Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Φαράγγι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Πέμπτη 26 Ιουλίου


Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο Φαράγγι Πωγωνίου,  την Πέμπτη  26 Ιουλίου.

Λίμνη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Πέμπτη 26 Ιουλίου


Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Λίμνη Πωγωνίου,  την Πέμπτη  26 Ιουλίου.

Ρουψιά Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Πέμπτη 26 Ιουλίου


Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Ρουψιά Πωγωνίου,  την Πέμπτη  26 Ιουλίου.


Βροντισμένη Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου


Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής  στη Βροντισμένη Πωγωνίου,  την Τετάρτη  25 και την Πέμπτη 26 Ιουλίου.

Κρυονέρι Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Πέμπτη 26 Ιουλίου


Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο Κρυονέρι Πωγωνίου,  την Πέμπτη  26 Ιουλίου.

Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων: Το πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Αδελφότητας Ιερομνημιτών Ιωαννίνων για το καλοκαίρι, στο χωριό:
14 Αυγούστου - Γιορτή της πίτας
16 Αυγούστου - Συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή
17 Αυγούστου - Συνεστίαση των Γεροματών
18 Αυγούστου - Γενική Συνέλευση
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Σχολείου.

Στον κάδο της ανακύκλωσης θα οδηγούνται από την Εφορία οι πινακίδες, μετά την παρέλευση του 18μήνου


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βλέποντας το χώρο που οι εφορίες αποθηκεύουν τις πινακίδες κυκλοφορίας να έχει γεμίσει ασφυκτικά αποφάσισε να περιορίσει το χρονικό διάστημα που οι πινακίδες κυκλοφορίας θα παραμένουν στοιβαγμένες στα ράφια των Δ.Ο.Υ.
Με εγκύκλιό του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ δίνει εντολή στις εφορίες να προχωρούν γρηγορότερα στην καταστροφή και ανακύκλωση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν κατατεθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Έτσι μόλις περάσουν 18 μήνες από την ημερομηνία της κατάθεσης (υποβολή δήλωσης ακινησίας οχήματος) οι πινακίδες θα καταστρέφονται.
Η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας  24 μήνες μετά από την ημερομηνία της κατάθεσης τους.
Στην περίπτωση που οι πινακίδες κυκλοφορίας ενός οχήματος καταστραφούν και δοθούν για ανακύκλωση από την εφορία λόγω της παρέλευσης του 18μήνου και ο ιδιοκτήτης του οχήματος επιθυμεί να το θέσει εκ νέου σε κυκλοφορίας τότε θα πρέπει να λάβει μια σχετική βεβαίωση από την εφορία και να την υποβάλλει στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών. Επίσης θα πρέπει αν καταβάλλει και παράβολο έκδοσης πινακίδων ύψους 30 ευρώ.

ΟΑΕΔ: 805.231 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούνιο




Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, στους 805.231 ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ (αυτών που αναζητούν εργασία) για τον μήνα Ιούνιο έναντι 822.124 κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Από το σύνολο των ανέργων, 482.707 ήτοι το 59,95% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 322.524 είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 286.643 (ποσοστό 35,6%) και οι γυναίκες σε 518.588 (ποσοστό 64,4%).
Το σύνολο των εγγεγραμμένων μη αναζητούντων εργασία, για τον μήνα Ιούνιο 2018, ανήλθε σε 118.022 άτομα. Από αυτά 43.881 (ποσοστό 37,18%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 74.141 (ποσοστό 62,82%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 41.436 (ποσοστό 35,11%) και οι γυναίκες σε 76.586 (ποσοστό 64,89%).

Πως να χρησιμοποιείτε σωστά τα αντηλιακά ανάλογα με το είδος τους


Τι αντηλιακά αγοράζετε; Είτε είναι κρέμα και λοσιόν, είτε στικ ή σπρέι, μπορεί να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο και μακροπρόθεσμα από τον καρκίνο του δέρματος. Αρκεί να τα χρησιμοποιείτε σωστά.
«Τα αντηλιακά περιέχουν διάφορα συστατικά που μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα οργανικά χημικά συστατικά που απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, ανόργανα σωματίδια που αντανακλούν, διασκορπίζουν και απορροφούν την UV και οργανικά σωματίδια που κυρίως απορροφούν το φως. Όλ’ αυτά τα συστατικά πρακτικά είναι φίλτρα που εμποδίζουν την είσοδο της UV βαθιά στο δέρμα», λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Ωστόσο το γεγονός ότι διαθέτουν φίλτρα, δεν σημαίνει ότι απορροφούν με μαγικό τρόπο την UV, όση ποσότητα κι αν βάλουμε, και όποτε κι αν γίνει η επάλειψη».
Κατ’ αρχάς, όλα τα αντηλιακά, ανεξάρτητα από το είδος τους (κρέμα, λοσιόν, στικ ή σπρέι) πρέπει να είναι ευρέος φάσματος, δηλαδή να προστατεύουν τόσο από την UVA όσο και την UVB. Πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικά στο νερό (water resistant) και να έχουν SPF 30 ή υψηλότερο.
«Τα αντηλιακά στικ είναι πιο εύκολα για χρήση κάτω από τα μάτια, στα χείλη και στο πάνω μέρος των χεριών», διευκρινίζει ο κ. Μιχελάκης. «Αντίστοιχα, τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι ή λοσιόν είναι ευκολότερα για εφαρμογή σε παιδιά και άνδρες, διότι απλώνονται και απορροφώνται πιο εύκολα. Ωστόσο είναι σημαντικό να λαμβάνετε ειδικές προφυλάξεις κατά τη χρήση τους, ώστε να εξασφαλίζετε τη μέγιστη δυνατή προστασία».
Οι λοσιόν και οι κρέμες
Σε γενικές γραμμές, ο μέσος ενήλικας χρειάζεται τουλάχιστον ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό για κάθε χέρι και πόδι, και σχεδόν άλλο ένα για να καλύψει τον αυχένα, το πρόσωπο και τα αυτιά του.
Για να καλύψει το υπόλοιπο σώμα (θώρακας, κοιλιά και πλάτη) χρειάζεται τουλάχιστον δύο κουταλιές της σούπας, ανάλογα βέβαια με τον σωματότυπό του.