Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Metron Analysis: Προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ με 9,7%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Το Βήμα», η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 9,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά η εκτίμηση ψήφου:
ΝΔ: 34,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 25,2%
Χρυσή Αυγή: 9,4%
Κίνημα Αλλαγής: 8,4%
ΚΚΕ: 7,0%
Ένωση Κεντρώων: 3,0%
ΑΝΕΛ: 2,5%
Λαϊκή Ενότητα: 1,9 %
Εθνική Ενότητα: 1,5%
Ελληνική Λύση: 1,5%

Άλλο: 4,7%

Δύσκολο τρίποντο για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Σ. Απείθαρχος 1-0 )

*Πήρε το  τρίποντο το απόγευμα του Σαββάτου η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο Δελβινάκι αφού επικράτησε δύσκολα του Α.Σ. Απείθαρχος με σκορ 1-0.
Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στην Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος σημείωσε στο 30΄ ο  Χαρίσης Ιωάννης.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Ναθαναήλ Νικήτας, Ντέλλας Κων/νος, Μούτας Περικλής, Γκίτσας Βασίλειος (Κλεισούρας  Αντώνιος 80΄), Χήτας Παύλος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Κολιούσης Παναγιώτης (Καραγιάννης Θεοχάρης 60΄), Χαρίσης Ιωάννης (Στρακόσας Άντζελο  85΄),  Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Κατσαβριάς Βασίλειος (Καπρινιώτης Ευστράτιος 50΄) 
Α.Σ. Απείθαρχος:
Μανουσάκης Αλέξανδρος,  Ντόντης Ευάγγελος, Πυρετζίδης Κωνσταντίνος, Κατσανός Κοσμάς (Μπαϊράμης Φειδίας 65΄), Κατσούρας Αθανάσιος,  Κοντογιάννης Βασίλειος (Μάστορας Χρηστός 69΄), Λογοθέτης Ευάγγελος, Διβάνης Κωνσταντίνος, Ζιάρας Ευάγγελος (Κωνσταντινίδης Κων/νος 45΄), Βαντσής Δημήτριος (Χολέβας Λεωνίδας 80΄)  

Τα αποτελέσματα της 21ης  αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 1-0
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-1
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-1
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 2-0
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:30)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:30)

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0 στους Ζωσιμάδες για την 23η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος, ο Λεβαδεικός άντεξε στο τέλος την πίεση και το 0-0 αφήνει γλυκόπικρη γεύση και στις δύο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι έφταναν έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σωτήριου, όμως με την πολυπρόσωπη άμυνα τους οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις στο να κρατήσουν το μηδέν, ενώ από την άλλη θα μπορούσαν να πάρουν το ματς εάν η κεφαλιά του Μαρκόβσκι δεν σταματούσε στο δοκάρι του Βελλίδη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή της μπάλας από τις δύο ομάδες στα πρώτα 45 λεπτά ίσα που έφτασε στα 20 λεπτά με τον ΠΑΣ να την έχει περισσότερη ώρα στα πόδια του χωρίς όμως να πατήσει πολλές φορές την περιοχή του Λεβαδειακού. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότερες αξιόλογες στιγμές για τους γηπεδούχους προήλθαν με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κυρίως με τους Μανθάτη και Χαλκιαδάκη.
Από την άλλη ο Λεβαδειακός έκανε μόλις δύο τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, μία με τον Τσαμπούρη και μία με τον Μαρκόβσκι, όμως και στις δύο ο Βελλίσης ήταν στη σωστή θέση και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του.
Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καλύτερη, όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε 20 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του δεύτερου μέρους όταν ο ο Τσαμπούρης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρκόβσκι πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βελλίδη και να περνά άουτ.
Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΣ ανέβασε την πίεση του, πάτησε περισσότερες φορές την περιοχή του Σωτήριου, αλλά δύο φορές ο Τριποτσέρης αντέδρασε σωστά βάζοντας την κόντρα και κράτησε το 0-0. 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Βιντάλ (77' Γιάκος), Χαλκιαδάκης (71' Νικολιας), Μπετρά (61' Χέλκβιστ), Κόντε
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Λεονάρντο (67' Τριποτσέρης), Αντιλέχου, Ζαραδούκας (88' Καραχάλιος), Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Σουμπίνιο (76' Νίκας), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι

Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών διοργανώνει ομιλία με θέμα «Η μουσικότητα του Ελληνικού λόγου», τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00


Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη 20χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

ΕΜΥ: Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Κατά τα διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και η δυτική Πελοπόννησος.
Σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).
Κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Τη Δευτέρα εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές βαθμιαία όλη την υπόλοιπη χώρα.
Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:
Την Κυριακή τα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μέτρα).
Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

Αρετή Πωγωνίου: Μεγάλη πυρκαγιά σε σταβλίκες εγκαταστάσεις


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής από άγνωστη αιτία σε σταβλίκες εγκαταστάσεις στην Αρετή Πωγωνίου.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία οχήματα και έντεκα αντρες, κινητοποιήθηκαν άμεσα και ρίχτηκαν στην δύσκολη  μάχη  της κατάσβεσης, λόγω του ότι καίγονταν μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών.
Στο σημείο έσπευσε και βοήθησε στην κατάσβεση και η τσάπα του Δήμου Πωγωνίου.
Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές σε ζωοτροφές, στον εξοπλισμό και στο στέγαστρο της μονάδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι η  δεύτερη φορά που ξεσπά στην ίδια μονάδα μέσα σε τρεις μέρες!


Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης τον αντικαπνιστικό νόμο, πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιωαννιτών κ. Νίκου Γκόλα και του Προεδρείου του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ιωαννίνων.
Κατά τη συζήτηση έγινε αναλυτική συζήτηση επί των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας και της πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας με την οποία καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να  εντείνουν  και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους για την εφαρμογή του Νόμου.
Στη βάση αυτών αντηλάγγησαν απόψεις για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης,   ενόψει της επικείμενης εντατικοποίησης των ελέγχων, προκειμένου να αποφεύγονται τριβές μεταξύ καταστηματαρχών, καταναλωτών και ελεγκτικών υπηρεσιών.
 Όπως εξηγήθηκε στόχος των υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμου,  δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η  προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των εργαζομένων στα καταστήματα και η  δημιουργία ενός περιβάλλοντος απαλλαγμένου από τις επικίνδυνες συνέπειες της χρήσης καπνικών προϊόντων, που συν τοις άλλοις είναι και δείγμα πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (27-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Τετάρτη (28-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Πέμπτη (01-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Παρασκευή (02-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Σάββατο (03-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.

Μαζί για το παιδί: Περάσαμε λίγες ώρες με τα παιδιά και τους παιδαγωγούς του ΙΚΕ

Όταν η εργασία είναι και παραμένει λειτούργημα
Ειδικοί παιδαγωγοί, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές του «Χατζηπατέρειου» μιλούν για την καθημερινότητα τους με τα παιδιά

