Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Η «Μεταλλουργική» Κεφαλοβρύσου σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του έτους


Θετικά είναι τα μηνύματα από το ακριτικό Πωγώνι για το μέλλον της «Μεταλλουργικής» Βιομηχανίας Κεφαλοβρύσου, η οποία μετά την ιδιωτικοποίησή της (πέρασε στην εταιρία ΕΛΒΑ­ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.), φαίνεται πως είναι έτοιμη να δώσει και πάλι πνοή στην ευρύτερη περιοχή.
Υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ήδη στο εργοστάσιο εργάζονται 15 υπάλληλοι και μέχρι το τέλος του 2019 αναμένεται να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, με το προσωπικό να φτάνει σταδιακά τα 60 με 70 άτομα.
Επένδυση 3 εκ. ευρώ
Αυτά έκανε γνωστά ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης με δηλώσεις του στο ΗΠΕΙΡΟΣ TV1, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, η οποία θα δώσει πνοή στην περιοχή και φυσικά θα εξασφαλίσει περισσότερες θέσεις εργασίας. Ήδη στο εργοστάσιο έχει γίνει μια επένδυση, ύψους 3 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του, οι πρώτες παραγγελίες είναι γεγονός, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καψάλη η εταιρία έχει δεσμευτεί ότι το προσωπικό θα είναι άτομα της περιοχής, κάτι που μέχρι σήμερα τηρεί.
Όπως είπε «προηγούνται τα παιδιά που είχαν δουλέψει με προγράμματα στη Μεταλλουργική τα προηγούμενα χρόνια και είναι γνώστες του αντικειμένου, γνώστες του εργοστασίου…».

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης σε Τοπικές Κοινότητες

Εκδόθηκαν τα  τέλη ύδρευσης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου.

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Σιταριάς Πωγωνίου: Πρόγραμμα για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα


Το πρόγραμμα της Ενορίας  του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Σιταριάς για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα 2019.

Πασχαλινό εργαστήρι στον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο Παρακαλάμου


Σε ένα μεγάλο πασχαλινό εργαστήρι μετατράπηκαν το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός Παρακαλάμου την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019!  
Λαμπάδες, κορδέλες, χαρτιά, ψαλίδια, κόλλες, μαρκαδόροι αλλά και σοκολάτες και αλεύρι στην "πρώτη γραμμή"! 
Γονείς και παιδιά κατασκευάσανε υπέροχες δημιουργίες (πασχαλινά καλαθάκια και  κάρτες), έπλασαν μοσχομυριστά λαζαράκια, ψάλανε τα κάλαντα του Λαζάρου, έβαψαν αυγά με διάφορους τρόπους, στολίσανε υπέροχα τις λαμπάδες τους και φτιάξανε πεντανόστιμα  λαγο-σοκολατο-γλειφιτζούρια.
Το πασχαλινό εργαστήρι τελείωσε με πολλά παιχνίδια και  με το διασκεδαστικότατο κυνήγι του  κρυμμένου πασχαλινού αυγού.
Γονείς και παιδιά με κέφι, πνεύμα δημιουργίας, μπόλικη φαντασία και μεράκι πέρασαν υπέροχα και διασκέδασαν.
Όσοι παραβρέθηκαν το χάρηκαν πραγματικά.
Και του χρόνου!        

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής


Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, που έγιναν σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην πόλη της Πρέβεζας.
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ένας 53χρονος και μία 32χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι, προχθές (17-04-2019) το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, οι δύο δράστες, εισήλθαν σε πολυκατοικία με το πρόσχημα πώλησης καλλυντικών και εκμεταλλευόμενοι την απουσία ιδιοκτητών διαμερισμάτων, διέπραξαν τα παρακάτω:
• εισήλθαν σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά,
• εισήλθαν σε διαμέρισμα 20χρονης ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν αντικείμενα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Δήμος Πωγωνίου: Προκήρυξη-Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου Νομού Ιωαννίνων, προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό, με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει τιμής, με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Πωγωνίου», και συνολικό προϋπολογισμό (περιλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.): 272.808,68 €.
Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης: http://www.promitheus.gov.gr και σύμφωνα με α) τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (Α' 147) και β) τους όρους της παρούσας και καλεί τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς να υποβάλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της ως άνω προμήθειας. 
Οι ανωτέρω απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία εγγραφής.

