Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΟΓΑ: Νέα παράταση μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουλίου της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 24-07-2015 η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Β’ εξαμήνου 2014 του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ που έληξε στις 10-07-2015, λόγω της τραπεζικής αργίας.
Οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή μέσω ΕΛ.ΤΑ, με την ειδική ειδοποίηση που έχει ήδη αποσταλεί στους ασφαλισμένους, χωρίς καμία επιβάρυνση.
Έως την ίδια ημερομηνία 24-07-2015 παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των δόσεων, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση και η οποία έληγε εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος της τραπεζικής αργίας (από 29-06-2015 έως και 15-07-2015).

Φούρκα Κόνιτσας: Εκδηλώσεις μνήμης για τη γυναίκα της Πίνδου, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, θα τιμηθούν με εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας Φούρκας, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, στη Φούρκα (ώρα έναρξης 10:00 π.μ.).
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών Κων/νου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου
Σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της VIII Μεραρχίας.
Ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Λάκκα, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κόνιτσας.
Αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου.
Η αναπαράσταση θα γίνει από γυναίκες της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κόνιτσας σε συνεργασία με άνδρες της VIII Μεραρχίας.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» της Φούρκας.

Θα ακολουθήσει Βράβευση Γυναικών Πίνδου- 75 Χρόνια Μνήμης και μικρή δεξίωση στην πλατεία της Φούρκας που παραθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας.

Δίστρατο Κονιτσας: 11ο Αντάμωμα Βλαχοχωρίων Πίνδου, την Κυριακή 9 Αυγούστου

Το 11ο Αντάμωμα Βλαχοχωρίων Πίνδου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  9 Αυγούστου 2015 στην περιοχή Λίμνη, της  τοπικής κοινότητας Διστράτου του Δήμου Κόνιτσας.

Η εκδήλωση η οποία θα αρχίσει στις 11 το πρωί, είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Κόνιτσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλάχων Διστράτου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας  Ηπείρου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ευχαριστήριο στην κα Κόκκορη Χαρά και στον κ. Μπούκλα Αναστάσιο

            
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα ευχαριστεί,  την κα Κόκκορη Χαρά και στον κ. Μπούκλα Αναστάσιο για την  οικονομική ενίσχυση της ομάδας μας με το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα (250) Ευρώ.

                       Για το Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος

      ΝΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Εθελοντική αιμοδοσία της τοπικής κοινότητας Παρακαλάμου την Τρίτη 21 Ιουλίου, στο Δημαρχιακό κατάστημα


                                           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Όπως γνωρίζετε αγαπητοί φίλοι, η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου.
Σε όλους μας κάποτε θα παραστεί ανάγκη ιατρικής φροντίδας και το πιο σημαντικό αγαθό είναι το αίμα.
Πόσες φορές βρέθηκαν στην δύσκολη αυτή στιγμή, φίλοι μας, συγγενείς  μας και πολλοί άλλοι συγχωριανοί, να χρειάζονται αίμα ώστε να ξεπεράσουν με χειρουργική επέμβαση το πρόβλημα υγείας που τους παρουσιάστηκε;
Έτσι λοιπόν, μετά από συζήτηση με πολλούς συγχωριανούς, πήραμε την απόφαση να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες (επαφές με τον υπεύθυνο αιμοδοσίας Γενικού  Νοσοκομείου Χατζηκώστα), ώστε να επαναλειτουργήσει η Τράπεζα Αίματος του  χωριού μας.
Σας καλώ λοιπόν όλους, να δώσουμε 5 λεπτά από το χρόνο μας για να σώσουμε κάποιον  που το έχει ανάγκη.
Όλοι λοιπόν αγαπητοί φίλοι, στην αίθουσα δίπλα από το Δημαρχείο στον Παρακάλαμο την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 να δώσουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς στην αιμοδοσία που διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου.
                                                                        
Με τιμή
Ο πρόεδρος της
Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου


Μπίκας Κωνσταντίνος

Δύο συλλήψεις για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας και στο Κανάλι Πρέβεζας

Συνελήφθησαν χθες (13-07-2015), σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, δύο άτομα , για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Αναλυτικά:
αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν χθες αργά το βράδυ στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, έναν 35χρονο υπήκοο Ιράκ, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
- (13) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή
- (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (6) γραμμαρίων
- (8) συσκευασίες που περιείχαν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους (4,8) γραμμαρίων
- (12) συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού (11,7) γραμμαρίων
αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνέλαβαν χθες το απόγευμα στο Κανάλι Πρέβεζας, έναν 32χρονο ημεδαπό, γιατί σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (3,6) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενεργούν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας αντίστοιχα.

