Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ενημερωτική διάλεξη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας σε θέματα νομοθεσίας σχετικά με τα ζώα


Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε σήμερα (30 Νοεμβρίου 2018) το πρωί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, σε αστυνομικό προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας, Άρτας & Λευκάδας, σε θέματα νομοθεσίας σχετικά με τα ζώα.
Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν και συζήτησαν πάνω σε σχετικά θέματα ισχύουσας νομοθεσίας, με τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.
Το αστυνομικό προσωπικό θα συνεχίσει να ενημερώνεται διεξοδικά πάνω σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα όπως αυτό της κακοποίησης ζώων, με στόχο την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων και τη βέλτιστη αντιμετώπισή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Εξαρθρώθηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας εγκληματική οργάνωση συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας


Το οργανωμένο κύκλωμα αποτελούνταν από 8 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα επτά, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό στέλεχος
Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, τα οποία εξακριβώθηκε ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε χρήστες - αγοραστές
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης), τα χρηματικό ποσό των -4.705- ευρώ, πέντε αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, ένα σκάφος, ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων
Οι εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας στην εξάρθρωση - αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά (κυρίως κάνναβη και κοκαΐνη), σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας.
Το οργανωμένο κύκλωμα αποτελούνταν από οκτώ άτομα και σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (29-11-2018) σε διάφορες περιοχές της Άρτας, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 25χρονος ημεδαπός «εγκέφαλος» της σπείρας, καθώς και έξι ακόμη ημεδαποί (ηλικίας 57, 26, 29, 19, 26 και 24 ετών) μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα, αναζητείται για να συλληφθεί ένα ακόμη αλλοδαπό μέλος της οργάνωσης.
Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ραδιοπομπών.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 21 ετών, οι οποίοι χωρίς να αποτελούν μέλη του κυκλώματος, εξακριβώθηκε ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε χρήστες- αγοραστές.
Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης κατά το τελευταίο επτάμηνο καθώς και οι ρόλοι τους στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών.
Επιπλέον, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης (καβάτζες) των ναρκωτικών.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος αρχηγός της οργάνωσης είχε τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την προμήθεια – πώληση των ναρκωτικών κατά περίπτωση ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.
Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητάς τους, εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε περισσότερες από (1.500) αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, με το συνολικό παράνομο όφελος να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς και υπαίθριους χώρους καθώς και σε σκάφος, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν συνολικά:
(3) κιλά και (210,11) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
(30,88) γραμμάρια κοκαΐνης
εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης
το χρηματικό ποσό των (4.705) ευρώ
ζυγαριές ακριβείας
τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και σκάφος
φορητός πομποδέκτης
διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και αντικείμενα με υπολείμματα κάνναβης
πλήθος κινητών τηλεφώνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»: Δελτίο Τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο τις 28ης Νοεμβρίου 2018


