Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Άνοιξε η εφαρμογή για τη γνωστοποίηση της υποβολής χωριστής δήλωσης από τους συζύγους


Την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι σύζυγοι μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους για την υποβολή χωριστών ηλεκτρονικών δηλώσεων ενεργοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Σημειώνεται ότι από φέτος είναι δυνατή η υποβολή χωριστών δηλώσεων συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος (φορολογικού έτους 2018 και επομένων.
Για την υποβολή χωριστών δηλώσεων, ένας τουλάχιστον εκ των συζύγων γνωστοποιεί στην Α.Α.Δ.Ε. την επιλογή του αυτή, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr , στο σύνδεσμο: https://www.aade.gr/polites/eisodema/gnostopoiese-choristes-deloses , είτε με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης, είτε μέσω ειδικώς για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένου λογιστή - φοροτεχνικού με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του τελευταίου. Η ειδική εξουσιοδότηση προς τον λογιστή για τη γνωστοποίηση της επιλογής υποβολής χωριστής δήλωσης γίνεται μέσω του TAXISnet.
   Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ, εάν μόνον ο ένας εκ των συζύγων γνωστοποιήσει την επιλογή του για υποβολή χωριστών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ενημερώνεται ο άλλος σύζυγος από την Α.Α.Δ.Ε. στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει στη διάθεσή της.
H επιλογή υποβολής χωριστής δήλωσης μπορεί να ανακαλείται αποκλειστικά μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Συναντήσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ με τους πρέσβεις της Ρουμανίας και της Σουηδίας


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ δέχθηκε στο Γραφείο του τον πρέσβη της Ρουμανίας, κ. Lucian Fatu.
Συζήτησαν για τις τρεις Συνόδους που προγραμματίζει στο Βουκουρέστι η Ρουμανική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Μάιο, με ευθύνη του Υπουργείου Διασποράς.
Η πρώτη Σύνοδος αφορά, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το συνεχώς αυξανόμενο trafficking, η δεύτερη σε Υπουργικό επίπεδο για θέματα σχετιζόμενα με τη στρατηγική των Ευρωπαϊκών χωρών για τους Ομογενείς τους που ζουν σε χώρες της Ευρώπης και η τρίτη σε επίπεδο Υπηρεσιακών παραγόντων για την πολιτιστική, οικονομική, κοινωνική και εκπαιδευτική συνεργασία Ομογενειακών Κοινοτήτων στην κάθε Ευρωπαϊκή χώρα που διαβιώνουν.
Ο κ. Κουίκ έκανε δεκτή την πρόσκληση που έλαβε από την Υπουργό των Ρουμάνων της Διασποράς κας Natalia - Elena Intotero, για διμερή συνάντηση στα πλαίσια της Υπουργικής Συνόδου του Μαρτίου, η οποία στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε τριμερή με την Κύπρο, δεδομένου ότι στο Βουκουρέστι θα είναι παρών και ο Προεδρικός Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα Διασποράς, κ. Φώτης Φωτίου.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών δέχθηκε στο Γραφείο του και την πρέσβη της Σουηδίας, κα Charlotte Sammelin με την οποία συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως και θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ριζόπουλος προς βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές: Αφήστε τις πίτες και ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι Ορίζοντες της Ηπείρου εκτός από την καθαρή θέση που έχουν διατυπώσει δημόσια για τη Λίμνη Παμβώτιδα, απαιτούν τη δημόσια τοποθέτηση -επί του θέματος- όλων των βουλευτών του νομού, ανεξαρτήτως κομμάτων.
Η Λίμνη είναι το βασικότερο πρόβλημα το οποίο λιμνάζει επί πολλά χρόνια. Και δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, οι βουλευτές σιωπούν, είτε από αδιαφορία είτε από λανθασμένη εκτίμηση. Κι όμως, το ζήτημα της Λίμνης των Ιωαννίνων αποτελεί κομβικό σημείο ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης και του Νομού αλλά ολόκληρης της Ηπείρου. Και όσοι το βλέπουν ως ένα απλό περιβαλλοντικό ζήτημα, που θα λυθεί με τις συνηθισμένες διευθετήσεις και απαγορεύσεις, έχουν πλήρως μυωπική και ξεπερασμένη αντιμετώπιση σε ένα θέμα αιχμής.
Οι Ορίζοντες Ηπείρου με χαρά βλέπουν την Περιφέρεια να αντιλαμβάνεται -έστω και καταϊδρωμένη μετά τη δική μας ανακοίνωση- ότι υπάρχει ζήτημα. Παρά το γεγονός ότι ορίστηκε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, μόλις μία ώρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία της δημόσιας διαβούλευσης, εμείς περιμένουμε την ουσία της τοποθέτησής τους.

