Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Άρτα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού

Ο 32χρονος δράστης απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή τοκογλυφικών τόκων για χρηματικά ποσά που είχε δανείσει στον παθόντα, μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής του σε περίπτωση μη αποπληρωμής των δανείων
Η ενδελεχής έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης και τοκογλυφίας, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.
Για την υπόθεση, συνελήφθη χθες (27-03-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας 29χρονου ελεύθερου επαγγελματία για περιπτώσεις τοκογλυφίας και εκβίασης που λάμβαναν χώρα σε βάρος του, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά από τον παθόντα, την καταβολή τοκογλυφικών τόκων για χρηματικά ποσά που του δάνεισε, όταν επικαλέστηκε οικονομικές δυσκολίες.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2016, ο παθών κατέβαλε το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, ενώ είχε δανειστεί 6.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, μετά το πέρας της συμφωνημένης αποπληρωμής νέου δανείου με καινούριους τοκογλυφικούς όρους και καθώς ο παθών αδυνατούσε να καταβάλει το «οφειλόμενο» ποσό, ο 32χρονος άνδρας μετερχόμενος παράλληλα απειλές για τη ζωή του παθόντα, του αφαίρεσε ως ενέχυρο το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του.
Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας , χθες (27-03-2017) το απόγευμα, συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, προκειμένου να παραλάβει χρηματικό ποσό που αξίωνε εκβιαστικά.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο δράστης
το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του παθόντα
ονομαστικά ιδιωτικά συμφωνητικά αναγνώρισης χρέους ποσού.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 32χρονου δράστη, συνελήφθησαν και δύο ακόμα υπήκοοι Αλβανίας, ένας 35χρονος και μία 40χρονη, (αδέλφια του 32χρονου), κατηγορούμενοι για το αδίκημα της αντίστασης.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση του 32χρονου.

''Οι γιοί της γαλανής κυράς'': Το νέο βιβλίο της Ηπειρώτισσας συγγραφέα Δήμητρας Ιωάννου, παρουσιάζεται τη Τρίτη 4 Απριλίου 2017, ώρα 19:00, στο Public Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1

''Οι γιοί της γαλανής κυράς'': Το νέο βιβλίο της Ηπειρώτισσας συγγραφέα Δήμητρας Ιωάννου, παρουσιάζεται  τη Τρίτη 4 Απριλίου 2017, ώρα 19:00, στο Public Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η Λένα Μαντά, η Μαρία Μπακάρα, ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος και η ίδια η συγγραφέας.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σύρος 1841
Δυο ξένοι εμφανίζονται από το πουθενά στην πανέμορφη αρχόντισσα του Αιγαίου και ταράζουν τις ζωές των ντόπιων. Ένας μεγάλος έρωτας θα σαρώσει την καρδιά του πρώτου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Ο δεύτερος, ένας διάβολος με αγγελική μορφή, θα προσπαθήσει να γητέψει τη μονάκριβη κόρη του Δομένικου Βονασέρα, στοχεύοντας στο όνομα και στα πλούτη της οικογένειας.
«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», και οι επόμενες γενιές καλούνται να πληρώσουν τα φοβερά λάθη του παρελθόντος. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το καλό και το κακό πολεμούν στις ψυχές των Βονασέρα, που αγωνίζονται να παραμείνουν στο φως ή καταποντίζονται νικημένες στην άβυσσο.
Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζος. Τρεις άντρες, τρεις γενιές, που αφανίζονται από τα παράφορα πάθη τους ή λυτρώνονται από το μεγαλείο της αγάπης και τη θέρμη του έρωτα.
Και πάνω από όλους, ο ακοίμητος πατριάρχης, ο γερο-Δομένικος Βονασέρας, που φυλάει καλά το φοβερό μυστικό της οικογένειας προστατεύοντας την αλήθεια.
Ποια μυστικά περιφρουρούν εδώ και αιώνες οι φύλακες της οικογένειας; Ποιος θα κρατήσει στα χέρια του όλη τη δύναμη, κληρονομώντας τη γνώση; Θα επικρατήσει η σύνεση και η επιθυμία για το ανώτερο καλό ή όλα θα βουλιάξουν στην απληστία και στο σκοτάδι;
Ένα μυθιστόρημα όπου ο έρωτας και το μυστήριο συνυπάρχουν αρμονικά, και η νησιώτικη ντοπιολαλιά ενσωματώνεται αβίαστα στη γραφή της συγγραφέως που ταξιδεύει τον αναγνώστη.
Κριτική άποψη της Ευδοξίας Κολυδάκη για το βιβλίο "Οι Γιοι της Γαλανής Κυράς - Δήμητρα Ιωάννου ", Εκδόσεις Ψυχογιός!
Συνηθίζω πολλές φορές, όταν διαβάζω το πιο πρόσφατο έργο κάποιου δημιουργού, να καταλήγω ότι είναι το καλύτερο του, όταν αυτό βεβαίως συμβαίνει, διότι αν σκοπός των δημιουργών είναι να καταστήσουν τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους, προσιτές και αγαπητές στο αναγνωστικό κοινό, αυτοσκοπός τους είναι και η εξέλιξη τους και σαφώς η βελτίωσή τους.
Δείτε το trailer του βιβλίου:

