Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Δενδροφύτευση και καλλωπισμός της Ιεράς Μονής Σωσίνου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρακαλάμου «Το Σώσινο»


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου  «Το Σώσινο», πραγματοποίησε  δενδροφύτευση και καλλωπισμό  με τριανταφυλλιές στη αυλή της Ιεράς Μονής Σωσίνου.

Ισόπαλες με το ίδιο σκορ (2-2) και οι τρεις ομάδες του Πωγωνίου - Η αστοχία στην τελική προσπάθεια και τα δοκάρια στέρησαν από τον Αγροτικό Αστέρα την νίκη- Ισόπαλη η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο Δελβινάκι με την Αγία Μαρίνα - Ισοπαλία εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου

«Επαληθεύτηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου»
*Όταν μια ομάδα χάνει σωρηδόν ευκαιρίες για γκολ το πιθανότερο είναι πως στο τέλος θα την πατήσει. Ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο Παρακαλάμου  με τον  Αγροτικό Αστέρα να σπαταλά ένα σωρό ευκαιρίες και τελικά να σώζει την παρτίδα με το βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Αγροτικός Αστέρας πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην ομάδα της Περιβλέπτου, είχε αμέτρητες ευκαιρίες, δοκάρια αλλά και μεγάλη γκίνια.
Με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου ο Χαρίσης Θ. έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας της Περιβλέπτου γράφοντας το 1-0.
Ο ίδιος παίχτης λίγο αργότερα έκανε το 2-0, γκολ που ακυρώθηκε από το διαιτητή ως οφσάιτ.
Ο διαιτητής δεν «είδε» την ανατροπή του Χαρίση Αλ. μέσα στην περιοχή και δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.
Στο 70΄ η Περίβλεπτος μετά από «χαλαρή» από απομάκρυνση της  μπάλας από τους αμυντικούς του Αστέρα ισοφάρισε σε 1-1 και στο 75΄ πήρε κεφάλι στο σκορ με 1-2.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Αστέρα που ισοφάρισε με τον Χαλντούπη στο 80΄ σε 2-2.
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα Τάκης Νάκας δήλωσε:
«Για μια ακόμα φορά επαληθεύτηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου, που λέει ότι δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Ήμασταν καλύτεροι, πέρα απ' τα δοκάρια που είχαμε, μπορούμε να πούμε ότι σήμερα κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής χρονιάς. Δυστυχώς η μπάλα τιμωρεί» 

ΦΩΤΟ: http://delvinaki-pogoni.blogspot.gr

*Στο Δελβινάκι σε ένα σκληρό και επεισοδιακό αγώνα, που διαιτητής δεν προλάβαινε να βγάζει κάρτες, η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Αγία Μαρίνας ήλθαν ισόπαλες με 2-2.
Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής
Πωγωνάτος - Αγία Μαρίνα 2 - 2
Ζωοδόχος - Πρωτόπαππα  2 - 1
Πανφρουριακός - Ελεούσα  0 - 1
Δαβάκης - Περιστέρι 3 - 4
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Περίβλεπτος 2 - 2
Αμπελόκηποι - Σταυράκι 0 -1
Νησί - Αμφιθέα  2 - 1
ΠΑΟ Κόνιτσας - Καλπάκι 2 - 2
Καμποχώρια - Ασβεστοχώρι 2 - 7

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (28η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 73
2. Καλπάκι: 70
3. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 53
4. Περίβλεπτος: 51
5. Ζωοδόχος: 46
5. Ασβεστοχώρι: 49
6. Ζωοδόχος: 46
7. Αγία Μαρίνα: 42
8. Πωγωνάτος: 40  
9. Αμφιθέα: 40 
10. Σταυράκι: 37 
11. Δαβάκης: 36  
12. Πρωτόπαπα: 32 
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 32
14. Αμπελόκηποι: 30
15. Πανφρουριακός: 29
16. Περιστέρι: 29
17. Νησί: 23
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 1