Ο Δήμος ως Αναθέτουσα Αρχή, θα παρέχει, μέσω της ιστοσελίδας www.pogoni.gr, καθώς και στη διαδικτυακή πύλη: www.promitheus.gov.gr, από την ημερομηνία δημοσίευσης της Διακήρυξης και σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016, ελεύθερη, άμεση και πλήρη πρόσβαση στους όρους και τα λοιπά τεύχη της προκήρυξης σύμβασης. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αναβάθμιση και ανακατασκευή εννέα (9) υφιστάμενων Παιδικών Χαρών του Δήμου Πωγωνίου με την προμήθεια και τοποθέτηση παιχνιδιών, δαπέδων, λοιπού αστικού εξοπλισμού, ηλεκτροφωτισμού και περιφράξεων στα πλαίσια βελτίωσης και αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού Καλπακίου


Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλαν σήμερα στον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Αναστάσιο Γιούνη και στους υπαλλήλους του δημαρχείου Καλπακίου οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Καλπακίου.
Ο κ. Γιούνης, αφού καλωσόρισε τα παιδιά, τα ευχαρίστησε για τη νότα αισιοδοξίας και χαράς και τους ευχήθηκε Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη. Επίσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τις εκπαιδευτικούς που φροντίζουν να μην χαθούν οι θρησκευτικές παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής που έγιναν σε σπίτια στο Πέτα και στο Αθαμάνιο Άρτας


Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υποθέσεις κλοπής που έγιναν σε σπίτια στο Πέτα και στο Αθαμάνιο Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 59χρονης αλλοδαπής. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 14-04-2019, η 59χρονη, αφαίρεσε από σπίτια στο Πέτα και στο Αθαμάνιο Άρτας, όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, κοσμήματα, χρηματικό ποσό, οικιακά σκεύη και διάφορα αντικείμενα. 
Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε δέμα με τα κλοπιμαία, το οποίο η 59χρονη αποπειράθηκε να αποστείλει στον Ασπρόπυργο Αττικής. 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

28η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Θύελλα Κατσικάς 21-04-19/17:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 17:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 20 Απριλίου 2019
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ (17:00)
Κυριακή 21 Απριλίου 2019
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00)
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:30)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (17:30)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης έτους 2019


Τέθηκε σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, την Πέμπτη 18 Απριλίου και μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 15 Μαΐου, ενώ όσες από αυτές έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί έως τις 15/5, θα θεωρηθούν ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2019.
Επίσης, όπως τονίζει ο οργανισμός «καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα (έως 15/05/2019) οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019.
Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στην ιστοσελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/
Όταν ολοκληρώσει την εγγραφή του επιλέγεται η χρήση της εφαρμογής μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2019 και ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:
Καταχώριση της αίτησης
Εκτύπωση του υποδείγματος
Υπογραφή του υποδείγματος από τους συμβαλλομένους
Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε συμβαλλόμενο ξεχωριστά από αρμόδια αρχή
Επισύναψη στην αίτηση του υποδείγματος μεταβίβασης και τα κατά περίπτωση μεταβίβασης απαιτούμενα δικαιολογητικά
Οριστικοποίηση, που ενέχει τη θέση της υποβολής της αίτησης μεταβίβασης
Εκτύπωση της οριστικοποιημένης αίτησης μεταβίβασης και του διαβιβαστικού τα οποία φυλάσσονται υποχρεωτικά τουλάχιστον για μία πενταετία στο προσωπικό αρχείο του αιτούντα, μαζί με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά.

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στη Νεοκαισάρεια του Δήμου Ιωαννιτών