Παρακολουθώντας τη συγγραφική πορεία της Δήμητρας Ιωάννου, μπορώ να πω, και ας μου επιτραπεί, ότι από την "Κασσάνδρα" έως τους "Γιους της γαλανής κυράς", η απόσταση που διένυσε ήταν μεγάλη, ως πρωτοεμφανιζόμενη με εξέπληξε πολύ ευχάριστα, αφού διέκρινα ότι διαθέτει όλη τη δυναμική που απαιτείται για τη συγγραφή και δη επιτυχημένη (και για αυτό το λόγο την ακολουθώ πιστά), δικαίωσε τις επιλογές μου, και με το τελευταίο της δημιούργημα, με καθήλωσε (χωρίς καμία υπερβολή).
Τόπος: η αρχόντισσα των Κυκλάδων, η Σύρος στα χρόνια της ακμής της....και σε κυρίαρχη θέση η "γαλανή κυρά"... Χρόνος:
μέσα του 18ου αιώνα (περίπου και εντεύθεν...). Πρόσωπα : η οικογένεια Βονασέρα και ο περίγυρός τους, η πολυτάραχη ζωή τους που επηρεάζεται από τρίτα πρόσωπα, που εισχωρούν και διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην πορεία τους ...έως το τέλος...
Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της αφήγησης, εστιάζει στο μυστήριο, που δεν αποκαλύπτεται στον αναγνώστη παρά μόνο πολύ αργότερα, όταν έχει ολοκληρωθεί η σκιαγράφηση των χαρακτήρων, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί αδρά και με ιδιαίτερη οξυδέρκεια από τη δημιουργό τους.
Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό, είναι με βεβαιότητα από τα δημοφιλή και αγαπημένα θέματα της λογοτεχνίας, ανά τους αιώνες, ωστόσο το τελευταίο βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου, μέσω της μυθοπλασίας, και χάρη στην αναμφισβήτητη αφηγηματική δεινότητα της συγγραφέως, τη θέτει ως επίκεντρο της αφήγησής της, γύρω από την οποία περιστρέφεται η πλοκή, έως την κορύφωση αυτής (η οποία είναι εξίσου εντυπωσιακή, έως και ανατρεπτική, πάντως μη αναμενόμενη, με τον πρόλογό της).
Οι έξοχες περιγραφές του τόπου, όπου εξελίσσεται η ιστορία, με πλούσια εκφραστικά μέσα και η λιτή αλλά με παραστατικότητα αναπαράσταση του κοινωνικού περιβάλλοντος της εποχής εκείνης, με τις αντιθέσεις του μεταξύ των πλούσιων αστών και του απλού κόσμου, το μεταφυσικό στοιχείο, το οποίο είναι ευδιάκριτο μεν, αλλά όχι τόσο έντονο, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου, σοφά τοποθετημένο σε κάθε επιμέρους κεφάλαιο, προσδίδουν έντονη δραματικότητα στην αφήγηση, η οποία, διαθέτοντας όλα αυτά τα στοιχεία ελκύουν τον τελικό αποδέκτη αυτών, δηλαδή τον αναγνώστη.
Οφείλω να πω, όμως, ότι οι βασικοί χαρακτήρες που συνέλαβε η συγγραφική έμπνευση, ο τρόπος που έκαστος/η εξ αυτών συμπεριφέρθηκε στην πορεία της αφήγησης, και η ξεχωριστή ψυχοσύνθεση τους, από τον Δαμιανό έως και την Μαρκέλλα (δύο χαρακτήρες, εκ διαμέτρου αντίθετοι), είναι από τα στοιχεία εκείνα στα οποία είναι φανερό, τουλάχιστον σε εμένα, ότι δόθηκε ιδιαίτερο βάρος και δικαίως, αφού τα συναισθήματα τους, από τα πιο αγνά έως τα πιο ακραία, οι σκέψεις τους, οι αποφάσεις τους, τα διλήμματά τους, οι προσδοκίες τους και η εξέλιξη της ζωής τους, αποτυπώθηκαν τόσο "ανάγλυφα" (δεν ξέρω και αν είναι ο σωστός όρος, τεχνικά) και με ενάργεια από τη συγγραφέα, ενταγμένα και απόλυτα συνυφασμένα με την "κεντρική της ιδέα" με μοναδική δεξιοτεχνία.
Ευλόγως, λοιπόν για εμένα, και επαξίως για τη δημιουργό του, το συνιστώ ανεπιφύλακτα
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Δήμητρα Ιωάννου, με καταγωγή από την Πρέβεζα, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση.

Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα και ειδικά την Ήπειρο και την Πρέβεζα, είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ''Κασσάνδρα-το μυστικό της μάγισσας'', ''το τραγούδι της Αννέτας'', ''Βαλεντίνα, η γητεύτρια των Αθηνών'' και ''Οι γιοί της γαλανής κυράς''.

Δήμος Πωγωνίου: Ορισμός Αντιδημάρχων - Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων



Με την υπ’ αριθμ. 106/2017 απόφαση του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη, ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι για το 2017-2019 ως εξής:


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Γκέγκας Κωνσταντίνος
1. κ. Γκέγκας Κωνσταντίνος του Βασιλείου, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία  και αρμοδιότητες:
α. καθ’ ύλην:
-Ύδρευσης (δικτύων, αντλιοστασίων, ποιότητας νερού, χλωριώσεων κ.λ.π.) – αποχέτευσης.
-Πολιτικής Προστασίας (επιβάλλει & συντονίζει τις υπηρεσίες για την επίβλεψη – ετοιμότητα ,αντιμετώπιση & αποκατάσταση τυχών καταστροφών από θεομηνίες στα όρια του Δήμου.
- Την τέλεση πολιτικών γάμων στην δημοτική ενότητα Άνω Πωγωνίου.
-Την εποπτεία της Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
-Την υπογραφή εγγράφων, βεβαιώσεων, αποφάσεων, δικαιολογητικών και τις πράξεις που σχετίζονται με τις ανατιθέμενες καθ’ ύλην αρμοδιότητες.
-Τη θεώρηση γνησίου υπογραφής, θεώρησης φωτοαντιγράφων, βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας και πιστοποιητικών συντήρησης εργαζομένων στο εξωτερικό.
Γαλίτσης Νικόλαος
2. κ. Γαλίτσης Νικόλαος  του Χριστοφόρου με αντιμισθία και αρμοδιότητες:
α. καθ’ ύλην
-Πρωτογενούς τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας), 
Προστασίας και διαχείρισης δασών, δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων, βοσκοτόπων & των υδάτινων πόρων.
-  Τ.Ο.Ε.Β.
- Ίδρυσης και λειτουργίας Σφαγείων.
- Την τέλεση πολιτικών γάμων στην δημοτική ενότητα Δελβινακίου.
-Την εποπτεία της Δ.Ε. Δελβινακίου σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
-Την παρακολούθηση και μέριμνα για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων.
-Την υπογραφή εγγράφων, βεβαιώσεων, αποφάσεων, δικαιολογητικών και τις πράξεις που σχετίζονται με τις ανατιθέμενες καθ’ ύλην αρμοδιότητες.
-Τη θεώρηση γνησίου υπογραφής, θεώρησης φωτοαντιγράφων, βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας και πιστοποιητικών συντήρησης εργαζομένων στο εξωτερικό.
Κουκουλάρης Στυλιανός 
3. κ. Κουκουλάρης Στυλιανός του Χαραλάμπους με αντιμισθία  και  αρμοδιότητες:
α. καθ’ ύλην:
-Συντονισμού και επίβλεψης των εκτελούμενων  επενδύσεων, έργων, και προμηθειών (εκτός ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού).
-Των Καταστημάτων, των επιχειρήσεων του εμπορίου του ελέγχου υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου απαιτείται  και των αδειών άσκησης επαγγέλματος.
-Στάσιμου εμπορίου – περιπτέρων.
-Έλεγχο και εποπτεία για την καλή λειτουργία των δικτύων ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΙΝΤΕΡΝΕΤ και Τηλεοπτικών Σταθμών.
-Τελωνείων & θέματων διασυνοριακών σχέσεων.
-Της ενέργειας και των φυσικών  πόρων.
-Της διαφάνειας & ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
-Πληροφοριακής διαφάνειας – Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
-Θεμάτων  πολεοδομίας – χωροταξίας, Τεχνικά έργα – Μελέτες
-Την υπογραφή εγγράφων, βεβαιώσεων, αποφάσεων, δικαιολογητικών και τις πράξεις που σχετίζονται με τις ανατιθέμενες καθ’ ύλην αρμοδιότητες.
-Τη θεώρηση γνησίου υπογραφής, θεώρησης φωτοαντιγράφων, βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας και πιστοποιητικών συντήρησης εργαζομένων στο εξωτερικό.
β. Κατά τόπο τις αρμοδιότητες των περιπτ. α΄ έως & στ΄ του άρθρου 59 του Ν.3852/10 στις Δημοτικές Ενότητες ΛΑΒΔΑΝΗΣ & ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ.
- την τέλεση πολιτικών γάμων στην δημοτική ενότητα Λάβδανης - Πωγωνιανής
- την Εποπτεία και έλεγχο για την διαφύλαξη των εντός των καταργημένων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων
Έχει την ευθύνη λειτουργίας στα όρια των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων και σε συνεργασία με τον καθ΄ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα μέσα που θα ορισθούν από αυτόν, για τα εξής αντικείμενα:
-της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης , άρδευσης και αποχέτευσης και των αντλιοστασίων
-της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων
-της εποπτείας του προσωπικού που θα ορισθεί να παρέχει υπηρεσίες εντός της δημοτικής ενότητας στα ανωτέρω αντικείμενα.
Φωτίου Αθανάσιος
4. κ. Φωτίου Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, με αντιμισθία και αρμοδιότητες:
α. Καθ’ ύλην:
-Καθαριότητας (αποκομιδής απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών, κοινόχρηστων κ.λ.π.)
-Ηλεκτροφωτισμού & θεμάτων  πρασίνου του Δήμου.
- Περιβάλλοντος
-Ίδρυσης - λειτουργίας λατομείων.
-Την υπογραφή εγγράφων, βεβαιώσεων, αποφάσεων, δικαιολογητικών και τις πράξεις που σχετίζονται με τις ανατιθέμενες καθ’ ύλην αρμοδιότητες.
-Τη θεώρηση γνησίου υπογραφής, θεώρησης φωτοαντιγράφων, βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας και πιστοποιητικών συντήρησης εργαζομένων στο εξωτερικό.
β. Κατά τόπο τις αρμοδιότητες των περιπτ. α΄ έως &  στ΄ του άρθρου 59 του Ν.3852/10 στη Δημοτική Ενότητα ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ.
-την τέλεση πολιτικών γάμων στην δημοτική ενότητα Άνω Καλαμά.,
-την Εποπτεία και έλεγχο για την διαφύλαξη της παραπάνω Δημοτικής Ενότητας υλικών και περιουσιακών στοιχείων
Έχει την ευθύνη λειτουργίας στα όρια της δημοτικής ενότητας και σε συνεργασία με τον καθ΄ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα μέσα που θα ορισθούν από αυτόν, για τα εξής αντικείμενα:
-της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης , άρδευσης και αποχέτευσης και των αντλιοστασίων
-της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων
-της εποπτείας του προσωπικού που θα ορισθεί να παρέχει υπηρεσίες εντός της δημοτικής ενότητας στα ανωτέρω αντικείμενα.