Ένα καταπληκτικό δημοτικό συμβούλιο παρακολουθήσαμε  στις 28/11/2018 με το Δήμαρχό μας να δίνει ακόμα μια φορά ρεσιτάλ δημοκρατίας.
Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με τους δημότες που πήρανε το λόγο.
Ο συνδημότης μας   κύριος Παπαηλίας Χρυσοβαλάντης μας ενημέρωσε σχετικά με την αίτηση του προς το δήμο στις 16/8/2018, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις για το ΣΜΑ και την απάντηση που πήρε από το Δήμο μας σύμφωνα με την οποία τέτοια στοιχεία δίνονται σε πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον.
Ο κύριος Παπαηλίας αναγκάστηκε να προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος με έγγραφό του προς το Δήμο μας απαίτησε την ενημέρωση του συνδημότη μας.
Σε ερώτησή του προς το Δήμαρχο, ο οποίος διέκοπτε συνεχώς τον κύριο Παπαηλία, αν γνωρίζει να λειτουργεί ως Δήμαρχος ή αν λειτουργεί βάση κάποιας σκοπιμότητας, ο Δήμαρχος απάντησε με ψέματα.
Ο κύριος Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι ο νόμος άλλαξε το τελευταίο χρόνο και δεν το γνώριζε, όμως το έγγραφο που μας προσκόμισε ο κύριος Παπαηλίας  αναφέρει ότι ο νόμος αυτός είναι από το 2005 (3422/13-12-2005 ΦΕΚ 303Α). Κύριε Δήμαρχε γιατί λέτε ψεματάκια;  Θέλετε να παραπλανήσετε το δημοτικό συμβούλιο και την κοινή γνώμη;
Γιατί ταλαιπωρείτε τους Δημότες;
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» κύριος Ντότης  πήρε το λόγο και πληροφόρησε το σώμα ότι στην Καστάνιανη έχει σπάσει κομμάτι δέντρου δίπλα από σπίτι και έχει πέσει σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Η απάντηση του Δημάρχου: «Με κλαδιά θα ασχολούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο;»
Ανάλογη ήταν και η απάντηση του σε ό,τι αφορά στο δρόμο από διασταύρωση Αγίας Μαρίνας ως το σπίτι της κυρίας Τσιάτη, ο οποίος ύστερα από διάνοιξη αύλακα είναι γεμάτος μπάζα και άκρως επικίνδυνος.
Με το θέμα των μειονεκτικών περιοχών και τις συνέπειες της απόφασης για τις Παρακαλάμιες περιοχές από Κουκλιούς ως Καλπάκι ασχολήθηκε έπειτα ο κύριος Ντότης με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου, δίνοντας συγχαρητήρια στο Δήμαρχο αφού με την αδιαφορία του, την απραξία του και την ακαταλληλότητα του στα καθήκοντά του συντελεί στην θανάτωση και στην ερημοποίηση του Πωγωνίου.
«Παρόλο που όλοι οι Δήμοι εδώ και καιρό έχουν ξεσηκωθεί με το θέμα (για παράδειγμα ο Δήμος Ιωαννιτών 13/11/2018) εμείς νάνι» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ντότης.
Το ίδιο συνέβη και με την επιστολή διαμαρτυρίας για την ελλιπή φύλαξη .
«Ο κύριος Δήμαρχος πανηγύριζε για τα drones  και τις θερμικές κάμερες  ξεχνώντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του χάσαμε αμαχητί φορείς και θεσμούς ενώ σχολεία έκλεισαν και το Πωγώνι διαλύεται» πρόσθεσε.
Όσο για το θέμα του νερού της Άνω Λάβδανης, της Αρετής και του Μαζαρακιου, το οποίο τις τελευταίες μέρες ήταν ακατάλληλο, γεμάτο λάσπη και βακτήρια, ο Δήμαρχος μετά την επιμονή του κυρίου Ντότη απάντησε ότι η εταίρια που έχει αναλάβει το έργο στις ανεμογεννήτριες  προκάλεσε ζημιά στην πηγή, την οποία ωστόσο επιδιόρθωσε.
Εμείς ως παράταξη αναρωτιόμαστε αν η εταιρία αυτή έχει δικαίωμα εκτός από το να πετάει τα μπάζα στα πλαϊνά του βουνού να ¨πειράζει¨ και τις πηγές και απογοητευόμαστε να βλέπουμε τον εκνευρισμό στο πρόσωπο του Δημάρχου σχετικά με τέτοια θέματα.
Αυτό όμως που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση και έκπληξη ήταν το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην έκπτωση των δημοτικών τελών της  εταιρίας εμφιάλωσης νερού της περιοχής μας.
Ο κύριος Ντότης ανέφερε ότι αναγνωρίζει το έργο που επιτελεί η εν λόγω εταιρία αλλά και την προσφορά του Πωγωνίου στην εταιρία, δεν μπορεί όμως να κατανοήσει το λόγο της έκπτωσης αφού η πορεία της είναι ανοδική  ενώ υπάρχουν τόσοι επιχειρηματίες σε όλα τα χωριά του Πωγωνίου που έχουν ανάγκη της έκπτωσης. Το θέμα τέθηκε προς ψήφιση.
Οι κύριοι Ντότης, Τόπουλος, Γιαννάκος, Καραγιάννης, Φωτίου και Κουκουλάρης καταψήφισαν το θέμα.
Οι υπόλοιποι 8 που παρευρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη την ώρα συμφώνησαν.
Δύο από τους δημοτικούς συμβούλους είχαν εξέλθει, η ψήφος τους όμως προσμετρήθηκε στα ¨ΝΑΙ¨ εν απουσία τους.
Ο κύριος Ντότης νιώθοντας ιδιαίτερα προσβεβλημένος αφού θεώρησε ότι η δημοτική αρχή υποτιμά και παίζει με τη νοημοσύνη μας αποχώρησε από την αίθουσα.
Κύριε Δήμαρχε, επειδή μας λοιδορήσατε, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η παράταξή μας, η οποία υπάρχει και ονομάζετε «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» είναι η παράταξη η οποία σέβεται όχι μόνο τους Δημότες του Πωγωνίου αλλά και τους πολιτικούς της αντιπάλους!

