Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Μήνυμα της Μαρίας Κεφάλα για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Μία πολύτιμη εμπειρία ζωής σε μια κομβικής σημασίας διαδικασία για την Ακαδημαϊκή και ακολούθως επαγγελματική πορεία , ξεκινά τη Δευτέρα.
Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούσαν ανέκαθεν ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά στοιχήματα των υποψηφίων, για τα οποία δαπανούν ώρες μελέτης, προετοιμασίας, αγώνα και αγωνίας. Όπως κάθε πολύτιμη εμπειρία έτσι και αυτή θα πρέπει να εξασφαλιστεί χωρίς περιττό άγχος, ψύχραιμα και δημιουργικά.
Εύχομαι Καλή επιτυχία στα Γιαννιωτόπουλα που κάθε χρόνο καταγράφουν σημαντικές πρωτιές.
Τα Γιάννενα είναι πρώτα στα γράμματα διαχρονικά.
Καλή δύναμη σε όλους, σε μία διαδικασία που δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την πανδημία, διατηρεί ωστόσο την ίδια αίγλη και αναλλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μοναδική.
Το καρδιοχτύπι στα θρανία των εξεταστικών κέντρων δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Η εμπειρία αυτή να είναι μοναδική και ξεχωριστή για όλους!

Μετατίθεται χρονικά το άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα παιδιού


Μετατίθεται χρονικά για τεχνικούς λόγους το άνοιγμα της πλατφόρμας Α21 για το επίδομα παιδιού. Ειδικότερα, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες βρίσκονται εν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας για το επίδομα παιδιού Α21 στις 15 Ιουνίου 2020, θα πρέπει να γνωρίζουν πως, για λόγους που συνεχίζουν να αφορούν την τεχνική αναβάθμιση του συστήματος, η ημερομηνία επαναλειτουργίας της πλατφόρμας μετατίθεται για λίγο αργότερα. 
Όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ, η ακριβής ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, με νεότερη ανακοίνωση.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας νέος θάνατος σήμερα, τέσσερα νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κανένας νέος θάνατος σήμερα, τέσσερα νέα κρούσματα, 3.112 συνολικά.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.112, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες. 694 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1774 (57.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για παράβαση του Νόμου «περί τελωνειακού κώδικα»

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, δύο αλλοδαπές, εκ των οποίων η μία ανήλικη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί τελωνειακού κώδικα».
Ειδικότερα,  όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενες χθες αργά το βράδυ, μετέβησαν στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Ιωαννίνων και παρέλαβαν από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων μία αποσκευή και δύο δέματα, που περιείχαν λαθραία καπνικά προϊόντα.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε οι δύο κατείχαν λαθραία καπνικά προϊόντα και στο σπίτι τους.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3.159- πακέτα τσιγάρων και -222- συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Ιωαννίνων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΟΑΕΔ: Λήγει στις 31 Οκτωβρίου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2019-2020


Η 31η Οκτωβρίου 2020 ορίζεται ως ημερομηνία λήξης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2019-2020, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.
Παράλληλα, παρατείνεται η προθεσμία λήξης υποβολής αιτήσεων παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2019-2020, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Βρέθηκε οβίδα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, σε κήπο οικίας

Φωτό: http://delvinaki-pogoni.blogspot.com/
Μετά τον προ ημερών, εντοπισμό στον Άγιο Γρηγόριο και άλλη οβίδα (βλήμα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου), βρέθηκε σε κήπο οικίας, του χωριού μας!
Ο συγχωριανός μας ειδοποίησε αμέσως το Α.Τ. Δελβινακίου και έγινε κινητοποίηση.
Κλήθηκε πάλι η ομάδα εκκαθαρίσεων ναρκοπεδίων ξηράς του Ελληνικού Στρατού και με συντονισμένη επιχείρηση, σε συνεργασία του Α.Τ. Δελβινακίου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου, έγινε αποκλεισμός όλης της περιοχής (γειτονιάς) και έγινε η αφαίρεση του βλήματος.
Ακολούθως, έγινε ελεγχόμενη έκρηξη, εκτός Δελβινακίου και το βλήμα διαλύθηκε.