Όλγα Λεβέντη: Κάθε κατάκτηση των παιδιών μας κάνει ευτυχισμένους – Παλεύουμε για την ισονομία
«Πράσινο, καφέ, μπλε, κόκκινο, γκρι, κίτρινο», είναι τα χρώματα που μας είπε ο 5χρονος Δημήτρης, δείχνοντας μας έναν προς έναν τους αγαπημένους του μαρκαδόρους. Ο Δημήτρης είναι ένα από τα 70 παιδιά που φοιτούν στο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον». Έχει εγκεφαλική παράλυση  και στο Χατζηπατέρειο μαθαίνει να  είναι λειτουργικός και ανεξάρτητος.
Μετρά μέχρι το 100 και ξέρει αγγλικά
«Ο Δημήτρης είναι από τα πιο λειτουργικά μας παιδιά, του χρόνου θα πάει σε κανονικό σχολείο και όχι σε ειδικό. Έχουμε δουλέψει πολύ την ανεξαρτησία του, έχουμε καλλιεργήσει τα θέλω του ώστε να διεκδικεί αυτά που του αναλογούν. Ξέρει να μετράει μέχρι το 100 και να λέει τα αγαπημένα του χρώματα, αλλά και να μιλά αγγλικά», μας εξηγεί η υπεύθυνη των παιδαγωγικών τμημάτων του «Χατζηπατέρειου» κα. Γεωργία Δοβλέτη.  Στον ήχο της φωνή της διακρίνεται η ικανοποίηση και η χαρά που τα παιδιά της έχουν αρχίσει να κάνουν μικρές «κατακτήσεις». Να γίνονται λίγο πιο αυτόνομα και λίγο πιο λειτουργικά.  Η τάξη ζεστή γεμάτη παιδικά χαμόγελα και παιδικές ζωγραφιές και έντονα χρώματα.
Αίσθημα ασφάλειας, ο xειμώνας και το…τάμπλετ
Δίπλα ακριβώς είναι η τάξη της Ειρήνης Ορφανού, ειδικής παιδαγωγού η οποία δουλεύει στο ΙΚΕ από το 2005. 
Στην τάξη της έχει παιδιά από την Ελλάδα και άλλες χώρες, παιδιά προσφύγων  και ρομά. Ο 7χρονος Αχμέτ από την Συρία προσπαθεί να γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά την ολιγόλεπτη επίσκεψη μας. Επειδή η δασκάλα του είναι μακριά τραβά το καρότσι της μικρής Πρέις από την Νιγηρία. Όταν η κυρία του έρχεται κοντά του για να τον ηρεμήσει της τραβά απαλά την μπλούζα της, «Μεταφέρουμε την αγάπη εδώ. Ο Αχμέτ αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά μου θέλουν να νιώσουν την ασφάλεια, θέλουν να νιώθουν ένα χέρι να τους προστατεύει», λέει χαρακτηριστικά και στην συνέχεια απαντά στην ερώτηση μας πως είναι εύκολη η επικοινωνία με παιδιά από διαφορετικές χώρες, που προφανώς στο σπίτι έχουν άλλα ακούσματα, για να απαντήσει, «Σίγουρα είναι ένα θέμα αυτό αλλά από την άλλη η αγάπη, η προσοχή και η φροντίδα «ξεκλειδώνει» τους κώδικες επικοινωνίας.
Για παράδειγμα σας αναφέρω πως προσπαθούσα να εξηγήσω στα παιδιά τον Χειμώνα. Ζωγραφίσαμε νιφάδες χιονιού, έπιασαν μάλλινα υφάσματα για να καταλάβουν τα ρούχα που πρέπει να φοράμε τον χειμώνα…».
Στην άκρη της αίθουσας παρατηρήσαμε ένα τάμπλετ, και η κα. Ορφανού εξηγεί, «τα τάμπλετ λειτουργούν ως αισθητήριοι ενισχυτές σε ότι αφορά την κίνηση. Τα παιδιά σαγηνεύονται από την εικόνα και εξασκούν τις κινήσεις τους με κάποια παιχνίδια. Είναι από τις φορές που η τεχνολογία είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη».
«Η ψυχή μου λαχταρούσε να την δει»
Η Στέλλα Παπακωνσταντίνου είναι παιδαγωγός αλλά και συνοδός των παιδιών στο λεωφορείο εδώ και χρόνια. Είναι από τους ανθρώπους που ζει πολύ έντονα την καθημερινότητα τους.  «Είμαι παιδαγωγός και ταυτόχρονα 19 χρόνια συνοδός των παιδιών κατά την μετακίνηση τους από το σπίτι έως το Χατζηπατέρειο.
Έχουν υπάρξει πολλές δύσκολες στιγμές, αναλογιστείτε ότι υπήρξαν παιδιά που θεωρείτο άθλος το να κάτσουν σε μια καρέκλα για να μετακινηθούν. Όμως με υπομονή και προσήλωση το «κατακτήσαμε» και αυτό. Ωστόσο δεν θα ξεχάσω ποτέ την μικρή Άννα, που τώρα πια έχει μεγαλώσει και έχει φύγει από το Κέντρο, η οποία μου έλεγε και έκανε συνέχεια αστεία από την στιγμή που την παίρναμε μέχρι που την αφήναμε. Η ψυχή μου λαχταρούσε να την δει κάθε πρωί».