Ντότης  Σ. Δημήτρης

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση 30ης Νοεμβρίου


Η υλοποίηση δύο νέων πολύ  μεγάλων έργων,  αναμένεται να ξεκινήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς σήμερα η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους τους.
Πρόκειται για την είσοδο της Ηγουμενίτσας και το αποχετευτικό δίκτυο της παράλιας περιοχής πρώην Δήμου Ζαλόγγου και Λούτσας  Πρέβεζας.
Εκτός αυτών η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε έναν μεγάλο ακόμη αριθμό έργων που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών και τη βελτίωση του οδικού δικτύου, αποκαταστάσεις μνημείων, βελτίωση πρόσβασης προς αγροτικές εκμεταλλεύσεις, αγροτικό εξηλεκτρισμό, καθαρισμούς ρεμάτων και ποταμών.
Αναλυτικά:
Η Είσοδος της πόλης Ηγουμενίτσας
Το έργο «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας - Εγνατία Οδός και Πρόσβαση προς Μαυρομάτι (Είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας)», με προϋπολογισμό 11.601.528,23 €, θα υλοποιήσει η   Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ, η οποία μειοδότησε στο διαγωνισμό.
Με άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, δρομολογήθηκαν και άλλα τρία οδικά έργα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας:
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η δημοπράτηση των:
«Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς», προϋπολογισμού500 €.
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Πέρδικας και σύνδεσή της με αρχαιολογικό χώρο Δυμόκαστρου», προϋπολογισμού €000.
Αναδείχθηκε ανάδοχος για το έργο «Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού στην Τ.Κ. Πλακωτής», προϋπολογισμού000 €. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
Το αποχετευτικό δίκτυο πρώην Δήμου Ζαλόγγου-Λούτσας
Οι διαδικασίες για ένα ακόμη έργο που αφορά τις  υποδομές προστασίας του περιβάλλοντος στο παράκτιο μέτωπο της Ηπείρου έφθασαν σήμερα στο τέλος τους, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον ανάδοχό του. Πρόκειται για το δίκτυο συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 6.600.000 ευρώ, για το οποίο ανάδοχος αναδείχθηκε η  Τ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Στην 52η Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου συμμετείχε ο Γιάννης Καραγιάννης


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε στην 52η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Νοεμβρίου 2018 στο Ερεβάν της Αρμενίας. Στη σύνοδο παρευρέθηκαν οι κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες της Αλβανίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ελλάδας, της Μολδαβίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.
Οι δράσεις του Οργανισμού εστιάζονται στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, του εμπορίου, της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της γεωργίας, της συνεργασίας σε θέματα υγείας, της έρευνας και εκπαίδευσης, του τουρισμού, του πολιτισμού, της απλοποίησης των τελωνειακών διαδικασιών, των τραπεζών και της υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η Ελλάδα υποστηρίζει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο πλαίσιο του Οργανισμού, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητά του, καθώς και η επιχειρησιακή ικανότητά του στην υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Στη σύνοδο του Ερεβάν επικυρώθηκαν οι εκθέσεις και οι αποφάσεις που συνέταξαν οι επιτροπές του Οργανισμού κατά τις φθινοπωρινές τους συνεδριάσεις, και, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για τις "Τρέχουσες και μελλοντικές προοπτικές στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή του ΟΣΕΠ", εξετάσθηκαν ακόμη:
α) ο ρόλος των κρατών και των περιφερειακών οργανισμών στη δημιουργία ιστορικών διαδρομών με στόχο την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, β) οι προοπτικές των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και τον οινοτουρισμό, και γ) η ολοκλήρωση της κοινής τουριστικής διαδρομής στα Βαλκάνια, με σημεία αναφοράς τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναγνωρίσιμα τοπόσημα και μεγάλες πόλεις των Βαλκανίων.

Στο έργο Διασυνοριακής Συνεργασίας (RESOR) συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου


Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στο έργο RESOR- Promoting best practices to support energy efficiency and renewable energy in European islands and remote regions,  το οποίο είναι ένα από τα  54 έργα που επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση μεταξύ 234 προτάσεων που υποβλήθηκαν στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg Europe. 
Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της ενεργειακής επάρκειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών.  
Οι δράσεις του έργου περιλαμβάνουν τον  εντοπισμό και την ανταλλαγή  Καλών  Πρακτικών στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης και την εκπόνηση ενός Σχεδίου Δράσης από κάθε εμπλεκόμενη Περιφερειακή Αρχή  το  οποίο θα περιλαμβάνει  τρόπους βελτίωσης των Περιφερειακών πολιτικών και των δράσεων  του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης. 
Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου είναι 117.316,00 ευρώ, με το συνολικό προϋπολογισμό  του Έργου να ανέρχεται σε 1. 772.682,00 ευρώ.
Το εταιρικό σχήμα έχει επιλεχθεί με προσοχή σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προγράμματος και συμμετέχουν οι κάτωθι εταίροι:

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ο. Ανατολής 2-12-18/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ
    
Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (00:00)  
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:00)
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τιμά τη μνήμη του Κώστα Χαρισιάδη, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας ''Το Κεράσοβο'', τιμώντας τη μνήμη του Κώστα Χαρισιάδη που εμπνεύστηκε και οργάνωσε τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, διοργανώνει εκδήλωση, λόγου, χορωδιακής παραδοσιακής μουσικής και πολυφωνικού τραγουδιού, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην Ομόνοια.
Στην εκδήλωση, θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης και για το έργο και την προσφορά του Κώστα Χαρισιάδη στην ΠΣΕ και την Ηπειρωτική αποδημία, θα μιλήσει ο φιλόλογος Σπύρος Τζίμας, συνεργάτης του τιμώμενου στην ίδρυση και οργάνωση της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ.
Ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική θα αποδώσει η Χορωδία της ΠΣΕ υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Βαγγέλη Κώτσου, συνοδεία της ηπειρώτικης μουσικής ζυγιάς της.
Το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ θα τραγουδήσει παραδοσιακά ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Μείωση ΕΝΦΙΑ έως και 100 ευρώ το 2019


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», λιγότερο ΕΝΦΙΑ από μερικά ευρώ έως και 100 ευρώ θα πληρώσουν το 2019 περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Πρόκειται για τους φορολογούμενους που σε ατομική βάση έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 203.000 ευρώ.
Η έκπτωση που δίνεται στον ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε ύψος 30% για τους περισσότερους φορολογούμενους, ενώ μεσοσταθμικά η μείωση θα είναι της τάξης του 10%.
Ακόμη παρατείνεται για ένα έτος, δηλαδή και για το 2019, η απαλλαγή των εκτός σχεδίου και οικισμού εκτάσεων από το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.
Συνολικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων γλιτώνουν από τον ΕΝΦΙΑ το ποσό των 265 εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στον ΕΝΦΙΑ, επέρχονται στον τρόπο υπολογισμού του φόρου οι εξής:

