Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΕΜΥ: Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες


Σύμφωνα με την ΕΜΥ πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου από  τα δυτικά και βαθμιαία τα κεντρικά και τα νότια θα υπάρχουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ στρεφόμενοι αργά το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ήπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημερωτική σύσκεψη για την κατασκευή κόμβου στην Εγνατία Οδό, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.


Ενημερωτική σύσκεψη οργανώνει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικείμενο την κατασκευή κόμβου στην Εγνατία Οδό, η οποία θα εξυπηρετεί το Βορειοδυτικό τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων και για  ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο παρελθόν από την Περιφέρεια.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι βουλευτές, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, Δήμοι, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, εκπρόσωποι επιχειρηματικών οργανώσεων κ.α.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κέρδισε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 2-0)

*Επιστροφή στις νίκες για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που επικράτησε στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου  με σκορ 2-0  για την  8η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Στο 22΄ ο Ζενέλης Πάτροκλος ανατρέπεται από τον Γκορίτσα και η ΑΕΔ Πωγωνάτος  κερδίζει πέναλτι, το οποίο εκτελεί εύστοχα ο Μπαζώρας για το 1-0.
Στο 31΄ ο Μπαζώρας βγάζει παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή και ο Ζενέλης Πάτροκλος από κοντά με πλασέ γράφει το τελικό  2-0.
Στο 82΄ αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα στον Καμωνά της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου.
ΑΕΔ Πωγωνάτος:
Γεράκος, Ντότης (Κόντος 69΄), Ντέλλας (Βασάκος 61΄), Ναθαναήλ, Καπρινιώτης, Κασίμης (Γκίτσας 72΄), Τσαραώσης, Στεφάνου, Χαρίσης (Καραγιάννης 85΄), Μπαζώρας, Ζενέλης
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης Κ., Πότσης Α. (Μπάσσος 69΄), Κολέμπας, Γκορίτσας, Τάσσος, Καραμάνης, Μακολλάρι Δ., Γραμμόζης, Καμωνάς, Μακολλάρι Μ., Θωμαίδης (Πορίκης 64΄)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 8ης  αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 2-0
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 1-0-
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 3-1
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ 2-1
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 1-1
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 2-1
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 7-0
Τετάρτη  7  Νοεμβρίου 2018
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-0

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 22
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  20
3. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 19
4. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  19
5. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 14
6. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 11     
7. Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 11 
8. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 10
9. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 10
10. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 8
11. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 7
12. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 7 
13. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 5
14. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  5
15. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 5  
16. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 4 

Δήμος Πωγωνίου: Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύγχρονης πλατείας του Καλπακίου


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύγχρονης πλατείας που θα αποκτήσει σύντομα το Καλπάκι, έδρα του Δήμου Πωγωνίου.
Πρόκειται για το έργο «Ανάπλαση – διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Καλπακίου που έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο και αφορά στην ανάπλαση και διαμόρφωση σε πλατεία, με τμήμα πεζοδρόμου, του χώρου έμπροσθεν του κτιρίου του Δημαρχείου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, καθώς το Καλπάκι στερούνταν έως σήμερα, την ύπαρξη πλατείας.
Στόχος του έργου είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ενός πολιτισμικού και διοικητικού μετώπου του οικισμού και η απόδοση χαρακτήρα ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ  και κοινωνικών δράσεων, προτείνοντας επεμβάσεις για την αξιοποίηση και ανάδειξη του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου της περιοχής.
 Ο Δήμος προχώρησε στη μελέτη και αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης της ζώνης που βρίσκεται δυτικά της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Κοζάνης, μπροστά από το Κτίριο του Δημαρχείου, διαστάσεων περίπου 14,00x68,00μ. και έκτασης 1100,00τ.μ.
 Προβλέπεται η διαμόρφωση μιας σύγχρονης πλατείας και η επέκταση χώρων αναψυχής και περιπάτου με την κατασκευή ενός πεζοδρόμου ο οποίος διοχετεύει την ήπια κυκλοφορία και περιήγηση των επισκεπτών στις επιμέρους επεμβάσεις που αφορούν νέα σημεία στάσης και θέασης, ενσωματώνοντας τις υπάρχουσες χρήσεις.
Η διατήρηση του συνόλου της χλωρίδας, η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών  και ο σεβασμός στις συνήθειες των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής συνιστούν τους άξονες της πρότασης για την ανάπλαση ενός χώρου ικανού να αποτελέσει ισχυρό  πόλο έλξης προσδίδοντας κίνηση και ζωή σε χώρο που μέχρι σήμερα εξυπηρετεί μόνο ανάγκες διέλευσης και στάθμευσης αυτοκινήτων.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Γιάννενα: Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 13 Νοεμβρίου


Το ΚΕΠ Υγείας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού  Νοσοκομείου Ιωαννίνων διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην ισόγεια αίθουσα του Κεντρικού Δημαρχείου από τις 09:00 έως και τις 14:00.
Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή τη διοργάνωση.
Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη, διότι η αιμοδοσία είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που κάθε μέρα σώζει στην κυριολεξία τις ζωές συνανθρώπων μας.
Η αίσθηση ότι έχουμε βοηθήσει έναν συνάνθρωπο, μας κάνει να αισθανόμαστε ηθικά υπερήφανοι και να περιμένουμε πως και οι υπόλοιποι θα έκαναν το ίδιο σε περίπτωση δικής μας ανάγκης.

