Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχαριστήριο

 


Στον αυριανό αγώνα του Αγροτικού Αστέρα το "Open Market 365" στέκεται δίπλα μας και καλύπτει όλα τα έξοδα της διαιτησίας.

Η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας!

Προς όλους τους οπαδούς και φίλους της ομάδας, σας περιμένουμε αύριο στις 15.30 στο γήπεδο Παρακαλάμου.

Ο αυριανός αγώνας θα πραγματοποιηθεί με την ομάδα μας να στέκεται απέναντι στην Θύελλα Ελεούσας.

Να είστε όλοι εκεί!

EΟΔΥ: Εβδομήντα επτά σήμερα, 15.305 νέα κρούσματα

 


33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα επτά θάνατοι σήμερα 15.305, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 15.305, εκ των οποίων 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.289.330

(ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 313 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.232 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.260 θάνατοι.

Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 463 (63.3% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 86.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 344 (74.3%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (25.7%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.202 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 361 (ημερήσια μεταβολή -2.96%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 374 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περιοδεία του ανεξάρτητου βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην αγορά του Ιλίου

 


Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, περιόδευσε σήμερα στην αγορά του Ιλίου.

Στόχος της περιοδείας, η επαφή με επαγγελματίες της περιοχής, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα τρέχοντα προβλήματα που τους απασχολούν.

Οι επαγγελματίες μετέφεραν στον βουλευτή τις αρνητικές επιδράσεις που έχει η πανδημική κρίση στις τοπικές αγορές με συνέπεια να καθίσταται δύσκολη η επιβίωσή τους.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιλίου, κ. Νίκο Ζενέτο και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου, κ. Παύλο Μαντέλο.

Τριάντα δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 60.981 έλεγχοι, από τους οποίους οι 22.367 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 342 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 20 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

267 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 264 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

63 στη Θεσσαλονίκη,

44 στην Αττική,

32 στην Ήπειρο,

26 στα Ιόνια Νησιά,

20 στην Πελοπόννησο,

18 στο Βόρειο Αιγαίο,

15 στην Κεντρική Μακεδονία,

13 στη Στερεά Ελλάδα,

8 στο Νότιο Αιγαίο,

7 στη Δυτική Ελλάδα,

6 στην Κρήτη,

6 στη Θεσσαλία,

6 στη Δυτική Μακεδονία και

3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 101.168 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 97.632 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.536 των 150 ευρώ.

3 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.671 ομοειδείς παραβάσεις

72 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πωλητή λαϊκής αγοράς και 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, και εργαζόμενους καταστημάτων και 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Κρήτη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, πελάτες καταστημάτων και 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος και 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτη οχήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 31.802 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.003 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Γιάννενα: Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

 


Συνελήφθησαν χθες (18-02-2022) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται στην πόλη των Ιωαννίνων και κατά τον έλεγχο που επακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά -10- πακέτα τσιγάρων και -70- συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φορολογικοί δασμοί, καθώς και χρηματικό ποσό -460- ευρώ.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καπνικών προϊόντων θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ιωαννίνων, ώστε να προσδιοριστούν οι σχετικοί δασμοί.

Από 1 έως 20 Μαρτίου 2022 οι εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

 


 Ηλεκτρονικά μέσω gov.gr οι αιτήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι ξεκινούν την 1η Μαρτίου 2022 οι εγγραφές των μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της χώρας για το σχολικό έτος 2020-2022.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.

Οι εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: proti-eggrafi.services.gov.gr/

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για νέα οικονομική απάτη «Sextortion scam»

 


Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιπτώσεις διεθνούς απάτης γνωστής ως «απάτη μέσω σεξουαλικής εκβίασης – “sextortion scam”» που εκδηλώνεται με μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους αποδέκτες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, με σκοπό να τους φοβίσει και στη συνέχεια να τους αποσπάσει χρήματα.

Στα μηνύματα αυτά εμπεριέχεται κείμενο στα ελληνικά με θέμα: «Αυτή είναι μια τελευταία προειδοποίηση!

Κινδυνεύουν τα δεδομένα σας!

Η σύνδεση ήταν επιτυχής».

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες με τη χρήση απατηλών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στέλνουν μαζικά μηνύματα, σύμφωνα με τα οποία ενημερώνουν τους χρήστες ότι το πληροφοριακό τους σύστημα έχει παραβιαστεί και ότι όλα τα δεδομένα τους έχουν αντιγραφεί στους διακομιστές τους.

Παράλληλα τον ενημερώνουν ότι έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό, το οποίο ενεργοποιεί την κάμερα και καταγράφει το θύμα σε προσωπικές του στιγμές.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,8% η ανεργία τον Δεκέμβριο 2021

 


Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ στο 12,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 15,5% τον Δεκέμβριο 2020 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 13,4% τον Νοέμβριο 2021.

