Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

VPRC: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 0,5%

Έχασε 6 μονάδες η Χρυσή Αυγή  

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία VPRC, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 8,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει τότε το 14,5% των ερωτηθέντων.
Αναλυτικά, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
•ΣΥΡΙΖΑ: 29,5% (28,5% τον Ιούλιο)
•ΝΔ: 29% (28% τον Ιούλιο)
•Χρυσή Αυγή: 8,5% (14,5% τον Ιούλιο)
•ΚΚΕ: 7,5% (7,5%)
•ΠΑΣΟΚ: 7% (7% τον Ιούλιο)
•ΑΝΕΛ: 6% (5,5% τον Ιούλιο)
•ΔΗΜΑΡ: 4% (2,5% τον Ιούλιο)
Άλλο Κόμμα: 8,5% (6,5%).
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 2,1% και «Κανένα» το 15,5% των ερωτηθέντων.
Εντυπωσιακό είναι ότι το 23,6% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».
Στο ερώτημα «Διατυπώνεται η άποψη μετά τα τελευταία γεγονότα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με την άποψη αυτή; Θα λέγατε ότι...», «συμφωνώ απόλυτα» απαντάει το 54% των ερωτηθέντων, «μάλλον συμφωνώ» το 14%, «διαφωνώ απόλυτα» το 8%, «μάλλον διαφωνώ» το 8%. Το 16% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2013.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 43χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (03-10-2013) το μεσημέρι στο Καλπάκι Πωγωνίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 43χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις ομοεθνείς του (δύο άνδρες και μία γυναίκα που συνόδευε και το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επίσης, σε βάρος των δύο παράνομων αλλοδαπών εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων. 

Άρτα: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών για κλοπή

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών Ρομά, 40, 33 και 31 ετών, για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες (03.10.2013) το πρωί στο κέντρο της Άρτας, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος στις τρεις γυναίκες, όπου βρέθηκαν:
 δύο (2) χρυσές αλυσίδες λαιμού ,
μία (1) χρυσή ταυτότητα χειρός,
ένα (1) χρυσό κόσμημα λαιμού,
ένας (1) χρυσός σταυρός,
ένα (1) ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια,
ένα (1) χρυσό δαχτυλίδι,
την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κλεμμένων χρυσαφικών και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση των τριών γυναικών.

Η γαλακτοβιομηχανία ''Δωδώνη'', είναι πολύ ακριβή για τους Ηπειρώτες, για να τη χαρίσουμε

Δελτίο Τύπου  
Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» αποτελεί κλασικό θα έλεγε κανείς παράδειγμα για το τι μπορεί να επιτύχει μια κρατικοσυνεταιριστική επιχείρηση, αλλά ταυτόχρονα και σε πόσο στενά πλαίσια στην ουσία κινήθηκε, στραγγαλισμένη από τον συγκεκριμένο κρατικό χαρακτήρα, που υποτίθεται είναι τέτοιος για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, για να καλύψει τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης  της επιχείρησης και για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πίεσης του καρτέλ γάλακτος.

Αντίθετα είδαμε να την αποδυναμώνει από τα δυναμικά χαρακτηριστικά της και στο τέλος να την ξεπουλάει για ένα κομμάτι ψωμί.
Τέτοιο κράτος και δημόσιο δεν το χρειαζόμαστε.
 Επιβεβαιώνει και στην περίπτωση αυτή ότι, δε θέλει και δε μπορεί να λειτουργήσει φιλολαϊκά. Υπάρχει και λειτουργεί, για να εξυπηρετήσει σε τελική ανάλυση, ευρύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τονίζοντας μάλιστα το τελευταίο, δεν αναφερόμαστε μόνο στους επιχειρηματίες που τους δόθηκε (στην ουσία) χάρισμα η «Δωδώνη».
Όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει, η παράδοση της «Δωδώνη» σε επιχειρηματικά χέρια, θα αλλάξει συνολικά σε όλη τη χώρα την τιμολογιακή πολιτική στο γάλα, θα πλήξει την ποιότητα των προϊόντων πρώτης ανάγκης που καταλήγουν στις λαϊκές οικογένειες ανεβάζοντας ταυτόχρονα το κόστος διατροφής τους.
Με δυο λόγια, η ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνη», αποτελεί εφαλτήριο επίθεσης ενάντια στο εισόδημα των εργαζομένων με αντανάκλαση σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Ήπειρο και την οικονομία της.

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής και ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά αγωνίζεται εκτός με τον Αετό Πρωτόπαππας (5-10-13/16:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με τη Δόξα Αναργύρων (6-10-13/11:00 π.μ.), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με την Αγία Μαρίνα (6-10-13/16:00 μ.μ.), εντός έδρας και ο Α.Σ. Καλπακίου με την Κρύα (5-10-13/16:00 μ.μ.), για την 7η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ- ΚΡΥΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΩΡΑ: 11:00 π.μ.

ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Το πρόγραμμα 7ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
ΑΠΟΕΛ-Αλμυρός Βουνοπλαγίας
Αετός Πρωτόπαππας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Αστήρ Αμφιθέας-Περίβλεπτος
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Αμπελόκηποι
Δαβάκης-Ζωοδόχος
Ραφταναίοι-Σταυράκι
Δόξα Αναργύρων-Κεφαλόβρυσο
Πωγωνάτος-Αγία Μαρίνα

ΠΑΟ Κόνιτσας-Πεντέλη

Φορολογία από το πρώτο ευρώ και βιβλία εσόδων - εξόδων για τους αγρότες

Η φορολογία στα αγροτεμάχια μετά το 2014, σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, Δαμιανός Ευστρατιάδης στη σημερινή σύσκεψη που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ, περιλαμβάνει συντελεστές βάσει των οποίων θα υπολογιστεί η φορολογία του παραγωγού, ο οποίος πλέον θα τηρεί βιβλία εσόδων - εξόδων.
Σύμφωνα με τις προτάσεις ο αγρότης θα φορολογείται στο εξής από το πρώτο ευρώ, ενώ σχεδόν διπλασιάζεται η φορολογία για τους κτηνοτρόφους, σε σύγκριση με όσα πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια.


ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Ιόνια Οδός: Φόβοι για κούρεμα τμημάτων του δρόμου, η Παλιοβούνα ... παραμένει

Μετά την Ηλεία και την Ολυμπία Οδό το «Μετά την Ηλεία και την Ολυμπία Οδό το «κούρεμα» φαίνεται πως περνά και στην Ιονία Οδό και την Αιτωλοακαρνανία. 
Ενώ τον  προηγούμενο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η κατασκευή ολόκληρου του άξονα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, σύμφωνα με πληροφορίες «κουρεύεται» το τμήμα στην Κλόκοβα (Παλιοβούνα).
Η Κλόκοβα είναι ο ορεινός όγκος  που συναντά ο οδηγός αμέσως μετά το Αντίρριο και είναι το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής μέχρι τα Ιωάννινα. Στο τμήμα αυτό του δρόμου, που είναι κυριολεκτικά  κρεμασμένο πάνω στο βουνό,  τις περισσότερες φορές η κίνηση γίνεται σε «καραβάνια», καθώς αν υπάρχουν προπορευόμενα φορτηγά οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι σε πορεία, μιας και ο δρόμος είναι τόσο στενός που δεν μπορούν να γίνουν προσπεράσεις.
Όταν ανακοινώθηκε η κατασκευή της Ιόνιας το 2007 η διέλευση της Παλιοβούνας ήταν προγραμματισμένη να γίνει με διαπλάτυνση. Κάτι τέτοιο απορρίφθηκε αμέσως καθώς θα ήταν μια πολύ προβληματική λύση λόγω της γεωγραφίας του μέρους. Η πιο ενδεδειγμένη απόφαση είναι να δημιουργηθεί σήραγγα, η οποία φαίνεται να μετατίθεται για… αργότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, αλλά ούτε η Κοινοπραξία Νέα Οδός έχουν διαψεύσει τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

Η ΔΩΔΩΝΗ θα συνεχίσει να προμηθεύεται όλο το γάλα από τους 6.500 παραγωγούς της

Στα μέσα του Οκτωβρίου οι νέες τιμές στο γάλα

Οι πωλήσεις της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε συνεχίζουν να αυξάνονται τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική αγορά, κάτι που δίνει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.
Η ΔΩΔΩΝΗ τη νέα γαλακτοκομική περίοδο θα συνεχίσει να προμηθεύεται όλη την ποσότητα του διαθέσιμου γάλακτος από τους 6.500 ηπειρώτες παραγωγούς της, στη βάση των κριτηρίων που ισχύουν τα τελευταία 50 χρόνια.
Η ετήσια συντήρηση του εργοστασίου ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η παραγωγή της φέτας.
Επίσης για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο η ΔΩΔΩΝΗ, που παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός φέτας, θα ενημερώσει για την πολιτική τιμών στο γάλα, τους παραγωγούς – συνεργάτες της, μετά και την έγκριση του Δ.Σ στα μέσα του Οκτωβρίου.    

Γιάννης Κεΐσογλου
Εκπρόσωπος Τύπου

ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε

Λανθασμένα ειδοποιητήρια οφειλών σε φορολογούμενους

Κομφούζιο έχει προκληθεί από τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια οφειλών που αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε φορολογούμενους που ήδη έχουν καταβάλει στις τράπεζες τους αναλογούντες φόρους τους.
Οι φορολογούμενοι αυτοί έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα που αναφέρει ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την 30/09/2013, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούν οφειλές τους οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν κατέβαλαν στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.
Τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί σε οφειλέτες τους Δημοσίου, αλλά και σε φορολογούμενους που προχώρησαν κανονικά στην πληρωμή των φόρων τους μέσω των τραπεζών.
Ωστόσο, στην περίπτωση των δεύτερων τα σχετικά στοιχεία πληρωμών που έχουν αποσταλεί από τις τράπεζες δεν έχουν περάσει στη βάση της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα συνεπείς φορολογούμενοι να εμφανίζονται ως ασυνεπείς.
Με το ίδιο ειδοποιητήριο δίδεται περιθώριο 15 ημερών για τη ρύθμιση ή την εξόφληση της οφειλής, αλλιώς ξεκαθαρίζεται πως ο προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής ΔΟΥ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα, ήτοι κατασχέσεις.

Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από το 2014

Αλλαγές στα κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας θα υπάρξουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, οι επιτρεπόμενες ημέρες επιδότησης ενός ανέργου μέσα σε χρονικό διάστημα τετραετίας μειώνονται από 450 σε 400 ημέρες.
Πρόκειται για την εφαρμογή του ν.3986/2011, σύμφωνα με τον οποίο τίθενται περιορισμοί στην επιτρεπόμενη σωρευτική ποσότητα επιδομάτων ανεργίας εντός τετραετίας.
Σημειώνεται πάντως πως η εξέλιξη αυτή επηρεάζει κυρίως τους εποχικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις, όπως είναι τα ξενοδοχεία.