Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης τον αντικαπνιστικό νόμο, πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιωαννιτών κ. Νίκου Γκόλα και του Προεδρείου του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ιωαννίνων.
Κατά τη συζήτηση έγινε αναλυτική συζήτηση επί των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας και της πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας με την οποία καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να  εντείνουν  και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους για την εφαρμογή του Νόμου.
Στη βάση αυτών αντηλάγγησαν απόψεις για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης,   ενόψει της επικείμενης εντατικοποίησης των ελέγχων, προκειμένου να αποφεύγονται τριβές μεταξύ καταστηματαρχών, καταναλωτών και ελεγκτικών υπηρεσιών.
 Όπως εξηγήθηκε στόχος των υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμου,  δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η  προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των εργαζομένων στα καταστήματα και η  δημιουργία ενός περιβάλλοντος απαλλαγμένου από τις επικίνδυνες συνέπειες της χρήσης καπνικών προϊόντων, που συν τοις άλλοις είναι και δείγμα πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr