Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Δημάρχους 33 μικρών ορεινών Δήμων της χώρας

 

Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Η πορεία της υλοποίησης των προγραμμάτων που ήδη τρέχουν για τους μικρούς ορεινούς Δήμους της χώρας, οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως και οι προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών αυτών, συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 33 Δημάρχους του Δικτύου Ορεινών Δήμων, «Το κοινό των Ορεινών», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση της χρηματοδότησής τους, συνολικού ύψους 375 εκατ. ευρώ που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι Δήμοι (με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων) από το Υπουργείο Εσωτερικών (243,36 εκατ. ευρώ) και από Προγράμματα άλλων Υπουργείων (125,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ, 6,05 εκατ. από Πράσινο Ταμείο και 367 χιλ. ευρώ από ΠΑΑ Αγροτικής Ανάπτυξης).

«Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι περισσότερο να ακούσω τους δικούς σας προβληματισμούς, τις δικές σας ανησυχίες και να μπορέσουμε να χαρτογραφήσουμε μία πορεία μιας πιο σταθερής συνεργασίας, η οποία θα μπορέσει να μετατρέψει ενδεχόμενα μειονεκτήματα της ορεινής Ελλάδος σε συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», τόνισε στην αρχή της συνάντησης ο Πρωθυπουργός που κατέγραψε τις τοποθετήσεις των Δημάρχων, αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τόνισε τις δυνατότητες ανάπτυξής των περιοχών τους.

«Είμαστε μία κυβέρνηση που δίνουμε έμφαση στα έργα και όχι στα λόγια και θέλουμε τελικά να κάνουμε απολογισμό αποτελέσματος και όχι ρητορικής δεινότητας», τόνισε στο τέλος της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε αναλυτικά σε κάθε ζήτημα που τέθηκε, πρότεινε τη διαδημοτική συνεργασία για την εφαρμογή των αναπτυξιακών εργαλείων που υπάρχουν στη διάθεση των Δήμων, ακόμη και με την αξιοποίηση σχεδίων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, όπως αυτό που εφαρμόζει η Επιτροπή Μπένου στη Βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και τη δημιουργία μιας πολύ μικρής ομάδας εργασίας, που εντός 6 μηνών θα εκπονήσει ένα master plan για την ορεινή Ελλάδα, το οποίο θα αποτελέσει έναν οδικό χάρτη αξιοποιήσιμο από όλους τους Δήμους.

Υλοποίηση των προγραμμάτων και αναπτυξιακή δυναμική

Σύλλογος Σιταριάς Πωγωνίου: Συντήρηση και την ανακατασκευή του χώρου της Παναγιάς

 


Ξεκινήσαμε σήμερα τις  εργασίες για τον καθαρισμό,  την συντήρηση  και την ανακατασκευή του  χώρου της Παναγιάς. Πολύ σημαντική  ήταν η βοήθεια του  Πάτερ Μιχάλη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

Τέλος να ευχαριστήσουμε και τον δήμαρχο κ. Καψάλη που με την βοήθεια των συνεργείων του Δήμου, αλλά και την οικονομική στήριξη θα προχωρήσουμε και στην υλοποίηση των άλλων έργων του Συλλόγου μας!

Αρνητικά όλα τα rapid test στην Τ.Κ. Δολιανών Πωγωνίου

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας https://eody.gov.gr/apotelesmata-komy-testing/  την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, διενεργήθηκαν 31 rapid test στην Τ.Κ. Δολιανών Πωγωνίου  και ήταν όλα αρνητικά.

EΟΔΥ: Τριάντα δυο θάνατοι σήμερα, 8.015 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 231.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα δυο θάνατοι σήμερα, 8.015 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 8.015.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.343.565 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 660 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 124.363(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.284 θάνατοι.

Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 231 (63.6% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη.

To 93.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 119 (51.52%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 112 (48.48%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.614 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 155 (ημερήσια μεταβολή +15.67%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 162 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές για κλοπές από καταστήματα

 


Συνελήφθησαν χθες (03-05-2022) το απόγευμα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας τρεις (3) ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, νωρίτερα οι κατηγορούμενες είχαν εισέλθει σε τρία διαφορετικά εμπορικά καταστήματα της πόλης της Πρέβεζας, από όπου είχαν αφαιρέσει διάφορα είδη ρουχισμού, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Με διεθνείς συμμετοχές πραγματοποιήθηκαν οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές-RUN 2022, την Κυριακή 17 Απριλίου

 


Με τη συμμετοχή 350 δρομέων από όλες τις περιφέρειες της χώρας και διεθνείς συμμετοχές από 5 διαφορετικές χώρες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Απριλίου οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές για 5η φορά, στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας.

Η διοργάνωση, που ξεκίνησε το 2017, κάθε χρόνο αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό συμμετοχών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές διεκδικώντας τη θέση της στον πυρήνα των σημαντικών αγώνων ορεινού δρόμου, όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά και της χώρας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι δρομείς διαγωνίστηκαν σε 3 διαφορετικές αποστάσεις:

Την απαιτητική διαδρομή των 21 χιλιομέτρων που περνούσε και μέσα από το γραφικό Εκκλησιοχώρι

Την γρήγορη, αγωνιστική διαδρομή των 11 χιλιομέτρων και

-Την σύντομη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, μη αγωνιστικού χαρακτήρα στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί αρχάριοι του δρομικού κινήματος που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα στο χώρο, καθώς επίσης και οικογένειες με παιδιά.

