Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011: Όλοι οι Πωγωνίσιοι πρέπει να απογραφούμε στα χωριά μας

Όλοι οι Πωγωνίσιοι πρέπει να απογραφούμε στο Πωγώνι.


Είναι σημαντικό για το Δήμο μας να ξεπεράσουμε τους 10.000 απογραφέντες.


Επικοινωνείστε με τους κατά τόπους Αντιδημάρχους για να σας πληροφορήσουν.

ΥΠΑΑΤ: Παράταση για συμμετοχή στα σχέδια βελτίωσης

Παράταση στην καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο Μέτρο 121 (ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ) μέχρι Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 και ώρα 15:00 μ.μ, έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ειδικής γραμματείας του ΥΠΑΑΤ http://www.minagric.gr/

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ζητά νέο κυβερνητικό σχήμα

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για ενότητα στην κυβέρνηση απεύθυνε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο οποίος είπε ότι αν δεν προχωρήσει αυτό το σχήμα θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, θα πρέπει όλοι να έχουν την ευθύνη και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου καθώς όπως τόνισε όλα τα μέτρα θα πρέπει να συνυπογράφονται από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, συμπλήρωσε όποια μέτρα θα πρέπει να παρθούν στην συνέχεια δεν θα πρέπει να πλήξουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους, ενώ αναφορικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο είπε ότι θα πρέπει να ισχύσει η αναλογία 0 προς 5 από 1 προς 5 που ισχύει σήμερα.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνέντευξη τύπου είχε αποκλειστικά και μόνο πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες επιδέχονται πολλών ερμηνειών καθώς ο κ. Λοβέρδος είπε με νόημα ότι "είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται ένα νέο σχήμα που θα εξασφαλίζει την ενότητα στις κυβερνητικές επιλογές.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ρύθμιση των οφειλών

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απευθύνεται προς το σύνολο των Επιχειρήσεων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ, τους ΟΤΑ, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα οφειλών από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, με σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωσή τους για την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, η οποία δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων για την οριστική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Η νομοθετική διάταξη (άρθρο 48 Ν.3943/2011 ΦΕΚ 66/τ.Α΄/31-3-2011), που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων και η οποία καθορίζει τους νέους όρους ρύθμισης των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, προβλέπει τα παρακάτω:
-Το σύνολο των οφειλών κεφαλαιοποιείται την 31.12.2010.
-Το σύνολο αυτής της οφειλής εξοφλείται με τη μηνιαία κατάθεση ποσού το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 20% και μεγαλύτερο του 40% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2010 και υπό τον όρο, ότι καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.
-Το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται του 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής και των 150ευρώ σε μηνιαία βάση.
-Το ίδιο ποσοστό 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής, το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται των 150ευρώ το μήνα, ισχύει και για οφειλέτες που δεν απασχολούσαν μισθωτούς το τελευταίο τρίμηνο του 2010.
-Οι εργοδότες που έχουν υπαχθεί σε προγενέστερες ρυθμίσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την παρούσα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής τους χωρίς ωστόσο να δύναται να αξιοποιήσουν επιπρόσθετα τους ειδικούς όρους που ισχύουν στις παλαιότερες ρυθμίσεις.
-Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση και θα τηρούν τους όρους αυτής, θα χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, δίμηνης διάρκειας και χωρίς παρακράτηση, για κάθε χρήση.
-Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση και καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης και συγκεκριμένα:

α) η επιβολή κατάσχεσης (κινητής ή ακίνητης περιουσίας), τόσο κατά των περιουσιακών στοιχείων των Νομικών Προσώπων όσο και κατά των ατομικών περιουσιακών στοιχείων των υπευθύνων αυτών.
β) Η επιβολή κατάσχεσης εις χείρας τρίτου
γ) Η εγγραφή υποθήκης επί ακινήτων περιουσιακών στοιχείων και
δ) ο πλειστηριασμός (έκδοση και προσδιορισμός προγράμματος) επί των ήδη κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων.

Για οφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στην ρύθμιση και δεν θα καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, η εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είναι άμεση και χωρίς εξαίρεση.


-Όσοι οφειλέτες δεν προλάβουν να αποπληρώσουν την οφειλή τους μέχρι την 31/12/2012 δύναται να υπαχθούν, για το υπόλοιπο της οφειλής, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3863/2010 (36 έως 48 δόσεις)


Η ως άνω ρύθμιση αποτελεί αφετηρία οριστικής απεμπλοκής των επιχειρήσεων από το δυσβάστακτο βάρος οφειλών ασφαλιστικών εισφορών που δυσχεραίνουν την αναπτυξιακή τους προοπτική και απειλούν ακόμα και την ίδια τη βιωσιμότητά τους.


Πέρα όμως από αυτό, η ρύθμιση αποτελεί ευκαιρία οικοδόμησης μιας νέας περιόδου συνεργασίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με το σύνολο των επιχειρήσεων, που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο Ίδρυμα να προχωρήσει ακόμα και σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δεδομένου ότι οι υφιστάμενες ασφαλιστικές εισφορές ενσωματώνουν ως ένα βαθμό και την απώλεια εσόδων που προκαλεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή και η αδήλωτη εργασία.

