Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Κλοπή εικόνων από την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μόλιστα Κόνιτσας

Το Σάββατο καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 28 Ιουνίου, άγνωστοι δράστες, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου  Μόλιστας Κόνιτσας και αφαίρεσαν έξι εκκλησιαστικές εικόνες και διάφορα τάματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Αναμονή μέχρι και 3,5 χρόνια για το εφάπαξ

Αυτό υποστηρίζουν και στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, που παρακολουθούν το ρυθμό ικανοποίησης των αιτήσεων
Την ώρα που τα εφάπαξ ήδη τελούν υπό περικοπή, 43.000 αιτήσεις κάνουν ουρά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). 
Όπως έγινε γνωστό, αυτή την εποχή το ΤΠΔΥ εξετάζει αιτήσεις για εφάπαξ οι οποίες κατατέθηκαν την περίοδο Δεκέμβριος 2012- Φεβρουάριος 2013. Με βάση την τρέχουσα κατάσταση, οι αιτήσεις ικανοποιούνται με μια απόκλιση 16 μηνών.
Ωστόσο, σύμφωνα με το “Βήμα”, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς οι υπάλληλοι που θα αποχωρίσουν το πρώτο εξάμηνο του 2015, δεν θα λάβουν το εφάπαξ τους πριν από το 2019.

Το κλείσιμο των πυλών του ΕΜΠ και ο φασισμός

Οι πύλες του ΕΜΠ έχουν κλείσει από μια οικτρή μειοψηφία διαθεσίμων και καταργημένων υπαλλήλων (άραγε, με ποια ιδιότητα;), οι οποίοι με την βοήθεια κάποιων φοιτητών διαφόρων αριστερών εξωκοινοβουλευτικών ομάδων κάνουν face-control σε όποιον επιχειρήσει να εισέλθει, είτε πρόκειται για εργαζόμενο, είτε πρόκειται για καθηγητή, ερευνητή, είτε πρόκειται για φοιτητή και με εντελώς φασιστικό τρόπο απαγορεύουν ή επιτρέπουν την είσοδο κατά το δοκούν! Καθημερινά πια είναι τα φαινόμενα σοβαρών παρενοχλήσεων, προπηλακισμών, ακόμη και μπουγελώματα συμβαίνουν!
Ακόμη και αν κάποιος κατορθώσει να περάσει από τις "Συμπληγάδες" στην πύλη, είναι αδύνατη η πρόσβασή του σε χώρους γραφείων από αλυσίδες στις πόρτες και λουκέτα.
Η πλήρης ανομία και ασυδοσία βασιλεύουν!
Η σκοπιμότητα, εκτός από την κατάργηση εντελώς της ΚΥΑ για τους διαθέσιμους, είναι και ο τορπιλισμός και η ματαίωση των επικείμενων πρυτανικών εκλογών με τον νέο νόμο.
Η πρυτανεία εντελώς απούσα, υπογείως όμως άλλα σενάρια απεργάζεται με τους κ.κ. του εργοδοτικού συνδικαλισμού!
Είναι και η τεράστια οικογενειοκρατία στην μέση και πως θα την διασώσουν, είναι οι λογής-λογής "ημέτεροι", που παρανόμως διορίστηκαν διαχρονικά και τα συμφέροντα που διακυβεύονται...
Αυτά είναι μερικά από τα αδιανόητα που συμβαίνουν σ' αυτό το "φέουδο ανομίας και διαφθοράς" που είναι το ΕΜΠ.
Άραγε, ένας εισαγγελέας δεν ακούει;


Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Εθνικό σχέδιο κατασχέσεων προ των πυλών

Σου παίρνουν το σπίτι και σου δίνουν «κάτι» για νοίκι!

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για όσους πολίτες λόγω πλειστηριασμών της κατοικίας τους αναγκαστούν εντός των επόμενων ημερών να βρεθούν στο δρόμο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».
Παρά τις προδιαγραφές που το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει θέσει στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, ώστε οι πλειστηριασμοί να λαμβάνουν υπόψη τους κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, πολλοί πολίτες δεν μπόρεσαν να έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες και να σώσουν τα σπίτια τους.
Το σχέδιο θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: ο πρώτος έχει να κάνει με τον κώδικα λειτουργίας των τραπεζών ώστε να υπάρξουν διπλά και τριπλά τσεκαρίσματα και να μην βγουν εκτός σπιτιών Έλληνες που έχουν τα κριτήρια προστασίας από το νόμο και ενδεχομένως λόγω άγνοιας δεν τον γνωρίζουν.

Νεογέννητο μεταφέρθηκε από τα Ιωάννινα στην Αθήνα με ελικόπτερο Α-109 της Πολεμικής Αεροπορίας

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων

Ένα κοριτσάκι 50 ημερών μεταφέρθηκε απόψε, από τα Ιωάννινα σε θερμοκοιτίδα με υδροκεφαλία, με ελικόπτερο Α-109 της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.
Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, απ' όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ιστορική απόφαση της ΕΑΣΙ για τις μετοχές της ΔΩΔΩΝΗ

Με ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», που συνεκλήθη το Σάββατο ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ για την πώληση του ποσοστού των μετοχών που κατέχει στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.
Μία απόφαση ιστορικής σημασίας, καθώς είναι η στιγμή που το ιδρυτικό μέλος της γαλακτοβιομηχανίας αποσύρεται και επίσημα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, σε συνδυασμό με την δύσκολη οικονομική συγκυρία και σε μία προσπάθεια να διασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μελών της Ένωσης.

Πληρωμή φόρου σε έως και 12 δόσεις μέσω πιστωτικών

Αν και η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων να πήρε παράταση, όμως η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά μέχρι το τέλος Ιουλίου.
«Ανάσα» σε εκατομμύρια φορολογούμενους που φέτος θα βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία δίνουν οι τράπεζες.
Επιτρέπουν στους κατόχους πιστωτικών καρτών να πληρώσουν το φόρο τους σε μέχρι 12 δόσεις και μάλιστα άτοκα, αν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώσουν ακόμα και μέσω Internet ή τηλεφώνου, μια και επιδιώκουν να ενισχύσουν τα εναλλακτικά τους δίκτυα.

Υποχρεωτικά από την 1η Ιουλίου ηλεκτρονικά η αίτηση συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ


Ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση από τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), από την 1η Ιουλίου του 2014.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος του Ιδρύματος, από την ημερομηνία αυτή καθίσταται υποχρεωτική, η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας, για όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ - τ. ΕΤΕΑΜ).
Η διαδικασία αφορά τόσο την κύρια όσο και την επικουρική σύνταξη, ενώ εξαιρούνται από αυτή, οι ασφαλισμένοι στα ταμεία που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι του ταμείου του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) και του Ταμείου Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων (τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ).

Γιάννενα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης 6 μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί επιταγών».

Πρέβεζα: Συνελήφθη 42χρονη ημεδαπή για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

Συνελήφθη στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 42χρονη ημεδαπή, γιατί στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.