Κατασχέσεις για όσους χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ

«Καίει» το μνημόνιο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές που ετοίμασε η τρόικα ενόψει της τελικής αξιολόγησης για την εκταμίευση της δόσης του Απριλίου.
Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», οι δανειστές αποδέχονται την κατ’ εξαίρεση ενιαία ρύθμιση για φόρους και εισφορές με 48 δόσεις αλλά όχι πέραν του Δεκεμβρίου του 2016, ενώ επιμένουν, όπως η «πάγια» ρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, να μην ξεπερνά τις 12 δόσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι οφειλέτες διαχωρίζονται σε δυο κατηγορίες, με κριτήριο το ποσό των 50.000 ευρώ. Όσοι χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ θα πρέπει ν’ αποδείξουν με επαρκή οικονομικά στοιχεία ότι είναι βιώσιμοι και μπορούν να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης και αν δεν πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας, τότε η υπαγωγή τους σε καθεστώς ρύθμισης θα μπορεί να γίνει μόνο εφόσον παρουσιάσουν και δεσμεύσουν έναντι της συνολικής οφειλής περιουσιακά στοιχεία. Με άλλα λόγια η οφειλή θα πληρωθεί ακόμη και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
Για όσους χρωστούν κάτω από 50.000 ευρώ δεν θα απαιτείται η ακριβής πιστοποίηση της βιωσιμότητάς τους. Πάντως δεν γίνεται αναφορά στην ανάγκη να δεσμεύουν και περιουσιακά στοιχεία ως προαπαιτούμενο για την υπαγωγή τους στη ρύθμισης των 48 δόσεων.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο μνημόνιο για τα ληξιπρόθεσμα, υπάρχει και ο όρος να αντικατασταθεί η ποινή της έντοκης προσαύξησης μιας οφειλής που είναι σε καθυστέρηση με επιτόκιο υπερημερίας, όπως συμβαίνει για κάποιον που χρωστά σε τράπεζα.

Εξιχνιάσθηκε η ληστεία που διαπράχθηκε πριν από ένα χρόνο σε σπίτι ηλικιωμένης στο Σκεπαστό Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους δύο δράστες, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων

Εξιχνιάσθηκε, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, η ληστεία που διαπράχθηκε την 29-04-2012, σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, στο σπίτι της στο Σκεπαστό Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο της έρευνας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση εργαστηριακών ευρημάτων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για τον 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη την 04-02-2013 κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρέβεζας, για συμμετοχή σε σπείρα, η οποία ενέχεται σε σωρεία κλοπών από σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας (σχετικό το από 04-02-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Ειδικότερα, το απόγευμα της 29-04-2012, οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι της 81χρονης στο Σκεπαστό Πρέβεζας και αφού την ακινητοποίησαν, χρησιμοποιώντας μαχαίρι και ασκώντας σωματική βία σε βάρος της, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των χιλίων (1000) ευρώ, τέσσερα δαχτυλίδια και ένα χρυσό σταυρό.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του συνεργού του 28χρονου.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Κατασχέθηκαν παραπάνω από (201) κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν σήμερα (24-03-2013) νωρίς το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 36, 34, 46 και 49 ετών), για μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο Ράγιο Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 36χρονος και ο 34χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σάκοι, που περιείχαν -195- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -201.255- γραμμαρίων.
Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, στο 1ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων συνελήφθησαν οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Τα δύο οχήματα καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Το σχέδιο για τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο

Μέχρι το τέλος Μαΐου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», αναμένεται να έχουν αξιολογηθεί δομές, στις οποίες απασχολούνται 446.911 υπάλληλοι.
Από αυτούς, σύμφωνα πάντα με τους σχεδιασμούς, που μένει να οριστικοποιηθούν, σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα μπορούν να περάσουν 19.290 άτομα.
Ειδικότερα, μέχρι το τέλος Μαΐου:
-Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα υπουργεία, σε έναν ορισμένο αριθμό Νομικών Πρόσωπων Δημοσίου Δικαίου, στο Δήμο Θεσσαλονίκης στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 59.176 άτομα και σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα θα περάσουν περίπου 2.350 άτομα.
Μέχρι τα τέλη Απριλίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί:
-Η αξιολόγηση όλων των φορέων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 84.112 άτομα και σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα θα περάσουν 1.682.
-Η αξιολόγηση όλων των φορέων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 63.022 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.260.
-Η αξιολόγηση 18 φορέων του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 32.460 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 812.
-Η αξιολόγηση 16 φορέων του υπουργείου Εσωτερικών. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 14.768 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 2.215.
-Η αξιολόγηση 3 φορέων του υπουργείου Παιδείας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 7.661 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.149.
-Η αξιολόγηση 3 φορέων του υπουργείου Εργασίας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 12.511 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 375. παράλληλα, με αυτές τις αξιολογήσεις και με βάση το πλέον αισιόδοξο σενάριο, μέχρι τα μέσα Απριλίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, για να γίνει πράξη το δεύτερο μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Περίπου 749 φορείς βρίσκονται στο... μικροσκόπιο και σε αυτούς σήμερα απασχολούνται 12.921 υπάλληλοι.
Από αυτούς, σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.000 άτομα. Όπως προκύπτει από το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε αυτά, απασχολούνται 152.540 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 7.627. Επίσης, με ορόσημο το τέλος Μαΐου αναμένεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ολοκληρωθούν:
-Η αξιολόγηση του 20% των φορέων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε αυτούς απασχολούνται 2.843 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 71.
-Η αξιολόγηση του 20% των φορέων της γενικής κυβέρνησης. Σε αυτούς απασχολούνται 3.421 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 308.
-Η αξιολόγηση του 50% των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι απασχολούμενοι στις ΔΕΚΟ είναι 12.500 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.250

ΠΗΓΗ: www.e-typos.com

Με ... ευκολίες το ειδικό τέλος ακινήτων

Η ελάφρυνση θα αφορά τιμές ζώνης έως 2.000 ευρώ / τ.μ., ενώ διευρύνονται οι εξαιρέσεις

Kούρεμα έως και 20% στο «χαράτσι» της ΔΕΗ, ΔΕΗ+7,22% για τα ακίνητα με τιμή ζώνης έως 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με πλήρη εξαίρεση από την καταβολή του ειδικού τέλους επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) των πολυτέκνων, αναπήρων και άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Στο εν λόγω σχέδιο φαίνεται ότι καταλήγει η κυβέρνηση, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων και να αμβλύνει τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης η απόφαση για διατήρηση του ειδικού τέλους και το τρέχον έτος, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί επανειλημμένως από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Μπαρτσελόνα καλεί ΑΟ Γιάννινα για το απίστευτο γκολ με τις 20 πάσες

Μπαρτσελόνα καλεί ... «ελληνική Μπαρτσελόνα»!

Το εκπληκτικό  γκολ των πιτσιρικάδων του Α.Ο. Γιάννινα, οι οποίοι άλλαξαν 20 πάσες από τη σέντρα μέχρι να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων τους, γκολ το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου, έφτασε και… στα γραφεία των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα!
Η πρόσκληση για τον Α.Ο. Γιάννινα έγινε μέσω e-mail το απόγευμα της Παρασκευής και μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «πληροφορούμενοι για την ομάδα σας μέσω του γκολ που έχει προκαλέσει διεθνή θαυμασμό θα είναι τιμή μας να δεχτείτε την πρόσκλησή μας για φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ακαδημία μας με προτεινόμενη ημερομηνία 24 Μαρτίου».
*ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ «ΜΕΣΙ», Ο ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΘΑΝΟΣ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΥΡΚΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ.

Ενισχυμένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εντατικοποιεί τις δράσεις της, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.