«Αγάπη και φροντίδα»
Η παιδαγωγός Λίνα Καρβουνιάρη τονίζει πως είναι πρόκληση για εκείνη και τους συναδέλφους της να δομήσουν ένα λειτουργικό μέλλον για τα παιδιά. «Αγάπη και φροντίδα χρειάζεται. Όλα τα άλλα αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Τα χαμόγελα τους ή ακόμη και ο τρόπος που σε κοιτούν είναι η πιο πλούσια ανταμοιβή».
Από την πλευρά της η παιδαγωγός Μαρία-Άννα Καραταράκη λέει πως τα παιδιά είναι χαρούμενα όταν βρίσκονται στο σχολείο, στην τάξη. Τους αρέσει η επαφή και ότι μαθαίνουν να κατακτούν».
«Νιώθω ότι προσφέρω»
Ιδιαίτερα σημαντική και με πολύ μεγάλη βαρύτητα είναι η δουλειά της κας. Στέλλας Κουλιανού. Η ίδια είναι φυσιοθεραπεύτρια των παιδιών στο Χατζηπατέρειο και μας εξομολογείται, «Το να κατακτούν τα παιδιά και αυτοματοποιούν κινήσεις είναι κάτι το οποίο με κάνει ευτυχισμένη. Είναι υπέροχο που μέσα από την δουλειά μου μπορώ να προσφέρω τόσα πολλά».
Να ζουν αυτόνομα
Στοίχημα η κάθε συνεδρία εργοθεραπείας για τους Κατερίνα Αθανασοπούλου και Δημήτρη Πανταζάτο. «Στόχος μας είναι να κάνουμε τα παιδιά μας να ζουν όσο πιο αυτόνομα γίνεται. Εμείς δουλεύουμε την λεπτή τους κίνηση κυρίως στα άνω άκρα.  Οι στόχοι μικροί αλλά σημαντικοί. Να κάνουν ένδυση απόδυση μόνα τους, να μπορούν να εξυπηρετηθούν στο μπάνιο».
Όλγα Λεβέντη: Να κυριαρχήσει η ισονομία
Η διευθύντρια του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» μας είπε πως θα ήθελε ισονομία στην κοινωνία αλλά και περισσότερη ευαισθητοποίηση από τους ανθρώπους.  «Σίγουρα η κρίση επηρέασε και το ΙΚΕ. Ωστόσο εμείς εδώ παλεύουμε για έναν κόσμο ισόνομο για τα παιδιά μας. Κάθε μικρή κατάκτηση τους είναι για όλους μας χαρά και ευτυχία».
Λίγα λόγια για το  Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας/ΙΚΕ  - Χατζηπατέρειο κέντρο αποκατάστασης παιδιών/Κ.Α.Σ.Π.
Το Κέντρο έχει στόχο να κάνει πιο λειτουργική τη ζωή των παιδιών που αντιμετωπίζουν κινητικά και νοητικά προβλήματα όπως σε περιπτώσεις εγκεφαλικής παράλυσης και άλλων συνδρόμων. Το  έργο του Χατζηπατέρειου Κ.Α.Σ.Π. εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το Κέντρο παρέχει φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, προσχολική ειδική αγωγή και εκπαίδευση σε περίπου 100 παιδιά ετησίως, από την Αθήνα και την επαρχία, με σκοπό την αντιμετώπιση των κινητικών, νοητικών συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών τους, στους δε γονείς παρέχεται συμβουλευτική στήριξη.
Για παιδιά που ζουν στην επαρχία και δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένα Κέντρα, λειτουργεί το πρόγραμμα τηλε-υποστήριξης. Μέσω Η/Υ επιτυγχάνεται οπτική και ακουστική επικοινωνία με το επιστημονικό προσωπικό και έτσι, παιδιά και γονείς έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες του Κέντρου.
Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, λειτουργεί Ξενώνας πέντε ανεξάρτητων δωματίων, που καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας οικογενειών, που ζουν στην Επαρχία και αναζητούν λύσεις σε θέματα αποκατάστασης των παιδιών τους.
Το Χατζηπατέρειο είναι σωματείο μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr  | http://www.mazigiatopaidi.gr|  www.facebook.com/mazigiatopaidi  |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα περιβάλλοντος, οδικών και αγροτικών υποδομών