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Σ. Αλμυρός 2-12-18/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας 2-12-18/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής 
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)

1η Δεκεμβρίου 2018 «Σταματάμε τον Ιό»: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον ιό HIV από την Gilead Sciences Ελλάς με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS


Τριάντα πέντε χρόνια από την εμφάνισή του, ο ιός HIV εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική παγκόσμια πρόκληση Δημόσιας Υγείας. Μόνο το 2017, 940.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες σχετιζόμενες με τον ιό HIV παγκοσμίως.
Ήδη το 2017 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμώνται ότι ζουν με τον ιό στην Ευρώπη, με 1 στους 6 να μην γνωρίζει ότι έχει μολυνθεί.
To 2014 το UNAIDS έθεσε ως στόχο έως το 2020:
       90% των ανθρώπων που ζουν με HIV να έχουν διαγνωστεί
       90% των διαγνωσμένων να λαμβάνει θεραπεία
       90% των ανθρώπων σε θεραπεία να έχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο
Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences υποστήριξε από την αρχή, μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, την επίτευξη αυτού του στόχου.
Πιο συγκεκριμένα,  μέχρι και σήμερα 11,5 εκατομμύρια ασθενείς με HIV σε περισσότερες από 130 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος λαμβάνουν αντιρετροϊκές θεραπείες της Gilead Sciences μέσω προγραμμάτων διασφάλισης ευρείας πρόσβασης. Επίσης το 2015 η Gilead Sciences αναδείχθηκε ο κορυφαίος χρηματοδότης προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS σε παγκόσμιο επίπεδο διαθέτοντας περισσότερα από 120 εκατ. δολάρια.
Στη χώρα μας και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS 2018  η Gilead Sciences Ελλάς με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS,  υλοποιεί  εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με τίτλο «Σταματάμε τον ιό».
Από τις 19 Νοεμβρίου και μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS,  συρμοί του ΜΕΤΡΟ ντύθηκαν με μηνύματα ευαισθητοποίησης κατά του ιού του HIV, ξεκινώντας μια διαδρομή ενημέρωσης με τερματικό Σταθμό το Σύνταγμα το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου.
Την 1η Δεκεμβρίου 2018 από τις 9:00 το πρωί στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα  καθώς και στην πλατεία Συντάγματος θα λειτουργούν σημεία ενημέρωσης στελεχωμένα από ειδικούς επιστήμονες που θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον ιό HIV.
Η εταιρεία Gilead πιστή στην αποστολή της διαθέτει καινοτόμες θεραπείες και υποστηρίζει τη θεραπευτική φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή. Γι’ αυτό και συνεχίζει να επενδύει στην ενημέρωση, και ευαισθητοποίηση του κοινού συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην επίτευξη των στόχων του UNAIDS και στη χώρα μας. 

Ορίζοντες Ηπείρου: Νέος συντονιστής δράσης στην Άρτα ο Στάθης Νάνος


Οι Ορίζοντες Ηπείρου ανακοινώνουν ότι, από σήμερα 29 Νοεμβρίου, τα καθήκοντα του συντονισμού δράσης στην Άρτα αναλαμβάνει το μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας Στάθης Νάνος.
Σχολιάζοντας την αποχώρηση, για προσωπικούς λόγους, του έως σήμερα συντονιστή Άρτας Δημήτρη Χαλάστρα, ο επικεφαλής συντονισμού δράσης για όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, Ντίνος Παπαδόπουλος, σημείωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους των "Οριζόντων Ηπείρου" τον Δημήτρη Χαλάστρα για την πολύτιμη βοήθεια του, να εκφράσω την συμπαράσταση μας στους προσωπικούς λόγους του και ότι θα είμαστε μαζί του σε ότι μας χρειαστεί όπως επίσης και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του. Τέλος όταν θα εκλείψουν οι προσωπικοί αυτοί λόγοι θα τον περιμένουμε πάλι κοντά μας να συνεχίσουμε όλοι μαζί».