Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τελικά δεν αλλάζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις!

Φρένο στις "φήμες" για αλλαγές των πανελλαδικών εξετάσεων βάζει ο νέος υπουργός Παιδείας.

Τελικά δεν θα προωθηθούν οι αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και τα λύκεια. Αυτό έκαναν γνωστό στενοί συνεργάτες του υπουργού Παιδείας, κ. Γ. Μπαμπινιώτη, το απόγευμα, μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού ότι είναι «ώριμο νομοθέτημα, που έχει ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια και συνεχίστηκε με τη σύγκλιση των δύο μεγάλων κομμάτων και ενός τρίτου κόμματος».
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του υπουργού, είναι πράγματι ώριμο το ζήτημα ωστόσο, δεν επαρκεί ο χρόνος της παρούσας κυβέρνησης, η οποία έχει άλλες προτεραιότητες. Έτσι, το θέμα παραπέμπεται στην επόμενη κυβέρνηση.

Ύφεση 4,5% προβλέπει για φέτος η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος

Ύφεση 4,5% προβλέπει για φέτος και ανάπτυξη από του χρόνου, η ενδιάμεση έκθεση για την οικονομία του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ και για την ανεργία προβλέπει αύξησή της και κατά το τρέχον έτος, μέχρι το επίπεδο του 19% κατά μέσο όρο.

Ο Γιώργος Προβόπουλος εκτιμά ότι το 2013 είναι δυνατόν να ξεκινήσει η οικονομική ανάπτυξη αν και ο μέσος ετήσιος ρυθμός θα είναι της τάξεως του -0,5%.
Στην έκθεσή του σημειώνει ότι η βούληση των εταίρων μας με το δεύτερο πρόγραμμα προς την Ελλάδα απέτρεψε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.
Ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν όλες οι μεταρρυθμίσεις, να μειωθούν δραστικά οι δαπάνες του κράτους και να διευρυνθεί η φορολογική βάση της χώρας.
Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει σήμερα την πρώτη δόση από το δεύτερο πακέτο, ύψους 5,9 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 1 δισ. θα δανειστούμε την Τρίτη, μέσω δημοπρασίας 3μηνων εντόκων γραμματίων.

Και τυπικά Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Τη θέση του 4ου προέδρου του Κινήματος ανέλαβε και τυπικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς πριν από λίγο στα κεντρικά γραφεία στην Ιπποκράτους έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απερχόμενο κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να ρυθμιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα.
Το πρωί έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για την εκλογική διαδικασία.
Με καταμετρημένο το 96,35% των εκλογικών κέντρων, ανακοινώνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ψήφισαν: 227.822
Βενιζέλος Ευάγγελος: 221.860 (ποσοστό 97,38%)
Λευκά: 4.592
Άκυρα: 1.370

70 θέσεις εργασίας στο Δήμο Πωγωνίου

Το ΙΝ.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΞΙ (676) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν στους εξής φορείς:
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 180,
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: 70,
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 6,
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 5, ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: 70,
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 220,
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 10,
Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ": 45,
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 70.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση:
Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Γιοσέφ Ελιγιά 7 Τ.Κ 45221 Ιωάννινα, απευθύνοντάς την στο ΙΝ.Ε /Γ.Σ.Ε.Ε ΗΠΕΙΡΟΥ, υπόψη κ. Πολυμέρη Πούλιου ή κ. Καζαντζίδη Φωτεινής ή κ. Σταμάτη Αναστασίας,(Τηλ. επικοινωνίας: 26510- 32513, 26820-26969, Ώρες: 09:00-14:00).
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) από 21/3/2012 έως 30/3/2012.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση (για αναλυτική περιγραφή θέσεων, ειδικοτήτων, δικαιολογητικών, προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων επιλογής), τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)»:
α) στα γραφεία του Δικαιούχου στην διεύθυνση: Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Γιοσέφ Ελιγιά 7, Ιωάννινα
β) στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου (http://www.inegsee.gr/ )
γ) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (http://www.epanad.gov.gr/ ) και
δ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (http://www.asep.gr/ ).
Επίσης για την ενημέρωση των υποψηφίων ανάρτηση της προκήρυξης έχει γίνει στα δημοτικά καταστήματα των δήμων που υλοποιείται το πρόγραμμα, στο κτίριο της Π.Ε Ιωαννίνων και στο ΚΠΑ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Έναρξη Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού για το έτος 2012


Σας ενημερώνουνμε ότι στις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού στο Δήμο Πωγωνίου για το διάστημα 15/3-15/6.

Στα προγράμματα περιλαμβάνονται:

Άθλητισμός και Παιδί
Άσκηση στην εφηβική Ηλικία
Άθλητισμός και γυναίκα
Άσκηση ενηλίκων
Άσκηση στην τρίτη Ηλικία


και θα διεξαχθούν ανάλογα με το ενδιαφέρον στο Δελβινάκι, Καλπάκι, Κεφαλόβρυσο και Παρακάλαμο.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον γυμναστή Οικονόμου Γεώργιο -6976898587

ΠΗΓΗ: http://www.1366.syzefxis.gov.gr/

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έκανε "κόλπα" με το αυτοκίνητο στην στεριά και βρέθηκε στην ... θάλασσα!

Την ικανότητά του στην οδήγηση ήθελε να δοκιμάσει ένας νεαρός το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία αλλά από λάθος χειρισμό, βρέθηκε στο νερό...Το βράδυ του Σαββάτου ο νεαρός έκανε με το αυτοκίνητό επίδειξη δεξιοτεχνίας κοντά στο πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην θάλασσα.
Στο σημείο που έπεσε το αυτοκίνητο τα νερά είναι αρκετά ρηχά με αποτέλεσμα ο οδηγός να καταφέρει με την βοήθεια περαστικών να βγει, χωρίς να τραυματιστεί.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός βγαίνοντας από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε τρέχοντας σε κοντινό καφέ για να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του μιας και το αυτοκίνητο δεν ήταν δικό του.
Εκεί προφανώς από το στρες λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για νοσηλεία.
Προανάκριση για το περιστατικό κάνει το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.


ΠΗΓΗ: http://www.pamepreveza.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Πάνω από 36.000 δικαιούχους «μαϊμού» έβγαλε η απογραφή επιδομάτων

Ένας στους 6 δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων δεν πήγε να απογραφεί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συγκεκριμένα από τους 240. 293 δικαιούχους επιδομάτων, δεν συμμετείχαν στη διαδικασία απογραφής οι 36. 294 ποσοστό περίπου 16%.
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τα επιδόματα όλων αυτών «κόβονται» αυτομάτως από την 1η Απριλίου.
Ολοκληρώθηκε και στο Νομό Ιωαννίνων η απογραφή των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας. Σε όλες τις κατηγορίες οι δικαιούχοι των επιδομάτων ήταν 2.732. Περίπου 500 δεν ανταποκρίθηκαν ή δεν ολοκλήρωσαν την απογραφή, χωρίς ακόμη να είναι γνωστοί οι επακριβείς λόγοι.

ΠΑΣΟΚ: 7.441 μέλη και φίλοι ψήφισαν στην Ήπειρο

Στην Ήπειρο ψήφισαν 7.441 μέλη και φίλοι του κινήματος.
Στο Νομό Ιωαννίνων ψήφισαν 3.282 άτομα, με τα άκυρα και λευκά να φθάνουν τα 98.
Στο Νομό Πρέβεζας ψήφισαν 1.523 άτομα, με τα άκυρα και τα λευκά να είναι 90.
Στο Νομό Θεσπρωτίας ψήφισαν 1.582 με τα λευκά και τα άκυρα να φθάνουν τα 56.
Στο Νομό Άρτας ψήφισαν μόλις 1.054 άτομα με τα λευκά και τα άκυρα να φθάνουν τα 53.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Πανηγυρίζει την Κυριακή 25η Μαρτίου, η Ιερά Μονή Σωσίνου Παρακαλάμου

Πανηγυρίζει την Κυριακή, εορτή του Ευαγγελισμού η ιστορική Μονή Σωσίνου στον Παρακάλαμο.
Την παραμονή, στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός και την Κυριακή Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και Αγιασμός.

Η Μονή βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40λεπτων από τα Γιάννινα.


ΠΗΓΗ: http://sosinos.blogspot.com/

Ουε…. τοις νικηταίς

Δεν έχουν περάσει 4 μόνο μήνες από τότε που ο κεντροδεξιός Μαριάνο Ραχόι του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας έμπαινε θριαμβευτής στο Κυβερνητικό μέγαρο της Μαδρίτης, με αυτοδυναμία μάλιστα και ξαφνικά βλέπουμε εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς, να βγαίνουν στους δρόμους όχι μόνο της Μαδρίτης, αλλά και της Βαρκελώνης, της Βαλένθια , της Σεβίλλης και άλλων συνολικά 60 πόλεων της Ισπανίας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης. Κατά πάσαν πιθανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν ….οι χθεσινοί ψηφοφόροι του Μαριάνο Ραχόι.. Ο κόσμος άρχισε να παραμιλάει. Τι τους είχε υποσχεθεί άραγε ο κεντροδεξιός Μαριάνο Ραχόι και τι ήταν αυτό που «ανάγκασε» τόσα εκατομμύρια Ισπανών να τον πιστέψουν !

Όλο και πιο πολλοί Ηπειρώτες γυρίζουν στα πατρώα εδάφη

Σαλιγκάρια, ρόδια μέχρι και αγριοαγκινάρες για βιοκαύσιμο, καλλιεργούνται στην περιοχή…

Πολλά όμως είναι τα γραφειοκρατικά εμπόδια!


Ραγδαία πληθαίνουν τελευταία οι νέοι απόδημοι Ηπειρώτες, που εγκαταλείπουν κυρίως τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να επιτρέψουν στα… πάτρια και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και ιδιαίτερα με πρωτότυπες μορφές αυτού, όπως καλλιέργειες φράουλας, ροδιού, σαλιγκαριών, χελιών κ.α.!
Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που καλλιεργούν βιολογικά προϊόντα, φτιάχνουν φυτώρια, θερμοκήπια κ.α.