Αποφάσεις για τρεις ακόμη μεγάλες δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, για έργα αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου, ως επίσης για την εξυπηρέτηση των αγροτών, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
 Αναλυτικά:
 Περιβαλλοντικά έργα
1.Αναδείχτηκε ο ανάδοχος (ΦΕΙΔΙΑΣ ΑΤΕ) για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ιωαννίνων,  συνολικού προϋπολογισμού € 521.000.
2.Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του ΣΜΑ Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού € 918.500.
3. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγιδίων του λειτουργούντος ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων) στη θέση Ελληνικό του Δ.Δ. Ελληνικού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 1.596.900.
Οδικά έργα
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης:
τη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση- βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον οικισμό Κούνιες με την 16η επαρχιακή οδό (Καλλονή – Ράμια)» της Π.Ε. Άρτας με  προϋπολογισμό € 250.000.
τη δημοπράτηση του έργου  «Εργασίες αποκατάσταση της 24ης Ε.Ο. (κατασκευή τάφρου) στη θέση Ελάτη Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 35.000 την εκτέλεση έργου για τη διαμόρφωση του  οδοστρώματος (φρεζάρισμα) σε επικίνδυνες στροφές στην επαρχιακή οδό από Γέφυρα Πλάκας έως Καλέντζι και από Ελληνικό έως Κουτσελιό λόγω ολισθηρότητας και παγετού (παροχή Υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 15.000 €.
Επίσης η Ο.Ε. ανέδειξε αναδόχους για τα έργα:

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βραβεύει την Αδελφότητα Πολυδωριτών Ιωαννίνων ''Η Αγία Κυριακή'', για την εν γένει προσφορά και δράση της και τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες

''Πίτα του Ηπειρώτη 2018''. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βραβεύει την Αδελφότητα Πολυδωριτών Ιωαννίνων ''Η Αγία Κυριακή'', για την εν γένει προσφορά και δράση της και τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες.

Η Αδελφότητα Πολυδωριτών Ιωαννίνων «Η Αγία Κυριακή» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1957, πριν από 61 χρόνια, από 27 απόδημους Πολυδωρήτες με πρώτο πρόεδρο τον αείμνηστο Αθανάσιο Γ. Μάκκο. Σκοπός της Αδελφότητας, σύμφωνα με τις καταστατικές δεσμεύσεις, είναι η ανάπτυξη συνεχούς ενδιαφέροντος για την ιδιαίτερη πατρίδα, η σύσφιξη των κοινωνικών και πατριωτικών δεσμών μεταξύ των μελών, η ηθική και υλική αρωγή κάθε αναξιοπαθούντος Πολυδωρίτη και η ενίσχυση όλων των ευγενικών και φιλοπρόοδων προσπαθειών για την προκοπή και πρόοδο του τόπου καταγωγής.
Μέσω της Αδελφότητας οι απόδημοι Πολυδωρίτες επιχείρησαν, διαχρονικά, να διαφυλάξουν την ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα τους μπροστά στον ορατό κίνδυνο αφομοίωσης και αλλοτρίωσης στο αστικό περιβάλλον της νέας μόνιμης εγκατάστασης των οικογενειών τους.
Υπό αυτήν την έννοια η Αδελφότητα μέσω των ετήσιων εκδηλώσεων στην Αθήνα και στο χωριό και των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων που διατηρεί στην Αθήνα εξακολουθεί να αποτελεί, μέχρι και σήμερα, το σημείο αναφοράς κάθε απόδημου Πολυδωρίτη, ιδιαιτέρως της νέας γενιάς, με τις πατρογονικές εστίες.

Μακεδονικό: διπλασίασε τις ερωτικές μας επαφές!



Τα όσα ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα, δεν άφησαν ανεπηρέαστη ούτε την ερωτική μας διάθεση. Θα έλεγε κανείς, μάλιστα, ότι την πυροδότησαν κιόλας.
«Δέσμιοι» της διαπραγμάτευσης και του πατριωτισμού, εκτονώσαμε την αγωνία και το πάθος μας κάνοντας περισσότερο σεξ. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανδρολογικό Ινστιτούτο για τον τελευταίο μήνα, δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα πολιτικά πάθη έχουν άμεση επίδραση στα πάθη της κρεβατοκάμαρας. Διπλασιάστηκε ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών και το σεξ ήταν σε πολλές περιπτώσεις πιο άγριο από άλλες φορές.
«Το ηθικό των Ελλήνων ανεβαίνει, εκτοξεύοντας, όμως, το ανήθικο  της κρεβατοκάμαρας», λέει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
«Οι ομαδικές και οι μαζικές εκδηλώσεις είναι γνωστό πως μας φέρνουν πιο κοντά στο κτήνος που κουβαλά το ανθρώπινο ον (ένα σχοινί δεμένο ανάμεσα στο κτήνος και τον υπεράνθρωπο, ένα σχοινί πάνω από την άβυσσο, λέει ο Νίτσε). Η ανατριχίλα και η συγκίνηση στο άκουσμα του εθνικού ύμνου και η σημαία που κυματίζει κάνουν τις καρδιές των πολιτών να πάλλονται σε ανεμοδαρμένα  ύψη… Το ερώτημα είναι αν αυτές οι σκηνές ανύψωσαν και την καταρρακωμένη λίμπιντο των Ελλήνων».

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (26-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (27-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (28-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (01-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (02-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (04-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βραβεύει την Αδελφότητα Κρυονερίου (Λιμπόβου) Φιλιατών Θεσπρωτίας, για την εν γένει προσφορά και δράση της και τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες.

''Πίτα του Ηπειρώτη 2018''. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βραβεύει την Αδελφότητα Κρυονερίου (Λιμπόβου) Φιλιατών Θεσπρωτίας, για την εν γένει προσφορά και δράση της και τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες.