Σιούτης Μιχαήλ 
5. κ. Σιούτης Μιχαήλ του Ιωάννη, χωρίς αντιμισθία και αρμοδιότητες:
α. Καθ’ ύλην:
-Τομείς Υγείας, πρόνοιας, στήριξης της τρίτης ηλικίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας του Πολίτη.
-Τομείς Απασχόλησης, Ισότητας των δύο φύλων, Δημόσιας Υγείας.
-Γραφείο οικονομικών θεμάτων.
- Την τέλεση πολιτικών γάμων στην δημοτική ενότητα Καλπακίου.
-Την υπογραφή εγγράφων, βεβαιώσεων, αποφάσεων, δικαιολογητικών και τις πράξεις που σχετίζονται με τις ανατιθέμενες καθ’ ύλην αρμοδιότητες.
-Τη θεώρηση γνησίου υπογραφής, θεώρησης φωτοαντιγράφων, βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας και πιστοποιητικών συντήρησης εργαζομένων στο εξωτερικό.
-Την εποπτεία της Δ.Ε. Καλπακίου σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Ευθύμιο Κάκο  του Παύλου με αρμοδιότητες:
α. καθ’ ύλην:
-Συντήρησης, επισκευής & επίβλεψης του μηχανολογικού - μεταφορικού εξοπλισμού και την εποπτεία  λειτουργίας του γραφείου κίνησης.
-Εποπτείας και έγκρισης προμηθειών ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού.
-Εποπτείας και συντονισμού της Δημοτικής- αστικής συγκοινωνίας , χώρους  στάθμευσης, κυκλοφοριακό.
2. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Πότση Νικόλαου  του Αλέξανδρου με αρμοδιότητες:
α. Κατά τόπο τις αρμοδιότητες των περιπτ. α΄ έως & στ΄ του άρθρου 59 του Ν.3852/10 στη Δημοτική Άνω Πωγωνίου καθώς
- την Εποπτεία και έλεγχο για την διαφύλαξη των εντός της παραπάνω Δημοτικής Ενότητας  υλικών και περιουσιακών στοιχείων
Έχει την ευθύνη λειτουργίας στα όρια της δημοτικής ενότητας και σε συνεργασία με τον καθ΄ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα μέσα που θα ορισθούν από αυτόν, για τα εξής αντικείμενα:
-της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης , άρδευσης και αποχέτευσης και των αντλιοστασίων
-της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων
-της εποπτείας του προσωπικού που θα ορισθεί να παρέχει υπηρεσίες εντός της δημοτικής ενότητας στα ανωτέρω αντικείμενα.
3. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βίλλη Αριστοτέλη του Ευστρατίου με αρμοδιότητες:
α. κατά τόπο τις αρμοδιότητες των περιπτ. α΄ έως & στ΄ του άρθρου 59 του Ν.3852/10 στη Δημοτική  Ενότητα ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ.
- την Εποπτεία και έλεγχο για την διαφύλαξη των της παραπάνω Δημοτικής Ενότητας υλικών και περιουσιακών στοιχείων
Έχει την ευθύνη λειτουργίας στα όρια της δημοτικής ενότητας και σε συνεργασία με τον καθ΄ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα μέσα που θα ορισθούν από αυτόν, για τα εξής αντικείμενα:
-της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης , άρδευσης και αποχέτευσης και των αντλιοστασίων
-της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων
-της εποπτείας του προσωπικού που θα ορισθεί να παρέχει υπηρεσίες εντός της δημοτικής ενότητας στα ανωτέρω αντικείμενα.
4. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Γιούνη Αναστάσιο  του Αθανασίου, με αρμοδιότητες:
α. Καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
-Τομείς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Αθλητισμού Νέας Γενιάς, Νεολαίας, Τουρισμού.
-Υπεύθυνο εκδηλώσεων τοπικών εορτών, εθνικών επετείων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
5. Τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Λίτσα Ιωάννη  του Κωνσταντίνου, με αρμοδιότητες:
α. Κατά τόπο τις αρμοδιότητες των περιπτ. α΄ έως & στ΄ του άρθρου 59 του Ν.3852/10 στη Δημοτική Κοινότητα ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ.
- την Εποπτεία και έλεγχο για την διαφύλαξη των εντός της παραπάνω Δημοτικής Ενότητας υλικών και περιουσιακών στοιχείων