Με την ελπίδα ότι το σύνολο των οφειλετών θα αξιοποιήσει τη νέα δυνατότητα που τους δίνεται, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε, τόσο τις επιχειρήσεις όσο και το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εντείνει τις προσπάθειές της για την περιφρούρηση των οικονομικών συμφερόντων του Ιδρύματος με περιστολή δαπανών, με ελέγχους και επιβολή κυρώσεων σε όσους διαπράττουν οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και την απλούστευση των διαδικασιών συναλλαγής του Ιδρύματος με τις επιχειρήσεις και τους ασφαλισμένους.
Καλούμε το σύνολο των οφειλετών να προχωρήσουν στο διακανονισμό των οφειλών τους αξιοποιώντας τη ρύθμιση αυτή.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Διοργανώνει προημερίδες στους δήμους Πρέβεζας, Άρτας, Αμφιλοχίας και Ακτίου-Βόνιτσας για την προστασία του Αμβρακικού


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 9-5-2011
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει με τους δήμους Πρέβεζας, Άρτας, Αμφιλοχίας και Ακτίου-Βόνιτσας προημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στις παραπάνω πόλεις στις:


13/5/2011 και ώρα 6μ.μ. στην Πρέβεζα, στην Θεοφάνειο αίθουσα


14/5/2011 και ώρα 10,30 π.μ. στην Ανέζα της Άρτας στην αίθουσα του Δημ. Σχολείου


15/5/2011 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Αμφιλοχία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου
Και την ίδια μέρα στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας και ώρα 6μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΒΟΝΙΤΣΑ».

Οι προημερίδες αυτές θα έχουν ως θέμα τις αιτίες ρύπανσης και μόλυνσης του Αμβρακικού Κόλπου, κυρίως όμως δράσεις και παρεμβάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες και κοινωνικά ωφέλιμες από ειδικούς επιστήμονες κυρίως Πανεπιστημιακούς, οι οποίες θα καταγραφούν, αξιολογηθούν και κωδικοποιηθούν, ώστε να παρουσιαστούν στην κεντρική ημερίδα που θα γίνει στην Αθήνα, τα συμπεράσματα της οποίας θα προωθηθούν για υλοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.


Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ www.panepirotiki.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θετικά αποτελέσματα από την συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση της Κύπρου


Η Ήπειρος βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά στις πρώτες τουριστικές επιλογές των Κυπρίων. Αυτό διαπιστώθηκε κατά την πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή τουριστική έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ» που έγινε στη Λευκωσία. Οι ενδείξεις για αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τη Μεγαλόνησο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές με το κύριο βάρος του ενδιαφέροντος να στρέφεται προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και σε τοπικά – παραδοσιακά προϊόντα.
Η φετινή συμμετοχή της Ηπείρου, αποτελεί συνέχεια πολυετών και συντονισμένων προσπαθειών της περιοχής για συντονισμένη προβολή στην Κύπρο. Το περίπτερο της, προσέλκυσε για μια ακόμη χρονιά πλήθος επισκεπτών, επαγγελματιών και τουριστικών πρακτόρων.

Η προβολή της Περιφέρειάς μας ήταν ολοκληρωμένη, ενώ στο περίπτερό της φιλοξενήθηκαν και εκπρόσωποι επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώθηκε Workshop σε ειδική αίθουσα της έκθεσης, με θέμα: «Ήπειρος: Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο – Τουριστικά Προγράμματα», στην οποία συμμετείχαν επιχειρηματικοί και θεσμικοί φορείς της Κύπρου.
Στην εκδήλωση έγινε στοχευμένη και ολοκληρωμένη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, ταυτόχρονα δε ανταλλάχτηκαν απόψεις για την προσαρμογή των τουριστικών μας προγραμμάτων στις απαιτήσεις της κυπριακής αγοράς.
Στη διάρκεια της Έκθεσης, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Αντώνη Πασχαλιδη, το Γραμματέα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Αλέκο Ορουντιώτη, τον Δ/ντη του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. Κύπρου - Ισραήλ κ. Σπύρο Βαλλιάνο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου κ. Άκη Κελεπέσιη κ.α.. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα τόσο γενικού, όσο και ιδιαίτερων μορφών τουρισμού, όπως: πολιτιστικός, θρησκευτικός – προσκυνηματικός, ιαματικός, αθλητικός τουρισμός, αλλά και ο προσανατολισμός διοργάνωσης μαθητικών εκδρομών από σχολεία της Κύπρου στην Ήπειρο.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 3,9% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Στο 3,9% υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού τον Απρίλιο, από 4,5% που ήταν το Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Απριλίου 2011, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2010, προκύπτει αύξηση 3,9%, έναντι αύξησης 4,8% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με το Μάρτιο 2011, παρουσίασε αύξηση 0,6%, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΑ: Εβδομάδα δωρεάν εξετάσεων

Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Μελανώματος η 9η Μαΐου και Ελληνική Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος, αυτή που άρχισε. Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή σε νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία σε ολόκληρη τη χώρα θα διεξάγουν δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22 , ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.myskincheck.gr/  και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.


Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής.

ΟΛΜΕ: Όργιο σπατάλης στο υπουργείο Παιδείας




 Στα χέρια της αρμόδιας επιτρόπου για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού του υπουργείου, έφτασε έκθεση της ΟΛΜΕ.


«Την ώρα που ο χώρος της εκπαίδευσης υφίσταται τα αποτελέσματα μιας πρωτοφανούς λιτότητας και περικοπών στα στοιχειώδη, είναι πρόκληση και σκάνδαλο να σπαταλώνται χρήματα σε άχρηστες δράσεις, συμβούλους, ταξίδια, ημερίδες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, να δίνονται αμοιβές σε ιδιωτικές εταιρείες».


Έτσι καταλήγει η επιστολή της ΟΛΜΕ, που πήρε στα χέρια της η επίτροπος για θέματα παιδείας και πολιτισμού Αντρούλα Βασιλείου στις 5 Μαΐου, με θέμα την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σχολείο.



Για πολλοστή φορά η ΟΛΜΕ, μέσα από την επιστολή αυτή, κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι συνεχίζει να μοιράζει προκλητικά τεράστια κονδύλια του ΕΣΠΑ για δράσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την ποιότητα της εκπαίδευσης, όπως καταγραφή, σχεδιασμός και διαφήμιση, ενώ αυτά θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε πραγματικές ανάγκες των σχολείων.


Οι νέες καταγγελίες της ΟΛΜΕ αφορούν τις εξής περιπτώσεις:


* Προκήρυξη για αποτύπωση και αξιολόγηση των δημοσίων ΙΕΚ της χώρας, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ (ημερομηνία 21/4/2011, αρ. πρωτοκόλλου 5427).


* Προκήρυξη για αξιολόγηση και αποτύπωση επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑΣ), είτε αυτές υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας είτε σε άλλο υπουργείο, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ (ημερομηνία 21/4/2011, αρ. πρωτοκόλλου 5426).


Και οι δύο προκηρύξεις απευθύνονται στο ΕΑΙΤΥ, το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που δεν έχει ακόμη ψηφιστεί από τη Βουλή, το ΕΑΙΤΥ μετονομάζεται σε ΙΤΥΕ (Ινστιτούτο Τεχνολογιών Υπολογιστών και Εκδόσεων).


Ακόμη, έρχονται τώρα στη δημοσιότητα στοιχεία για δράσεις που αφορούν το κομμάτι της δευτεροβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης (καταγραφή σχολείων και μαθητών), για την οποία το ΕΣΠΑ διέθεσε 343.150 ευρώ.


Το νέο στοιχείο που έρχεται στο φως, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, είναι οι επιμέρους δράσεις της συγκεκριμένης προκήρυξης. Ετσι, από τα 343.150 ευρώ:


* Τα 218.000 ευρώ προορίζονταν για αμοιβές προσωπικού, άμεσου και έμμεσου.


* Τα 59.000 ευρώ, για πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα τη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Η ημερίδα έγινε μέσα σε αίθουσα του υπουργείου Παιδείας στις 8 Δεκεμβρίου του 2010, με απουσία μάλιστα της ΟΛΜΕ, η οποία -όπως κατήγγειλε τότε- δεν είχε κληθεί να συμμετάσχει, παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει για το θέμα αυτό τεκμηριωμένες προτάσεις.


Στη διάρκεια της ημερίδας, που έγινε παρουσία διευθυντών τεχνικών λυκείων και υπηρεσιακών παραγόντων της εκπαίδευσης, η Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε τη δημιουργία Τεχνολογικού Λυκείου, το οποίο θα ενσωματώσει τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.


* Τα 66.000 ευρώ για επισκέψεις σε επαγγελματικά σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ 14.000 από τις 66.000 ευρώ δαπανήθηκαν για εξοπλισμό.

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Από σήμερα δωρεάν σε 10.000 νέους


Δέκα χιλιάδες εκπτωτικές κάρτες θα διατεθούν δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας με πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και από το Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων από σήμερα Δευτέρα.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της Euroleague

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην ομάδα έδωσε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας:


«Θερμά συγχαρητήρια για τη σπουδαία σας νίκη που μας έκανε όλους υπερήφανους και που χάρισε στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα μία ακόμα κορυφαία διάκριση. Η επιτυχία αυτή είναι μία πολύ ευχάριστη είδηση από τον χώρο του αθλητισμού, ο οποίος όλο και περισσότερο παράγει αιτίες σοβαρού προβληματισμού και ανησυχίας».

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011: Αρχίζει αύριο η απόγραφη

Αρχίζει αύριο 10 Μαΐου η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011,διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα.
Η απογραφή είναι υποχρεωτική και οι άνθρωποι που θα χτυπήσουν την πόρτα σας θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμερα της Αρχής και το όνομα τους καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους.

Οι ερωτήσεις τους θα αφορούν το σπίτι κάθε πολίτη, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησης τους.
Η διάρκεια της συνέντευξης, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 40 λεπτά.