Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Παράταση έως 31 Αυγούστου στην πρώτη δόση για το φόρο εισοδήματος

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος.
Η σχετική νομοθετική ρύθμιση δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (με την ΠΝΠ για τις τράπεζες), καθώς οι προθεσμίες για την πληρωμή των τριών δόσεων ήταν αρχικά νομοθετημένες για το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Όμως, με απόφαση της τέως αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, έχει παραταθεί και η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 26 Αυγούστου από τις 27 Ιουλίου.

Palmos Analysis: Προηγείται με 21% ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ

Με 21 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης
ΣΥΡΙΖΑ: 42,5%
Ν.Δ.:  21,5%
Ποτάμι: 8%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,5%
ΠΑΣΟΚ:  6,0%
ΚΚΕ:  5,5%
ΑΝ.ΕΛΛ.: 3%
Αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες.
Στο ερώτημα ποιά είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή την στιγμή από την παρούσα Βουλή το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσης 24% απαντά οικουμενική και μόνο 6% απαντά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ενώ 36% απαντά «άλλο».
Το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.
Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες).
Επιπλέον το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για κατοχή κοκαΐνης

Σήμερα (18-07-2015) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν 27χρονο ημεδαπό, γιατί σε αστυνομικό έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους (1,3) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη, σήμερα (18.07.2015) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, για διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επαναλειτουργία των Τραπεζών από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου

Το ημερήσιο όριο των αναλήψεων διατηρείται με το προνόμιο όμως της αθροιστικής ανάληψης ανά εβδομάδα

Το Σάββατο τελικά εκδίδεται τελικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία θα ανοίξουν από τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, οι οποίες λειτουργούσαν από τις 29 Ιουνίου υπό το καθεστώς της «τραπεζικής αργίας».
Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει λάβει ήδη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά πρέπει να υπογραφεί και από τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τα οποία λόγω των έκτακτων συνθηκών αναμένεται να ορκιστούν σήμερα.

Παράταση έως τις 26 Αυγούστου στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (λήγει στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (λήγει στις 20 Ιουλίου).
Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή της έως σήμερα αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1500, 17 Ιουλίου 2015).

Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον προσδιορισμό των ημερομηνιών καταβολής των τριών δόσεων του φόρου, που είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την εβδομάδα 20/07-25/07/2015

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (20-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (21-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (22-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (23-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (24-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (25-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας, την Κυριακή 25 Ιουλίου

Ιούλιος 1943. Οι Γερμανοί είχαν ξεκινήσει τις θηριωδίες τους στην Ήπειρο. Από τις 24 του μήνα όλο και περισσότερο στρατεύματα μετακινούνταν προς την περιοχή.
Πάνω από τη Μουσιωτίτσα έκανε χαμηλές πτήσεις γερμανικό αεροπλάνο το οποίο πετούσε προκηρύξεις, γραμμένες στα ελληνικά.
Καλούσαν τους κατοίκους να μην φύγουν από τα σπίτια τους.
Την Κυριακή 25 Ιουλίου, ξεκίνησε συντονισμένη επίθεση από τέσσερα περιφερειακά σημεία, με τέσσερις ομάδες στρατού και με στόχο να αποκλειστεί η έξοδος από το χωριό.
Τα στρατεύματα των Ναζί σκορπούν φωτιά και θάνατο. Αντίποινα για την αντιστασιακή δράση που οργανώνονταν στην ευρύτερη περιοχή.
Η Μουσιωτίτσα μετρά 152 νεκρούς.
Νέους, γέρους, γυναίκες ακόμη και μωρά.
Ο θρήνος δεν μπορούσε να κοπάει.
Ο Δήμος Δωδώνης, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τους φορείς της Μουσιωτίτσας οργανώνουν και φέτος εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα και κορυφώνονται το Σάββατο 25 Ιουλίου.

Τοποθετήθηκε απινιδωτής στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής για την προστασία κοινού και αθλούμενων

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, το απόγευμα της Πέμπτης, τοποθετήθηκε αυτόματος απινιδωτής στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (Ανατολή), μετά από χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου. Εκ μέρους της Περιφέρειας στην εκδήλωση, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σταθερή επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής να ενισχύσει, προς όφελος των πολιτών, τις δομές Δημόσιας Υγείας με τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων. Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια να θωρακιστούν με φορητούς απινιδωτές οι πολυσύχναστοι χώροι, από τυχόν εκδήλωση καρδιακών επεισοδίων, δίνοντας προτεραιότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.