Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση του Περιϕερειάρχη Ηπείρου για τους εργαζόμενους στα διόδια Ακτίου

Επικοινωνία με τους αρμόδιους ϕορείς για τη επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις απολύσεις εργαζομένων στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου είχε σήμερα ο Περιϕερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Σε δηλώσεις του ανέϕερε σχετικά και τα εξής:

"Θεώρησα σωστό να κάνω αυτές τις ενέργειες και προς το νέο ανάδοχο των διοδίων στο Άκτιο και προς την αρμόδια υπηρεσία που έχει την ευθύνη για τα διόδια. Θεωρώ απαράδεκτο και ανάλγητο το γεγονός να λένε ϕύγετε εσείς για να μπουν στις θέσεις κάποιοι άλλοι. Δεν είναι σωστό. Μάλιστα, με ενημέρωσαν παράγοντες της Πρέβεζας πως υπήρχαν κάποιες συμϕωνίες, όταν κατασκευάστηκε η υποθαλάσσια ζεύξη και ζήτησα από το ελληνικό κράτος, αλλά και το νέο ανάδοχο, να σεβαστούν τους εργαζόμενους. Πιστεύω να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα".

Συνήγορος του Πολίτη: Υπάρχουν λύσεις για να ψηφίσουν οι 18αρηδες

Λύσεις ώστε να ψηφίσουν οι περίπου 100.000 δεκαοκτάχρονοι, που γεννήθηκαν το 1997 στις προσεχείς εκλογές προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών.
Η αρχή στην επιστολή της προτείνει είτε την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είτε την έκδοση εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών προς τις Εφορευτικές Επιτροπές, σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι θα ψηφίσουν με απλή επίδειξη πιστοποιητικού εγγραφής σε δημοτολόγιο.
Σημειώνει, ότι η επίλυση του προβλήματος αυτού είναι αναγκαία για λόγους στοιχειώδους εντιμότητας του κράτους απέναντι στους νέους εκλογείς.
Κατά τον Συνήγορο, αποκλειστική αιτία του κινδύνου να μην ψηφίσουν όσοι γεννήθηκαν το 1997 είναι μια κραυγαλέα νομοθετική ανακολουθία: 

Palmos Analysis: Μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ (7,4%)

Δημοσκόπηση της Palmos Analysis δείχνει ότι η απόσταση μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αυξάνεται, γεγονός που σημαίνει ότι η τακτική της κινδυνολογίας δεν αποδίδει πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:
ΣΥΡΙΖΑ: 29,4%
ΝΔ: 22%
Χρυσή Αυγή: 5,7%
ΚΚΕ: 4,3%
Ποτάμι: 4,1%
ΑΝΕΛ: 3,2%

ΠΑΣΟΚ: 3%

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 1η/09-01-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 09-01-2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-12-2014 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων οικ. έτους 2015.
2. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού από Εθνική οδό προς Λαγκάδα Κόνιτσας», αναδόχου Κων/νου Κωσταβασίλη ΕΔΕ, μέχρι την 07-09-2015.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 41α επαρχιακής οδού στο Τ.Δ. Λιάπη Δήμου Ανατολικού Ζαγορίου», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος – Β. Βαγενά Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2015.
4. Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης εργασιών για την συντήρηση ατμοσφαιρικών και μετεωρολογικών σταθμών στην Περιφέρεια Ηπείρου.
5. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των εκτός κανονικού ωραρίου αποζημιώσεων και οδοιπορικών εξόδων για το Α' τετράμηνο του έτους 2015 των κτηνιάτρων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων για τους ελέγχους του άρθρου 14(1) του ν. 3460/2006 (Α΄ 105).

Η Πολιτιστική Αδελφότητα Μεροπαίων Πωγωνίου διοργανώνει πωγωνίσιο γλέντι την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, ώρα 13:00

Προσφυγή του ΑΣΜΕΚ Δολιανών κατά του Ελληνικού δημοσίου για τον ΕΝΦΙΑ

Ο αγώνας συνεχίζεται ...

GPO: Προβάδισμα 3,2% του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Ιανουαρίου, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ ανέρχεται σε 3,2%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 28,5%
ΝΔ: 25,3%
Ποτάμι: 5,8%
ΚΚΕ: 5,7%
Χρυσή Αυγή: 5,4%
ΠΑΣΟΚ: 5%
ΑΝΕΛ: 2,7%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,6%
ΛΑΟΣ: 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
Άλλο Κόμμα: 2%
Λευκό/Άκυρο: 0,9%
Αναποφάσιστοι: 13,1%

Ξεκινούν την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου

Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις βάσει νομοθεσίας.
Οι μειωμένες τιμές θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου 2015,  ενώ την Κυριακή 18 Ιανουαρίου δηλαδή μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές ,τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.
Προσοχή: κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών, επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Δεκέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (660) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -533- (εκ των οποίων -16- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -18-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -1 9 -
Για πλαστογραφίες: - 9 -
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -8-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -4-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-18-