Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Σχέδιο απασχόλησης 400.000 ανέργων μόνο σε δήμους

Την επόμενη εβδομάδα προκηρύσσεται το νέο στοχευμένο πρόγραμμα στήριξης των 400.000 οικογενειών που δεν διαθέτουν ούτε ένα εργαζόμενο.
Θα προβλέπει πεντάμηνη απασχόληση 400.000 ανέργων αποκλειστικά σε δήμους, για έργα κοινωφελούς χαρακτήρα, υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων κ.ά.
Η αμοιβή θα είναι 490 ευρώ για άνεργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.
Η διαδικασία πρόσληψης θα είναι με μοριοδότηση και τα κριτήρια με ιδιαίτερη βαρύτητα θα είναι η διάρκεια της ανεργίας και ο αριθμός των προστατευόμενων μελών.
Η διαδικασία θα γίνει από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος θα καλέσει τους άνεργους να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να γίνει η επιλογή και η τοποθέτησή τους σε δήμους.
Επισημαίνεται ότι ωφελούμενος θα είναι μόνο ένα μέλος από την οικογένεια-στόχο του προγράμματος, ενώ στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι έχουν υποβάλει αίτηση έστω και δύο μέλη της οικογένειας, τότε θα αποκλείονται από τον προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και οι δύο αιτήσεις.
Για την εφαρμογή του προγράμματος η διοίκηση του ΟΑΕΔ ζήτησε να ρυθμισθεί νομοθετικά η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Πέρα από το πρόγραμμα - στόχο για τις 400.000 περίπου οικογένειες με κανένα εργαζόμενο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προωθεί και προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, που στη χώρα μας έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται και ένα πρόγραμμα που αφορά σε ανέργους μέχρι 29 ετών, το οποίο προβλέπει 100 περίπου ώρες εκπαίδευση, 500 ώρες πρακτική και αν μετά ο εργοδότης προσλάβει τον άνεργο, επιδότηση των εισφορών για ένα έτος.

Διοικητικός Απολογισμός του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, μέλη της Ηπειρωτικής Αποδημίας.

'Όπως σας έχει γνωστοποιηθεί, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Σ.Ε., έχει προκηρύξει Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση την 31η Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή και εκλογές την 1 Απριλίου 2013, ημέρα Δευτέρα, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, Ομόνοια Αθήνα. Εν όψει αυτής, σας αποστέλλουμε περιληπτικό απολογισμό της δράσης μας που τυπικά αφορά μόνο τη χρονιά που πέρασε, γιατί προηγήθηκαν οι απολογισμοί το 2011 και το 2012, αλλά υποχρεωτικά εκτείνεται σε όλη τη θητεία, με την παράκληση να συζητηθεί στα διοικητικά σας συμβούλια, έτσι ώστε οι αντιπρόσωποι σας, να έρθουν προετοιμασμένοι και εξουσιοδοτημένοι για την ψήφιση ή απόρριψη των πεπραγμένων μας και να μπορέσουν να συμβάλουν με τις ομιλίες τους στην ανάπτυξη γενικότερα του προβληματισμού.

Άνω των 200 εκατ. ευρώ η αξία ακάλυπτων επιταγών

Σύμφωνα με στοιχεία του Τειρεσία, υπερέβη το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, στο πρώτο δίμηνο του έτους, η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών
Αν και μειωμένα συνεχίζονται τα φέσια στην αγορά κάτι που προκύπτει από τη μείωση της κατανάλωσης και της έλλειψης ρευστότητας των εμπόρων.
Σύμφωνα με στοιχεία του Τειρεσία, υπερέβη το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, στο πρώτο δίμηνο του έτους, η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών, έναντι 399,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012.
Ενδεικτικό της εικόνας αυτής είναι ότι σε καθημερινή βάση καταφεύγουν εκατό άτομα στον Συνήγορο του Καταναλωτή καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους οφειλές , όπως δάνεια και επιταγές Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον Κώστα Κορέλη, ο αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή, Δημήτρης Μάρκου, εκτίμησε ότι από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και το τέλος Μαρτίου ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τις 6.000.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών ''Παραδοσιακή Φλόγα'' διοργανώνει το Μουσικοχορευτικό δρώμενο ''Το ολοκαύτωμα του Κουγκίου και οι Γυναίκες του Ζαλόγγου'', την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στο θέατρο ''Μελίνα Μερκούρη'' Ιλίου, Αγίου Φανουρίου 99

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών ''Παραδοσιακή Φλόγα'' διοργανώνει το Μουσικοχορευτικό δρώμενο ''Το ολοκαύτωμα του Κουγκίου και οι Γυναίκες του Ζαλόγγου'', και σας προσκαλεί την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στο θέατρο ''Μελίνα Μερκούρη'' Ιλίου, Αγίου Φανουρίου 99.
Σκηνοθεσία, καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία από τους, Βαρβάρα Μπότσαρη και Θεόδωρο Μπότσαρη.
Είσοδος Ελεύθερη.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 39χρονη για φοροδιαφυγή

Συνελήφθη προχθές (16-03-2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 39χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών, για   φοροδιαφυγή.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Κατασχέθηκαν 132 κιλά χασίς σε δασώδη περιοχή

Το  απόγευμα του Σαββάτου (16-03-2013), κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πέντε (5) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (125) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους -131- κιλών και -875- γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε δασώδη περιοχή στο Δελβινάκι Ιωαννίνων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.