Έχει την εποπτεία στα όρια της δημοτικής ενότητας και σε συνεργασία με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο, για τα εξής αντικείμενα:
-της συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων ύδρευσης , άρδευσης και αποχέτευσης και των αντλιοστασίων
-της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων
-της εποπτείας του προσωπικού που θα ορισθεί να παρέχει υπηρεσίες εντός της δημοτικής ενότητας στα ανωτέρω αντικείμενα.
-Της εποπτείας του προσφυγικού καταυλισμού Δολιανών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μορφάτι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρεις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (27-03-2017) το πρωί στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (στο ύψος της διασταύρωσης Πάργας), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30, 29 και 28 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του 30χρονου, εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στο Βαρλαάμ Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (27-03-2017) το βράδυ στο Βαρλαάμ Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τέσσερις ομοεθνείς του, τρεις άνδρες, ηλικίας 34, 33 και 40 ετών καθώς και μία 64χρονη γυναίκα, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρνου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ και
ένα κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Συνάντηση του Γιάννη Στέφου με την κ. Ράνια Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Γιάννης Στέφος συναντήθηκε την Πέμπτη 23/3/2017 με την κ. Ράνια Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και τα θέματα, που συζητήθηκαν, αφορούν τα επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων που θα υλοποιηθούν και τις νέες δυνατότητες που δίνει ο νόμος 4430/2016 για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας καθώς και τα εργαλεία υποστήριξης της.
Η κ. Αντωνοπούλου έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο, θα κινηθεί το υπουργείο αναφορικά με τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης στο επόμενο χρονικό διάστημα, περιγράφοντας αναλυτικά τους στόχους της κυβέρνησης για την δημιουργία 100.000-150.000 θέσεων εργασίας κατ’ έτος, από τις οποίες οι μισές περίπου θα αφορούν Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Επίσης, στόχος είναι να δημιουργηθούν έως 55.000 θέσεις εργασίας για νέους με υψηλά προσόντα, με σκοπό την συγκράτηση των νέων στη χώρα. Επιπλέον, αναφέρθηκαν και οι στόχοι για ειδικά προγράμματα απασχόλησης, που θα αφορούν νέους ανέργους 22-29 ετών αλλά και ανέργους άνω των 55 ετών.
Αναφορικά με τον νόμο 4430/2016 η κ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι, για την κυβέρνηση η ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας συνιστά μοχλό παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Πρόκειται για την συνεργατική- συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, που δεν αποσκοπεί μόνο στο κέρδος αλλά στην κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των μελών και των εργαζομένων των κοινωνικών επιχειρήσεων, την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου, η Κ.ΑΛ.Ο δίνει τη δυνατότητα στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Στέφος τόνισε τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν το νομό Ιωαννίνων στο μείζoν πρόβλημα της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων αναγνωρίζοντας, όμως, τα θετικά βήματα, που πραγματοποιούνται από την πλευρά του Υπουργείου. 
Κλείνοντας, προσκάλεσε την υπουργό στην υλοποίηση ημερίδας στην πόλη των Ιωαννίνων με θέμα την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την δυνατότητα επιχορήγησης συνεταιριστικών εγχειρημάτων, πρόσκληση που δέχτηκε με χαρά η κ. Υπουργός.

