Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Λίμνη Πωγωνίου: Συνελήφθη 28χρονη υπήκοος Αλβανίας για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση


Η συλληφθείσα επέβαινε σε λεωφορείο, ενώ στις αποσκευές της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους περίπου δέκα κιλών και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους (194,6) γραμμαρίων
Συνελήφθη, χθες (07-04-2018) το μεσημέρι, στη διασταύρωση Λίμνης Πωγωνίου, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Δελβινακίου, μία 28χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψή της πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που έγινε στην 28χρονη, η οποία επέβαινε σε υπεραστικό λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κακαβιά-Ιωάννινα.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η 28χρονη αλλοδαπή μετέφερε στις αποσκευές της δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (10) κιλών και (650) γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (194,6) γραμμαρίων.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στην υπόθεση άνδρα συνεργού της συλληφθείσας.

Ιωάννινα: Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου υπηκόου Αφγανιστάν 
Πραγματοποίησε αγορές με κλεμμένη κάρτα συναλλαγών 39χρονου ημεδαπού.

 Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή χρηματικού ποσού από 39χρονο ημεδαπό στα Ιωάννινα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 30χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές αγορές με κλεμμένη κάρτα συναλλαγών 39χρονου ημεδαπού, με ανέπαφη χρήση της κάρτας σε τερματικά μηχανήματα αυτόματων πληρωμών, αφαιρώντας συνολικά από τον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των (30,94) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (10-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (11-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (12-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (13-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (15-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (10-04-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (11-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (12-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (13-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (14-04-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

Νήματα προσώπου: Είναι κατάλληλα για όλους;


Πρόθυμοι να υποβληθούν σε αισθητικές επεμβάσεις που γυρνούν πίσω το χρόνο σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς νυστέρι και δίχως πόνο είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν αρχίσει να διακρίνουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό τους και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα νήματα, διότι, σε αντίθεση με το παραδοσιακό λίφτινγκ προσώπου, δεν υπάρχουν τομές. Η απουσία ορατών ουλών, η πολύ σύντομη διαδικασία και το χαμηλότερο κόστος καθιστά τα νήματα μια επιθυμητή διαδικασία για πολλούς.
«Η ανόρθωση με νήματα, γνωστή και ως μη χειρουργικό λίφτινγκ, είναι μια ήπια και σχετικά αναίμακτη μέθοδος για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος. Αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική λύση χωρίς γενική αναισθησία και χωρίς την ανάγκη αποθεραπείας όπως συμβαίνει μετά από το συμβατικό λίφτινγκ, και κυρίως με μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών», επισημαίνει η κα Ναταλία Ρομποτή, δερματολόγος-αφροδισιολόγος του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης, εξειδικευθείσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν Γερμανίας και προσθέτει: «Σκοπός της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η διέγερση παραγωγής νέου κολλαγόνου γύρω από κάθε νήμα, προκειμένου να βελτιωθεί ο όγκος, η σύσταση και η ελαστικότητα του δέρματος και συνεπώς η κλινική του εικόνα.»
Τα νήματα ήταν αρχικά φτιαγμένα από υλικά που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή των μόνιμων χειρουργικών ραμμάτων, τα οποία όμως προκαλούσαν βακτηριακές λοιμώξεις. Μετά από έρευνες κατασκευάστηκαν νέα διαλυτά και απολύτως ασφαλή νήματα. Άλλα είναι κατασκευασμένα από πολυγαλακτικό οξύ, ένα πολυμερές που χρησιμοποιείται στον ιατρικό τομέα εδώ και πολλά χρόνια, άλλα από πολυδιοξανόνη (PDO), ένα δοκιμασμένο στην χειρουργική υλικό που είναι κατασκευασμένο από ισχυρή συνθετική μονόινη  ίνα, αποτελούμενη από ένα ή δύο στριφτά σκέλη που διαλύεται στον ιστό με το πέρασμα του χρόνου. Όλα τα υλικά είναι δηλαδή βιο-απορροφήσιμα και απολύτως ασφαλή. Υπάρχει ποικιλία μεγεθών, με ή χωρίς άγκιστρα ή κώνους. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά απαγορεύεται σε αλλεργικούς ή ευαίσθητους σε βιοϋλικά ανθρώπους.

Παρακάλαμος: Ανάσταση

Για μια ακόμη χρονιά πλήθος πιστών με θρησκευτική ευλάβεια, παρέστη στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.