Όλες οι διαδρομές είχαν αφετηρία και τερματισμό τον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, δίπλα στο σχολείο του Βουτσαρά.

Παρά τις προβλέψεις για βροχερό καιρό, οι συνθήκες ήταν άψογες και έτσι οι δρομείς απόλαυσαν την εμπειρία στα ειδικά διαμορφωμένα, δασικά μονοπάτια που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Καλαμά και στο ρέμα της Βλάχας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (03-05-2022) απογευματινές ώρες στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη αρχικά από τους αστυνομικούς, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

(3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (12) γραμμαρίων,

συσκευασία με κοκαΐνη βάρους (0,4) γραμμαρίων,

ζυγαριά ακριβείας και

χρηματικό ποσό -1.390- ευρώ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την Πρόληψη, Διάγνωση και Θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας


 Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης

για την Καρδιακή Ανεπάρκεια (2-8 Μαϊου 2022)

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για την Πρόληψη, Διάγνωση και Θεραπεία της Καρδιακής Ανεπάρκειας

Η εβδομάδα 2-8 Μαΐου 2022 πανευρωπαϊκά είναι αφιερωμένη στην Καρδιακή Ανεπάρκεια και στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

Γιατί όμως δίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή τη νόσο και γιατί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ενημέρωση πολιτών και ασθενών για την Καρδιακή Ανεπάρκεια; 

Η απάντηση έγκειται στο γεγονός ότι η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και την κύρια αιτία απώλειας ποιότητας ζωής. Η συχνότητα της είναι περίπου 1% στα άτομα κάτω των 65 ετών, και αυξάνει προοδευτικά στο 7% σε άτομα 75 έως 84 ετών και στο 15% σε άτομα άνω των 85 ετών.

Πώς θα περιέγραφε κάποιος την Καρδιακή Ανεπάρκεια;

Στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές δεν αποτελεί νόσο μόνη της αλλά είναι η τελική κατάληξη όλων των άλλων καρδιαγγειακών νοσημάτων, δηλαδή της παραμελημένης αρτηριακής υπέρτασης, της μη ελεγμένης χρόνιας αρρυθμίας, της στεφανιαίας νόσου, του σακχαρώδη διαβήτη, παθήσεων των νεφρών, των πνευμόνων και του θυρεοειδούς αδένα, ενώ φλεγμονές του καρδιακού μυός και κληρονομικά νοσήματα μπορεί σπανιότερα να οδηγήσουν επίσης στην εμφάνισή της.

1.  Τι είναι η καρδιακή ανεπάρκεια και σε τι οφείλεται;

Καρδιακή ανεπάρκεια είναι η κατάσταση εκείνη που η καρδιά ως μυς  αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του οργανισμού, δηλαδή να εξωθήσει το αίμα που χρειάζονται τα υπόλοιπα όργανα για την θρέψη και λειτουργία τους. Επειδή το αίμα και το οξυγόνο δεν φτάνουν για να θρέψουν τους μυς και τα όργανα του σώματος, οι μύες κουράζονται και ο ασθενής με καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζει εύκολα κόπωση. Παράλληλα δεν επιστρέφει αρκετό αίμα στην καρδιά, επειδή η αδύναμη καρδιά δεν μπορεί να το τραβήξει πίσω. Το αίμα που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω μαζεύεται στις φλέβες, αυξάνεται η πίεση μέσα σε αυτές, οπότε αρχίζουν να βγαίνουν υγρά στους γύρω ιστούς, κυρίως στα πόδια (οιδήματα- πρήξιμο) και την κοιλιά.

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης συνελήφθη χθες (03.05.2022) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δύο αλλοδαπούς, τους οποίους είχε παραλάβει από περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου, από όπου εκείνοι είχαν εισέλθει νωρίτερα παράνομα, με σκοπό να τους μεταφέρει στη Λαμία έναντι αμοιβής.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και το συνολικό χρηματικό ποσό των -100- ευρώ και -5.700- λεκ Αλβανίας που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παραβάσεις την Τρίτη 3 Μαΐου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 89.842 έλεγχοι, από τους οποίους οι 59.038 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 14 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 23 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 πρόστιμο των 150 ευρώ ως ακολούθως:

2 στη Δυτική Ελλάδα,

2 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.284 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.542 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.742 των 150 ευρώ.

9 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία , από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.459 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σε επαρχιακή οδό περιοχής του Δήμου Άρτας

 


Χθες (03-05-2022) το απόγευμα σε επαρχιακή οδό περιοχής του Δήμου Άρτας, Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων: Γενική συνέλευση την Κυριακή στις 8 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα ΠΕΑΠΣ, Πατησίων 5 στον 7ο όροφο (στοά Ομόνοιας)

 


Tην Κυριακή στις 8 Μαΐου και ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα ΠΕΑΠΣ, Πατησίων 5 στον 7ο όροφο (στοά Ομόνοιας), θα γίνει ένα ΝΕΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ξεκίνημα της Αδελφότητάς μας.

Είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ να συμμετέχουμε όσοι πιο πολλοί μπορούμε.

ΑΝ θέλουμε να συνεχιστεί η τεράστια ιστορία της Αδελφότητας. ΑΝ θέλουμε να κρατήσουμε το μικρό μας χωριό ζωντανό!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 4 Μαΐου

 


Την Τετάρτη 4 Μαΐου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον,09:00-17:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Δημαρχείο Κόνιτσας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, Καναλάκι, 09:00-12:00.

Poe~try: Παραστάσεις 7, 8 και 14,15 Μαΐου στις 21:15

 


A  dancetheatre audiovisual performance & συζήτηση με το κοινό

Η παράσταση που το κοινό λάτρεψε και γέμισε την αίθουσα του Θεάτρου Actina για 8 συνεχόμενες φορές μέσα στον Απρίλιο θα συνεχίσει για δύο Σαββατοκύριακα ακόμη. Τέσσερις ακόμη παραστάσεις:  7, 8 & 14,15 Μαΐου στις 21:15.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

To Σάββατο έπειτα από τη λήξη της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό αναφορικά με την έρευνα και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε καθώς και διάφορες πτυχές της performance αυτής.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Μαριλένα Γκόνη (Video editor – φωτογράφος) με παρουσία ψυχολόγου που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μια παράσταση χοροθεατρική, διασκευασμένη θεατρικά, βασισμένη σε ένα διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, ικανή να καθηλώσει και τον πιο ατρόμητο θεατή, για πρώτη φορά στη σκηνή.

Σάββατο 7 & 14 Μαΐου

Κυριακή  8 & 15 Μαΐου

στις 21:15΄

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 12€ ταμείο, 10€ προπώληση, 8€ μειωμένο (ανέργων-εφήβων-παιδιών-65+


Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Μωβ κουκουβάγια, viva https://www.viva.gr/tickets/theater/poetry/

Κρατήσεις: 6974865401

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Παραγωγή: Θέατρο Actina

video Link: https://youtu.be/Ik4W4f4YFV4

Θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας με κρουστικά κύματα

 


Προστατίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή του προστάτη αδένα, η οποία μπορεί να είναι οξεία (αιφνίδια έναρξη) ή χρόνια (επίμονη) καθώς και μολυσματική (που προκαλείται από λοίμωξη) ή μη μολυσματική. Ωστόσο, υπάρχει μια μεταβλητή απόκριση στα αντιβιοτικά και τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα και η ακριβής αιτία της μορφής της χρόνιας προστατίτιδας δεν είναι γνωστή. Έτσι, οι ιατροί προτιμούν να χρησιμοποιούν τον όρο «σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους».

Το σύνδρομο αυτό μπορεί να έχει χαρακτήρες σταθερού και δυνατού πόνου, οξέος πόνου (σαν μαχαιριά), πόνου που έρχεται και φεύγει ή αίσθημα πίεσης και βάρους βαθιά στην πύελο.

«Επίσης, είναι πιθανό να εμφανιστεί πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, της εκκένωσης του εντέρου, ή ακόμα και όταν ο ασθενής με χρόνιο πυελικό άλγος είναι απλά καθήμενος. Όταν ο ασθενής στέκεται για αρκετή ώρα, ο πόνος μπορεί να γίνει έντονος αλλά να ηρεμήσει όταν ξαπλώσει. Ο πόνος του συνδρόμου μπορεί να είναι από ήπιος μέχρι αβάσταχτος, και από απλώς ενοχλητικός, τόσο έντονος που να καθιστά τον/την ασθενή πρακτικά ανάπηρο», τονίζει ο δρ Στυλιανός Κοντός Χειρουργός Ουρολόγος (https://urologyclinic.gr), Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, μέλος Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο έντονος πόνος φέρνει αϋπνία, στερεί την ικανότητα άσκησης και δυσκολεύει την εκτέλεση καθημερινών λειτουργιών, καθώς και την αποδοτικότητα στην εργασία. 

Ειδικότερα, πολλοί νέοι άνθρωποι νιώθουν ότι η ασθένεια τους έχει καταστήσει «ανάπηρους», με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού της κατάθλιψης.

«Πλέον, για ασθενείς με χρόνια προστατίτιδα υπάρχει σύγχρονη θεραπευτική επιλογή, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και χωρίς την ύπαρξη παρενεργειών. Για πρώτη φορά, έχουμε τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε τα συμπτώματα με τη χρήση κρουστικών κυμάτων χαμηλής έντασης. Η μέθοδος αυτή είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και ενεργοποιεί μηχανισμούς νεοαγγείωσης στα σημεία που ενεργεί, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ροής του αίματος στη λεκάνη. Τα κρουστικά κύματα οδηγούν στη δημιουργία νέων αγγειακών κλάδων στην περιοχή», εξηγεί ο ιατρός.