Ξεχωριστή σημασία στην αλληλεγγύη προσδίδει η ανταπόκριση και ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάζουν το -αρχόμενο από δεκαετίας και πλέον- Οδοιπορικό Υγείας, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων που το φιλοξενούν. Εύγλωττο παράδειγμα και συνάμα πρότυπο συναισθηματικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος αποτέλεσε η Νεοκαισάρεια, με τους κατοίκους της να γεμίζουν ασφυκτικά την αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου, υποδεχόμενοι το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, το οποίο φιλοξενήθηκε στο ομώνυμο χωριό με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα. 
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων. 
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ. κ. Μάξιμος, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ευχόμαστε το Οδοιπορικό να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη και ευχαριστούμε τον κ. Στέφανο Φούσα και τους συνεργάτες του για την προσφορά τους, το έργο που επιτελούν για δέκα –τουλάχιστον- χρόνια αλλά και τις θυσίες που κάνουν, διότι πραγματικά πιάνουν τόπο, με τις πολύτιμες πληροφορίες σε θέματα πρόληψης, που δίνουν στους πολίτες». 
«Τόπο με ιστορία, παραδόσεις και προσφορά» χαρακτήρισε τη Νεοκαισάρεια ο εμπνευστής της αλληλεγγύης και πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, τονίζοντας: «Πριν από δέκα χρόνια σκεφτήκαμε με το γιατρό να προβούμε σε μία κίνηση αλληλεγγύης που εξυπηρετεί τρεις σκοπούς, κατά πρώτο λόγο να στηρίξουμε το λαό μας με τη βοήθεια και άλλων φορέων όπως ο ιατρικός σύλλογος, η εκκλησία, να συμπαρασταθούμε στο συνάνθρωπό μας, κατά δεύτερο να βοηθήσουμε με προσφορά υλικού, φαρμακευτικού ή άλλου, όπου υπάρχει ανάγκη και κατά τρίτο να παρασχεθεί προληπτική ιατρική σε γλώσσα κατανοητή. 
Το έργο έχει υλοποιηθεί σε πολλά χωριά την τελευταία δεκαετία αλλά και στη Βόρειο Ήπειρο, όπου προετοιμάζουμε και την εξέταση παιδιών, μετά την  εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών». Στην ενότητα της αλληλεγγύης συμμετείχε και ο Επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιος Μποροδήμος, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το έργο που επιτελεί για τους πολίτες ο γιατρός αλλά και ο Σεβασμιότατος». 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Θεμιστοκλής  Γιώτης εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου και η Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας κ. Αναστασία Παπάζογλου, η οποία υπογράμμισε ακόμη: «Καλωσορίζουμε στο χωριό μας τον καθηγητή και τους συνεργάτες του και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας γιατί έχουμε ανάγκη και τις γνώσεις σε θέματα πρόληψης που μας προσφέρουν αλλά και την ευλογία του Δεσπότη».
Ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ε. Κραψητών - Καππαδόκων κ. Γιώργος Ευθυμίου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τόνισε: «Εύχομαι πάντα να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις γιατί τις έχουμε ανάγκη». Στο τέλος της ημερίδας, ο αιδεσιμώτατος π. Βασίλειος Κόκκορης ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Ιωαννίνων, τον π. Υπουργό, τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας και τους επιστημονικούς συνεργάτες του αλλά και τους ενορίτες αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται κοντά στην εκκλησία». 
Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης,  Επιμελητής Β΄ Γυναικολογίας ΕΣΥ («Πρόληψη στη γυναικολογία»), η Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος («Θλίψη και κατάθλιψη»), η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), ο Απόστολος Καλοφύρης, Γενικός ιατρός Κ.Υ. Δελβινακίου («Εκτίμηση και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών»), η Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος («Οδοντιατρική πρόληψη στην παιδική ηλικία»), 

ο δρ. Αθανάσιος Μαργαρίτης, Αναισθησιολόγος - Εντατικολόγος E.K.A.B. («Ορισμοί και προβληματισμοί στην πρόληψη»), η δρ. Έφη Μάρκου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος («Δερματικός Καρκίνος»), ο Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος - Χειρουργός Οδοντίατρος (Οδοντιατρική πρόληψη και  χρόνιες συστηματικές ασθένειες»), η Βάια Θ. Ρούντου - Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Τα συχνότερα οφθαλμολογικά προβλήματα»), ο Αθανάσιος Σιώλος, Ενδοκρινολόγος, Επικουρικός Ιατρός ΠΓΝΙ («Σακχαρώδης διαβήτης και άσκηση»), η Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδική Γαστρεντερολόγος-Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου πεπτικού σωλήνα»), η Λαμπρινή Τάτση, Γενικός Γιατρός, («Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας») ο Κίμων Τσουκανέλης, Χειρουργός Ουρολόγος («Παθήσεις κύστεως και νεφρών - Υπερπλασία του προστάτη»), ο Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος («Νομική προστασία στην υγεία») και ο Σταύρος  Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο – Πρόληψη του εθισμού»).  

28η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Ο. Κρύας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 21-04-19/17:00), εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Δόξα Αναργύρων 21-04-19/17:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 17:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΑΣ
ΩΡΑ: 17:00

Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 20 Απριλίου 2019
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:15)
Κυριακή 21 Απριλίου 2019  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (14:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (17:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:00)
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)

Σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Σάκης Τζαλαλής


Από την πόλη της καρδιάς του, τα Ιωάννινα ξεκίνησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Αθανάσιος (Σάκης) Τζαλαλής τον κύκλο των προεκλογικών του πολιτικών εκδηλώσεων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 16 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο “Du Lac” και μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής έδωσε το στίγμα των θέσεών του για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Ταυτόχρονα, στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, ζήτησε από τους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, τους παλιούς συναθλητές του, τους φίλους του αλλά και τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και να συμβάλουν στον ευρύ διάλογο που έχει ξεκινήσει.
Τον Σάκη Τζαλαλή προλόγισε η Ντίνα Σαρηγιαννίδου, αρχηγός της γυναικείας ομάδας Basket του ΠΑΣ Γιάννινα. Η επιλογή της πέρα από τον συμβολισμό της φετινής επιτυχίας αναδεικνύει και το success story του Γιαννιώτικου γυναικείου basket που με όραμα, σχέδιο και συλλογική προσπάθεια καταφέρνει να κατακτά τους στόχους του.
«Εύχομαι το επίτευγμα των κοριτσιών του ΠΑΣ Γιάννινα να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας», ανέφερε με νόημα στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.
 Στη συνέχεια ο Σ. Τζαλαλής αναφέρθηκε στη συνάντησή του με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώτη Γεννηματά και την τιμητική πρόσκληση που του απηύθυνε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις προσεχείς εκλογές με το ΚΙΝ.ΑΛ. και τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Μετά από χρόνια προσφοράς στο χώρο του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, ήρθε η ώρα να δώσω άλλον έναν αγώνα διαφορετικό αυτή την φορά, από ένα άλλο πόστο, εξίσου κρίσιμο και σημαντικό αυτό της πολιτική».
 Ο Ηπειρώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής στις Ευρωεκλογές θα επιφέρει ανατροπές και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και ζήτησε από όλους να το στηρίξουν με την ψήφο τους. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Στο Κίνημα Αλλαγής μαζί με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας προωθούμε το όραμα μας για μια κοινωνική Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Τώρα είναι η ώρα της Σοσιαλδημοκρατίας, τώρα είναι η ώρα μιας δημιουργικής επανεκκίνησης και κινητοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων».
 Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σ. Τζαλαλής ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να μπορέσει να υποστηρίξει τον κοινό όμορφο αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου, ενώ χειροκροτούμενος στο τέλος δεσμεύτηκε προσωπικά ότι: «Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα δίνω περιεχόμενο και ουσία στα οράματά μας. Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη μου, απέναντι σε εσάς, τον τόπο και τη χώρα. Αυτά τα οράματα, παραμένουν για μένα μια πηγή δημιουργικής έμπνευσης, μια αισιόδοξη πνοή ελπίδας και προοπτικής».
Την πολιτική εκδήλωση -μεταξύ άλλων- τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας,  ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Δημήτρης Δημητρίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙ.ΝΑΛ. στον Νομό Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόλας, κ. Μαργαρίτα Ζήκου, κ. Μιχάλης Κασσής, κ. Θανάσης Μανταλόβας και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Παντούλας. 
 Η εκδήλωση έκλεισε με έναν ζωντανό διάλογο του υποψήφιου ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Σάκη Τζαλαλή με τους παρευρισκόμενους.

Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)


Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019.
Το ποσό των 54.315.532,86 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.755 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.
Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Νόσος Πάρκινσον: Ποιο είναι το κρίσιμο στάδιο


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον (11 Απριλίου 2019) φέρνει στο προσκήνιο μία από τις συχνότερες νευροεκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά σε κάθε στάδιο μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα την κινητικότητα του ασθενούς, την ποιότητα ζωής και τελικά το προσδόκιμο επιβίωσης.
Δυστυχώς, έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν την θεωρούν σοβαρή ασθένεια, ενώ οι ασθενείς αισθάνονται ότι ο περίγυρός τους δεν τους καταλαβαίνει.
«Ασχολούμαι με τη νόσο περισσότερα από 20 χρόνια και έχω παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των ασθενών μου καθώς η νόσος τους εξελισσόταν», επισημαίνει ο νευρολόγος Παναγιώτης Ι. Ζήκος, υπεύθυνος του Ιατρείου Νόσου Πάρκινσον & Συναφών Διαταραχών του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και υπεύθυνος του Ιατρείου Επεμβατικής Αντιμετώπισης Πάρκινσον στο Νοσοκομείο Metropolitan. «Η νόσος» τονίζει,  «είναι σοβαρή και έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο. Μάλιστα υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο στην πορεία της, το οποίο οι ασθενείς πρέπει να αναγνωρίζουν εγκαίρως για να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, καθώς από αυτές θα καθοριστεί η υπόλοιπη ζωή τους».
Το σημείο αυτό είναι το επονομαζόμενο στάδιο των κινητικών διακυμάνσεων. «Όλοι οι ασθενείς θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή στην πορεία της νόσου τους διακυμάνσεις της κινητικότητάς τους», εξηγεί ο Δρ. Ζήκος. «Με άλλα λόγια, μέσα στην ίδια ημέρα θα έχουν περιόδους καλής κινητικότητας, οι οποίες θα εναλλάσσονται με περιόδους ακινησίας-βραδύτητας (αργών κινήσεων) ή υπερκινησίας. Αυτό είναι το στάδιο των κινητικών διακυμάνσεων».