Νέο Ειδικό Ιατρείο της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ΠΓΝ Ιωαννίνων: Καρδιολογική Φροντίδα Ασθενών με Κληρονομικές Αιμοσφαιρινοπάθειες


Δελτίο Τύπου 
Στις Κληρονομικές Αιμοσφαιρινοπάθειες συμπεριλαμβάνονται η β-μεσογειακή αναιμία, η δρεπανοκυτταρική αναιμία, η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες.
Οι διαταραχές αυτές συνδέονταν παλιότερα με πολλαπλά προβλήματα, συχνές νοσηλείες, κακή υγεία και ποιότητα ζωής, με σοβαρές συνέπειες για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, καθώς και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τα συστήματα υγείας. Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων  οφείλεται σε επιβάρυνση του καρδιαγγειακού συστήματος με εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας, πνευμονικής υπέρτασης, αρρυθμιών και άλλων διαταραχών.
Σήμερα χάρη στις προσπάθειες για στενή παρακολούθηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών, τις εξελίξεις στη φαρμακευτική και άλλη θεραπεία, οι ασθενείς  ζουν πολύ καλύτερα και απολαμβάνουν πολύ περισσότερα χρόνια ζωής.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου που σχεδόν καλύπτει το Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων,  υπάρχουν περίπου 120 ασθενείς με Κληρονομικές Αιμοσφαιρινοπάθειες που χρήζουν καρδιολογικής παρακολούθησης  και φροντίδας.
Οι τοπικές προσπάθειες για τους Ασθενείς με Κληρονομικές Αιμοσφαιρινοπάθειες στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων
        Με πρωτοβουλία του  Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου και του προέδρου του κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη, του Καθηγητή Καρδιολογίας και Διευθυντή της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής κ. Λάμπρου Μιχάλη και την Αναπληρώτρια καθηγήτρια Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  κ. Αικατερίνη Νάκα να συμβάλει στα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια, θα λειτουργήσει το πρώτο οργανωμένο Ιατρείο Καρδιολογικής Φροντίδας Ασθενών με Κληρονομικές Αιμοσφαιρινοπάθειες.
Το Ιατρείο αυτό μοναδικό στη Βορειοδυτική αλλά και τη Δυτική Ελλάδα, έχει σαν σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση των ασθενών με πολλαπλά καρδιολογικά προβλήματα.
        Το Ιατρείο αυτό θα διευθύνει ο Διευθυντής ΕΣΥ, καρδιολόγος κ. Κωνσταντίνος Παππάς, με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων ασθενών και θα στελεχώνεται ακόμη από τη Διευθύντρια του ΕΣΥ καρδιολόγο κ. Ουρανία Αργύρη.
        Οι ασθενείς με Θαλασσαιμία χρειάζονται στενή παρακολούθηση και εξειδικευμένη φροντίδα και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες δομές Υγείας.
Γ. Παπανδρέου 2 Τ. Κ 45444,  Ιωάννινα, 
Τηλ: 6948174186, 
        Το Ιατρείο θα συνεργάζεται με την Αιματολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων και την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων με Διευθύντρια την Επίκουρη Καθηγήτρια Ελένη Καψάλη και την Ιατρό της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. Ιωαννίνων ¨Γ. Χατζηκώστα¨ Επιμελήτρια ΕΣΥ Μαργαρίτα Παπασάββα.
        Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη ενός τέτοιου Ιατρείου, συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία του με εξεύρεση χώρων και κάλυψης με νοσηλευτικό προσωπικό. Ο μαγνητικός τομογράφος που έχει προμηθευτεί το ΠΓΝΙ αναμένεται επίσης να είναι πολύ σημαντικός για την απεικόνιση της καρδιάς στους ασθενείς.
        Για περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του Ιατρείου, σύντομα θα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής http://www.bcardio.gr/index.php/el/
        Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε έναν προς έναν, όλους όσους  συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και να τονίσουμε ότι με καλή συνεργασία και κατανόηση μπορούμε να πετύχουμε πολλά στην σωστή παρακολούθηση των χρόνιων πασχόντων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας πέστροφας από 1 Νοεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου


Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι το ψάρεμα της πέστροφας απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της Περιφέρειας Ηπείρου από 1η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους έως 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους,  σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Β.Δ. 142/1971 (ΦΕΚ 49/Α΄/12-3-1971). Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τις μετεγγραφές φοιτητών 2018


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών είναι διαθέσιμα από σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018.
Συνολικά υποβλήθηκαν 8.582 αιτήσεις μεταγραφής, από
τις οποίες 83 υποβλήθηκαν από φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, 87 από φοιτητές που δήλωσαν ότι εμπίπτουν στις κατηγορίες της παραγράφου 8 του άρθρου 21 του Ν.4332/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και οι υπόλοιπες 8.412 από φοιτητές που δήλωσαν ότι πληρούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
110 αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής και δεν εξετάστηκαν.

Να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά στρατιωτικά φυλάκια στην Ήπειρο


Δύο από τα στρατιωτικά φυλάκια που έχουν απομείνει στην Ελληνο-αλβανική μεθόριο επισκέφθηκαν το Σάββατο η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Εκεί είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι είναι και δίκαιο και βάσιμο το αίτημα των κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής να επαναλειτουργήσουν ορισμένα από τα φυλάκια που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια ώστε να περιοριστεί η ανασφάλεια που νιώθουν!
Συμβολική ενέργεια
Μια ενέργεια με ιδιαίτερο συμβολισμό ήταν αυτή που έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε μια στιγμή, που οι σχέσεις με την Αλβανία είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΣ έφτασαν με ελικόπτερο «Χιούι» στο φυλάκιο του Αετού στη Σαγιάδα, αλλά και σ' αυτό της Μολυβδοσκεπάστου.
Η επίσκεψη ήταν στα πλαίσια περιοδείας σε προκεχωρημένα φυλάκια στην ελληνοαλβανική μεθόριο, με το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιδιώκει την ειρηνική συμβίωση με τους γειτονικούς λαούς, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί υψηλό το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεών της. Στο φυλάκιο του Αετού στην υφυπουργό επιδόθηκε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Ρινοπλαστική στους άνδρες: Συντελεί στην επαγγελματική τους ανέλιξη;


Η απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην αγορά εργασίας και όχι μόνο είναι σε σημαντικό βαθμό το κίνητρο των ανδρών να υποβληθούν σε ρινοπλαστική. Αιτία είναι ότι στη σύγχρονη κοινωνία η αξία τους προσδιορίζεται συχνά από την επαγγελματική θέση τους. Η αυτοπεποίθηση που τους χαρίζει και η ελκυστικότερη εμφάνιση που αντικρίζουν οι άλλοι συντελούν στην επίτευξη των στόχων τους.
«Ενώ πριν από δεκαετίες, οι ρινοπλαστικές αλλά και όλες οι πλαστικές επεμβάσεις θεωρούνταν αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο, όλο και περισσότεροι άντρες στρέφονται τελευταία προς αυτές. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), ο αριθμός των αισθητικών επεμβάσεων στους άνδρες αυξήθηκε κατά περισσότερο από 106% την 15ετία 1997-2012.
Η απόφαση να προχωρήσουν σε ρινοπλαστική λαμβάνεται συχνότερα στις ηλικίες 35-50, οπότε εκτελούνται και οι περισσότερες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ακολουθούν οι ηλικίες 19-34 και 51-64.
Η πιο δημοφιλής, από τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στους άνδρες, είναι η ρινοπλαστική. Όταν αισθάνονται ότι η μύτη τους είναι κάπως δυσανάλογη για το πρόσωπό τους ή αντιαισθητική, ή ότι αποσπά την προσοχή από την κατά τα άλλα καλή εμφάνισή τους, τολμούν να την αλλάξουν, έτσι ώστε να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι από την εμφάνισή τους και κατ’ επέκταση από την κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική τους ζωή», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
Οι άνδρες παραπονιούνται πιο συχνά όταν η μύτη τους είναι γαμψή, πολύ επίπεδη, στραβή ή υπερβολικά μεγάλη. Επιπλέον, ορισμένες μύτες είναι δυσανάλογες με το πηγούνι ή το μέτωπο, καθώς και με τα γενικότερα χαρακτηριστικά του προσώπου πράγμα που δημιουργεί ένα δυσαρμονικό προφίλ. Ωστόσο, οι περισσότεροι που θέλουν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική, φοβούνται για το αποτέλεσμα και ελπίζουν να αποκτήσουν μια μύτη που θα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά τους, που η αλλαγή της δεν θα γίνει εύκολα αντιληπτή από τους άλλους, αλλά κυρίως θα υποστηρίζει ή θα ενισχύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Επιθυμούν τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής να φαίνονται φυσικά και να τους δίνουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα στις επαγγελματικές και κοινωνικές τους προσπάθειες.