Λίγα λόγια για την Αδελφότητα.
Πάνε τέσσεριςδεκαετίες από τότε που είκοσι πέντε χωριανοί, μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών, αποϕάσισαν την 20 Μαΐου 1975 την ίδρυση της Αδελϕότητας Κρυονερίου (Λιμπόβου) «Καλόγερος Σαμουήλ» με έδρα την Αθήνα. Λίγο αργότερα εγκρίθηκε με απόϕαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το καταστατικό της αδελϕότητάς μας. Το έτος 2008 τροποποιήθηκε το καταστατικό μας και προβλέϕθηκε ότι μέλη της αδελϕότητάς μας μπορεί να είναι και οι συγχωριανοί μας που δεν κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα, πράγμα που απαγορευόταν ρητά μέχρι τότε από το προηγούμενο καταστατικό.
Η πρώτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της αδελϕότητάς μας έλαβε χώρα την 21-3-1976, κατά την οποία εκλέχθηκε το πρώτο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρό του Αριστείδη Μαρκατσέλη, που συγκροτήθηκε ως σώμα την 4-4-1976. Τόσο το διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Αριστείδη Μαρκατσέλη, όσο και τα επόμενα διοικητικά συμβούλια που ανέλαβαν στη συνέχεια τη διοίκηση της αδελϕότητας μας, υπό την προεδρία (κατά τη σειρά της θητείας τους) των Ελευθερίου Καίσαρη, Ιωάννη Στεργίου, Κωνσταντίνου Ντούρου, Δημητρίου Μαγγόπουλου, Σωτηρίου Ζιάκα, Γρηγορίου Ζιάκα, Γεωργίου Ντούρου και Μηνά Μαγγόπουλου) εργάστηκαν με πολύ ζήλο, αυταπάρνηση και αποϕασιστικότητα για την ευόδωση των σκοπών της αδελϕότητάς μας.
Η Αδελϕότητά είναι σήμερα μέλος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, καθώς και μέλος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, διατηρεί δε αδερϕικές σχέσεις με τις περισσότερες αδελϕότητες και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μουργκάνας.

Βελονισμός: Βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος;


Ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους διακοπής του καπνίσματος έχει αποδειχθεί ο βελονισμός, ο οποίος βοηθά τους καπνιστές να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα άγχους, έντασης, θυμού ή θλίψης, τους κύριους λόγους δηλαδή που επιδιώκουν συνειδητά ή ασυνείδητα να καταπολεμήσουν καπνίζοντας ένα τσιγάρο. 
Σε μια ανασκόπηση 14 διεθνών μελετών, οι ερευνητές, των οποίων τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Medicine, διαπίστωσαν ότι μερικές από αυτές έδειξαν ότι οι καπνιστές που υποβάλλονται σε βελονισμό έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να παραμείνουν απαλλαγμένοι από το κάπνισμα έξι μήνες έως ένα χρόνο αργότερα. Τα ευρήματα μιας παλαιότερης μελέτης, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας, έδειξαν ότι ο βελονισμός μειώνει σημαντικά την επιθυμία για κάπνισμα μέχρι και πέντε χρόνια μετά την αρχική θεραπεία. Τα άτομα της μελέτης ανέφεραν επίσης ότι τα τσιγάρα είχαν χειρότερη γεύση από ό,τι πριν από τη θεραπεία.
«Η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί έναν δύσκολο στόχο, ωστόσο είναι από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορεί κάποιος να προσφέρει στον εαυτό του, δεδομένου ότι με κάθε εισπνοή,  πάνω από 4.000 χημικές ουσίες, εισέρχονται στον οργανισμό. Μεταξύ αυτών είναι το αρσενικό, το βενζόλιο, το κάδμιο, το κυάνιο, το μονοξείδιο του άνθρακα, η φορμαλδεΰδη και ο μόλυβδος, επιπλέον των τουλάχιστον 50 ουσιών που προκαλούν καρκίνο και των 400 τοξινών. Επιπτώσεις του καπνίσματος είναι η αύξηση των πιθανοτήτων εμφάνισης απειλητικών για τη ζωή νόσων, όπως καρκίνου του πνεύμονα του στόματος, οισοφάγου και στομάχου, στεφανιαίας νόσου και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, αλλά και άλλων καταστάσεων που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και μειώνουν την ποιότητα ζωής των καπνιστών. Η εξάρτηση από τις ουσίες αυτές βάζει τον καπνιστή σ’ ένα αδιάκοπο κύκλο εθισμού, καθιστώντας τη διακοπή της επιβλαβούς αυτής συνήθειας κοπιαστική και ψυχολογικά επώδυνη», μας εξηγεί ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης.