Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ήττα σοκ εντός έδρας για τον Α.Σ. Καλπακίου-Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Αγροτικός Αστέρας και Ανάργυροι- Έχασε εκτός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Σπουδαία νίκη εκτός για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος


*Πραγματοποιώντας μια μέτρια εμφάνιση, ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά παραχώρησε ισοπαλία στην αξιόλογη ομάδα των Αναργύρων στον Παρακάλαμο με σκορ 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 30΄ για να ισοφαρίσει ο Αγροτικός  Αστέρας στο 65΄ με τον Χαρίση Αλ. σε 1-1.
Πολλά παράπονα εκφράζουν οι γηπεδούχοι από τα λάθος σφυρίγματα της διαιτησίας.


Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΣΕΡΒΙΑΝΑ 0-1

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:
Λαψίστα -ΠΑΣ Κάστρο 0-2
Κόντσικα –Ροδοτόπι 0-2
Ανατολή-Πεδινή 2-0
Α.Ο. Βελισσαρίου-Χαροκόπι 3-1
Καλπάκι-Σερβιανά 0-1
Θύελλα Κατσικά-Προοδευτική Περάματος 0-2
Κουτσελιό -Ατρόμητος '95 1-0
ΠΑΟ Κρύας -Θύελλα Ελεούσας 1-0
Πίνδος Κόνιτσας -ΑΕ Μικρασιατών 4-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (1η αγωνιστική)
1. Πίνδος Κόνιτσας: 3
2. Α.Ο. Βελισσαρίου: 3
3. Α.Ο. Ανατολής: 3
4. ΠΑΣ Κάστρο: 3
5. Προοδευτική Περάματος: 3
6. Ροδοτόπι: 3
7. Κουτσελιό: 3
8. ΠΑΟ Κρύας: 3
9. Σερβιανά: 3
10.Θύελλα Ελεούσας: 0
11. ΑΕ Μικρασιατών: 0
12. Ατρόμητος '95: 0
13. Καλπάκι: 0
14. Λαψίστα: 0
15. Κόντσικα: 0
16. Χαροκόπι: 0
17. Πεδινή: 0
18. Θύελλα Κατσικά: 0


Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΕΛ –ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ -ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 1-1
ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-2

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:
ΑΠΟΕΛ-Κεφαλόβρυσο 1-0
Σταυράκι-Αγία Μαρίνα  0-4
Ζωοδόχος-Πεντέλη  0-1
Αμπελόκηποι-ΠΑΟ Κόνιτσας  2-2
Περίβλεπτος-Πωγωνάτος  0-2
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Δόξα Αναργυρων  1-1
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Ραφταναίοι  0-3
Αετός Πρωτόπαππας-Δαβάκης  1-0
Αστήρ Αμφιθέας-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου  2-4


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (1η αγωνιστική)
1.Αγία Μαρίνα: 3
2. Ραφταναίοι: 3
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 3
4. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 3
5. ΑΠΟΕΛ: 3
6. Πεντέλη: 3
7. Αετός Πρωτόπαππας: 3
8. Αμπελόκηποι: 1
9. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 1
10. Δόξα Αναργυρων: 1
11. ΠΑΟ Κόνιτσας: 1
12. Κεφαλόβρυσο: 0
13. Περίβλεπτος: 0
14. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 0
15. Αστήρ Αμφιθέας: 0
16. Δαβάκης: 0
17. Σταυράκι: 0
18. Ζωοδόχος: 0

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας, διοργανώνει το ''Ηπειρώτικο Αντάμωμα 2013'', το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, στην πλατεία Μακεδονίας στη Γλυφάδα


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας, διοργανώνει το «Ηπειρώτικο Αντάμωμα 2013», το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, στην πλατεία Μακεδονίας στη Γλυφάδα.




Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Στο "σφυρί" όλα εκτός της πρώτης κατοικίας

Προστασία από τους πλειστηριασμούς μόνο την κύριας και μοναδικής κατοικίας των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων πολιτών με εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και όσων οι οφειλές απο καταναλωτικά δάνεια δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ, περιλαμβάνεται στην τελική πρόταση της κυβέρνησης προς την Τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το "Έθνος της Κυριακής", η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου στους δανειστές τη λύση που προκρίνει για την οριζόντια άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και τη διατήρησή της μόνο για ομάδες του πληθυσμού, που αδυνατούν να είναι συνεπείς στην καταβολή των τραπεζικών δόσεών τους και απειλούνται με απώλεια του σπιτιού τους.
Ταυτόχρονα, με την καθιέρωση κριτηρίων, η κυβέρνηση επιθυμεί την αποκάλυψη των "μπαταχτσήδων" που, ενώ έχουν την οικονομική άνεση να πληρώσουν τα δάνειά τους, εντούτοις δεν το πράττουν.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η


ΠΡΟΣ:  ΜΕΛΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  76  του  Ν. 3852 / 2010, για σύγκληση της  Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, σας προσκαλούμε  να  προσέλθετε σε  τακτική συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί την    Σεπτεμβρίου  2013, ημέρα Δευτέρα  & ώρα  18.00, στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Γνωμοδότηση  Δημοτικής  Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με το Τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου ετ. 2014.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

3.500 ευρώ τον χρόνο δίνει μία μέση οικογένεια για φροντιστήρια

Τα στοιχεία αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι ελληνικές οικογένειες για τα φροντιστήρια των παιδιών καθώς δαπανούν κατά μέσο όρο σχεδόν 3500 ευρώ το χρόνο για να μπορεί το παιδί να διεκδικήσει μια θέση στο Πανεπιστήμιο.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 1/9 του μέσου οικογενειακού εισοδήματος για το 2012 και δείχνει τις ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος.
Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα ευρήματα της οποίας είναι ιδιαίτερα επίκαιρα με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, η δομή του οποίου αλλάζει, όπως και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει τον χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα.

Από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, το 11ο Ηπειρώτικο μουσικό σεργιάνι, με την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:30 στο Θέατρο του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, στο Ίλιον

 
 
 
 
 
 

Από την Ένωση Ηπειρωτών  Ιλίου, το 11ο Ηπειρώτικο μουσικό σεργιάνι, με την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:30 στο Θέατρο του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, στο Ίλιον.

Με επιτυχία ο κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα, στα πλαίσια των 3ήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της ναυμαχίας του Ακτίου

Με επιτυχία ο κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα
Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχές κολυμβητών όχι μόνο από την Πρέβεζα από πολλά μέρη της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο κολυμβητικός διάπλους Άκτιο-Πρέβεζα, στα πλαίσια των 3ήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της ναυμαχίας του Ακτίου.

Περισσότεροι από 180 αθλητές από Πρέβεζα, Γιάννενα, Βόνιτσα,  Λευκάδα, Άρτα, Αγρίνιο, Κεφαλονιά, Αθήνα και πολλές ακόμη περιοχές έδωσαν ραντεβού το πρωί στην παραλία της πόλης και με βάρκες μεταφέρθηκαν στο σημείο εκκίνησης.
Από εκεί όλοι οι αθλητές χωρίς κανένα ίχνος ανταγωνισμού κολύμπησαν και τερμάτισαν μπροστά από το δημαρχείο της Πρέβεζας μέσα σε θερμά χειροκροτήματα και με χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους.
Νικητές δεν υπήρξαν σε αυτό τον αγώνα αφού σημασία είχε η συμμετοχή και έτσι όλοι οι αθλητές παρέλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το απόγευμα στην Πλατεία Κολοβού στις 20:15, όπου η Δρ. Αμάντα-Αλίκη Μαραβέλια, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας,δώσει διάλεξη με τίτλο: «Η ναυμαχία του Ακτίου: Κύκνειο άσμα της Πτολεμαϊκής Αιγύπτου».
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μελωδικά η υψίφωνος κ. Λουκία Σπανάκη και ο πιανίστας κ. Μάριος Καζάς.

Βουλιάζουν τα εισοδήματα, αυξάνονται οι τιμές, 6,3% πάνω τα βασικά αγαθά στην πενταετία της κρίσης

Η ακρίβεια στο καιρό της κρίσης καλά κρατεί.

Παρά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων την τελευταία πενταετία οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής συνεχίζουν απτόητες την ανοδική τους πορεία.
Τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, που βασίζεται σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν σωρευτική αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα τροφίμων σε ποσοστό 6,3% την περίοδο 2008-2013, με τα προϊόντα εισαγωγής να επιβαρύνονται περισσότερο.
Τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσίασαν η ζάχαρη (21,53%), τα αυγά (19,05%), το ρύζι (13,85%) και οι σοκολάτες (10,86%).
Αν και όπως επισημαίνει η έρευνα της ΕΣΕΕ τα δεδομένα δεν επιτρέπουν τη διατύπωση ασφαλών συμπερασμάτων, καταγράφονται ενδείξεις για μείωση των τιμών στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Μάλιστα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περαιτέρω υποχώρηση του επιπέδου τιμών. Ειδικότερα, μόνο τα αυγά κατέγραψαν σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2012 ενώ το νωπό -παστεριωμένο γάλα, τα αναψυκτικά και η ζάχαρη σημείωσαν οριακή άνοδο. Οι τιμές όλων των υπολοίπων προϊόντων υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο του 2013.

48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

48ωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις της ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, καθοδηγούμενη από την τρόικα, έχει στόχο «τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους».
Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε:
Εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.
48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.
Στην απεργιακή κινητοποίηση θα επιδιωχθεί, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, να διευρυνθούν οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Από Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου καλούνται οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.
Στις 19 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει από κοινού η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με τα προεδρεία των ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου.

Το γιαούρτι «Δωδώνης» μπορεί να κατακτήσει και την αγορά των ΗΠΑ

Απογειώθηκαν οι εξαγωγές σε Αυστραλία – Γαλλία κ.α.
 
Σήμερα είναι σχεδόν μονοπώλιο Τούρκων και Γάλλων
Προϋπόθεση, βεβαίως, να υπάρξει ηρεμία στην Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία

• Η επέκταση στις εξαγωγές γιαουρτιού «Δωδώνης», σε συνδυασμό και με την αύξηση αυτών του τυριού φέτας, στην οποία η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία κρατά πανελλαδικά τα πρωτεία, μπορεί να αποτελέσουν το πιο ισχυρό «χαρτί» για τους νέους ιδιοκτήτες, αν βεβαίως σταματήσουν οι τοπικές γκρίνιες και η εσωστρέφεια, που μόνο ζημιά προκαλούν τόσο στην εταιρεία, όσο και στους παραγωγούς.
Την εικόνα αυτή εκμεταλλεύονται ξένες εταιρίες και βρίσκουν ευκαιρία να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές, με γαλακτοκομικά προϊόντα «ελληνικού τύπου» (!) όπως τα χαρακτηρίζουν, αποσπώντας έτσι μεγάλο μερίδιο αγοράς, αφού ουσιαστικά «παίζουν» χωρίς αξιόλογους αντιπάλους.