H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον επιθετικό Δημήτρη Μάνο


H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας, μέσω δανεισμού από τον Ολυμπιακό, με τον επιθετικό Δημήτρη Μάνο.
Ο 24-χρονος ποδοσφαιριστής ήταν ο περυσινός πρώτος σκόρερ στη Football League με 27 goal και έχει αγωνιστεί εκτός από τον Ολυμπιακό, με τις ομάδες του ΟΦΗ, της Βέροιας και του Εργοτέλη.

Δήμος Πωγωνίου: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης για την επιλογή των μελών Επιτροπής διαγωνισμού του έργου Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά


«Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης, για την επιλογή των μελών που θα συγκροτήσουν την Επιτροπή διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά».
ΣXET.: Η υπ’ αριθμ. ΔΝΣ/61034/ΥΝ 466/04.12.2017 (ΥΕΚ Β΄4841/29-12-2017) απόφαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών με θέμα: «Κατάρτιση, Τήρηση και λειτουργία του Μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (Μη.Μ.Ε.Δ.) της παρ. 8.(η) του άρθρου 221 του ν.4412/2016.»
Ο Δήμος Πωγωνίου, κατ’ εφαρμογή της ανωτέρω σχετικής απόφασης, θα πραγματοποιήσει τη διαδικασία δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.) για την επιλογή μελών επιτροπής διαγωνισμού έργου της παρ. 8.(η) του άρθρου 221 του ν.4412/2016.
Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική κλήρωση αφορά στην επιλογή υπαλλήλων ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για τη συγκρότηση της Επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά» εκτιμώμενης αξίας 225.161,29 (πλέον Φ.Π.Α. 24%), που θα διεξαχθεί σύμφωνα με:
α) τις διατάξεις του ν.4412/2016 (Α΄147) και
β) τους όρους της σχετικής διακήρυξης (ΑΔΑΜ: 19PROC004334446).
γ) την κλήρωση ανάδειξης των μελών της επιτροπής μετέχουν όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που είναι καταχωρημένοι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Η παρούσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την ως άνω σχετική απόφαση του Τπουργείου Τποδομών & Μεταφορών, θα δημοσιευθεί στις ιστοσελίδες:
α) του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr  και
β) του Τπουργείου Υποδομών & Μεταφορών: www.ggde.gr
Παρακαλούνται το Τμήμα Υποστήριξης Εφαρμογών & Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και το αρμόδιο Γραφείο δημοσιοποίησης στοιχείων του Δήμου Πωγωνίου, όπως δημοσιεύσουν το παρόν στην ιστοσελίδα τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 10 του άρθρου 221 του ν.4412/2016 και στην παράγραφο 5.2.2 της υπ’ αριθμ. ΔΝΣ/61034/ΥΝ 466/04.12.2017 (ΥΕΚ Β΄4841/29-12-2017) απόφασης του Τπουργού Τποδομών & Μεταφορών.
Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18/01/2019 και ώρα 11:00π.μ. μέσω της ιστοσελίδας https://mimed.ggde.gr

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΙΔΕΡΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Αδελφότητα Ψηλόκαστρου Πωγωνίου: Κοπή πίτας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην ταβέρνα «Σωτήρης»


Η Αδελφότητα Ψηλόκαστρου  Πωγωνίου διοργανώνει κοπή πίτας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην ταβέρνα «Σωτήρης».

Ιωάννινα: Συνελήφθη 26χρονος κατηγορούμενος για κλοπές τροχοφόρων


Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (15-01-2019) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές τροχοφόρων.
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει νωρίτερα την ίδια ημέρα από την περιοχή του Επισκοπικού Ιωαννίνων.
Από την περαιτέρω εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 26χρονος είχε αφαιρέσει κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 15-01-2019 ένα ακόμη Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από την πόλη των Ιωαννίνων.
Τα κλεμμένα οχήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου η πληρωμή των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ


Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου θα καταβληθούν, για πρώτη φορά από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών, στο σύνολο των δικαιούχων της χώρας.
Η επικείμενη πληρωμή, η οποία θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα, αφορά τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2018 και τα διατροφικά επιδόματα για τον μήνα Δεκέμβριο.
Η αμέσως επόμενη πληρωμή θα γίνει τον Φεβρουάριο και θα αφορά στα διατροφικά επιδόματα του Ιανουαρίου 2019.
Θα ακολουθήσει η καταβολή του Μαρτίου, στην οποία θα πληρωθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα του διμήνου Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2019 και τα προνοιακά διατροφικά επιδόματα του Φεβρουαρίου 2019.
Με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2019, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα, σε σταθερή ημερομηνία, κοινή για όλη την Ελλάδα. Όλα τα άτομα με αναπηρία θα λαμβάνουν τα επιδόματα που δικαιούνται ενιαία, με διαφάνεια και ηλεκτρονικές διαδικασίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας: Ηπειρώτικο γλέντι, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στο ''Μεντής'', Εθνικής Αντιστάσεως 50, Παλλήνη Αττικής

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας διοργανώνει  Ηπειρώτικο γλέντι, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στο ''Μεντής'', Εθνικής Αντιστάσεως 50, Παλλήνη Αττικής.

Ιερά Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης: Όλοι στο Σύνταγμα για την Μακεδονία μας


Συνέχεια ενημέρωσης για τη σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Ηγουμενίτσα την 15/01/2019


Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση δεκατεσσάρων χιλιάδων οχτακοσίων ογδόντα πακέτων τσιγάρων (14.880) χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καθώς και τη σύλληψη ενός 47χρονου, βραδινές ώρες της 14/01/2019, από τα στελέχη της Ομάδας Κ9 της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, γνωρίζεται ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων, σύμφωνα με σχετική έκθεση προσδιορισμού του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, ανέρχεται στο ποσό των εξήντα μία χιλιάδων εννιακοσίων δεκατριών ευρώ και τριάντα τριών λεπτών (61.913,33 €).

Πρωτιά για τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό EUROSCOLA


Δύο μαθητές Λυκείου θα ταξιδέψουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-Επιλαχούσα μία ακόμη μαθήτρια
Πρωτιά για το ΓΕΛ των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στον ευρωπαϊκό γραπτό διαγωνισμό EUROSCOLA με τον μαθητή της Γ’ τάξης Λυκείου Άγγελο Μπόζιο να συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία και να κατακτά την πρώτη θέση ανάμεσα στους 24 επιτυχόντες μαθητές από τα Λύκεια όλης της Ηπείρου. Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκε και ο μαθητής της Γ’ τάξης του Λυκείου μας Αλέξανδρος-Άγγελος Μήτσης που κατετάγη ανάμεσα στους 10 πρώτους επιτυχόντες, ενώ επιλαχούσα είναι η μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου μας Δήμητρα Μπάκα.
Οι επιτυχόντες μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ θα ταξιδέψουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και θα έχουν την εμπειρία να εκπροσωπήσουν την Ήπειρο ως ευρωβουλευτές. Ειδικότερα, στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 θα συναντηθούν με νέους από άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα γνωρίσουν τα θεσμικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για τον τρόπο της Ευρωπαϊκής οικοδόμησης.
Η επιλογή των μαθητών έγινε ύστερα από γραπτό διαγωνισμό με θέμα: 
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους ευρωπαίους πολίτες. 
Με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, το ΕΚ συν-αποφασίζει με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ένωσης σε μεγάλο ποσοστό της νομοθεσίας και επίσης αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Έχει αυξημένες εξουσίες όσον αφορά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ασκεί δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεων και είναι απαραίτητη η συναίνεση του στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Μάιο του 2019 οι ευρωπαίοι πολίτες από τις 27 χώρες της ΕΕ θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές για την ανάδειξη των 705 Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Πώς πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης; Θεωρείτε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να εκφράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο την εντολή των πολιτών της Ένωσης οι οποίοι με την ψήφο τους θα προσδιορίσουν τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης;»
Η αξιολόγηση των εργασιών έγινε από επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Αγγελικής Φωτεινού και επιλέχθηκαν οι καλύτερες εργασίες. 
Επίσης, στην επιλογή των επιτυχόντων μαθητών έπαιξε ρόλο το επίπεδο γνώσης στις ξένες γλώσσες αλλά και η γενική επίδοση στα μαθήματα του Σχολείου.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ συγχαίρουν θερμά τους μαθητές για τις επιτυχίες τους, που αποτελούν αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. 
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας, καλό ταξίδι και πάντα επιτυχίες!