26η αγωνιστική την Τετάρτη 29 Μαρτίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Κόντσικας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 29-03-17/17:30), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Π.Α.Ο. Ιωαννίνων 29-03-17/17:30), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Ο. Κόνιτσας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 29-03-17/17:30)

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ  ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ
ΩΡΑ: 17:30

Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   

ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 17:30

Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
 
Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (17:15)  
Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (17:30)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (17:30)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (17:30)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:30)  
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:30)   Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:30)  

Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (19:30)

Την Τρίτη 28 Μαρτίου η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και εγκρίθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2017.
Το ποσό των 31.014.459,76 ευρώ θα καταβληθεί σε 142.087 δικαιούχους και αφορά συνολικά 328.220 άτομα.

Η συγκεκριμένη πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ κατ`εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί με πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους έχουν δηλώσει και όχι εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Δισκοκήλη: Μπορεί να προκληθεί από το υπερβολικό βάρος;

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης δισκοκήλης έχουν οι άνθρωποι με υπερβολικό βάρος, έναν από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης και επιδείνωσης του πόνου στην πλάτη, οι επιπτώσεις του οποίου στην ποιότητα ζωής του πάσχοντα μπορούν να συγκριθούν με πολλές σοβαρές και συχνά απειλητικές για τη ζωή ασθένειες που αποτελούν συνέπεια της δυσαναλογίας ύψους/βάρους.
Η αιτία της πάθησης είναι η αύξηση της πίεσης  που υφίσταται η σπονδυλική στήλη. Από το βάρος του ατόμου εξαρτάται, εκτός από τη δισκοκήλη, σε μεγάλο βαθμό και η εμφάνιση εκφυλιστικής δισκοπάθειας. Ιδιαίτερα σε νοσηρά παχύσαρκους ανθρώπους, οι δομικές αλλαγές της σπονδυλικής στήλης είναι σχεδόν δεδομένες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών πολλαπλών μεσοσπονδύλιων ανωμαλιών, καθώς επίσης και ο αυξημένος κίνδυνος για συμπτωματικές οστεοαρθριτικές αλλαγές σ’ αυτήν.
«Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος αποτελείται από ένα κεντρικό πηκτοειδή πυρήνα, μία παχύρευστη γέλη και μεγάλη ποσότητα νερού, περιβάλλεται δε από τον ινώδη δακτύλιο. Η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, ή δισκοκήλη, είναι συχνά το αποτέλεσμα της σταδιακής φθοράς τους, η οποία αποτελεί, για τους περισσότερους ανθρώπους, μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Δηλαδή, με την πάροδο της ηλικίας μειώνεται η περιεκτικότητα των δίσκων σε νερό, με συνέπεια να γίνονται λιγότερο ευέλικτοι και πιο επιρρεπείς σε ρήξεις ή ρωγμές. Σπανιότερα δισκοκήλη μπορεί να προκαλέσει κάποιος τραυματισμός, πτώση ή χτύπημα στην πλάτη», μας εξηγεί  ο φυσιοθεραπευτής – χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς του Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr ).

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πέραν των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας

Με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Απολογισμού για το έτος 2016 της Περιφερειακής Αρχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Περιφερειάρχης, συνοψίζοντας τις εισηγήσεις των Αντιπεριφερειαρχών, τόνισε ότι αν και όλες οι Περιφέρειες λειτουργούν με τους ίδιους κανόνες και έχουν τα ίδια προβλήματα " η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε όλα αυτά που καμιά άλλη δεν έχει κάνει ως τώρα.  Στο  επίπεδο που είμαστε φθάσαμε με τη συνεργασία όλων και βεβαίως του προσωπικού της Περιφέρειας. Εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι επιθυμητοί".
"Αλλά και για όσα δεν ανήκουν στη δική μας αρμοδιότητα προσπαθήσαμε" , συνέχισε, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη συνδρομή της Περιφέρειας σε ζητήματα του Τομέα Υγείας και των ΤΟΕΒ. "Όταν έγινε συζήτηση- είπε-  ότι πρέπει να πάρουμε εμείς την αρμοδιότητα των ΤΟΕΒ, όλες οι Περιφέρειες, πλην Ηπείρου, αντέδρασαν. Αλλά εμείς δεν είμαστε για το θεαθήναι. Εάν δεν είχαν γίνει οι προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με τους ΤΟΕΒ, σήμερα δεν θα είχαν νερό οι παραγωγοί". '
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, με αφορμή και το ζήτημα της φέτας, υπογράμμισε ότι πρέπει οι παραγωγοί να κρατήσουν ψηλά την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και ταυτόχρονα να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει η σημερινή παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Αναφέρθηκε επίσης στους δασικούς χάρτες, επαναλαμβάνοντας ότι  αν δεν ανακληθούν  θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις για τον πρωτογενή τομέα,  ενώ όπως είπε η  παράταση που δόθηκε "είναι για γέλια" αφού δεν λύνει το πρόβλημα, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση για τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν στο θέμα αυτό.

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Διαδοχικές συναντήσεις με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 και 27 Μαρτίου η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, για την οργάνωση των δράσεων που θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο ενόψει του 2ου Forum της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου (EUSAIR), που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Δημοκρατία.
Στις συσκέψεις συμμετείχαν ο Πρύτανης κ. Καψάλης και οι Αναπληρωτές Πρυτάνεις κ.κ. Αλμπάνης, Μπάκας και Φωτόπουλος.
Η βουλευτής κατά τη συζήτηση παρουσίασε στις Πρυτανικές Αρχές το σχέδιο και τους στόχους της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προώθηση της συνεργασίας των 7 χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο). Ιδιαίτερα στάθηκε στην εξαιρετικά πολύπλοκη και ρευστή πολιτική κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια και την ανάγκη να ενισχυθεί η ειρήνη στην περιοχή με την αποφασιστική ενίσχυση των πολιτισμικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Τέλος, τόνισε τη βαρύνουσα σημασία που έχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην υλοποίηση του πολιτικού και οικονομικού σχεδιασμού ειδικά στο κομμάτι της καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως και της ανάδειξης της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς με τις συγκεκριμένες χώρες.
Οι Πρυτανικές Αρχές από τη μεριά τους είδαν με πολύ θετική διάθεση τη συμμετοχή του Πανεπιστήμιου στις δράσεις για την Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου και παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν ήδη λάβει στο πλαίσιο άλλων διακρατικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επισημαίνοντας επίσης αδυναμίες και καθυστερήσεις που εμφανίζονται συχνά ως προς την υλοποίησή τους.
Στη σύσκεψη, τέλος, προτάθηκε στα πλαίσια της 15ης Διάσκεψης της EUSAIR να πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Πέμπτη 5 Μαΐου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην υλοποίηση των σχετικών δράσεων.