Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που επιχείρησε να εισέλθει σε πολυκατοικία με σκοπό την κλοπή


Συνελήφθη, χθες (14-12-2019) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ημεδαπός, διότι νωρίτερα επιχείρησε να εισέλθει σε πολυκατοικία στα Ιωάννινα με σκοπό την κλοπή.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων.

Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα (Α.Ο. Κόντσικας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-3)

*Με νίκη συνέχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Αγροτικός Αστέρας αφού επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Κόντσικας της τοπικής ομάδας  με 0-3 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Πάρα τις πολλές ευκαιρίες που είχε η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα και το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0.
Στην  επανάληψη οι παίχτες του Αλέκου Τάτση μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη και στο 65΄ ο Γκόνης Πέτρος με σουτ έκανε το 0-1.
Ο ίδιος παίκτης στο 83΄ σούταρε, ο Γιαμβριάς Αντώνιος έδιωξε σε πρώτο χρόνο και στην επαναφορά με νέο σουτ έκανε το 0-2.
Στις καθυστερήσεις ο Αγροτικός Αστέρας κέρδισαν πέναλτι όταν ο Ζέκιος Αλέξανδρος ανέτρεψε τον Αλεξίου Βασίλη.
Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο ίδιος κάνοντας το τελικό 0-3
Α.Ο. Κόντσικας:
Γιαμβριάς Αντώνιος, Μαλάμος Δημήτριος, Ζέκιος Αλέξανδρος, Γκάνας Κωνσταντίνος, Γιώτης Ελευθέριος, Παπαδόπουλος Ορέστης, Μπάφας Αλέξανδρος, Μπούγιας Πέτρος, Σταματάκης Φανούριος, Παπαγιαννόπουλος  Χρήστος, Σούμας Νικόλαος
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)
Αρχοντάκης Δημήτρης, Ηλίας Απόστολος, Ηλίας Μιχαήλ, Ζότα Romeo, Δρόσος Πέτρος, Φαρμάκης Αναστάσιος, Κτενάς  Παύλος (Γκόνης Πέτρος 56΄), Ρουμπής Αντώνιος, Αλεξίου Βασίλης, Τσουμάνης  Ανδρόνικος, Κουλούρης Σωκράτης  (Ηλίας Μιχαήλ 77΄)

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στην  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  3-1   
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ  0-1      
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-11
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 1-2
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 1-1
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-2
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-2
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-3


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2019-20
1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 35
2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 34
3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 32
4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 30
5.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 22
6.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 22
7.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  21
8.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 18  
9.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 18
10. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 14  
11. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 14
12. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 11
13. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 9
14. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 9  
15. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 6
16.  ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 0

Ενημερωτική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, με θέμα την προστασία των πολιτών και κυρίως ατόμων τρίτης ηλικίας από κλοπές και απάτες


Σε εκκλησίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων διανεμήθηκε από τους αστυνομικούς έντυπο πληροφοριακό υλικό σε πολίτες με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποίησε ενημερωτική δράση κοινωνικού χαρακτήρα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, με θέμα την προστασία των πολιτών, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, από κλοπές και απάτες.
Ειδικότερα, σήμερα (15-12-2019), μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, σε εκκλησίες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό, με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες προς τους πολίτες, ενημερώνοντάς τους με αυτό τον τρόπο για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατευτούν από τους επιτήδειους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο που συνέβαλλε με την πολύτιμη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.
Ως Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζουμε στους πολίτες:
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως υπάλληλοι Υπηρεσιών ή γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή εργασιών, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης ή κλοπής σε βάρος σας.

Διπλό η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Α.Ο. Ζίτσας (0-3)


* Με το τρίποντο έφυγε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από το  γήπεδο της Κληματιάς καθώς επικράτησε του Α.Ο. Ζίτσας με σκορ 3-0 για την  13η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν  με σουτ ο Κώτσης Αντώνιος, με πλασέ ο Fejzulla Relsi και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 4-0
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 5-2
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  0-4   
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-3 
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 2-1
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  2-1
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 4-1
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 4-0


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 31  
2. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 31
3. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 31
4. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 28
5. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 27  
6. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 26
7. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 21
8. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 21
9. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  21
10. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 18
11. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 14
12. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 13
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 10
14. Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 8
15. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4
16. Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ 0

Συνελήφθη 32χρονος για ληστεία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού στο Σταυράκι Ιωαννίνων


Οι συντονισμένες και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 32χρονου ημεδαπού για ληστεία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, στο Σταυράκι Ιωαννίνων.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας.
Ειδικότερα, προχθές (13-12-2019) το πρωί στο Σταυράκι Ιωαννίνων, ο δράστης διέρρηξε μονοκατοικία απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
Κατά τη διαφυγή του, έγινε αντιληπτός από τον παθόντα που επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του, στον οποίο άσκησε σωματική βία, προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία και να διαφύγει.
Εκδόθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων εντόπισαν χθες (14-12-2019) το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων τον 32χρονο όπου και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τεκμήρια, το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και καταθέσεις στα κριτήρια για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος


Η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ αναμένεται να ανοίξει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την κοινή υπουργική απόφαση που περιέχει πρόσθετους «κόφτες» για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.
Εκτός Κοινωνικού Μερίσματος κινδυνεύουν να μείνουν λόγω τεκμηρίων, συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, καταθέσεων και των ημερομηνιών της ανεργίας.
Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων ήταν ήδη περιορισμένος, 250.000 από 1.650.000 δικαιούχους πέρυσι, με τα κριτήρια χορήγησής του περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι τελικοί δικαιούχοι.
Ειδικότερα, για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των δικαιούχων, λαμβάνεται υπόψη το «συνολικό φορολογητέο εισόδημα», που σημαίνει ότι αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι υψηλότερο από το πραγματικό λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό και εφόσον υπερβαίνει το εισοδηματικό όριο, τότε ο δικαιούχος, μένει εκτός.
Επίσης, δεν λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα του υποψήφιου δικαιούχου, αλλά το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, όλων των μελών της οικογένειας.
Τα εισοδήματα προκύπτουν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2019 και συγκεκριμένα οι εκκαθαρισμένες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούν στη χρήση 2018 και οι οποίες έχουν υποβληθεί έως 30.11.2019.
Το ίδιο ισχύει και για τις τραπεζικές καταθέσεις. Θα πρέπει το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων όλων των μελών της οικογένειας να είναι μέχρι 20.000 ευρώ.

Online οι βεβαιώσεις οφειλών για τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών


Το Υπουργείο Μεταφορών έχει έτοιμο σχέδιο ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορούν να εκτυπώνουν online μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ την επίσημη βεβαίωση οφειλών για Τέλη Κυκλοφορίας προηγούμενων ετών που είναι απαραίτητη η προσκόμισή της κατά τη διαδικασία μεταβίβασης κάποιου οχήματος.
Ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης αποκάλυψε πως εξετάζεται νομοθετική ρύθμιση ώστε η άρση κυριότητας οχημάτων και μοτοσυκλετών να γίνεται πλέον αυτοδίκαια, χωρίς να εμπλέκονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου, με την παρέλευση συγκεκριμένου και εύλογου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία μεταβίβασης.
Ο κ. Κεφαλογιάννης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλειου Πέτρου Σπανάκη, ανέφερε σχετικά με τη διευκόλυνση του πολίτη κατά τη διαδικασία μεταβίβασης οχημάτων και ειδικότερα στην διευκόλυνση των πολιτών κατά τη διαδικασία μεταβίβασης οχημάτων και συγκεκριμένα, στην υποχρέωση του πολίτη να προσκομίσει βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Έρχονται αλλαγές στις τιμές των αντικειμενικών αξιών ακινήτων από το 2020


