Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Το έργο που παραμένει σε «χειμερία» νάρκη

Aπό τα τέλη του 2010 παραμένει σταματημένο και εντάσσεται στα έργα με παραχώρηση που έχουν χαρακτηριστεί παγωμένα


Tο έργο της κατασκευής της Ιόνιας Οδού είναι ένα όνειρο για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου εδώ και δεκαετίες. Ξεκινά από το Αντίρριο, μετά τη μεγάλη γέφυρα και περνά από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα για να καταλήξει στα Ιωάννινα σε σύνδεση με την Εγνατία Οδό.
Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να να δώσει νέα ώθηση σε όλους τους νομούς της ευρύτερης περιοχής εξυπηρετώντας/ συνδέοντας επαρκέστερα 3 λιμάνια (Πάτρα - Αστακός – Ηγουμενίτσα), 3 Αεροδρόμια (Άραξος, Άκτιο, Γιάννενα) και βελτιώνοντας σε άνεση και ταχύτητα την πρόσβαση γνωστών Τουριστικών και Αρχαιολογικών περιοχών μεγάλης σημασίας κατά μήκος της διαδρομής.
Έχει συνολικό μήκος 196 χλμ. και χρηματοδοτήθηκε με τη μέθοδο της παραχώρησης και προβλέπει εκμετάλλευση από ιδιωτικές εταιρείες για χρονική περίοδο 30 ετών και μερική χρηματοδότηση από το Κράτος και από την παραχωρησιούχο εταιρεία.
Ανάδοχο σχήμα είναι η κοινοπραξία των εταιριών ACS Group, FERROVIAL και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την επωνυμία ΝΕΑ ΟΔΟΣ ενώ το ο συνολικός προϋπολογισμός (που περιλαμβάνει και την κατασκευή της Νέας Οδού) φτάνει στο ποσό των 1,18 δις ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σύμβαση παραχώρησης η χρηματοδότηση θα γίνει:
• Με κεφάλαια του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων της Ε.Ε.) ύψους 360 εκατ. ευρώ.
• Με ιδία κεφάλαια ύψους περίπου 198,6 εκατ. ευρώ.
• Με τραπεζικά κεφάλαια 662 εκατ. ευρώ περίπου.
Από τα 196 χιλιόμετρα δρόμου έχει ολοκληρωθεί η παράκαμψη Αγρινίου μήκους 34 χιλιομέτρων και η παράκαμψη Άρτας μήκους 7 χιλιομέτρων. Και τα δύο έργα κατασκευάστηκαν ως δημόσια έργα.
Το έργο από τα τέλη του 2010 παραμένει σταματημένο και εντάσσεται στα έργα με παραχώρηση που έχουν χαρακτηριστεί παγωμένα. Αυτή την εποχή τόσο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι παραχωρησιούχοι αλλά και οι εμπλεκόμενες τράπεζες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτών έργων, μεταξύ των οποίων και της Νέας Οδού.
Ελπίδα είναι τους επόμενους μήνες να ξεκινήσει και πάλι το μεγάλο έργο της Ιόνιας Οδού.
Ένα από τα μεγάλα θέματα που θα κληθεί να λύσει είναι η διέλευση της Κλόκοβας, του βουνού που βρίσκεται μετά το Αντίρριο με κατεύθυνση το Μεσολόγγι. Αν επιλεχθεί η μέθοδος της σήραγγας θα χρειαστεί αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί ακόμα και αν το υπόλοιπο έργο λειτουργεί.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Στα 196 km του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλα:
• 24 γέφυρες συνολικού μήκους μονού κλάδου περίπου 7.0 χλμ.,
• 4 σήραγγες συνολικού μήκους μονού κλάδου περίπου 11,200 μ.
• Πάνω από 77 κάτω διαβάσεις συνολικού μήκους περίπου 2,5 χλμ. και
• 24 άνω διαβάσεις συνολικού μήκους 1,4 χλμ. και
• 392 οχετοί διαφόρων τύπων και διατομών συνολικού μήκους πάνω από 17,0 χλμ.
ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

Παρεμβάσεις απαιτούνται στα Τελωνεία Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας

Περιοδεία Ηλία Θεοδωρίδη στη μεθόριο


Για τις συνθήκες εργασίας στους Συνοριακούς Σταθμούς - Τελωνεία που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε την παραμεθόριο.
Ο κύκλος των επισκέψεων ξεκίνησε από το Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας και ακολούθησαν οι επισκέψεις στους Σταθμούς Κακαβιάς και Μέρτζιανης Ιωαννίνων. Ο κ. Θεοδωρίδης διαπίστωσε πως, ο Συνοριακός Σταθμός Κρυσταλλοπηγής παρουσιάζει από πλευράς εγκαταστάσεων τις μεγαλύτερες ελλείψεις, ενώ στην Κακαβιά οι κτιριακές υποδομές χρειάζονται συντήρηση και τροποποιήσεις καθώς και επανασχεδιασμό των χώρων υγιεινής. Τέλος, στη Μέρτζιανη διαπιστώθηκε ότι ο σταθμός έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξυπηρετεί τις μέχρι τώρα ανάγκες.
«Η κίνηση διαρκώς αυξάνεται τόσο στον τομέα εισαγωγών και εξαγωγών προϊόντων όσο και στην μετακίνηση ατόμων, και θα πρέπει οι συνθήκες που επικρατούν στους Συνοριακούς Σταθμούς να αντιστοιχούν σε ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ.Γ., προσθέτοντας πως για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η βελτίωση των υποδομών αποτελεί βασική παράμετρο που συμβάλει στην αναβάθμιση τόσο των συνθηκών εργασίας όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι’ αυτό, όπως τόνισε, «εξετάζουμε τρόπους προκειμένου μέσω διασυνοριακού προγράμματος να χρηματοδοτηθεί ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση των εγκαταστάσεων τουλάχιστον των σταθμών Κρυσταλλοπηγής και Κακαβιάς που παρουσιάζουν και τα πιο σοβαρά προβλήματα».

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Έρχεται «ραβασάκι» και για τα αγροτεμάχια στους φορολογούμενους από το 2013

Έναν ενιαίο φόρο ακινήτων θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, που θα απλοποιήσει τη φοροεισπρακτική διαδικασία και θα εντάξει όλες τις κατηγορίες ακινήτων που βρίσκονται εντός και εκτός σχεδίου πόλεως.
Για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων καθώς επίσης και ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, αν θα πληρώσουν φόρο και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για χωράφια, εφόσον δεν τα καλλιεργούν.Το σχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, θα περιληφθεί σε φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση και, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι εισπράττει το κράτος «λιγότερα από περισσότερους».

«Το Βήμα της Κυριακής» παρουσίασε την κλίμακα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, η οποία θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών, των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση και της τρόικας.
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει τους δύο βασικούς φόρους που επιβαρύνουν σήμερα την περιουσία των Ελλήνων, ενώ δεν υπάρχει σκέψη ούτε για κατάργηση των τελών και των φόρων που εισπράττουν οι δήμοι, αλλά ούτε και να υπάρξει ριζική αλλαγή στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

Τις επόμενες ημέρες η πρώτη δόση επιστροφής ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο

Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι χρειάστηκε να τροποποιηθεί η ΚΥΑ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε ότι η αρχική ΚΥΑ προέβλεπε την καταβολή του συνολικού ποσού, δηλαδή των 160 εκατομμυρίων ευρώ. «Δυστυχώς, βρέθηκαν πρώτα τα 80 εκατομμύρια και σε λίγες μέρες θα δώσουμε τα άλλα 80 εκατομμύρια, έτσι χρειάστηκε να τροποποιηθεί, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η μικρή καθυστέρηση», δήλωσε.
«Τις επόμενες ημέρες θα γίνει τελικώς η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες», επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Παρίση Μουτσινά.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, οδηγοί λεωφορείου, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας ένα λαθρομετανάστη στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς

Συνελήφθησαν σήμερα (18-09-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 45 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έναν ομοεθνή τους, μη νόμιμο μετανάστη.

Ειδικότερα, οι δύο (2) διακινητές ως οδηγοί τουριστικού λεωφορείου, αλβανικής εταιρίας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας, διευκόλυναν τη είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε έναν λαθρομετανάστη, ηλικίας 43 ετών.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος λαθρομετανάστης ήταν καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών ενώ του είχε γίνει και άρνηση εισόδου στα σύνορα της χώρας μας.
Κατασχέθηκαν:
*το λεωφορείο
*το χρηματικό ποσό των (6.555) ευρώ και (18.600) leke Αλβανίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων
*τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

«Ένα Ρέκβιεμ για την Παμβώτιδα»

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας


Κε Δήμαρχε να είστε εκεί…
Είναι πλέον διάχυτη η νοοτροπία στην τοπική κοινωνία, ότι οι αυτοδιοικητικοί μας άρχοντες Α΄ και Β΄ Βαθμού, Δήμος και Περιφέρεια, θεωρούν το περιβάλλον εμπόδιο στην ανάπτυξη και στα ιδιωτικά κέρδη!
Πρόσφατα ο κος Περιφερειάρχης σχολίασε θετικά την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Ιωαννίνων, αναβαθμίζοντας έτσι τον ρόλο της Περιφέρειας σε ναυαρχίδα για τα λιμνιαία μας πράγματα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι έτεροι «θεσμικοί θεματοφύλακες» της Φυσικής και Πολιτισμικής μας παρακαταθήκης, από πλευράς Δημαρχίας ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και υπεύθυνος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Δημήτριος Θεμελής αξίωσαν στην συνάντησή τους με την γενική γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα Μάρω Ευαγγελίδου, να τσουβαλιάσει σ’ ένα «κοινό σακί» το Ρυθμιστικό της πόλης και Π.Δ. της Λίμνης!
 

Έτσι αντιλαμβάνονται το νομικό καθεστώς της Παμβώτιδας, κατά την δημοτική αρχή «…επειδή τα θέματα είναι συναφή, μπορεί να εκδοθεί ένα κοινό Π.Δ.…». Η αντίληψη αυτή έχει άρωμα από τους Τροϊκανούς Δανειστές μας, να βγάλουμε στο σφυρί κάθε πολύτιμη περιοχή της ελληνικής γης, σε αλλότρια και καταστροφικά συμφέροντα, με fast track διαδικασίες. Κάποιοι έχουν επιλέξει, χωρίς καμιά δημόσια διαβούλευση, ως όφειλαν, (γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους) τις όποιες συζητήσεις προηγήθηκαν, λησμονώντας και τα διδάγματα της Ιστορίας, πως το τέλος των μεγάλων πολιτισμών που είδαν το φως της ανθρωπότητας, οφείλονταν κύρια στην «υπερεκμετάλλευση» των φυσικών πόρων και στην έλλειψη προστασίας του περιβάλλοντος.

" Ὁ Νεομάρτυρας ἐξ Ἀγαρηνῶν Ἅγιος Ἰωάννης ὁ ἐκ Κονίτσης"

Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 4ῃ Σεπτεμβρίου 2012


Ἀριθ. Πρωτ. 73


ΘΕΜΑ: Ὁ Νεομάρτυρας ἐξ Ἀγαρηνῶν Ἅγιος Ἰωάννης ὁ ἐκ Κονίτσης

Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
Στὰ δίσεκτα χρόνια τῆς τουρκικῆς τυραννίας, ποὺ κράτησε τετρακόσια (400) ὁλόκληρα χρόνια γιὰ τὴν νότιο Ἑλλάδα, καὶ πεντακόσια (500) γιὰ τὴν ὑπόλοιπη Χώρα, ἔχουμε τὴν στρατιὰ τῶν Νεομαρτύρων, ποὺ λάμπρυναν τὴν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ. Οἱ Νεομάρτυρες, νέοι κυρίως στὴν ἡλικία, διακρίνονται σὲ τρεῖς κατηγορίες : Ἡ πρώτη περιελάμβανε ὅσους δὲν ἤθελαν μὲ κανένα τρόπο νὰ ἀρνηθοῦν τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη, προτιμῶντας νὰ μαρτυρήσουν γιὰ τὸν Χριστό. Ἡ δεύτερη περιελάμβανε κάποιους χριστιανοὺς ποὺ γιὰ διαφόρους λόγους εἶχαν ἀλλαξοπιστήσει, εἶχαν γίνει, δηλαδή, μουσουλμάνοι. Σὲ κάποια στιγμή, ὅμως, μετάνοιωσαν καὶ ξαναγύρισαν στὴν Ἐκκλησία, πληρώνοντας, ἔτσι, μὲ τὴν ζωή τους τὴν ἡρωϊκή τους αὐτὴ ἀπόφαση. Καί, τέλος, στὴν τρίτη κατηγορία ἀνῆκαν ὅσοι γεννήθηκαν Τοῦρκοι καὶ μουσουλμάνοι, ἀλλὰ ὅταν γνώρισαν τὸν Χριστὸ ἀπαρνήθηκαν τὸν Μωάμεθ καὶ τὴν ψεύτικη θρησκεία του. Ἡ πρώτη κατηγορία εἶχε τοὺς περισσότερους Νεομάρτυρες · ἡ δεύτερη πιὸ λίγους, ἐνῷ ἡ τρίτη εἶχε μικρὸ ἀριθμό. Κι' αὐτό, γιατὶ τὸ ν' ἀπαρνηθῇ κανεὶς τὸν μωαμεθανισμό, αὐτὸ ἐσήμαινε θάνατο χωρὶς διαδικασίες. Σ' αὐτὴν τὴν κατηγορία ἀνήκει καὶ ὁ δικός μας Ἅγιος, ὁ Νεομάρτυρας Ἰωάννης ὁ ἐκ Κονίτσης.

Μέτρα - φωτιά! Κόβεται 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο

Καταργούνται ΟΛΑ τα επιδόματα
Μειώνονται οι συντάξεις


Δεν δέχεται καμία περικοπή που έχει να κάνει με δαπάνες η τρόικα. Θέλει ζεστό χρήμα και αυτό δεν υπάρχει παρά μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους, με τα συνήθη υποζύγια δηλαδή.
Τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινα τα υπουργεία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ δεν γίνονται δεκτά απ' τους τροϊκανούς.
Τα χαρτιά επιστρέφουν πίσω και τώρα το οικονομικό επιτελείο πιέζει τους εταίρους στην κυβέρνηση να πει το ”ναι” στο σκληρό πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει:
- Περικοπή 13ου και 14ου μισθού στους υπαλλήλους του Δημοσίου
- Περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης (επικουρικής σε πρώτη φάση) για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων.
- Κατάργηση όλων των επιδομάτων πλην του επικινδυνότητας
- Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη.
- Μειώσεις συντάξεων.
- Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Ουσιαστικά είναι πλέον θέμα των τριών αρχηγών να βρουν την ισορροπία. Να δουν από που θα ανασάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι (του Δημοσίου) που θα δουν μείωση ως 1.000 ευρώ το χρόνο από τα δώρα και πολλά περισσότερα από τα επιδόματα.
Αν δηλαδή οι μειώσεις θα γίνουν από ένα ποσό και άνω ώστε να μην θεωρηθούν οριζόντιες, αν θα μπει πλαφόν.
Όλα αυτά μάλιστα υπό την πίεση του χρόνου. Οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν παρθεί το πολύ ως το τέλος της εβδομάδας, καθώς με έναν νόμο σκούπα θα πρέπει να περάσουν από βδομάδα απ' τη Βουλή ώστε το πακέτο να πάει... έτοιμο στο Γιούρογκουπ στης 8 του Οκτώβρη για να ανάψει το πράσινο φως για τη δόση και να μην υπάρξει πραγματικό κραχ στην ελληνική οικονομία.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Public Issue: Προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης σύμφωνα με το βαρόμετρο

Το κλίμα έντονης αμφισβήτησης των πολιτικών κομμάτων από τους πολίτες καταγράφει το Πολιτικό Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ στο δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις οι οποίες έγιναν στο διάστημα 6-11 Σεπτεμβρίου, το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα, ποσοστό σημαντικά αυξημένο έναντι του 39% που ήτα τον Ιούλιο του 2012.
Στον αντίποδα, το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% το ΠΑΣΟΚ, το 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ.
Από τον τρόπο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας, το 79% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση και 85% από την αντιπολίτευση, ενώ ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση είναι το 20% των ερωτηθέντων και από την αντιπολίτευση το 13%.
Αν γίνονταν αύριο εκλογές, το 38% εκτιμά ότι θα κέρδιζε η ΝΔ με μικρή διαφορά, το 31% ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά, το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και το 5% η ΝΔ με μεγάλη διαφορά.

Νέα αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 13,52%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011

Αυξημένος κατά 13,52% σε σχέση με τον ίδιο μήνα, πέρυσι, είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεων Εργατικού Δυναμικού.

Τον Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έφθασαν στα 787.035 άτομα. Από αυτά 324.876 είναι άνδρες (ποσοστό 41,28%) και 462.159 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,72%).
Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 37,67% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αναλογεί το 19,56%.
Το σύνολο των εγγεγραμμένων ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία για το μήνα Αύγουστο 2012 ανήλθε σε 121.801 άτομα, από τα οποία 35.411 είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 86.390 εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,64% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 26,69% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,67%.

''Ένα πακέτο Ελλάδα'': Συναυλία έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού με το μουσικό συγκρότημα του Ηπειρώτη μουσικού και τραγουδιστή Τάσου Κατοπόδη, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 21:30 στην 3η μαρίνα Γλυφάδας, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2012 του Δήμου Γλυφάδας, με τίτλο ''Ένα πακέτο Ελλάδα'', διοργανώνεται Συναυλία έντεχνου και λαικού τραγουδιού με το μουσικό συγκρότημα του Ηπειρώτη μουσικού και τραγουδιστή Τάσου Κατοπόδη, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 21:30 στην 3η μαρίνα Γλυφάδας, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
''Ένα πακέτο Ελλάδα'' και ''Ένα μπουκέτο τραγούδια'', από το ελληνικό ρεπερτόριο, που μιλούν για την Ελλάδα και τα συναισθήματα της ελληνικής λαϊκής ψυχής, αλλά και δημιουργίες του Ηπειρώτη, από την Πρέβεζα, τραγουδιστή- τραγουδοποιού Τάσου Κατοπόδη, σε μια μοναδική συναυλία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Γλυφάδας.
Ο Δήμος Γλυφάδας επέλεξε τον ανοιχτό χώρο της 3ης μαρίνας Γλυφάδας δίπλα στο παλιό Δημαρχείο, με είσοδο ελεύθερη για όλους, για να χωρέσουμε όλοι μας και να απολαύσουμε και γευτούμε μια κατάθεση ψυχής του Τάσου Κατοπόδη ανάμεσα στο κύμα και τις μελωδίες του.
Να μην λείψει κανείς.

Το πρόγραμμα αγώνων της Γ' Ερασιτεχνικής

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι το Σάββατο 13 Οκτωβρίου , και  θα ολοκληρωθεί μετά από 22 αγωνιστικές.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΗΠ η κλήρωση της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Το πρόγραμμα στον Α΄ όμιλο είναι το παρακάτω:
1η – 12η αγωνιστική
Βοτονόσι– Κεφαλόβρυσο
Καρυές – Μπισδουνάκι
Ανάργυροι – Α.Ε. Γιάννενα
ΑΠΟΕΛ – Καρίτσα
Πανζαγορισιακός – Πετσάλι
Ζίτσα – Μάρμαρα
2η – 13η αγωνιστική
Καρυές – Βοτονόσι
Κεφαλόβρυσο– Ανάργυροι
Μπισδουνάκι– ΑΠΟΕΛ
Α.Ε. Γιάννενα– Πανζαγορισιακός
Καρίτσα – Ζίτσα
Μάρμαρα – Πετσάλι