Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη του αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Σωσίνου

Στα Γιάννενα βρέθηκε για την τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε την ανακαινισμένη Ιερά Μονή Σωσίνου και πραγματοποίησε και ιδιωτική επίσκεψη στο Μαυρονόρος Πωγωνίου.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Ηπείρου, συνολικά επτά (7) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Πρέβεζα, συνολικά επτά (7) άτομα, για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα , συνελήφθησαν:
Στα Ιωάννινα, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 55, 48 και 45 ετών, οι οποίοι έκλεψαν (41) πλακάκια δαπέδου, ιδιοκτησίας ημεδαπής, τα οποία φόρτωσαν σε φορτηγό αυτοκίνητο.
Στην Άρτα, 50χρονος ημεδαπός, για χρέη προς το Δημόσιο , ύψους (187,515,08) ευρώ.
Στην Πρέβεζα, δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δέκα ναρκωτικά χάπια.
Στα Ιωάννινα, 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (2) ετών, για παραβίαση όρων αναστολής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Πολυφωνικό Καρναβάλι 2014: Δέκα μέρες πολυφωνία, από 28 Ιουλίου μέχρι και 5 Αυγούστου 2014 με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με σταθμούς την Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Βόρειο Ήπειρο, την Κέρκυρα και την Ήπειρο!

Μετά από το Χειμερινό και το Ανοιξιάτικο Πολυφωνικό Καραβάνι που διοργάνωσε τον Ιανουάριο σε Ήπειρο και Βόρειο Ήπειρο και τον Μάιο σε Βώλακα Δράμας και Κερκίνη αντίστοιχα, η "ΑΠΕΙΡΟΣ/ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ" προετοιμάζει εντατικά το ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ 2Ο14 που θα ταξιδέψει από τις 28 Ιουλίου μέχρι και τις 5 Αυγούστου.
Μια συλλογική ιχνηλασία στους κοινωνικούς και φυσικούς χώρους της Πολυφωνίας, εντός κι εκτός των συνόρων. Ένα πολύτροπο ταξίδι με συλλογικές επιτόπιες καταγραφές, περιοδεύοντα σεμινάρια από χωριό σε χωριό, προβολές και παρουσιάσεις, γλέντια και συναυλίες, περιήγηση εκτός ορίων, περιοδεύουσα ελεύθερη κατασκήνωση.

Το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ θα ταξιδέψει για δέκατο έκτο καλοκαίρι φέτος, διατρέχοντας με τις εκδηλώσεις του τέσσερις Περιφέρειες της χώρας (Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και Ιόνια), διαβαίνοντας έξι φορές τα σύνορα με την Αλβανία. Πρόκειται για τον παλαιότερο και ανθεκτικότερο πολιτιστικό θεσμό της παραμεθόριας Ελλάδας, τον μόνο αληθινά διασυνοριακό πολιτιστικό θεσμό, ακόμη και σε πρόσφατες εποχές αδιάβατων συνόρων.

Οι σταθμοί του ταξιδιού
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ: Ελασσόνα Θεσσαλίας
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ: Περιβόλι - Αβδέλα Γρεβενών, Αετομηλίτσα Γράμμου
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ: Κεφαλοχώρι, Κόνιτσα, Κεφαλόβρυσο, Δολό Πωγωνίου
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ: Πολύτσανη, Πωγωνιανή, Ποντικάτες, Κτίσματα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Άνω Δερόπολη, Γράψη, Δερβιτσάνη, Αργυρόκαστρο, Andon Pogi, Χειμάρρα, Δρυμάδες
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΙΟΥ: Φοινίκη, Τσαούσι Καρόκι, Παλιά Σαγιάδα, Πλαίσιο
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Πολύδροσο Θεσπρωτίας, Λαγγάβιτσα, Βαβούρι, Τσαμαντάς, Γιρομέρι
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Κάτω Γαρούνα Κέρκυρας
ΤΡΙΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΙΟΥ: Φινάλε - έκπληξη!

Δηλώσεις συμμετοχής και αναλυτικές πληροφορίες είτε με email στο apiros@otenet.gr, είτε με μήνυμα εδώ. Συντομότατα το αναλυτικό πρόγραμμα και εδώ και στο www.polyphonic.gr και στο polyphonic.forumotion.com

ΟΑΕΔ: Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει τη συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης  επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών,  με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» (αρ. 32180/466/09-12-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3194/Β’/16-12-2013) και αρ. 9/2013 Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος) και ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 21 Ιουλίου 2014 έως και 21 Αυγούστου 2014 στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για 900 θέσεις.

Αυξήσεις 11% στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, μειώσεις στα επαγγελματικά

Αυξήσεις της τάξης του 11% για τους οικιακούς πελάτες με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και μειώσεις έως 3,4 % στα τιμολόγια της ΔΕΗ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για την ηλεκτροδότηση κοινόχρηστων χώρων ισχύουν από 25 Ιουλίου 2014.
Τα οικιακά τιμολόγια για όσους έχουν κατανάλωση μεγαλύτερη από 800 κιλοβατώρες, το νυχτερινό τιμολόγιο όπως και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παραμένουν αμετάβλητα, ενώ όσοι έχουν κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες μπορούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Τις αλλαγές στις χρεώσεις ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, σε εφαρμογή της πολιτικής για εξάλειψη των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια. Δηλαδή της επιβάρυνσης μιας κατηγορίας καταναλωτών σε όφελος μιας άλλης που ουσιαστικά επιδοτείται.
Αναλυτικότερα:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης διοργανώνει βραδιά λαϊκής και έντεχνης μουσικής, την Τετάρτη 6 Αυγούστου, ώρα 21:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης διοργανώνει βραδιά λαϊκής και έντεχνης μουσικής, την Τετάρτη 6 Αυγούστου, ώρα 21:00

Σήμερα στην Αρχαία Δωδώνη «Η Γυναίκα της Ζάκυθος»

Σήμερα Τρίτη, στις 9:15 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, η θεατρική παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος», που βασίζεται στο έργο του Διονυσίου Σολωμού, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία - θεατρική προσαρμογή Δημήτρη Αβδελιώδη.

 Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014, με τη συνεργασία του Σωματείου «Διάζωμα» και της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Δωδώνης και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Σημαντικές παρεμβάσεις προωθούνται για Πωγώνι και Κόνιτσα

Στην Ημερίδα με θέμα «Η Συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Δήμου Πωγωνίου» που διοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Δελβινάκι, το Σάββατο 19 Ιουλίου, μετείχε ο Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος παρακολούθησε τις εργασίες, άκουσε πολλές εισηγήσεις και συζήτησε με τους Καθηγητές του Πολυτεχνείου που διευθύνουν το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.
Στον χαιρετισμό του ανέφερε:
«Παρακολουθώ από κοντά τις εργασίες των Ημερίδων που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πολυτεχνείο σε διάφορες περιοχές του νομού μας. Οι προτάσεις που κατατίθενται είναι τεκμηριωμένες με επιστημονικό τρόπο και μπορούν να αποτελέσουν πολύ χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη κάθε περιοχής, εφ’ όσον αξιοποιηθούν.

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει διήμερο πανηγύρι την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει διήμερο πανηγύρι την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.
Α) Κυριακή 27 Ιουλίου θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Θαναση Χαλιγιάννη.
Β) Δευτέρα 28 Ιουλίου λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα του Χαλδούπη Βασίλη.

Ανοιχτό το Taxis για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν δήλωση

Σε λειτουργία είναι ξανά, από την Παρασκευή, το Taxis, για την υποβολή των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων.
Οι περίπου 50.000 φορολογούμενοι, που δεν έκαναν δήλωση μέσα στις προθεσμίες που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα χάσουν την έκπτωση των 2.100 ευρώ με την αναγνώριση των αποδείξεων, καθώς θα έλθει ανάλογη διάταξη στη Βουλή.
Παρόλα αυτά, δεν θα αποφύγουν το πρόστιμο όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα ισχύσουν οι υπόλοιπες διατάξεις του νόμου, δηλαδή όσοι έκαναν εκπρόθεσμα δήλωση θα κληθούν να πληρώσουν 100 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr

Παράταση Έκθεσης «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων» στο Ιτς Καλέ

Η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι η έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των αιώνων», λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου  2014.
Η έκθεση, που αποτελεί συνδιοργάνωση της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής) και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Ηπειρωτικών Σπουδών, πραγματεύεται την ιστορία, μεθοδολογία και κληρονομιά της Ιπποκρατικής Ιατρικής και περιλαμβάνει πρωτότυπα και αντίγραφα αντικειμένων που σχετίζονται με την ιατρική πρακτική (ανάγλυφα αναθήματα,  προτομές, χειρουργικά εργαλεία, νομίσματα, εικονογραφημένες εκδόσεις). Η έκθεση συνοδεύεται από επεξηγηματικά κείμενα, στα οποία παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή ποικίλων εκφάνσεων σχετικά με τις πρακτικές ίασης κατά την αρχαιότητα (Ασκληπιεία, Ιπποκράτειος Όρκος, Ιατρική Ορολογία, εξεταστικές μέθοδοι κ.ά.), καθώς και στη διαχρονική επιβίωση των αρχών της  Ιπποκρατικής Ιατρικής και Δεοντολογίας έως και σήμερα.
Τόπος έκθεσης: Κάστρο Ιωαννίνων, Ιτς Καλέ, Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων.
Ώρες έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή  (10:30 – 15:00).
Τηλ. επικοινωνίας: 2651025989, 2651039580.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
                         

Η Προϊσταμένη της Εφορείας κ.α.α.