Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Δρυμάδες Πωγωνίου: Βρέθηκαν «ορφανά» 302 δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 569 κιλά

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σήμερα (13-06-2017),  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην περιοχή των Δρυμάδων Πωγωνίου, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, (302) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (569) κιλών καθώς και τρία δοχεία με χασισέλαιο, περίπου (3,9) κιλών.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πέτρας Πρέβεζας: Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της συζύγου του

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 34χρονος σύζυγός της

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 27χρονης ημεδαπής, η οποία έλαβε χώρα βραδινές ώρες προχθές (12-06-2017), μέσα στο σπίτι της στην Πέτρα Πρέβεζας.
Για την πράξη συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, σύζυγος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, προχθές (12-06-2017) το βράδυ στην Πέτρα Πρέβεζας, ο 34χρονος προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της συζύγου του, χτυπώντας τη στο κεφάλι.
Κατά την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου, βρέθηκε γεωργικό εργαλείο (σκεπάρνι), το οποίο κατασχέθηκε.
Η παθούσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης των Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Δήμος Πωγωνίου: Προσωρινοί πίνακες κατάρτισης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο-συσσίτιο

Αναρτώνται οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης για την υλοποίηση της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου» (ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ: 5002474), σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 13/ 2017 Ανακοίνωσης για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίησή της.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση

Κατασχέθηκαν (15,6) γραμμάρια κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθησαν, χθες (12-06-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων τους δύο άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους (15,6) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Στην Ιερά Μονή Σωσίνου εορτάζεται το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουνίου, η μνήμη των Ηπειρωτών Αγίων

H μνήμη των Ηπειρωτών Αγίων (50 στο σύνολο) γιορτάζεται την Κυριακή 18 Ιουνίου για πρώτη φορά στην Ιερά Μονή Σωσίνου και συγκεκριμένα στο νεόκτιστο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο σε αυτούς.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα ψαλεί Εσπερινός και την Κυριακή 18 Ιουνίου η Θεία Λειτουργία.

Ο Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε στην ημερίδα "Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή"

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα: "Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή", που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης, ο δημοσιογράφος και ερευνητής Σταύρος Λυγερός, ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ο κ. Λυγερός στις διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας, ο κ. Μαλλιάς εστίασε στο μέλλον της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία και ο κ. Ντούλες ανέλυσε την σημερινή κατάσταση στην γείτονα χώρα.

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουλίου

Από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Ιουνίου του 2017.
Αναλυτικά:
- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.
- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη  29 Ιουνίου 2017.
- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.
- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.
- Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.
- Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη 04 Ιουλίου 2017.
- Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.

- Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.

Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού: Παραδοσιακή ηπειρώτικη βραδιά και λαϊκό πανηγύρι, στο 3ο Γυμνάσιο Καματερού, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, ώρα 21:00

Ανακοίνωση
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού, στα πλαίσια των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών του δράσεων, ανακοινώνει ότι διοργανώνει την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, ώρα 21:00,  στο 3ο Γυμνάσιο Καματερού-αύλειος χώρος- παραδοσιακή ηπειρώτικη βραδιά και λαϊκό πανηγύρι, με την κομπανία του Δόκιμου Χαραλάμπους, στο τραγούδι ο Λάζαρος Τσαμπάς και η Ελευθερία Χαραλάμπους.
Η εκδήλωση αυτή φιλοδοξούμε να είναι ένα πλατύ και μεγάλο αντάμωμα των μελών, των φίλων, των συνδημοτών καθώς και όλων, όσων, θέλουν να συμμετάσχουν σ' ένα αξέχαστο παραδοσιακό γλέντι, "αλά παλιακά", με ηπειρώτικα τραγούδια και χορούς αλλά και εμβόλιμους σκοπούς και τραγούδια από την υπόλοιπη στεριανή Ελλάδα.
Τα χορευτικά του Συλλόγου, υπό την επιμέλεια του
χοροδιδασκάλου κ.Κώστα Τομαρά, κλείνοντας τη χρονιά, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια της Ηπείρου και ορισμένων άλλων επιλεγμένων περιοχών.
Διεύθυνση 3ου Γυμνασίου: Ερμιόνης 4, Καματερό, κάτω από το πάρκο Ειρήνης Καματερού και δίπλα στο ΕΠΑΛ Καματερού. https://www.google.gr/…/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x80c43a4d7f53c
Η συμμετοχή και η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Η.Κ.

Αισθητική χειρουργική: Οι θεραπείες για τέλειους γλουτούς

Ολοένα περισσότερες γυναίκες επισκέπτονται τα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών ζητώντας να αποκτήσουν στητά και καμπυλωτά οπίσθια.
Κρατούν φωτογραφίες διάσημων γυναικών, όπως η Μπιγιονσέ και η Τζένιφερ Λόπεζ, και στο μυαλό τους έχουν τη νέα τους εικόνα με καινούργιο μαγιό στην παραλία, χαμηλοκάβαλα σόρτς ή τουαλέτες με βαθύ, αποκαλυπτικό άνοιγμα στην πλάτη.
Πριν από λίγα χρόνια η αύξηση των γλουτών ήταν μια περίπλοκη υπόθεση, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία. Οι γλουτοί είναι μια περιοχή του σώματος που στις καθημερινές δραστηριότητες (περπάτημα, απλό τρέξιμο, κάθισμα) επιβαρύνεται και καταπονείται.
Με την πείρα όμως τόσων χρόνων, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και με νέα, εξελιγμένα υλικά τα αποτελέσματα είναι καλύτερα και ασφαλέστερα.
Όπως εξηγεί η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της  Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS), κάθε πρόβλημα στην περιοχή των γλουτών (π.χ. χαλάρωση, πτώση, υπερβολικό λίπος, κυτταρίτιδα κ.ο.κ.) αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο, αλλά συχνά εφαρμόζονται συνδυασμοί τεχνικών και θεραπειών.

Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων διοργανώνει το 3ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων «Χορεύοντας Μουσικές του κόσμου» από 23 έως 26/6/2017

Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.) ανακοινώνει τη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων «Χορεύοντας Μουσικές του κόσμου», το διάστημα: 23-26/6/2017 στην πόλη μας.
Έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε χορευτές από 5 χώρες του κόσμου, συγκροτήματα  από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και φυσικά από την περιοχή της Ηπείρου.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να ζήσουν αυτό το πολύχρωμο πανηγύρι των λαών που είναι γεμάτο μουσική και χορό!

Το 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του Χ.Ο.Ι είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!

Πάρκινσον: Τρέχουμε μαζί και στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Τον αγώνα τους για μια καλή ποιότητα ζωής συνεχίζουν οι πάσχοντες από νόσο Πάρκινσον, οι οποίοι καλούν τους φίλους, τους φροντιστές και τους υποστηρικτές τους να τρέξουν μαζί τους σε μία ακόμα αθλητική διοργάνωση: τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας.
Τον Μαραθώνιο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και οι ασθενείς, οι γιατροί και τα υπόλοιπα μέλη της εταιρείας εθελοντών και ασθενών με νόσο Πάρκινσον «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» αποφάσισαν εφέτος να συμμετάσχουν στους αγώνες δρόμου των 5 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθούν το πρωί και το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Οι εγγραφές για τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας έχουν αρχίσει ήδη από τον Απρίλιο και, για τις ομαδικές συμμετοχές, η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.
«Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με Πάρκινσον που γυμνάζονται συστηματικά έχουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αναφέρουν υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης από τη ζωή τους, αφού βελτιώνονται όχι μόνο τα σωματικά αλλά και τα ψυχικά συμπτώματα της νόσου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η κατάθλιψη» λέει ο νευρολόγος Παναγιώτης Ζήκος, υπεύθυνος του Ιατρείου Νόσου Πάρκινσον στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και πρόεδρος της «Επίκουρος Κίνηση».