Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών η ενιαία ενίσχυση

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα για τον έλεγχο πληρωμής των αγροτικών επιδοτήσεων με το ΑΦΜ και οι περίπου 700.000 δικαιούχοι μπορούν να δουν τα ποσά που πληρώθηκαν από το υπόλοιπο 10% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα.
Οι περίπου 700.000 παραγωγοί που ανέμεναν εδώ και καιρό την πληρωμή για την ενιαία ενίσχυση 2015 μπορούν πλέον να δουν μέσω του συστήματος πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ τις πληρωμές που έχουν ήδη γίνει από σήμερα το απόγευμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Για τον έλεγχο οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί χρειάζεται να γνωρίζουν το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ ή τα τέσσερα τελευταία νούμερα της ταυτότητας τους.

Κραυγή αγωνίας από φορείς του Πωγωνίου στις επικείμενες συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι φορείς του Πωγωνίου στις επικείμενες συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων  που προωθεί με νομοσχέδιο το Υπουργείο Παιδείας.
Η Δημοτική αρχή, η Σχολική Επιτροπή, οι Τοπικές Κοινότητες, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι κάτοικοι του Πωγωνίου είναι κάθετα αντίθετοι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και οδηγεί σε συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων και σε αλλαγές στην αναλογία νηπιαγωγών-μαθητών και κατ΄ επέκταση στο κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε, σύμφωνα με το οποίο διπλασιάζεται αυθαίρετα ο ελάχιστος αριθμός παιδιών για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου από τα 7 παιδιά στα 14 οδηγεί στην συγχώνευση-κατάργηση νηπιαγωγείων του Δήμου Πωγωνίου.

Μεγάλη συμμετοχή ιατρών και πολιτών στο 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Πρέβεζας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στην Πρέβεζα εκπληρώνοντας στο μέγιστο βαθμό τους δύο βασικούς στόχους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, σε ό,τι αφορά τα Περιφερειακά της Συνέδρια, και συγκεκριμένα την ενημέρωση των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και την διαρκή επιμόρφωση των Καρδιολόγων και Ιατρών από άλλες ειδικότητες.
Πάνω από 600 πολίτες παρακολούθησαν τόσο το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης όσο και τις ενημερωτικές ομιλίες της ΕΚΕ, αποδεικνύοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα της περιφέρειας, συμμετέχουν, ευαισθητοποιούνται και δραστηριοποιούνται σε θέματα πρόληψης υγείας.

Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας που πρόσφεραν σημαντική βοήθεια για τη μεγάλη επιτυχία της συγκεκριμένης επιστημονικής συνάντησης.
Ιδιαίτερη στιγμή του συνεδρίου ήταν η τιμητική βράβευση από την ΕΚΕ στον Καρδιολόγο κ. Ι. Νόβα, για την πολύχρονη προσφορά του στην Καρδιολογία και ιδιαίτερα στον άνθρωπο.
Την τιμητική πλακέτα στον κ. Νόβα παρέδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας.
Στο 2ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχτεί πολύπλευρη και επίκαιρη επιστημονική γνώση για σημαντικά πεδία που άπτονται της Καρδιολογίας.
Με τα 6 στρογγυλά τραπέζια, τις δύο διαλέξεις και τα ενδιαφέροντα κλινικά περιστατικά από τα νοσοκομεία της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων και άλλων πόλεων, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και δόθηκε η δυνατότητα στους Ιατρούς της Περιφέρειας και τους νέους Καρδιολόγους, που γέμισαν την αίθουσα του συνεδρίου, να αποκομίσουν χρήσιμη γνώση για την άσκηση του ιατρικού τους επαγγέλματος.
Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου παρακολούθησαν 150 άτομα.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Τι συμβαίνει αλήθεια με τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου;

Δελτίο Τύπου

Είναι προφανές πλέον στο Δήμο Πωγωνίου ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κοινωνική πολιτική και ούτε υπάρχει ουσιαστικός προγραμματισμός αντιμετώπισης των αναγκών των δημοτών.
Η λειτουργία του προγράμματος  "Βοήθεια στο Σπίτι" επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων που τα υπηρετούν, Οχήματα χρησιμοποιούνται ως μέσα για μετακινήσεις στελεχών της δημοτικής αρχής (ακόμη και ο δήμαρχος πλέον χρησιμοποιεί αυτοκίνητό του "Βοήθεια στο Σπίτι "). Το πρόγραμμα των ΑμεΑ έχει αφεθεί στην τύχη του, με απλήρωτους υπαλλήλους και με την αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση του.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά πρόσφατα είδαμε προσωπικό του ΝΠΔΔ να χρησιμοποιείται σε αλλότρια καθήκοντα ως να επρόκειτο για εργάτες- εκφορτωτές της επισιτιστικής βοήθειας και διαλογείς της βοήθειας στους πρόσφυγες, σε βάρος των κυρίων καθηκόντων του και φυσικά σε βάρος των κοινωνικών προγραμμάτων και των επωφελούμενων αυτών.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση η προχειρότητα που διακρίνει τη δημοτική αρχή ως προς ενίσχυση του ΝΠΔΔ, μιας τόσο σημαντικής δομής για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων την περίοδο της κρίσης. Είναι απολύτως αδικαιολόγητη η κατάσταση που επικρατεί και σύντομα θα επανέλθουμε εκτενέστατα.

Μερόπη Πωγωνίου: Ιερόσυλοι έκλεψαν 13 εικόνες από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μερόπη Ιωαννίνων καταγγέλθηκε χθες το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 24-04-2016, άγνωστοι δράστες παραβίασαν παράθυρο του Ιερού Ναού και αφαίρεσαν από το τέμπλο, δεκατρείς  (13) ξύλινες εικόνες- ελαιογραφίες, μεγάλης αξίας.
Η εκκλησία που έχει χτιστεί το 1725, έχει γίνει στόχος των Ιερόσυλων άλλες δυο φορές.
Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2014, οι Ιερόσυλοι είχαν κλέψει ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα επάργυρο Ιερό δισκοπότηρο, μία εκκλησιαστική εικόνα και ένα χειροποίητο υφαντό.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.       

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με το οποίο προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με αυτό αναμένεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια της χώρας με βροχές, καταιγίδες και παροδικά ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά:
Μεγάλη Δευτέρα από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Μακεδονία και η Θράκη και από τη νύχτα η Θεσσαλία.

Μεγάλη Τρίτη μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 29χρονου ημεδαπού Ρομά για κλοπή πορτοφολιού

Συνελήφθη, χθες (24-04-2016) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο Κοιμητήριο Ηγουμενίτσας, ο 29χρονος αφαίρεσε το πορτοφόλι 65χρονης ημεδαπής, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 29χρονο δράστη και να τον συλλάβουν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Τα κοτόπουλα «Πίνδος» σας εύχονται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!

Δήμος Πωγωνίου: Αναβολή Παρουσίασης ΣΧΟΟΑΠ

Ενημερώνουμε τους Δημότες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η προγραμματισμένη παρουσίαση για Δευτέρα 25/4/2016 του ΣΧΟΟΑΠ Καλπακίου αναβάλλεται.

Θα επακολουθήσει ανακοίνωση με την νέα ημερομηνία και ώρα. 
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

ΟΑΕΔ: Έως και την Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για 728 προσλήψεις με 5μηνα

Αιτήσεις έως και την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι για τις 728 θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε –τουλάχιστον– μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Πασχαλινές ευχές από το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Πωγωνίου Μποντίνη Γρηγόρη

Εύχομαι σε όλους τους δημότες του Δήμου Πωγωνίου, για τις άγιες μέρες του Πάσχα, Χρόνια Πολλά και καλή Ανάσταση, με υγεία και ευτυχία.
Επίσης το Αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου, να φέρει σε όλους μας, την ανάσταση που περιμένουμε στην ζωή και την καθημερινότητα μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Ευχές για το Πάσχα από το Ελαία cafe-bar

Το Ελαία cafe-bar  εύχεται αυτές οι Άγιες μέρες να φέρουν στον κόσμο  ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ και πολλά πολλά χαμόγελα που το έχει τόσο ανάγκη στις μέρες μας και η Ανάσταση του Κύριου να δώσει δύναμη και ελπίδα.

Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα!!!

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου, ώρα 12:00

Τη Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 και ώρα 12.00 μ.  συνεδριάζει η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 2ου /2016 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1) Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε προγράμματα INTERREG IPA II CROSS-BOTDER COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ALBANIA 2014-2020” και ειδικότερα στην με αριθμ. πρωτ. 300103/ΜΑ426/11-02-2016, 1η πρόσκληση για στρατηγικά έργα.
2) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου  για την υλοποίηση του έργου: «"Μονάδα Κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων Π.Ε. Άρτας"», προϋπολογισμού 1.510.000,00 € ( με ΦΠΑ) και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3)  Λύση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/  Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης  για το έργο «Αποκατάσταση στέγης Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αβάσσου – Προμήθεια υλικών», προϋπολογισμού 10.000,00 €
(με ΦΠΑ).

Ιερά Μονή Σωσίνου: Εσπερινός της Αγάπης, την Κυριακή 1 Μαΐου

O Εσπερινός της Αγάπης,  θα τελεστεί για τρίτη συνεχόμενο Πάσχα στην Ιερά Μονή Σωσίνου, ανήμερα του Πάσχα, με ώρα έναρξης την 7η απογευματινή.

Επίσης την Τετάρτη μετά το Πάσχα, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Σωσίνου και συγκεκριμένα στο εντός αυτής παρεκκλήσι του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτη.

Ο Δήμος Πωγωνίου και οι Ομοσπονδίες Καλαμά και Πωγωνίου συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής για τους πρόσφυγες