Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Φιλικό του Αγροτικού Αστέρα με τον ΠΑΣ Αναγέννηση Ελληνικού

Ένα  δυνατό φιλικό τεστ έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Αυγούστου ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά που αντιμετώπισε στον Παρακάλαμο την ομάδα του  ΠΑΣ Αναγέννηση Ελληνικού.
Ο προπονητής κ. Μπάμπης Νταλάκας είχε στην διάθεσή του, τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας  και είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει και τις νέες μεταγραφές της ομάδας.
Μετά από μια καλή εμφάνιση η ομάδα του Μπάμπη Νταλάκα νίκησε με 3-1.
Οι προπονήσεις συνεχίζονται καθημερινά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εκκλησία

Συνελήφθη ως δράστης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από εκκλησία, στην Πρέβεζα και συνελήφθη ως δράστης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το βράδυ καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ότι άγνωστος δράστης εισήλθε χθες (18-08-2016) το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πρέβεζας και αφαίρεσε από το εσωτερικό έναν φάκελο που περιείχε χρηματικό ποσό, τρία βιβλιάρια τραπεζών και διάφορα έγγραφα.
Από την συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ο 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της παραπάνω υπηρεσίας, εντοπίστηκε σήμερα (19-08-2016) το πρωί στη Φιλιππιάδα να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πρέβεζα – Αθήνα και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Βήσσανη Πωγωνίου: Το Δημοτικό Σχολείο μιας άλλης εποχής



Στο Αρρεναγωγείο στη Βήσσανη Πωγωνίου  υπάρχει μουσειακός χώρος που μας φέρνει αρκετές δεκαετίες πίσω, καθώς εκτίθονται  τα μέσα διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου  μιας άλλης εποχής.

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ» στην Βουτσαρά, την Κυριακή 21 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.

Την Κυριακή 21 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Βουτσαρά η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ». 

ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 13.000 άνεργους νέους

Τη δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις θα έχουν 13.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-24 και 25-29 ετών μέσω δύο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά από τις 22/8/2016 (ώρα 12η μεσημβρινή) και μέχρι την κάλυψη των θέσεων του προγράμματος (με καταληκτική ημερομηνία τις 22/9/2016).
Τα προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις και εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών και 3.000 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών, αφορούν αποφοίτους δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Οι πτυχιούχοι Σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχων ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ.
Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους ηλικίας 18-24 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ για κάθε ημέρα άσκησής τους  και στους ασκούμενους ηλικίας 25-29 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ. Οι ασκούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του συνεισπραττόμενου κλάδου ασθενείας σε είδος (ΕΟΠΥΥ) και ασφαλίζονται για ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επαγγελματικό κίνδυνο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον ΟΑΕΔ.
Με την ολοκλήρωση της τετράμηνης Εργασιακής Εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών (θα εκδοθεί αντίστοιχη Δημόσια Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις πριν τη λήξη της πρακτικής άσκησης).
Οι ωφελούμενοι
Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι οικονομικά ανενεργοί πολίτες ή άνεργοι, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών με άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.
Οι οικονομικά ανενεργοί νέοι καλούνται να εγγραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να συντάξουν Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) σε ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ.

Στρατίνιστα Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Αυγούστου

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Αυγούστου, στη Στρατίνιστα Πωγωνίου.

ΕΜΥ: Πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες την Παρασκευή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Παρασκευή 19 Αυγούστου, θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και σε ορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας.
Βόρειοι άνεμοι 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά για τα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, και τη Δυτική Πελοπόννησος αρχικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μπορόφ.
Η θερμοκρασία από 19 ως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά ως 35 βαθμούς κελσίου.
Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μερόπη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 20 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 20 Αυγούστου, στη Μερόπη Πωγωνίου.