές φορές ακούμε ότι πρέπει να αρχίσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα,  για όλους εμάς - τους  Περιφερειάρχες και το Υπουργείο- ξεκινάει από τον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης».

Σύσκεψη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της σύνδεσης της Ιόνιας με την Εγνατία Οδό

Σύσκεψη με αντικείμενο τα ζητήματα που θα προκύψουν με την επικείμενη σύνδεση της Ιόνιας με την Εγνατία οδό, στην περιοχή Κοσμηράς του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επιδίωξη όλων είναι να μη προκληθούν προβλήματα μετά τη σύνδεση και για το σκοπό αυτό από την Περιφέρεια παρουσιάστηκαν σκέψεις για προσωρινές και μόνιμες λύσεις, που ήδη έχουν αποσταλεί και εγγράφως στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών.
Το βασικό πρόβλημα που εντοπίζεται είναι η έξοδος προς Ιωάννινα, με δεδομένο ότι ο φωτεινός σηματοδότης που σήμερα λειτουργεί στην Εγνατία προς Ιωάννινα, δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στο αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο που θα υπάρξει. Η άμεση λύση που προτείνεται είναι η διοχέτευση της κίνησης προς Ιωάννινα, Κακαβιά, Ζαγόρι και Κόνιτσα, να γίνεται μέσω του κόμβου Αβγού προς τη σημερινή Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Αθηνών και στον κόμβο Πεδινής να καταλήγουν μόνο τα οχήματα που κινούνται είτε προς Ηγουμενίτσα, είτε προς Μέτσοβο- Βόρεια Ελλάδα.
Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, "υπάρχει κυκλικός κόμβος στο Αβγό που θα βοηθάει σημαντικά την κατάσταση για αυτούς που θα έρχονται από την Αθήνα για Γιάννενα- Κακαβιά, Κόνιτσα, Ζαγόρι.  Δείξαμε- πρόσθεσε- και σκέψεις πάνω σε προκαταρκτική μελέτη με δύο κυκλικούς κόμβους που μελετάει η κ. Καλογιάννη με μια ομάδα μηχανικών, που θα βοηθάνε τον νυν κόμβο, ώστε να βελτιώσουν αρκετά τα πράγματα. Όλοι συμφωνούν στην πρόταση να διοχετεύσουμε την κίνηση προς το λεκανοπέδιο στον κόμβο του Αβγού και τα άλλα να συνεχίζουν κανονικά στον κόμβο της Κοσμηράς". Τέλος ο Περιφερειάρχης εκτίμησε, με βάση το ρυθμό εκτέλεσης των εργασιών,  ότι η σύνδεση Ιόνιας- Εγνατίας μπορεί να γίνει σε ένα περίπου μήνα από σήμερα.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γ. Αζέλης, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ι. Λιόντος, στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε. και της Ε.Υ.Δ.Ε.Μ. (του Υπ. Υποδομών), ενώ προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Κατασκευής Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης του Υπ. Υποδομών Ζ. Καρβούνη, τον Ανεξάρτητο Μηχανικό του έργου και την κατασκευάστρια ΤΕΡΝΑ Α.Ε. που μαζί με τη  ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. είχαν κληθεί στη σύσκεψη.          


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Οικολογικό έγκλημα συντελείται αυτή την στιγμή στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων

Οικολογικό έγκλημα συντελείται αυτή την στιγμή στην ΒΙΠΕ (Βιομηχανική περιοχή).
Εκατοντάδες κυβικά βιομηχανικών λυμάτων αντλούνται και διοχετεύονται στο αποστραγγιστικό με αποδέκτη τον Καλαμά και τις ακτές του Ιονίου πελάγους.
Αν δείτε την ανάρτηση και έχετε οποιαδήποτε πρόσβαση στις ΑΡΧΕΣ παρακαλώ ειδοποιήστε πρόκειται για βιομηχανικά λύματα απόλυτα υψηλού κινδύνου μπαίνουν ζωές σε κίνδυνο....
ΕΛΕΟΣ!!!!!!


Πασσαρών

Η Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση» διοργανώνει συνάντηση-αντάμωμα, την Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 13:00 στο μεζεδοπωλείο «οδός Αισχύλου» που βρίσκεται στην οδό Αισχύλου 14-16


Η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν διάλεξη την Κυριακή 30 Απριλίου, ώρα 12:00 το πρωί, στο Αρχαιολογικό μας Μουσείο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
H Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Κυριακή, 30 Απριλίου 2017, ώρα 12:00 το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια). Θα ομιλήσει ο κύριος Γιάννος Κουράγιος, αρχαιολόγος της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με θέμα:
"Είκοσι χρόνια ερευνών στο παριανό ιερό του Απόλλωνα στο Δεσποτικό Κυκλάδων:
Η ανασκαφή και το έργο ανάδειξης και αναστήλωσης".
Στη συνέχεια οι επιστημονικές συνεργάτιδες της ανασκαφής, κυρίες Κορνηλία Νταϊφά και Ναταλία Βέλλη, θα ομιλήσουν για το έργο ανάδειξης και αναστήλωσης.
Μετά τα πέρας των ομιλιών θα προβληθεί video, σχετικό με τις αναστηλωτικές εργασίες.
Περίληψη της ομιλίας του κ. Γιάννου Κουράγιου
Τα τελευταία 20 χρόνια η ανασκαφική έρευνα στη θέση Μάντρα στο ακατοίκητο νησί Δεσποτικό, στα νοτιοδυτικά της Πάρου, έχει φέρει στο φως ένα εκτεταμένο λατρευτικό συγκρότημα αφιερωμένο στον Απόλλωνα που γνώρισε σημαντική ακμή στην ύστερη αρχαϊκή περίοδο. Λατρευτικές δραστηριότητες τεκμηριώνονται στην ίδια θέση ήδη από τη γεωµετρική εποχή. Τα έως τώρα αρχαιολογικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι το ιερό λειτουργούσε ως εξωαστικό ιερό, ιδρυτής και διαχειριστής του οποίου ήταν η πόλη της Πάρου. Ο πλούτος των αναθημάτων, η οργάνωσή του, και η αρχιτεκτονική των λατρευτικών κτιρίων είναι ενδεικτικά της αίγλης και της εμβέλειας ενός υπερτοπικού θρησκευτικού κέντρου, η ίδρυση του οποίου σαφώς υποδηλώνει την ανάγκη των Παρίων για επέκταση της κυριαρχίας τους στην περιοχή. Τα ευρήματα των τελευταίων ετών από το Δεσποτικό μας έχουν δώσει ηχηρά στοιχεία για την παριανή παρουσία στο νησί ήδη από τον 8ο αι. π.Χ., για τις προ-αρχαϊκές φάσεις του χώρου, για την τοπογραφία του αρχαϊκού και κλασικού ιερού και την εφαρμογή ενός οργανωμένου οικοδομικού προγράμματος από τα αρχαϊκά έως και τα ύστερα κλασικά χρόνια.
Εκτός από την ολοκλήρωση της ανασκαφής, πρωταρχικός στόχος μας έχει γίνει το έργο της προστασίας και της ανάδειξης των μνημείων και εν γένει του αρχαιολογικού χώρου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια για την αναστήλωση του ναού και του εστιατορίου, των πιο σημαντικών και καλύτερα σωζόμενων και πλήρως τεκμηριωμένων αρχαιολογικά και αρχιτεκτονικά κτισμάτων του ιερού που αποτελούν δείγματα μίας ιδιότυπης κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής των αρχαϊκών χρόνων που ακριβές παράλληλό τους δεν έχει έως τώρα βρεθεί. Η αναστήλωση στο Δεσποτικό έχει σκοπό αισθητικό, αλλά και βαθιά διδακτικό και εκπαιδευτικό, αφού κατ’ αυτό τον τρόπο ένα τόσο σημαντικό και ιδιαίτερο μνημείο θα γίνει προσιτό και αναγνώσιμο σε όλους.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Ιωάννινα 26/04/2017
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας


Κατερίνη Λιάμπη   Γεώργιος Ζάχος

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση της αλιείας σε όλα τα ποτάμια και τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για την προστασία της αναπαραγωγής, απαγορεύεται η αλιεία των ψαριών (εκτός της πέστροφας) και όλων των  υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου 2017 έως 31 Μαΐου 2017.
Ειδικά για την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου, λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ψαριών, η απαγόρευση ισχύει από 15 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2017.
Με την ίδια απόφαση ορίζονται ως υπεύθυνες αρχές για την τήρηση της απαγόρευσης, η Αστυνομία, τα Δασαρχεία και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.
Επισημαίνεται ότι για τους παραβάτες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παράνομων αλιεμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κλοπή από σπίτι στον Μύτικα Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, χθες (26-04-2017) το μεσημέρι στον Μύτικα Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο δράστες αφού παραβίασαν παράθυρο μονοκατοικίας στον Μύτικα Πρέβεζας, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δήμος Πωγωνίου: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 24-4-2017

Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην  τακτική
συνεδρίαση  του Δ.Σ.  της  24-4-2017 [Πρακτικό Νο 5/24-4-2017]
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1α.  Aποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2014ΕΠ53000007 «Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2016 (π.κ 2010ΕΠ03000014)» για το υποέργο: «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην πλατεία της Τ.Κ. Κακκολάκου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  71
1β. Aποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2014ΕΠ53000003 «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2016 (π.κ 2013ΕΠ03000011)» για το υποέργο: «Διαμόρφωση – τσιμεντόστρωση δρόμου Τ.Κ. Λίμνης Δήμου  Πωγωνίου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  72
2. Επιχορήγηση Συλλόγου Πολυφωνικού Τραγουδιού Πωγωνίου - Ψήφιση πίστωσης – Παραχώρηση γραφείου στο Δημοτικό κτίριο του Παλααιού Δημαρχείου στο Καλπάκι, για να χρησιμοποιηθεί ως έδρα του Συλλόγου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  73
3. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποκατάσταση Εσωτερικής οδοποιίας Τ.Κ. Κερασόβου – Περιστερίου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  74
4. Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου, για την υλοποίηση του  έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της Τ.Κ. Παρακαλάμου» ΑΠΟΦΑΣΗ 75 
5. Σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου [Σ.Τ.Ο.] Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  76 
6. Έγκριση εκμίσθωσης λημμάτων υλοτομιών των συστάδων: α. 5β & τμήμα 8 Δημοτικού Δάσους Βασιλικού. β. 1α Δημοτικού Δάσους Αργυροχωρίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  77 
7. Έγκριση λύσης σύμβασης καφενείου – ξενώνα Καστάνιανης και νέα δημοπράτησή του. ΑΠΟΦΑΣΗ  78 
8. Επί αιτήσεων για σύνδεση ύδρευσης  εκτός οικισμού, από το εσωτερικό δίκτυο. ΑΠΟΦΑΣΗ  79 
9. Έγκριση απολογισμού 2016 & προϋπολογισμού 2017 Τ.Ο.Ε.Β. Άνω Καλαμά.  ΑΠΟΦΑΣΗ  80 
10. Έγκριση απολογισμού 2016 & προϋπολογισμού 2017  Τ.Ο.Ε.Β.  Κουκλιών – Μαζαρακίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  81 
11. Χαρακτηρισμός Τ.Κ. Περιστερίου ως Μαρτυρικού χωριού. ΑΠΟΦΑΣΗ  82
12. Υποβολή εκ’ νέου αντιρρήσεων προς το ΣΥΑΔΧ κατά του περιεχομένου της ανάρτησης δασικών χαρτών που αφορούν ιδιοκτησίες κατοίκων των Τ.Κ. Γεροπλατάνου & Μαυροβουνίου που προορίζονται για τη δημιουργία εκουσίου αναδασμού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  83 
13. Τροποποίηση ορίων οικισμών Τ.Κ. Βροντισμένης & Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  84
14. Επικαιροποίηση των μελετών: Βελτίωση αγροτικών δρόμων Λιμπούσδας – Βελτίωση Αγροτικών δρόμων Δ.Ε. Άνω Καλαμά. ΑΠΟΦΑΣΗ  85 
15. Περί καταβολής εξόδων παράστασης στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. έτους 2017. ΑΠΟΦΑΣΗ  86
EKTAKTA  ΘΕΜΑΤΑ
1. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  87
2. Επί αιτήσεως ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.  ΑΠΟΦΑΣΗ  88 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ

Διατάσεις-Stretching. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες;

Επί σειρά ετών οι άνθρωποι πίστευαν πως οι διατάσεις είναι κάτι που μόνο οι αθλητές χρειάζεται να κάνουν πριν από τις ασκήσεις ή πριν από τους αγώνες.
Όμως οι διατάσεις είναι σημαντικές για όλους, ιδιαίτερα για εκείνους που είναι λιγότερο ή καθόλου σωματικά δραστήριοι. Εξάλλου  οι αρθρώσεις γίνονται πιο δύσκαμπτες με την πάροδο του χρόνου.
«Αυτή η δυσκαμψία καταπονεί τις αρθρώσεις στις καθημερινές κινήσεις, γεγονός που καθιστά το περπάτημα, την ανύψωση των χεριών πάνω από το κεφάλι, ή τη στροφή του κεφαλιού δεξιά και αριστερά, καθώς και άλλες κινήσεις, να εκτελούνται πιο δύσκολα», εξηγεί ο φυσιοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γουδέβενος.
Και συνεχίζει: «Επιπλέον η δυσκαμψία «υπονομεύει» την ισορροπία και τη σταθερότητα του σώματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες πτώσεων, οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική ακεραιότητα και στην ποιότητα της ζωής».
Ο συνεχώς αυξανόμενος χρόνος εργασίας και η υπέρμετρη χρήση της τεχνολογίας - που έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη καθιστική ζωή - κάνει τους περισσότερους να μειώνουν τις κινήσεις τους στις απολύτως βασικές. Έτσι ο μέσος άνθρωπος - κυρίως της πόλης - έχει υιοθετήσει ένα καμπτικό πρότυπο στάσης.

Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας: Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός για ανθρωποκτονία με πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη, σήμερα (27-04-2017) μετά τα μεσάνυχτα, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον της 47χρονης συζύγου του και 48χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 48χρονου, καθώς και τον τραυματισμό στα πόδια της 47χρονης.
Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο κυνηγετικό όπλο, δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και τρεις κάλυκες.
Η παθούσα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Από τη Δευτέρα 1η Μαΐου σε ισχύ το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

Τίθεται σε ισχύ από  τη Δευτέρα 1η Μαΐου το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.

Το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θα ισχύει με συνεχές ωράριο από τις 11:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί, έως 31 Οκτωβρίου 2017.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στις πρώτες επιλογές των Κυπρίων τουριστών η Ήπειρος

Για 14η συνεχή  χρονιά η Ήπειρος έδωσε έντονο "παρών" στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση "Ταξίδι 2017" που διοργανώθηκε στη Λευκωσία. Τα επίσημα εγκαίνιά της έγιναν από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε και το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου τον υποδέχτηκε ο επικεφαλής της αποστολής  Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Σιώλος.
Ο Υπουργός μετέφερε τις θετικές εντυπώσεις που αποκομίζουν οι Κύπριοι που επισκέπτονται την Ήπειρο, ενώ το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον επισήμαναν στις συναντήσεις που είχαν με τον Εκτελεστικό Γραμματέα, οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Μεγαλονήσου που προγραμματίζουν εκδρομές για περιοχές της Ηπείρου.