Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Έξοδος πριν από τα 62 για 100.000 ασφαλισμένους

Τι ισχύει για ΙΚΑ και Δημόσιο

Με την αξιοποίηση μιας σειράς ευνοϊκών ρυθμίσεων περίπου 100.000 ασφαλισμένοι μπορούν να προχωρήσουν σε πρόωρη σύνταξη πριν από τα 62 έτη.
Η λύση της μειωμένης σύνταξης αποτελεί διέξοδο για κάποιους προκειμένου να μην παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην αγορά εργασίας μέχρι τα 67 έτη.
Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρονται αναλυτικά όλα τα «παράθυρα» για πρόωρη έξοδο.
Όσοι έπιασαν τα έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας μέχρι τις 18 Αυγούστου 2015, καθώς αποχωρούν με το παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς (εφόσον είχαν θεμελιώσει δικαίωμα έως και το 2012).
Για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους υπάρχει σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας, με νόμο που είναι ήδη σε ισχύ.
Να σημειωθεί πως πλέον σε όσα Ταμεία προβλέπεται μειωμένη σύνταξη, αυτή καταβάλλεται σε ηλικία 62 ετών (αφορά όσους δεν είχαν προλάβει να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις).
Ειδικά για τις μητέρες ανηλίκων υπάρχει καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ αλλά όχι στο Δημόσιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλέπεται:

Σύλληψη Αλβανού διακινητή και επτά Σύριων σε αλβανικό έδαφος

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε επτά Σύριους πρόσφυγες που είχαν διεισδύσει στο αλβανικό έδαφος από την ελληνοαλβανική μεθόριο κοντά στο συνοριακό φυλάκιο
της Κακαβιάς.
Μαζί με τους πρόσφυγες συνελήφθη και ένας Αλβανός πολίτης που είχε αναλάβει την προώθησή τους προς τρίτες χώρες έναντι 300 ευρώ ο καθένας.
Ο εντοπισμός της ομάδας προσφύγων έγινε από τις θερμικές κάμερες που οι αλβανικές Αρχές έχουν εγκαταστήσει σε όλες τις πιθανές διαβάσεις προσφύγων κατά μήκος της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Η ομάδα των Σύριων προσφύγων προωθήθηκε ξανά στην Ελλάδα, από την αλβανική αστυνομία, μέσω Κακαβιάς.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Αλβανίας αναζητούμενος με ένταλμα σύλληψης, για ληστεία

Συνελήφθη, σήμερα (26-03-2016) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του 1ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συλλήψεις δύο ατόμων, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (25-03-2016) το μεσημέρι, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Χθες το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έκτακτη συνέλευση της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου για τον εθνικό διάλογο

Η Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα «Ενημέρωση συζήτηση για τον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι» την Δευτέρα, ώρα 5:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac των Ιωαννίνων.
Στην Γενική Συνέλευση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Κέρκυρας, Διευθυντές Δασών Ηπείρου και Κέρκυρας, Επιμελητήρια Ηπείρου και λοιποί φορείς.
Στόχος είναι να καταγραφούν οι απόψεις και να «κωδικοποιηθούν» προτάσεις που θα αποτελέσουν «κομμάτι» της συνδιαμόρφωσης ενός εθνικού πλαισίου πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο Σχέδιο Νόμου.

Σημειώνεται ότι οι κυνηγοί μετά την πρώτη συνάντηση, εμφανίζονται επιφυλακτικοί, σημειώνοντας πως η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται γενικά και σε μηδενική βάση, αλλά μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις όπου χρειάζεται στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο, οι οποίες όμως θα στηρίζονται σε δημοκρατικό διάλογο. 

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (28-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (29-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (30-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (31-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (01-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (02-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.