Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ομιλητής για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο Στέφανος Φούσας

 


Την κεντρική ομιλία για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ Τίκα εκφώνησε ο Βελλαΐτης Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγόμενων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας επιμνημόσυνης δέησης για τους επιφανείς Καρδιτσιώτες. 

Για τη ζωή και το έργο του Στρατηγού- Πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα μίλησε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, οι βουλευτές του Ν. Καρδίτσας, ο Πρόεδρος του  Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κ. Κλεάνδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και πλήθος πολιτών. Τις δέουσες τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Αναλυτικά η ομιλία του Βελλαΐτη Στέφανου Φούσα, έχει ως εξής:

"Επιμνημόσυνη ομιλία για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Κυρού Σεραφείμ Τίκα.

Εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

    Με βαθιά συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Κυρό Σεραφείμ τον Α'.

    Με χαρά, υποχρέωση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να εκφωνήσω τη σημερινή επιμνημόσυνη ομιλία στον μακαριστό, αγαπητό Δεσπότη και Καθοδηγητή της Σχολής μας, το ιεροδιδασκαλείο Βελλάς Νομού Ιωαννίνων και τον μετέπειτα τολμηρό, ευθύ, ντόμπρο, ειλικρινή, αυθόρμητο, λαϊκό, απλό, αγωνιστικό, λεβέντικο, σεμνό, μετριοπαθή, στυλοβάτη της Ελληνικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Μακαριστό Σεραφείμ.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 11ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής

 


Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-0

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 2-0    

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-2            

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ2-1

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021                  

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ  2-3

 

Βαθμολογία  Hall of Brands στο Α΄ Όμιλο της Α΄ Κατηγορίας

1.  ΠΑΣ ΚΡΑΨΗΣ 25

2.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 23

3.  Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 20

4.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  16

5.  Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 16

6.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 11 

7.  ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 11

8.  Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 10 

9.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 8

10. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 6

11. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 3

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου και της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Τα έντονα φαινόμενα πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα την Αττική και τη νότια Εύβοια τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν τη Δευτέρα, που την Τρίτη βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Νεκρός βρέθηκε 45χρονος στην παραλία Αγίου Σώστη Πάργας


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Συβότων, από ιδιώτη, για την ύπαρξη άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ” Πάργας Ν. Πρεβέζης.

Στην περιοχή έσπευσε ταχύπλοο σκάφος όπου εντόπισε έναν 45χρονο αλλοδαπό χωρίς τις αισθήσεις του, ο οποίος περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμάνι Ηγουμενίτσας.

Ο εν λόγω άνδρας διακομίστηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα εννέα θάνατοι σήμερα, 3.526 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα εννέα  θάνατοι σήμερα  3.526  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.526 , εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 966.221 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.912 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 79, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.595 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 715 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 570 (79.72%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 145 (20.28%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.557 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 428 (ημερήσια μεταβολή -5.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 439 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Νέο τρίποντο για την Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Ο. Πεντέλης 2-0)

Φωτο: https://www.facebook.com/AnnagenisiKefalovrisou

* Η Αναγέννηση επικράτησε στο γήπεδο «Epirus Sport» του Π.Α.Ο. Πεντέλης με 2-0, για την  11η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ όταν ο  Ταχιάς Γεώργιος έπιασε στο 30΄ δυνατό σουτ εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε στον Γιαννάκη Κωνσταντίνο και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 44΄ ο Κολέμπας Φίλιππος με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της Αναγέννησης.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Μπάμπης Ρούντας):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Λάμπρος Μάριος (Μακολλάρι Κλάιντι 60΄), Νασούλας Άγγελος (Μακολλάρι Μαρινγκλέν 72΄), Γκορίτσας Παναγιώτης Σταμάτης (Σίμος Χρήστος 80΄), Πότσης Θεόδωρος, Καμονάς Ιωάννης, Πρεμέτης Αλέξανδρος, Ταχιάς Γεώργιος, Γιαννάκης Κωνσταντίνος (Μπάγιας Ελευθέριος 80΄), Μασούρας Χρήστος (Αναγνώστου Αντώνιος 80΄), Κολέμπας Φίλιππος

Π.Α.Ο. Πεντέλης 

Λαμπρίδης Φώτιος, Χαραλάμπους Παύλος, Τσιάλλιος Βασίλειος (Τάτσης Δημήτριος 80΄), Διβίδης Αθανάσιος-Εμμανουήλ, Μπράμης Γεώργιος (Δήμος Αθανάσιος 46΄), Γκούζος Παναγιώτης, Νάτσης Σταύρος, Χαρίσης Ιωάννης, Τσάλης Παναγιώτης, Μίχος Αντώνιος (Ντέτσικας Λάμπρος 70΄)

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ 4-0

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021                  

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2-0

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 1-3        

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (Αναβολή)

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 1-2


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1.      ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 30

2.      ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 22

3.      Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 21

4.      Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 17

5.      Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ   13

6.      Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 13

7.      Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 13

8.      Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 12  

9.      Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 11  

10.    Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 10

11.    Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ 9

12.    ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7

13.    Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1

Δώδεκα παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 67.836 έλεγχοι, από τους οποίους οι 30.223 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 260 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις, ως ακολούθως:

121 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 118 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

45 στη Θεσσαλονίκη,

12 στην Ήπειρο,

12 στην Κεντρική Μακεδονία,

9 στη Δυτική Ελλάδα,

9 στο Βόρειο Αιγαίο,

9 στη Δυτική Μακεδονία,

8 στην Πελοπόννησο,

6 στη Θεσσαλία,

3 στη Στερεά Ελλάδα,

3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

3 στην Κρήτη και

2 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 77.041 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 73.699 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.342 των 150 ευρώ.

1 παράβαση για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.337 ομοειδείς παραβάσεις.

134 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών από πελάτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση κανόνων λειτουργίας,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη προσωρινά υπευθύνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

- 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 15.000 ευρώ πρόστιμο σε αθλητικό σωματείο για μη χρήση μάσκας από τους θεατές,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από οδηγούς οχημάτων και 1 παράβαση σε πεζό,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 25.302 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.737 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( PassengerLocatorForm ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 485 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πρεμιέρα τον Ιανουάριο για την νέα φορολοταρία

 


Τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσει  η νέα φορολοταρία που θα μοιράζει έως και 50.000 ευρώ το μήνα στους τυχερούς φορολογούμενους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής με αλλεπάλληλες συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες για την έκδοση της υπουργικής  απόφασης με τις αλλαγές στη φορολοταρία οι οποίες είναι ριζικές και σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπουν τα εξής:

1. Τα έπαθλα. Τα 1.000 ευρώ που μοιράζει σήμερα η φορολοταρία σε 1.000 τυχερούς φορολογούμενους δίνουν τη θέση τους σε μηνιαίες κληρώσεις με έπαθλα  1.000, 5.000, 10.000 ευρώ ακόμη και 50.000 ευρώ. Το  συνολικό ποσό που θα κληρώνεται κάθε μήνα δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει στο 1  εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών από τον Ιανουάριο του νέου  έτους και κάθε μήνα:

– 500 τυχεροί θα κερδίζουν  1.000 ευρώ ο καθένας.

– 70 φορολογούμενοι θα κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας,

– 5 τυχεροί θα κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας  και

– ένας υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ.

Από τον Μάρτιο σε 10-12 δόσεις η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ

 


Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ.  Χρήστο Σταϊκούρα, η μείωση του νέου ΕΝΦΙΑ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 2,5%-3%, έρχεται να προστεθεί στη μεσοσταθμική μείωση 22% που ισχύει από το 2019.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τον επόμενο μήνα θα γίνουν αποκαλυπτήρια του νέου φόρου και η νομοθέτησή του, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2022.

Η εξόφληση του φόρου, θα γίνει σε 10 ή 12 δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Μαρτίου και η τελευταία ή θα είναι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2022 ή στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Ξεκινά τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test)

 


Ξεκινά τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

 


Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09.00-13.00.

Κρυολιπόλυση: Πιο αποτελεσματικοί οι πολλαπλοί κύκλοι θεραπείας

 


Οι πολλαπλοί κύκλοι κρυολιπόλυσης μπορούν να μεγιστοποιήσουν το θεραπευτικό όφελος, χωρίς να υποβαθμίζεται η ασφάλεια της διαδικασίας. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια πρόσφατη μελέτη, η οποία επιβεβαίωσε το αναμενόμενο για τους πλαστικούς χειρουργούς, ότι δηλαδή η εφαρμογή περισσότερων κύκλων θεραπείας οδηγεί σε μεγαλύτερη μείωση του τοπικού πάχους.

«Όσο μεγαλώνουμε η ικανότητα του οργανισμού να απομακρύνει το υποδόριο λίπος φθίνει, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χρόνος που περνά γίνεται δυσκολότερη η μάχη για την απομάκρυνση του λίπους με φυσικούς τρόπους, όπως η άσκηση και η διατροφή. Τα τελευταία χρόνια η λιποαναρρόφηση έγινε μια ιδιαίτερα δημοφιλής επέμβαση, η οποία, προσφέρει αισθητική βελτίωση και πολυάριθμα μεταβολικά οφέλη. Για όσους επιθυμούν να αποκομίσουν τα ίδια οφέλη που προσφέρει η λιποαναρρόφηση, χωρίς να μπουν στο χειρουργείο, υπάρχουν και θεραπείες που πραγματοποιούνται στο ιατρείο. Η κρυολιπόλυση είναι η πιο αποτελεσματική από αυτές. Μέσα σε μία δεκαετία έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στη μη επεμβατική γλυπτική σώματος -δηλαδή στην απώλεια λίπους χωρίς χειρουργική επέμβαση και χωρίς χρόνο ανάρρωσης- εξαιτίας των μόνιμων αποτελεσμάτων που προσφέρει σε ανθρώπους που προσέχουν τη σιλουέτα τους», μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.



Στα σχεδόν 10 χρόνια που χρησιμοποιείται η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος στη μείωση του υποδόριου λίπους (αλλά όχι του σπλαχνικού – αυτού που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα) σε πολλές περιοχές του σώματος, όπως η υπογένεια περιοχή (διπλοσάγονο), η κοιλιά, η πλάτη, τα παχάκια γύρω από τη μέση, οι μηροί, οι βραχίονες, με τα επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών να είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Η κρυολιπόλυση βασίζεται στην εφαρμογή ελεγχόμενης ψύξης στα σημεία που επιδιώκεται η μείωση του τοπικού πάχους. Η έκθεση σε θερμοκρασίες κάτω του φυσιολογικού, προκαλεί φλεγμονώδη αντίδραση στα λιποκύτταρα, η οποία ξεκινά τρεις ημέρες μετά από την εφαρμογή της θεραπείας και κορυφώνεται περίπου την 14η ημέρα, οδηγώντας στον θάνατο και την απόπτωση των λιποκυττάρων.