Το ερώτημα όλων μας είναι:
Πόσες ακόμα να υπάρχουν στα οικόπεδα μας, στα σπίτια μας και στο χωριό μας γενικότερα;
και πώς μπορούν να εντοπιστούν;

ΠΗΓΗ: http://delvinaki-pogoni.blogspot.com/

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών και δύο ανηλίκων


Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται

Οι δράστες έβαλαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον των παθόντων τραυματίζοντάς τους
Συνελήφθη, χθες (12-06-2020) αργά το βράδυ σε περιοχή της Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Επίσης, οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τρεις ακόμη ημεδαπούς, συνεργούς του δράστη, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες αργά το βράδυ σε περιοχή της Πρέβεζας, οι τέσσερις δράστες έβαλαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον ζευγαριού ημεδαπών και δύο ανηλίκων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (24) κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο.
Παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου και νοσηλεύονται.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

Ανοίγουν οι εφορίες για το κοινό


Με καρτελάκι οι επισκέψεις, προτεραιότητα σε όσους κλείνουν ραντεβού

Η εξυπηρέτηση με ραντεβού στις εφορίες διατηρείται, αλλά πλέον είναι δυνατή η επίσκεψη στις υπηρεσίες και χωρίς προσυνεννόηση.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ γίνεται, σαφές ότι όσοι χρειαστεί να πάνε εκτάκτως «δια υπόθεση» τους στην εφορία, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς θα υπάρχουν καρτελάκια και σειρά προτεραιότητας.
Σε κάθε κατάστημα Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ εκδίδονται καρτέλες εισόδου σε πλαστικοποιημένη μορφή, με αριθμό προτεραιότητας εισόδου των συναλλασσομένων.
Οι καρτέλες εισόδου με τον αριθμό προτεραιότητας είναι κοινές για τους συναλλασσόμενους με προγραμματισμένες συναντήσεις και για αυτούς που προσέρχονται χωρίς ραντεβού, αλλά απόλυτη προτεραιότητα δίνεται στους συναλλασσόμενους που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού και σε αυτούς που έχουν αποστείλει τα αιτήματά τους μέσω ταχυδρομείου, εταιρείας ταχυμεταφορών ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 15 έως 21-06-2020 )


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 15 έως 21 Ιουνίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (15-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (16-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (17-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (18-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο-Ελατοχώρι-Βοβούσα-Φλαμπουράρι-Γρεβενίτι-Τρίστενο-Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (19-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (20-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (15-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος -Δολό
Τρίτη (16-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (17-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (18-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (19-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι – Συρράκο – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες
Σάββατο (20-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (15-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος
Τρίτη (16-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τετάρτη (17-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (18-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (19-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Σάββατο (20-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός- Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (15-06-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (16-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (17-06-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (18-06-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (19-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (20-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα- Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα –Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 
Δευτέρα (15-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (16-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (17-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (18-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (19-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (21-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα–Τσαγκάρι–Φροσύνη-Αυλότοπος–Κουκλιοί-Γλυκή.

26ο Ηπειρωτικό Rally «Ι. ΚΤΕΟ Autotest» στις 11 και 12 Ιουλίου

Μέσα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλη την ανθρωπότητα και φυσικά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το 26ο Ηπειρωτικό Rally «Ι. ΚΤΕΟ Autotest» ετοιμάζεται να πάρει εκκίνηση!