Συνολικά οι άνεργοι ανήλθαν σε 596.067 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 118.891 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2020 (16,6%) και κατά 35.781 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2021 (5,7%).

Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 16,2% από 19,3% τον Δεκέμβριο 2020 και στους άνδρες σε 10% από 12,5%.

Κατά μεγάλες ομάδες ηλικιών, στις ηλικίες 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 27% από 33,5% τον Δεκέμβριο 2020 και σε εκείνες των 25- 74 ετών σε 12,1% από 14,7%.

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.075.808 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 188.872 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2020 (4,9%) και μείωση κατά 11.908 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2021 (0,3%).

Τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.176.044 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 101.335 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2020 (3,1%) και αύξηση κατά 45.124 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2021 (1,4%).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (21/2/2022-27/2/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (21 έως 27 Φεβρουαρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΤΡΙΤΗ 22/02/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 24 /02/2022

Πηγή-Ελεύθερο-Παλιοσέλλι-Πάδες-Άρματα-Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/02/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00 -13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΤΡΙΤΗ 22/02/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 18:00 – 01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 24/02/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/02/2022

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΤΡΙΤΗ 22/02/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 24/02/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/02/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/02/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 22/02/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 24/02/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 25/02/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/02/202 2

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/02/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 22/02/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 24/02/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/02/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/02/2022

Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή. 08:00-15:00

Δήμος Κόνιτσας: Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 109ης Επετείου Απελευθέρωσης της Κόνιτσας από τον τουρκικό ζυγό

 


Ο Δήμαρχος Κόνιτσας λαμβάνοντας υπ΄ όψιν

Το Π.Δ.34/2020 (ΦΕΚ 61Α/12-03-2020) με το οποίο η 24η Φεβρουαρίου, ημέρα Απελευθέρωσης της Κόνιτσας, έχει καθιερωθεί ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για το Δήμο Κόνιτσας,

Την υπ. αριθμ. πρωτ. 21337/172/14-02-2022 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Αποφασίζει

Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Δήμο μας την 24η Φεβρουαρίου είναι οι εξής:

• Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Δήμο από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής και φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημοσίων κτηρίων, από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

• Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού την 10η ώρα πρωινή.

• Επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία μικρής διάρκειας και κατάθεση στεφάνων, σύμφωνα με τη σειρά προβαδίσματος, τηρουμένης πάντοτε της 76632/20-10-2021 (ΦΕΚ 4961/τ.Β/26-10-2021) απόφασης του ΥΠ.ΕΣ., στο μνημείο Ηρώων – Θέση «Αη Γιάννης», μετά το πέρας της Δοξολογίας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου

 


Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, ISOBOX Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00.

Ποιο γάλα είναι το καλύτερο για σάς;


Τα τελευταία χρόνια, παρόλο που το αγελαδινό γάλα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά, έρευνες δείχνουν ότι οι πωλήσεις φυτικής προέλευσης γάλακτος αυξάνονται διαρκώς. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια μάτια στα ράφια των σούπερ μάρκετ και θα παρατηρήσει πληθώρα από τέτοιου είδους ροφήματα.

Οι καταναλωτές όμως δείχνουν να μη γνωρίζουν πολλά γι’ αυτά και έχουν αρκετές απορίες.

Γιατί ενώ μεγαλώσαμε με την ιδέα ότι το αγελαδινό γάλα είναι μια υγιεινή επιλογή απαραίτητη για τον οργανισμό, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυτός ο σκεπτικισμός ως προς την κατανάλωσή του.

Είναι το φυτικό γάλα μια υγιεινή επιλογή; Έχει παρόμοια θρεπτική αξία με το αγελαδινό γάλα; Ποιον τύπο φυτικού γάλακτος να επιλέξουμε: σόγιας, βρώμης, αμυγδάλου;

Οφέλη από το αγελαδινό γάλα

Ανεξάρτητα από τον τύπο που επιλέγει κανείς (πλήρες, ελαφρύ, χωρίς λακτόζη κτλ.), το γάλα είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, βιταμίνη D, κάλιο, φώσφορο, πρωτεΐνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β12, βιταμίνη Α.

«Το γάλα έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με γερά οστά και υπάρχει καλός λόγος για αυτόν τον συσχετισμό. Το ασβέστιο στο γάλα, μαζί με τη βιταμίνη D, τη βιταμίνη Κ, τον φώσφορο, τις πρωτεΐνες και το μαγνήσιο, βοηθούν στη δημιουργία και διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή.

Έτσι, το να καταναλώνει κάποιος ένα ποτήρι γάλα το πρωί είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσει ασβέστιο και πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας στη διατροφή του, σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη δημιουργία γερών οστών και μυών», εξηγεί ο κ. Κάρολος Παπαλαζάρου, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Συνεργάτης του Metropolitan Hospital.

Ανησυχίες για το αγελαδινό γάλα