Μείωση 40% στις πρόωρες συντάξεις πενταετίας

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ξεκίνησε να συντάσσεται δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει μόνο το άρθρο για το πάγωμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων το οποίο είχαν ήδη επεξεργαστεί οι υπηρεσίες καθώς  πολλές  από τις άλλες διατάξεις σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Εργασίας  χρειάζονται διευκρινήσεις. 
Το σχέδιο που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη  θα κλείνει την πόρτα εξόδου πριν από τα 62, με στόχο  το όριο ηλικίας να φτάσει σταδιακά στα 67 το 2022 ή εναλλακτικά, συνταξιοδότηση στα 62 με 40 χρόνια εργασίας. 
Τα όρια ηλικίας θα αυξηθούν σταδιακά , 6 μήνες ανά έτος έως το 2020 και  12 μήνες ανά έτος  έως το 2022. 
Η διάταξη που θα «φύγει» από το υπουργείο Εργασίας θα αναφέρει ρητά ότι προστατεύονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα. 
Μέχρι να ψηφιστεί όμως δεν αποκλείεται αυτή η ευαίσθητη πτυχή του ασφαλιστικού να προσκρούσει στις αντιρρήσεις των εκπροσώπων  των θεσμών οι οποίοι σε όλη την  διάρκεια των διαπραγματεύσεων επέμεναν να αγνοούν τον όρο θεμελιωμένα δικαιώματα. 
Επίσης, οι θεσμοί μπορεί να απαιτήσουν πιο γρήγορο βηματισμό της αύξησης των ορίων προκειμένου η πόρτα εξόδου να κλείσει για όλους το 2022.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουλίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ

Σε απεργία 24 ωρών προχωρά η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, διοργανώνοντας απεργιακά συλλαλητήρια σε Αθήνα και επαρχία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στα μέτρα λιτότητας.
Η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ εστιάζει στην ανάγκη να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο και να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές.
Επιπλέον, καλεί Ομοσπονδίες και σωματεία σε Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας για αύριο Τρίτη.
Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη προσανατολίζεται και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, σημειώνοντας:

«Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε "ΟΧΙ" στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ».

Το Χορευτικό της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, την Τρίτη 14 Ιουλίου στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά την Τρίτη 28 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά την Τρίτη 28 Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου.

Κλαρίνο: ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΡΒΑΣ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΩΛΗΣ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής σε μια αξέχαστη βραδιά, για την Ηπειρώτικη Μουσική Παράδοση, το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, στον χώρο της ΑΚΕΛ, στο Λαύριο

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Δήμου Λαυρεωτικής «Ο Πύρρος» μας ταξίδεψε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, μέσα από ηπειρώτικες μουσικές διαδρομές, στα παραδοσιακά μονοπάτια της χώρας μας.
Οι νέες κερκίδες που κοσμούν τον χώρο της ΑΚΕΛ, τις οποίες επιμελήθηκε ο κος Γιώργος Πέτρου δωρεάν, αν και δεν είναι ολοκληρωμένες, ήταν σχεδόν γεμάτες από κόσμο, και μέχρι να τελειώσει η βραδιά είχαν γεμίσει όλες οι θέσεις από φίλους της ελληνικής παράδοσης.
Στην είσοδο, μέλη από το μικρό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μοίραζαν φυλλάδια με το πρόγραμμα της βραδιάς, ενώ το μεγάλο τμήμα έκανε μια τελευταία πρόβα στο στήσιμο, στο κέντρο της σκηνής.

Ο γραμματέας του Συλλόγου, ο οποίος έκανε την παρουσίαση της βραδιάς, άνοιξε την εκδήλωση με μία μικρή ομιλία: «Σας ευχαριστώ πολύ που είστε μαζί μας εδώ. Ελπίζω να περάσετε μία ευχάριστη βραδιά».