Ο αγώνας που διοργανώνει η ΕΛΕΤΑ θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου 2020 και θα αποτελέσει, έτσι όπως έχει έρθει πια η κατάσταση, τον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου 2020 και θα διεξαχθεί με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας.
Στο πρόγραμμα προβλέπεται η πραγματοποίηση Πανηγυρικής εκκίνησης το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Αυτό γίνεται μετά και την τελευταία ενημέρωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση πως απο 1η Ιουλίου επανεκιννούν οι δραστηριότητες με αντικείμενο την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού δηλαδή συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης καθώς και οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.
Οι ειδικές διαδρομές δεν έχουν αλλάξει συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Έτσι, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την γρήγορη, εντυπωσιακή και τεχνική «Δωδώνη» των σχεδόν 12 χιλιομέτρων και την πολύ γρήγορη Κωστάνιανη των σχεδόν 7 χιλιομέτρων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 3 φορές. Τα συνολικά χιλιόμετρα θα είναι 145,80, εκ των οποίων τα 60,90 θα είναι αγωνιστικά. Ο τερματισμός θα γίνει στο χώρο του Service Park στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.
Οι δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω του ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ, ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 και λήγουν την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 23:59.
Το παράβολο συμμετοχής, ανεξάρτητα από κυβικά είναι 300€, για νέους Αγωνιζόμενους 188€ και για τα ταμειακά ενήμερα μέλη της ΕΛΕΤΑ 200€.
Η ΕΛΕΤΑ και φέτος θα φιλοξενήσει τα εκτός Ιωαννίνων πληρώματα για μία διανυκτέρευση (το Σάββατο 11 Ιουλίου) στο ξενοδοχείο EPIRUS PALACE 5* (το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στις ειδικές διαδρομές) όπου επίσης έχει εξασφαλίσει ειδικές τιμές για τους συνοδούς των πληρωμάτων αυτών, ενώ θα παρέχει δωρεάν αυτοκινητάμαξα για τα αγωνιστικά εκτός Ιωαννίνων, πάντα σε συνεννόηση και με σειρά προτεραιότητας. Για το Ξενοδοχείο και την αυτοκινητάμαξα, θα ακολουθήσει σύντομα αναλυτική ενημέρωση.
Ο αγώνας γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου κα του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του Δήμου Δωδώνης, της ΕΛ.ΑΣ, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και του ΠΕΑΚΙ.
Στο eleta.eu όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις αμέσως επόμενες ημέρες τον Συμπληρωματικό Κανονισμό και video με τις διαδρομές του Αγώνα, καθώς διαδικτυακά και το Road Book του Αγώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 6944585853.

Αρθροπλαστική γόνατος & διαβήτης: Υπάρχει κίνδυνος δυσκαμψίας;


Ο σακχαρώδης διαβήτης δεν αυξάνει τον κίνδυνο δυσκαμψίας στο γόνατο μετά από ολική αρθροπλαστική στη συγκεκριμένη άρθρωση. Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει μια ανασκόπηση επτά μελετών που πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς ερευνητές. Τα ευρήματά της έδειξαν ότι η ύπουλη αυτή ασθένεια, που αποτελεί ιδιαιτέρα επιβαρυντικό παράγοντα για κάθε επέμβαση, δεν επηρεάζει τις πιθανότητες πρωτοπαθούς ή μετεγχειρητικής δυσκαμψίας της άρθρωσης μετά από αρθροπλαστική.
«Είναι γνωστό ότι γενικά ο διαβήτης σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες εισαγωγής στο χειρουργείο για οποιοδήποτε λόγο, μετεγχειρητική νοσηρότητα και θνησιμότητα. Η απόκριση στο στρες λόγω της χειρουργικής επέμβασης οδηγεί σε διαταραχές που μεταβάλλουν την ομοιόσταση της γλυκόζης. Στην διόλου σπάνια υπεργλυκαιμία που προκαλεί, οφείλεται μια σειρά πιθανών διεγχειρητικών ή μετεγχειρητικών προβλημάτων, με αρνητικές συνέπειες. Όσον αφορά συγκεκριμένα στις αρθρώσεις, έχει διαπιστωθεί ότι οι διαβητικοί εμφανίζουν συχνότερα οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοπόρωση, παθήσεις που οδηγούν σε εκφύλιση των αρθρώσεων και σε ανάγκη υποβολής σε ολική αρθροπλαστική. Επιπλέον, θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν επιπλοκές πιο συχνά από τους μη διαβητικούς», μας εξηγεί ο εξειδικευμένος στις αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Τσουτσάνης. «Ωστόσο, υπάρχει κι ένα θετικό: οι χειρουργημένοι διαβητικοί ασθενείς δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες για δυσκαμψία στο γόνατο απ’ ότι οι μη διαβητικοί συνομήλικοί τους», επισημαίνει.