Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ραγδαία αύξηση του στοματικού καρκίνου

Ραγδαία αύξηση του καρκίνου του στόματος και του φάρυγγα  σε άτομα κάτω των 45χρόνων έχουμε τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων του στοματικού καρκίνου  θα μπορούσαν  να είχαν αποφευχθεί, αν οι ασθενείς σταματούσαν το κάπνισμα και το αλκοόλ!
Αυτό αναφέρουν επιστημονικές μελέτες για τον στοματικό καρκίνο που πλήττει παγκοσμίως κάθε χρόνο περισσότερο από 310.000 άτομα  (220.000 άνδρες και 90.000 γυναίκες).
«Η παγκόσμια κοινότητα πληρώνει σε ετήσια βάση βαρύ φόρο σε ανθρώπινο δυναμικό από τον καρκίνο του στόματος»  τονίζει  ο καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ε.Κ.Π.Α και διευθυντής στον «Ευαγγελισμό» κ Νικόλαος Παπαδογεωργάκης, με αφορμή  την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα( 27 Ιουλίου) κατά του καρκίνου του στόματος.
Σύμφωνα με τον κ Παπαδογεωργάκη «η πρώιμη διάγνωση του στοματικού καρκίνου σε αρχικά στάδια είναι καθοριστική για την επιβίωση του ασθενούς. Ο καρκίνος του στόματος σε αρχικά στάδια μπορεί να εξαιρεθεί εύκολα και ριζικά και η πενταετής επιβίωση των ασθενών είναι άνω του 90%. Αντίθετα σε προχωρημένα στάδια με μεταστάσεις στους λεμφαδένες η πενταετής επιβίωση κυμαίνεται σε 10 - 15% των ασθενών».

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο στελεχών ΣΦΕΒΑ από 24-26 Ιουλίου 2015, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

     Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 24 - 26 Ιουλίου 2015, στην Ιερά Μονή  Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο   Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.
Συζητήσαμε  συγκεκριμένα:
1. Πτυχές της προσωπικότητας του Γρηγόρη Ντριγκόγια, ιδρυτικού μέλους και επί χρόνια  προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ως παράδειγμα ανιδιοτελούς αγώνα και θυσιαστικής προσφοράς στην Πατρίδα και τον εμπερίστατο αδερφό βορειοηπειρώτη (με αφορμή τα 10 χρόνια από την απρόσμενη εκδημία του).
2. Χαρακτηριστικά των αυτόνομων περιοχών και αυτονομιστικών κινημάτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Ιστορικά στοιχεία του ένδοξου αγώνα της ΕΟΚΑ (1955 - 1959), με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξή του, και
4. Την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Αλβανία και ιδιαίτερα στο χώρο της Βορείου Ηπείρου, μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση του προέδρου της Δημοκρατικής ΄Ενωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Λεωνίδα  Παππά.
  Επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, το οποίο συναρτάται άμεσα τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  των Βορειοηπειρωτών, όσο και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
     Επιβεβαιώθηκε, τέλος, το υψηλό φρόνημα των στελεχών μας  και η  απόφασή μας να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον Αγώνα μας.   

Το Κεντρικό Δ.Σ.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε τρεις κλοπές από γραφεία αγροτικών συνεταιρισμών στην Πρέβεζα

Είχε ήδη ταυτοποιηθεί την 03-04-2015 ως δράστης ένας 15χρονος ημεδαπός Ρομά

Σε συνέχεια του από 03-04-2015 Δελτίου Τύπου σχετικά με την εξιχνίαση κλοπών από γραφεία αγροτικών συνεταιρισμών στην Πρέβεζα και την ταυτοποίηση ενός 15χρονου ημεδαπού Ρομά ως δράστη, ανακοινώνεται ότι συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συνεργού του.
Πρόκειται για έναν 17χρονο ημεδαπό Ρομά, ο οποίος από κοινού με τον 15χρονο, νυκτερινές ώρες της 18/19-05-2014, αφού διέρρηξαν τρία γραφεία αγροτικών συνεταιρισμών στην Πρέβεζα, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των -180- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Κλειστές οι εφορίες κάθε Τετάρτη

Ένα πρωτοφανές επιχειρησιακό σχέδιο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να πετύχει πλήγμα στο φορολογικό έγκλημα. Στο εξής οι εφορίες δεν θα κλείνουν μόνο λόγω απεργίας, αλλά και για να πιάσουν τη φοροδιαφυγή!
Η «κυνηγετική περίοδος» ξεκίνησε και, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα το νιώσει αυτό ολόκληρη η αγορά. Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής μάλιστα ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφωνας Αλεξιάδης επιστρατεύει όλους τους -μέχρι πρότινος συναδέλφους του- εφοριακούς υπαλλήλους.
Έχοντας την ατυχία να παραλάβει τη μεγαλύτερη καυτή πατάτα που πήρε ποτέ στα χέρια του νέος υπουργός (μαύρη τρύπα 2,361 δισ. στις εισπράξεις φόρων στο α’ εξάμηνο του 2015 και μεγάλες αυξήσεις έμμεσων φόρων που δεν τις επέβαλε ο ίδιος αφού δεν ήταν ποτέ ούτε βουλευτής ούτε υπουργός), δεν διστάζει να καταφύγει και σε μη συμβατικές λύσεις. 

Σε αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών προσανατολίζεται ο υπουργός Παιδείας

Πόσες ώρες παραπάνω θα δουλεύουν

Με αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών προσανατολίζεται ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς να λύσει, εν μέρει,  το θέμα των 20.000 κενών στα σχολεία.
Έτσι, εκτός από τις προσλήψεις αναπληρωτών, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών, το οποίο ήδη από το 2013 είχε αυξηθεί κατά δύο ώρες.
Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία ως 6 έτη εργάζονται 23 ώρες την εβδομάδα, όσοι έχουν προϋπηρεσία ως 12 έτη εργάζονται 21 ώρες, ενώ 20 ώρες εργάζονται οι εκπαιδευτικοί με 20ετή εμπειρία.
Στις 18 ώρες περιορίζονται οι διδακτικές ώρες για τους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών.
Η προηγούμενη αύξηση κατά δύο ώρες ίσως, λένε κάποιοι, δείχνει και την επόμενη.

ΒΗΣΣΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Γιορτή του δάσους 2015 την Παρασκευή 31 Ιουλίου


Το Σωματείο Εργαζομένων E.K.A.B. 7ης Περιφέρειας καταγγέλλει την αδιαφορία των Κ. Υ. Κόνιτσας και Δελβινακίου, που δεν μερίμνησαν ώστε τα ασθενοφόρα τους να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία των Κ. Υ. Κόνιτσας και Δελβινακίου, που δεν μερίμνησαν  ώστε τα ασθενοφόρα τους να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
          Τα ασθενοφόρα του Κ.Υ Κόνιτσας, παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω μη ασφάλισής τους, το δε ασθενοφόρο του Κ.Υ. Δελβινακίου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας έπειτα από βλάβη που προήλθε  από τροχαίο εδώ και αρκετό καιρό.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα οι Δήμοι Κόνιτσας, Πωγωνίου και Ζαγορίου καλύπτονται μόνο από το ένα ασθενοφόρο του τομέα  ΕΚΑΒ Δολιανών και στην περίπτωση που αυτό έχει επιληφθεί  ενός συμβάντος από τις  άνω περιοχές, δεν υπάρχει άλλος σταθμός εκτός των Ιωαννίνων.
Εμείς οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμαστε έντονα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. 
Ενημερώνουμε και καλούμε τους φορείς να πάρουν θέση πριν θρηνήσουμε θύματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΗΛ. 6936643485

ΤΗΛ. 6977452032

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραχώρηση συνέντευξης τύπου τις 29 Ιουνίου 2015 με θέμα «Γιορτή Δάσους στην Βήσσανη»

O Δήμαρχος Πωγωνίου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βήσσανης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Γιορτή δάσους στην Βήσσανη», την Τετάρτη  29 Ιουλίου 2015  και ώρα 12.00 μ.μ., στα γραφεία  της Π.Ε.Δ.  Ηπείρου – Ναπ. Ζέρβα 2.
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην Βήσσανη τις 31 Ιουλίου 2015 με ενδιαφέρουσες θεματικές εκδηλώσεις  για τη συμβολή του δάσους στη ζωή μας.
  
Συνδιοργανωτές:
Δήμος Πωγωνίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Βήσσανης
Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Πωγωνίου
Τοπικό Συμβούλιο Βήσσανης
Εκκλησιαστική Επιτροπή Βήσσανης
Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία
Ένωση Δασικών Συνεταιρισμών Ν. Ιωαννίνων

Πρέβεζα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 45χρονου ημεδαπού για κλοπή

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, για κλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Συγκεκριμένα, χθες (26-07-2015) το βράδυ στην Πρέβεζα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος, όπου διαπιστώθηκε να έχει τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας άλλου αυτοκινήτου, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 28-12-2013 στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων Κοζάνης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβίαση όρων διαμονής

Συνελήφθη, σήμερα (27-07-2015) τα ξημερώματα έξω από τον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβίαση των όρων διαμονής.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 40χρονο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,7) γραμμαρίων ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει τους όρους διαμονής στην χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 28 Ιουλίου, ώρα 9:00 π.μ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί την 28η Ιουλίου 2015, ημέρα Τρίτη & ώρα 09.00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων καθώς και κλοπές από μηχανήματα έργων, που έγιναν στο Αθαμάνιο και στο Βουλγαρέλι Άρτας

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, παραβάσεων της Νομοθεσίας περί όπλων και παράνομης εισόδου στη χώρα
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο ομοεθνείς συνεργοί τους, ηλικίας 36 και 39 ετών
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων καθώς και κλοπές από μηχανήματα έργων, που έγιναν στο Αθαμάνιο και στο Βουλγαρέλι Άρτας.
Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθησαν χθες (26-07-2015) το απόγευμα στο Αθαμάνιο Άρτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παραβάσεων την Νομοθεσίας περί όπλων και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Επίσης, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ομοεθνείς συνεργούς τους, ηλικίας 36 και 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 18-07-2015 έως 24-07-2015, οι τέσσερις δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω κλοπές:
Την 18-07-2015 από αγροτεμάχιο που βρίσκεται στον κάμπο του Αθαμάνιου αφαίρεσαν ένα γεωργικό μηχάνημα (φρέζα), το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Την 21-07-2015 αφαίρεσαν δύο μπαταρίες από μηχανήματα έργων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, τα οποία βρισκόταν στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου Βουλγαρελίου.
Την 24-07-2015 στο Αθαμάνιο αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν γεωργικά εργαλεία από οικία ημεδαπού.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία  (1) σφαίρα των 9 mm
δύο (2) αλυσοπρίονα, ένας (1) λευκαντήρας, ένας (1) ενισχυτής και τέσσερα (4) ηχεία, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.