Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Την διαφωνία και τις σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων για το κλείσιμο του Συνοριακού Τμήματος Καστανής

Με επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τους βουλευτές του Νομού και τον Δήμαρχο Πωγωνίου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων εκφράζει την διαφωνία και τις σοβαρές επιφυλάξεις της για το κλείσιμο του Συνοριακού Τμήματος της Καστανής.
Χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή ιδιαίτερα αρνητική και επισημαίνει ότι το κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης θα οξύνει τα μεγάλα προβλήματα στη μεθόριο.
Στην επιστολή αναφέρουν:
Κατανοώντας και συνταυτιζόμενοι με το ομόθυμο και κατηγορηματικό συναίσθημα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής του Πωγωνίου, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα αρνητική, διότι πρόκειται να οξύνει τα ήδη μεγάλα και ασύμμετρα προβλήματα ασφαλείας, υπονομεύοντας παράλληλα λόγω συνόρων κατά τρόπο συνολικό την εθνική μας ασφάλεια, αφού οι ακρίτες μας κατ’ ουσία εποπτεύουν μέσω του τομέα αρμοδιότητάς τους τα βόρεια σύνορα της χώρας μας.
Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά τις τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αλλά και όπλων που κατάσχονται, καθώς και τις δυσκολίες αστυνόμευσης της περιοχής, λόγω του μεγάλου μήκους της συνοριακής γραμμής και του δύσβατου γεωγραφικού ανάγλυφου τα οποία την χαρακτηρίζουν, τονίζοντας παράλληλα ότι περαιτέρω αποδυνάμωσή της από αστυνομική δύναμη θα εντείνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της.
Ο πολύπαθος αυτός τόπος δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση και μάλιστα από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας όπως συστηματικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αφού με μια σειρά κομβικών αποφάσεων όπως κι αυτήν της κατάργησης των στρατιωτικών φυλακίων, οδηγείται μαθηματικά στην πλήρη εγκατάλειψη.

Είναι πια χρόνος, όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν λαμβάνοντας παράλληλα γενναίες αποφάσεις και με οποιοδήποτε κόστος.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από σπίτια, που διαπράχθηκαν στο Αηδόνι Πρέβεζας

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού για κλοπή

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από σπίτια, που διαπράχθηκαν στο Αηδόνι Πρέβεζας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 33χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Συγκεκριμένα, 61χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 23-09-2016, άγνωστος δράστης, αφού διέρρηξε δύο κατοικίες, ιδιοκτησίας της, που βρίσκονται στο Αηδόνι Πρέβεζας, αφαίρεσε μία τηλεόραση, ένα ρολόι, είδη ρουχισμού και διάφορα εργαλεία.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τις κλοπές διέπραξε 33χρονος αλλοδαπός.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κώστα για την κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης στο http://www.tzourlakos.com

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κώστα για την κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης στο http://www.tzourlakos.com

Ιωάννινα: Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη σε θέματα ιατροδικαστικής φύσεως

Σήμερα (22-11-2016) το πρωί, στα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη, σε θέματα ιατροδικαστικής φύσεως.
 Η διάλεξη οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και είχε ως κύριο στόχο την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού, σε θέματα ιατροδικαστικής φύσεως και εξερεύνησης του τόπου του εγκλήματος.

Το θέμα ανέπτυξε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης ενώ την διάλεξη παρακολούθησε αστυνομικό προσωπικό υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, σήμερα (22-11-2016) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών ετών, πέντε μηνών και δέκα ημερών καθώς και χρηματικής ποινής (18.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών, υγειονομικών και οικοδομικών διατάξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Γιάννης Καραγιάννης: Σημαντική η απόφαση για την σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για την σύσταση διεπαγγελματικού φορέα που θα κατοχυρώσει την ταυτότητα της φέτας, έγινε στις 18 Νοεμβρίου στη Λάρισα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων. 
Επαγγελματίες κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι πήραν την πρωτοβουλία να συστήσουν Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας - στα πρότυπα της ιταλικής παρμεζάνας και του γαλλικού ροκφόρ - η οποία θα αναλάβει την διαχείριση του εθνικού μας προϊόντος, από την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων παραγωγής του μέχρι την προστασία του ονόματος και την προβολή του στη διεθνή αγορά.

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός, σημειώνοντας πως, με την ιδιότητα του βουλευτή και ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί υπέρ της ανάγκης χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη φέτα και της σύστασης αντίστοιχου διεπαγγελματικού φορέα, όπως με την ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής στις 30-11-2015 (παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής για τη φέτα, σε συζήτηση Σ/Ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) με την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 04-03-2016 (κατάθεση ερώτησης για τη λήψη μέτρων προστασίας της φέτας στη διεθνή αγορά και την χάραξη εθνικής στρατηγικής για το προϊόν) και με την τοποθέτησή μου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 30-06-2016 (σε ενημέρωση της επιτροπής από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την προστασία και κατοχύρωση των Γεωγραφικών Ενδείξεων στις συμφωνίες της χώρας μας με τρίτες χώρες).

Το φορητό πλανητάριο "μάγεψε" τους μαθητές του Δήμου Πωγωνίου

Την μεγαλύτερη ανταμοιβή αποτέλεσαν για το Δήμο Πωγωνίου τα χαμογελαστά πρόσωπα και τα επιφωνήματα θαυμασμού των μαθητών που παρακολούθησαν τις προβολές στο φορητό ψηφιακό πλανητάριο.
Το πλανητάριο «κατασκήνωσε» για δύο ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο Καλπακίου και υποδέχτηκε περισσότερους από 400 μαθητές από όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου προκειμένου να τους μυήσει στα μυστικά του ουρανού.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου και είχε στόχο την ψυχαγωγία των παιδιών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο Δήμος Πωγωνίου προσπαθεί να βάλει φρένο στην απομόνωση που σε κάποιες περιπτώσεις αισθάνονται οι μαθητές περιφερειακών Δήμων και στα πλαίσια αυτά θα συνεχίσει να καταρτίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με γνώμονα τις επιθυμίες τους.
Οι μαθητές παρακολούθησαν δωρεάν τις προβολές (το κόστος το επωμίστηκε ο Δήμος) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση αφορούσε και τα προσφυγόπουλα που με μεγάλη χαρά δέχτηκαν την έκπληξη του Δήμου Πωγωνίου.
Οι εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Πωγωνίου η 1η μαθητική συνάντηση, όπου τα σχολεία θα παρουσιάσουν από μία καλλιτεχνική δράση ενώ στις 22 Δεκεμβρίου θα έρθουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου η Αστερούπολη και τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Εκεί θα γίνει μία μεγάλη γιορτή με τον Άγιο Βασίλη, μάγους και ήρωες κινουμένων σχεδίων.

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Ετήσιο Τακτικό Συνέδριό, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ. στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο GRANDSERAI)

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, διοργανώνει το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριό της με θέμα: «ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ».
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 (ώρα έναρξης 10:00 π.μ.) στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο GRANDSERAI).
Θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Καλούνται όλα τα Μέλη – Εκπρόσωποι των Δήμων στην Π.Ε.Δ. Ηπείρου να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.

Συνέντευξη του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κ. Άρμπυρου Γρηγόρη για την κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης στο http://www.tzourlakos.com

Συνέντευξη του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κ. Άρμπυρου Γρηγόρη για την κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης στο http://www.tzourlakos.com

Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε αγρότες για την μη τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο της τάξης των 2.500 ευρώ βρίσκονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη λογιστική κοινότητα και κατά τόπους Εφορίες της χώρας, χιλιάδες αγρότες της χώρας, που δεν έχουν προβεί σε έναρξη επαγγέλματος με άνοιγμα βιβλίων εσόδων-εξόδων, παρότι δεν τυγχάνουν εξαίρεσης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το τσουχτερό αυτό πρόστιμο των 2.500 ευρώ επιβάλλεται μόνο σε περιπτώσεις που ο παραγωγός ελεγχθεί από την Εφορία και διαπιστωθεί τυχόν μη τήρηση βιβλίων.
Ήδη, σε ορισμένες περιπτώσεις αγρότες διαπιστώνουν κατά τις συναλλαγές τους με τις τοπικές Εφορίες, τον συγκεκριμένο κίνδυνο, ο οποίος αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα, αλλά και τους ετεροεπαγγελματίες.
Σημειωτέον πως τα όρια υπαγωγής σε καθεστώς βιβλίων εσόδων-εξόδων είναι:
Είτε: Πραγματοποίηση κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστων εσόδων, άνω των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ (Σημειώνεται ότι αρχικά το όριο είχε οριστεί στις 10.000 ευρώ).

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, τίμησε την 76η επέτειο Απελευθέρωσης της Κορυτσάς

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, τήρησε την ηθική της υποχρέωση να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πόλης της Κορυτσάς στις 22 Νοεμβρίου 1940.

Την ιστορική επέτειο που εορτάζει η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της, ως το μοναδικό σωματείο στην Ελλάδα που έχει ενωμένους στους κόλπους του Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες, γιατί η Κορυτσά είναι πόλη της Ενιαίας Ηπείρου, τίμησαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Αστυνομικών και Προξενικών αρχών, Πολιτευτές, Φίλοι και Συνεργάτες της ΗΕΘ και Μέλη της Ηπειρωτικής Παροικίας Θεσσαλονίκης.


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγούδας προεξάρχοντος του π. Αμβροσίου συλλειτουργούντων του π. Στεφάνου και του π. Μηνά με συνοδεία πολυμελούς ομάδας ψαλτών. Ο π. Αμβρόσιος, χάρη στη συνεργασία του οποίου με τον Έφορο Νεολαίας της ΗΕΘ κ. Λευτέρη Νέσερη, η  Ηπειρωτική   Εστία Θεσσαλονίκης ενίσχυσε το Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης,  υπήρξε ένας άψογος οικοδεσπότης στην Εκκλησία την οποία κλήθηκε να υπηρετήσει. Νεαρός στην ηλικία και νέος στη ανάληψη των καθηκόντων του, οργανωτικός και δραστήριος, κοινωνικός και φιλικός, γεμάτος όρεξη για εργασία και προσφορά είναι ενεργός συνεργάτης της Ηπειρωτικής Εστίας με την οποία θα υπάρξει και μελλοντική συνδιοργάνωση εκδηλώσεων.


Ο π. Αμβρόσιος ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου μετέφερε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του πατρός και Ιεράρχου μας και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης Πρωτοπρεσβύτερο π. Μηνά Βασάκο, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. 

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου

Από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων-συνταξιούχων οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2016.
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ και το Δημόσιο θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 ενώ την ίδια ημέρα πιστώνονται οι συντάξεις του ΟΓΑ.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 ενώ το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την  Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016. 

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στον εντοπισμό και στην κατάσχεση ποσότητας λαθραίων τσιγάρων καθώς και στη σύλληψη ενός 59χρονου αλλοδαπού οδηγού φορτηγού οχήματος και του 54χρονου αλλοδαπού συνοδηγού του.
 Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκινητάμαξα, και στο φορτίο αυτής (έτερη αυτοκινητάμαξα), από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν, εντός ειδικά διαμορφωμένων κρυπτών στις δεξαμενές πετρελαίου και των δύο οχημάτων,  συνολικά  έξι χιλιάδες οκτακόσια εβδομήντα εννέα (6.879) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι δύο αυτοκινητάμαξες, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε είκοσι πέντε χιλιάδες εξακόσια πενήντα πέντε ευρώ και τριάντα ένα λεπτά (25.655,31€).

Σε καλό δρόμο ο οδοντιατρικός τουρισμός στην Αθήνα

Σημαντική έκπτωση στην αγορά αναλώσιμων οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων θα έχουν τα μέλη  του Athens Dental Tourism Cluster, που στοχεύουν στην ανάπτυξη του οδοντιατρικού τουρισμού στην Αθήνα.
Αυτό προβλέπει το συμφωνητικό συνεργασίας, που υπογράφτηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, μεταξύ του Athens Dental Tourism Cluster  και έξι μεγάλων προμηθευτών οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων.
Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου  της πλατείας Κοτζιά.
Η συμφωνία προβλέπει ότι εκτός από την σημαντική έκπτωση στην αγορά των αναλώσιμων οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων οι  προμηθευτές θα στηρίζουν οικονομικά  τις δραστηριότητες Athens Dental Tourism Cluster  για την προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό, με την επιστροφή του 5% επί του τζίρου των αγορών.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία η οποία θα βοηθήσει σημαντικά  στην αύξηση των μελών του Athens Dental Tourism  Cluster, αλλά και την ενίσχυση των προσπαθειών μας για προσέλκυση νέων ασθενών από ολόκληρο τον κόσμο και την  Ομογένεια» αναφέρει ο πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, επίκουρος καθηγητής κ. Νικόλαος Σ. Κουβελάς.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Καμίνης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, καθώς είναι ο εμπνευστής της δημιουργίας  του AthensDentalTourismCluster, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα. Παράλληλα ο  δήμαρχος ενημέρωσε το προεδρείο του Athens Dental Tourism Cluster για την προώθηση και  ολοκλήρωση της χρηματοδότησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ.