Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 63χρονης ημεδαπής στους Κωστακιούς Άρτας

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση ληστείας σε βάρος 63χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα το βράδυ της 25-02-2014, μέσα στο σπίτι της, στους Κωστακιούς Άρτας.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 44χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία.
Πιο αναλυτικά, το βράδυ της 25-02-2014 στους Κωστακιούς Άρτας, ο 44χρονος δράστης, ακινητοποίησε, με τη χρήση σωματικής βίας, την 63χρονη γυναίκα, τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι της και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, κοσμήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Επιστροφή στις νίκες για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (2-3)-Έχασε στο Ασβεστοχώρι ο Αγροτικός Αστέρας (1-0)


*Επιστροφή στις νίκες με εκτός έδρας επικράτηση για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου επί της  Πεντέλης με 2-3.
Το σκορ για τους νικητές άνοιξε μόλις στο 4' ο Κούρος Ε.
Στο 28' ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι σε 1-1.
Στο 30' μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στα καρέ της Πεντέλης ο Κούρος Ε. με πλασέ έκανε το 1-2.
Στο 56' ο Τάσιος έγραψε το 1-3.
Η Πεντέλη μείωσε σε 2-3 στο 82' που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πορίκης, Πότσης Α., Τάσιος, Μπίστας, Κούρος Ε., Στεφάνου, Γιάτσε (35' λ.τρ. Στεφάνου Σ.), Νούσης (76' Κούρος Γ.), Μπάσιος, Μακολλάρι, Δημήτρης (46' Γκορίτσας).
*Ο Π.Α.Ο. Ασβεστοχωρίου  με γκολ στο 36΄ επικράτησε στο γήπεδό του, του Αγροτικού Αστέρα  με 1-0.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Σκόρδος Κων/νος  (Άμρο Παντελής 72΄), Μήτσης Πέτρος (Ζόta Αρσέν 54΄), Χαλδούπης Βασίλειος, Μπίκας Κων/νος,  Άμρο Χρήστος (Τσεκούρας Παναγιώτης 64΄), Νάτσης Σταύρος,  Γκίκας Αριστοτέλης, Χαρίσης Αλέξανδρος, Χαρίσης Θεόδωρος 

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ-Π.Α.Σ.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0 α.α.
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-2    
Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ - Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-3
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-0  
Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-0  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0-4    
Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 - Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 0-9
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-3  
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 4-0 


Βαθμολογία (7η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 21
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  19
3.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 18
4.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 18 
5.  Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 17
6.  ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 13  
7. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 10 (6)
8. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 9 
9. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 9
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 8    
11. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 7 (6) 
12. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 7
13. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 6 
14.  ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6  
15.  ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 4 
16. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  3 
17. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2 
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -3

Το γλέντησαν με την ψυχή τους και χόρεψαν ακατάπαυστα, στη ''γιορτή τσίπουρου'' στη Νέα Μάκρη που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ν. Μάκρης- Ραφήνας και Μαραθώνα, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, το μεσημέρι

Με την παραδοσιακή μυσταγωγία, αναβίωσε και φέτος η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στη Νέα Μάκρη στο οίκημα των Ηπειρωτών από την τοπική Αδελφότητα Ηπειρωτών Μαραθώνα-Νέας Μάκρης και Ραφήνας ''Η Αγία Ειρήνη'', ''τηρώντας μια συνέχεια πολλών χρόνων'', όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ακατάματος και χαλκέντερος Πρόεδρος της Αδελφότητας Βαγγέλης Φωτόπουλος.
Η αναβίωση της γιορτής του τσίπουρου από την Αδελφότητα των Ηπειρωτών, είναι ένα έθιμο που έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Μαραθώνα. 
Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη της Αδελφότητας, αλλά πολλοί ακόμα δημότες, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.

H Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

Ξεκίνησε η διάθεση πετρελαίου με κύριο χαρακτηριστικό τη χαμηλή ζήτηση

Με μειωμένες τιμές, χωρίς προβλήματα και με χαμηλή ζήτηση, ξεκίνησε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

Οι τιμές ξεκινούν από 1,04 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,28 ευρώ που ήταν η τιμή κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι και 1,26 ευρώ στη λήξη, τον Απρίλιο του 2014.
Στην περιφέρεια η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 1,1 ευρώ, ενώ για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης η τιμή θα είναι 35 λεπτά χαμηλότερη.
Ξεκινά δηλαδή από το επίπεδο των 70 λεπτών.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για την εξασφάλιση του σχετικού επιδόματος θα «ανοίξει» στο Taxisnet τις προσεχείς ημέρες.
Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30% και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι οι αιτίες για την υποχώρηση των τιμών, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.
Ωστόσο, η αγοραστική κίνηση σήμερα, πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου στην αγορά παρέμεινε περιορισμένη, λόγω των καιρικών συνθηκών που παραμένουν καλές, ενώ πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι ορισμένοι καταναλωτές περιμένουν ενδεχομένως περαιτέρω πτώση των τιμών το επόμενο διάστημα.

Υπουργείο Υγείας: Σοβαρές δηλητηριάσεις από κατανάλωση άγριων μανιταριών

Την απόλυτη αποφυγή κατανάλωσης άγριων μανιταριών, τα οποία συλλέγονται από τους ίδιους τους πολίτες, συστήνει το υπουργείο Υγείας, μετά τα περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων.
Την απόλυτη αποφυγή κατανάλωσης άγριων μανιταριών, τα οποία συλλέγονται από τους ίδιους τους πολίτες, συστήνει το υπουργείο Υγείας, μετά τα περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι η κατανάλωση των τυποποιημένων, από εγκεκριμένες καλλιέργειες μανιταριών που διατίθενται στα σημεία λιανικής πώλησης, είναι απολύτως ακίνδυνη και ασφαλής.
 Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Δηλητηριάσεων, από αρχές Σεπτέμβρη έως σήμερα, έχουν καταγραφεί 42 περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων καταγράφηκε θάνατος 44χρονης γυναίκας, ενώ παιδί 2,5 ετών βρίσκεται διασωληνωμένο σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στα 303,6 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές στα τέλη Σεπτεμβρίου 2014

Στα 303,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2014 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έναντι 282,7 εκατ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου.
Στο αντίστοιχο 9μηνο του 2013 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές αθροιζόμενες ανέρχονταν σε 645 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στα 236,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 66,7 εκατ. ευρώ.

Το Σεπτέμβριο σφραγίσθηκαν 1.255 ακάλυπτες επιταγές αξίας 14 εκατ. ευρώ, ενώ αποσύρθηκαν 4.529 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 6,8 εκατ. ευρώ.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας καλεί σε συγκέντρωση στο Ασπροκκλήσι την Δευτέρα 20 Οκτώβρη και ώρα 7 μ.μ.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας-Ένωση Αγροτών καλεί όλους τους παραγωγούς (γεωργούς-κτηνοτρόφους) του Δήμου Φιλιατών σε συγκέντρωση στο Ασπροκκλήσι (στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου) την Δευτέρα 20 Οκτώβρη και ώρα 7:00 μ.μ.

"Θα γίνει ανάλυση των στόχων του νέου συνεταιρισμού και ενημέρωση στα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς (επιλέξιμες εκτάσεις, ασθένειες κ.λ.π.). 
Η άμυνα των παραγωγών μας είναι ο Συνεταιρισμός. Είναι η δύναμη που θα μας κρατήσει όρθιους στην κρίση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτών.

Υποβολή αιτήσεων για δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση μαθητών οικονομικά αδύναμων οικογενειών του Νομού Ιωαννίνων

H Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Ιωαννίνων, ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα των Κοινωνικών Φροντιστηρίων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε Φροντιστήρια.
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες.
Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1.Αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση (παραλαμβάνονται από την υπηρεσία)
2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα. 
3. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
5. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2014 (οικονομικού έτους 2013) ή φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης 2014 που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ ή εκτύπωση μέσω TAXIS.

Ημερομηνίες εξετάσεων φυσικού νοσοκομείου-ακτινοφυσικού ιατρικής και φυσικού νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσών ακτινοβολιών Δεκεμβρίου 2014

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών και εξετάσεων για τις ειδικότητες:
Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για συμμετοχή στις εξετάσεις:
α) ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και
β) ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΟΝΤΙΖΟΥΣΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 είναι από Τετάρτη 22-10-2014 έως και Παρασκευή 22-11-2014:
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, τα οποία έχουν καθοριστεί με την αριθ.Υ7α/Γ.Π. οικ.13475/11-2-2014 υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Για κάθε επάγγελμα απαιτείται ξεχωριστή αίτηση συνοδευόμενη με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:

Κουκλιοί Πωγωνίου: Γιορτή τσίπουρου, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, ώρα 21:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Αδελφότητα Κουκλιωτών Πωγωνίου Ιωαννίνων διοργανώνουν την 1η Γιορτή Τσίπουρου στους Κουκλιούς την Κυριακή  26 Οκτωβρίου 2014
Χορός ελεύθερος για όλους!