Η επιστροφή αυτή εντείνεται από το δυσμενές κλίμα στην οικονομία και βεβαίως στα εργασιακά, που έχουν καταστήσει ανυπόφορες για κάποιους πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα.
Βέβαια, το αρνητικό κλίμα, αλλά και την συνεχώς μεγαλύτερη ανάγκη των αποδήμων να επιστρέψουν στην Ήπειρο επιτείνουν δηλώσεις σαν και τη χθεσινή του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε, ότι «είναι προτιμότερο οι εργαζόμενοι να εισπράττουν μικρότερο μισθό, παρά καθόλου»!
Τέτοιες δηλώσεις είναι ενδεικτικές της στάσης που κρατούν ορισμένοι Κυβερνώντες και μάλιστα σε τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως τα εργασιακά.
Και βέβαια, αυτή η στάση είναι που εξοργίζει τους χιλιάδες άνεργους νέους, αλλά και τους ημι-απασχολούμενους με μισθούς πείνας, γι’ αυτό και πολλοί τώρα στρέφονται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Σε ένα κλάδο της οικονομίας δηλαδή, που σχεδόν άμεσα αποδίδει και προσφέρει σημαντικά οφέλη, όχι μόνο στους επαγγελματίες, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.
Τολμούν!..
Στην Ήπειρο υπάρχουν ήδη πολλοί που παρά τις δυσκολίες, τις οποίες πολλές φορές το ίδιο το Κράτος δημιουργεί, τολμούν και ξεκινούν δικές τους δουλειές, που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα.
Για παράδειγμα, στην περιοχή Δολιανών Καλπακίου έχει αναπτυχθεί η μελισσοτροφία, στην Πωγωνιανή ήδη καλλιεργούνται αγριοαγκινάρες, που χρησιμοποιούνται ως βιοκαύσιμο (!), αλλά και αμπέλια, στην Άρτα καλλιεργούνται ρόδια, για φαρμακευτικούς σκοπούς, ενώ εκεί λειτουργούν επιχειρήσεις που εκτρέφουν χέλια και εξάγουν χέλια!
Η κτηνοτροφία…
Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις νέων αγροτών στην Ήπειρο, που με τις ιδέες τους έχουν αναβαθμίσει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Στην Κόνιτσα, κοντά στην Καλλιθέα, ένας πρώην ναυτικός εκτρέφει πρόβατα σε μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση, στην Αμπελιά Ιωαννίνων υπάρχει επίσης μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα, στα Γιάννινα και στην Παραμυθιά επιχειρήσεις που εκτρέφουν σαλιγκάρια κ.α.
Όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες τα αγροτικά θέματα στην Ήπειρο, «η περιοχή μας είναι κατάλληλη για καλλιέργειες πολλών ειδών, όπως σπαράγγια, μανιτάρια κ.α., ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, ότι εδώ υπάρχουν πολλά ιχθυοτροφεία, χελιών, πέστροφας, τσιπούρας κ.α.».
Να σημειωθεί ακόμη, ότι αρκετοί είναι οι νέοι παραγωγοί που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την αμπελουργία, ενώ πολλοί έχουν κάνει επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κυρίως στα φωτοβολταϊκά.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία…
Βέβαια, αυτή είναι η μια πλευρά της στροφής προς την παραγωγή.
Η άλλη αφορά τη στάση της Πολιτείας στις προσπάθειες που κάνουν πολλοί ιδιώτες.
Παρά τα… μεγάλα λόγια των κατά καιρούς υπευθύνων, ακόμη –δυστυχώς- δεν υπάρχουν οι κατευθύνσεις για τη συστηματικότερη παραγωγή προϊόντων, ενώ οι νέοι που αποφασίζουν να εισέλθουν σε ένα κλάδο του πρωτογενούς τομέα, ουσιαστικά το κάνουν στα… τυφλά, αφού το Κράτος δεν έχει φροντίσει να αναπτύξει τις απαραίτητες υποδομές, για την όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρησή τους.
«Όσα μάθαμε ήταν από τους παλαιότερους και τους πιο έμπειρους» σημειώνουν νέοι κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Πωγωνίου, που στηλιτεύουν το γεγονός, ότι το Κράτος βάζει πολλά –κυρίως γραφειοκρατικά- εμπόδια στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Είναι το «κλειδί»…
Είναι λοιπόν δεδομένο, ότι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής είναι το «κλειδί» της ανάπτυξης για την Ήπειρο.
Είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος, που έχει άμεσα αποτελέσματα, ενώ οι ανάγκες των καταναλωτών για τοπικά, καλά και φθηνά προϊόντα γίνονται συνεχώς μεγαλύτερες.
Όπως επίσης, αυξάνεται η ανάγκη να αγοράζουν όλοι ντόπια προϊόντα, αφού έτσι ενισχύουν την τοπική οικονομία και προσφέρουν νέες θέσεις εργασίες, που τόσο ανάγκη έχουμε.
Μέχρι στιγμής αποδεικνύεται, ότι η έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος από την Πολιτεία για την καλλιέργεια της γης, την κτηνοτροφία και βέβαια για τις πρωτότυπες μορφές του πρωτογενούς τομέα, λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξή του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση του Δήμου Σουλίου να φέρει πατάτες από το Νευροκόπι, ενώ αντιθέτως θα μπορούσε η Πολιτεία να δώσει τα κίνητρα στους αγρότες της Παραμυθιάς να καλλιεργήσουν οι ίδιοι πατάτες και άλλα προϊόντα στον κάμπο της περιοχής!
Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, όχι μόνο η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και οι Δήμοι της περιοχής μας θα πρέπει να δείξουν έντονο ενδιαφέρον και να σκύψουν πάνω σε όσους έχουν ήδη τολμήσει και σε όσους τολμούν να επιτρέψουν από τις μεγαλουπόλεις και να περάσουν στην παραγωγή!


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Ισχυρή η εντολή από τη βάση για την αλλαγή σελίδας»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι από το βράδυ της Κυριακής ο 4ος πρόεδρος στην 38χρονη ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας αμέσως μετά την επικύρωση της εκλογής του από τουλάχιστον 200.000 φίλους του Κινήματος, απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας και συστράτευσης, το οποίο συνόδευσε με ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής αλλά και τη χάραξη ενός νέου, ελπιδοφόρου ορίζοντα για τη χώρα.
«Υπάρχει προοπτική αναπλήρωσης των απωλειών, χρειάζεται όμως δουλειά και σχέδιο», σημείωσε από την Ιπποκράτους ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
«Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχή του, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
«Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες», είπε ακόμη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας συγκινημένος από την συμμετοχή των μελών, στελεχών και φίλων του Κινήματος.