Μετά την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αποτελεί και επίσημα νόμο του κράτους αναμένονται  αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων από το 2020.
Με τις νέες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς ακινήτων, τις αλλαγές στις τιμές ζώνης και τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα κληθούν  να πληρώσουν πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η δημιουργία νέου πλαισίου για τις αντικειμενικές αξίες αποτελεί, για το οικονομικό επιτελείο, μια από τις σημαντικότερες διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην οικονομία, ενώ το ίδιο ζήτημα βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες και των θεσμών στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό η επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα θα είναι ένα από τα βασικά συστατικά της πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης που ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει.
Αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των θεσμών ότι:
Θα επεκτείνει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των αξιών των ακινήτων σε περίπου 3.000 περιοχές.
Με την ένταξή τους στο αντικειμενικό σύστημα πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά η φορολογητέα ύλη σε αυτές και να προκύψει δημοσιονομικός χώρος για την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Θα γίνει ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων.

Online σύνδεση του TAXISnet με τις ταμειακές από 1η Ιουνίου του 2020


Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Πιτσιλής στόχος της ΑΑΔΕ είναι η online διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο και ανά συναλλαγή (one by one) να εκκινήσει την 1η Ιουνίου του 2020.
Η ενημέρωση των φορέων της αγοράς για το σχεδιασμό της ΑΑΔΕ σχετικά με την online διασύνδεση των φορολογικών μηχανισμών με το TAXIS και την πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων, myDATA, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, με τους Προέδρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κ. Κόλλια, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλο, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Γ. Καρανίκα και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γ. Καββαθά.
Ο κ. Πιτσιλής και τα στελέχη της ΑΑΔΕ, κατέγραψαν τις παρατηρήσεις των προέδρων σχετικά με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, ώστε να εφαρμοστεί ομοιόμορφα και χωρίς προβλήματα.

Νέα χειρουργική αντιμετώπιση για καρκίνο θυρεοειδούς


Νέα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα, δημιουργούν τα συμπεράσματα επιστημονικών μελετών που παρουσιάστηκαν σε Διημερίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας!
«Η λοβεκτομή (αφαίρεση της μίας πλευράς του θυρεοειδούς)  κερδίζει έδαφος σε σχέση με την ολική θυρεοειδεκτομή σε χαμηλού ρίσκου καρκίνους όπως το θηλώδες» αναφέρει ο   διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος, διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που παρακολούθησε την Διημερίδα.
Σύμφωνα με τον κ. Αρτόπουλο στην Διημερίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Νοεμβρίου στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας με θέμα  «Η χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα» παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα τελευταίων επιστημονικών μελετών για το θέμα.
«Το νέο δεδομένο στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς είναι η λοβεκτομή,  καθώς μέχρι σήμερα η συνήθης πρακτική είναι  η ολική θυρεοειδεκτομή» προσθέτει ο κ. Αρτόπουλος και εξηγεί.
«Η ολική θυρεοειδεκτομή είναι μέχρι σήμερα  η θεραπεία εκλογής όταν τεθεί η διάγνωση του καρκίνου από τον χειρουργό ή τον ενδοκρινολόγο. Σύμφωνα όμως με τα νέα δεδομένα, η λοβεκτομή προτείνεται όταν ο καρκινικός όζος είναι μικρός χωρίς μεταστατικούς λεμφαδένες, ενώ ο άλλος λοβός είναι απολύτως υγιής».
Οι μελέτες αποδεικνύουν  ότι η πρόγνωση όχι μόνο της 5ετούς, αλλά και της 10ετούς επιβίωσης είναι αμετάβλητη με την λοβεκτομή, ενώ η ποιότητα ζωής είναι καλύτερη αφού δε χρειάζεται η χορήγηση ορμονών υποκατάστασης.
«Στα πλεονεκτήματα, τονίζει ο κ Μηνάς Ν. Αρτόπουλος,  εντάσσονται και οι περιορισμένες επιπλοκές  τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης όσο και κατά το  μετεγχειρητικό στάδιο».