Συνελήφθη 25χρονη στο Σμέρτο Θεσπρωτίας για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν πάνω από (35) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου

Συνελήφθη, σήμερα (15-01-2019) το μεσημέρι στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 25χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε η 25χρονη και στο οποίο επέβαιναν και τα δύο ανήλικα παιδιά της, όπου μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, τριάντα τρία (33) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (35) κιλών και (130) γραμμαρίων. Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (35) κιλών και (130) γραμμαρίων,
• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
• κινητό τηλέφωνο.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Τοπικό πάχος: μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά;


Δεν υπάρχει πιο δύσκολο αδυνάτισμα από αυτό του τοπικού πάχους. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να προσφέρουν αρμονία στην εικόνα του σώματος και μάλιστα, ορισμένες από αυτές, μια για πάντα!
Το τοπικό πάχος είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης μικρών λιποαποθηκών, οι οποίες εντοπίζονται σε άνδρες και γυναίκες στο πηγούνι, στα μπράτσα, στο στομάχι, στα πλαϊνά της κοιλιάς, στους μηρούς (ψωμάκια), στα γόνατα, στην πλάτη, στην ποδοκνημική και στο μαστό (άνδρες), προκαλώντας δυσαρμονία στην εμφάνιση του σώματος.
Ειδικά στους μεσογειακούς λαούς, όσο αδύνατος και αν είναι κανείς, γονιδιακά υπάρχουν τοπικές λιποαποθήκες στην πλειονότητα των ανθρώπων.  Όταν το σωματικό βάρος αυξάνεται, λόγω διατροφής, αύξησης της ηλικίας, ενδοκρινικών αιτιών (π.χ. εμμηνόπαυση, εξωσωματική, διαταραχές εμμήνου ρήσεως) κ.ά., το τοπικό πάχος είναι περισσότερο εμφανές.
«Παρόλο που η διατροφή και η άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς το τοπικό πάχος αυξομειώνεται ανάλογα με τις αυξομειώσεις του σωματικού βάρους, το τοπικό πάχος παραμένει και δεν υπάρχει κάποιο είδος διατροφής ή άσκησης που να το εξαφανίζει. Υπάρχουν, όμως, άλλοι τρόποι που μπορούν να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η Πλαστική/Αισθητική Χειρουργική  παρέχει λύσεις με παροδικό αποτέλεσμα, οι οποίες μπορούν να περιορίσουν το μέγεθος των λιποαποθηκών, κατά συνέπεια, και την έκταση του προβλήματος για ορισμένο χρονικό διάστημα και μόνιμες, που μπορούν να εξαλείψουν τις λιποαποθήκες δια παντός», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Μέθοδοι με παροδικό αποτέλεσμα
Σε αυτήν την περίπτωση οι μέθοδοι περιλαμβάνουν είτε μηχανήματα είτε ενέσιμα υλικά, είτε συνδυασμό αυτών. Όλες είναι ασφαλείς και εφαρμόζονται στο ιατρείο χωρίς αναισθησία. Σε πολύ μικρές λιποαποθήκες, μπορεί να εξασφαλίσουν και μόνιμο αποτέλεσμα. Εντούτοις, δεν αφορούν παχύσαρκους και ανθρώπους με μεγάλες λιποαποθήκες.