Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πρόγραμμα της ''Πίτα του Ηπειρώτη 2013'', της εκδήλωσης-πολυθέαμα της ΠΣΕ, της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 10.00' πρωινή, στο ΣΕΦ, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Ο Σύλλογος Αμμοτοπιτών Άρτας διοργανώνει παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσικοχορευτική βραδυά, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, ώρα 18:30 στο Κέντρο ''Αγρίμια'' Λιοσίων 7 και Βατσαξή 4, στην πλατεία Βάθης

ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Δηλώσεις Ζώων έτους 2013

Καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας να προσέλθουν στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα των Δ.Ε. το αργότερο μέχρι την 1η Φλεβάρη 2013, ημέρα Παρασκευή, προκειμένου να δηλώσουν σε ειδικό έντυπο τα ζώα τους για τις επιδοτήσεις του τρέχοντος έτους (πληρ.: κ. Μουρεχίδης Γιάννης, τηλ.: 26530 31992).
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λασιθίου διοργανώνει Αντάμωμα Ηπειρωτών την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 13:00 στις Λίμνες Λασιθίου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών νομού Λασιθίου σας προσκαλεί στο αντάμωμα των Ηπειρωτών για την κοπή της Πίτας που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φλεβάρη 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 μ.μ.,  στην ταβέρνα «ΚΑΛΥΒΑ» (που βρίσκεται στις Λίμνες Λασιθίου ).
Το Ηπειρώτικο μουσικό σχήμα «Οι Λαλητάδες» θα μεριμνήσουν για την μουσική και την νοερή μας μεταφορά στα χώματα που γεννηθήκαμε εμείς και οι προγονοί μας.
Το κόστος της εκδήλωσης θα είναι 13 ευρώ ανά άτομο και θα περιλαμβάνει φαγητό και ποτό.
Καλεσμένοι όλοι οι Ηπειρώτες και οι φίλοι τους.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
ΤΟ Δ.Σ.

ΟΓΑ: Σύνταξη στα 67 για τους αγρότες 64 χρονών και κάτω

Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο έτη ανακοίνωσε ο ΟΓΑ. Όπως ανακοίνωσε ο ασφαλιστικός φορέας οι γεννηθέντες το έτος 1948 δικαιούνται σύνταξη λόγω γήρατος στο 67ο έτος της ηλικίας τους (το έτος 2015).
Κατά συνέπεια η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με την συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας. Όσοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, γεννηθέντες το 1948 έχουν καταβάλει ή θα καταβάλουν την ασφαλιστική εισφορά του Β΄ εξαμήνου 2012, δεν θα τους αποσταλεί νέα ειδοποίηση καταβολής εισφοράς το μήνα Φεβρουάριο 2013.
Όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα πρέπει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι τις 28-12-2012, διότι από τον Ιανουάριο 2013 τα Βιβλιάρια Υγείας όσων δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι δεν θα είναι σε ισχύ.
Η αύξηση των ορίων ηλικίας στο 67ο έτος ισχύει από 1/01/2013 και για τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Το αδιαχώρητο έγινε στο μουσικό κέντρο ''Πανόραμα'' Ελευσίνας στη χοροεσπερίδα της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Εκατοντάδες απόδημοι Ρωμανιώτες αλλά και φίλοι του Ρωμανού  Λάκκας Σουλίου και της Ηπείρου, έτσι ώστε δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, συμμετείχαν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, το βράδυ ,στην χειμερινή χοροεσπερίδα- συνάντηση στο μουσικό κέντρο ''Πανόραμα'' της Ελευσίνας.
Και η συμμετοχή τόσου κόσμου, δεν είναι τυχαία. Είναι αναγνώριση του πλούσιου έργου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας, αλλά και αποδοχή ότι στην αποδημία των Ρωμανιωτών στην Ελευσίνα και την Αττική, γίνεσαι σοβαρή δουλειά με απτά αποτελέσματα.

Εξάλλου τόσο η συμμετοχή του Δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, που συνοδευόταν από Δημοτικούς Συμβούλους, όσο και η έλευση από την Λάκκα Σούλι του Δημάρχου Δωδώνης Κων/νου Κατσανάκη που συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Παππά και δημοτικούς Συμβούλους, καταδεικνύει, ότι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης της Ελευσίνας και της πατρώας γης, αναγνωρίζουν τη δουλειά της Αδελφότητας.
Επιπλέον δείγμα αποδοχής του έργου είναι και η πολυάριθμη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στην εκδήλωση, αποτελούμενη από τπν Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο και τα μέλη Γιώργο Δόση και Χριστόφορο Τζαρτζούλη.
Την Ομοσπονδία Αποδήμων Λάκκας Σουλίου, εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος Βαγγέλης Παππάς και η Γενική Γραμματέας Ρωξάνθη Μαύρου, που συνοδευόταν και από άλλα μέλη του Δ.Σ.

Τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ναπολέων Γκόγκος, συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αδελφότητας και μέλος της Επιτροπής Νεολαίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Θεόδωρος Τζαρτζούλης, παρουσίασε το έργο της Αδελφότητας και τους τομείς πολιτισμού που εξειδικεύει και παράγει αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, αφού συνεχάρη το Δ.Σ. της Αδελφότητας για το πλούσιο έργο του,  αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της κορυφαίας ηπειρωτικής αποδημικής οργάνωσης για τη λειτουργική αποτελεσματικότητα των αδελφοτήτων, που αποτελούν τα κύτταρα της ΠΣΕ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων έκοψε την Πίτα του, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι τα γραφεία του Συλλόγου γέμισαν ασφυκτικά και ότι τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, δείγμα ότι ο κόσμος αγκαλιάζει τον Σύλλογο και ο Σύλλογος τον κόσμο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του, Χρήστος Ρούσσας, κατά την σύντομη ομιλία του στη κοπή της Πίτας, παρότι εν τοις πράγματι, αρκετά μικρός αποδείχθηκε ο χώρος όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου Ηπειρωτών, για να δεχθεί τα δεκάδες μέλη και φίλους του, που συνέρρευσαν μαζικά για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Και μπορεί, για μια ακόμα φορά, να απέδειξαν πως "όλοι οι καλοί χωρούν", ωστόσο υπήρξε περισσότερο έκδηλη από ποτέ, η πεποίθηση πως οι, πολλές και πολυπληθείς, συναντήσεις τους αξίζει να ξεδιπλώνονται σε ένα χώρο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Ηπειρώτες της περιοχής...
Ο Χρήστος Ρούσσας εξήρε το ρόλο των Ηπειρωτών - μελών του Συλλόγου, χαρακτήρισε το 2012 ως χρονιά ιδιαίτερα παραγωγική για το σύλλογο Ηπειρωτών, ευχαρίστησε το δήμο Φυλής, την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής και τους επιχειρηματίες της περιοχής για τη στήριξή τους και ευχήθηκε, τον επόμενο χρόνο, η πίτα να κοπεί στην Στέγη των Ηπειρωτών.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, που έχει γονατίσει την ελληνική οικογένεια, στην ανεργία που βάζει στο περιθώριο την νέα γενιά και στην ανάγκη αντίστασης στα φαινόμενα αυτά, μια πράξη που είναι καθήκον όλων των Ηπειρωτών, που έχοντας ως πρότυπο τον αγώνα των Σουλιωτών, αλλά και των Γυναικών της Πίνδου, πρέπει να αποδείξουν σήμερα ότι είναι απόγονοι ηρώων προγόνων. Ακόμη αναφέρθηκε στις αρετές της Ηπειρωτικης Ευποιίας, και ειδικά η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια, που πολλοί την έχουν ανάγκη, πρέπει να πρυτανεύσουν στην λογική και την πρακτική εκείνων των Ηπειρωτών που μπορούν να προσφέρουν και προσφέρουν.
Στην συνέχεια συνεχάρη τον Πρόεδρο , το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων για την σημαντική δουλειά τους στην διατήρηση των παραδόσεων και των αξιών του Ηπειρωτισμού και το εν γένει έργο τους που κάνουν στο Δήμο Φυλής, έργο που είναι αναγνωρισμένο από την τοπική κοινωνία.

Και νέα αύξηση της ανεργίας το Δεκέμβριο του 2012!

797.578 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανήλθαν στα 797.578 άτομα, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με συνολικά 66.957 άτομα.
Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 1,44% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 9,16% από το Δεκέμβριο του 2011, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για το Δεκέμβριο του 2012.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανήλθαν στα 797.578 άτομα, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των Περιφερειών να έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (11,89%) ή συνολικά 66.957 άτομα.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, οι 337.242 είναι άνδρες (42,28%) και 460.336 είναι γυναίκες (57,72%).
Οι 337.100 (42,27%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών και 460.478 (57,73%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'' έκοψε την Πίτα της, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'' έκοψε την Πίτα της, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013.

Φωτογραφικό αφιέρωμα από την εκδήλωση.

Ετήσιος απολογισμός στην Οδική Ασφάλεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Μειώθηκαν κατά 15% τα τροχαία ατυχήματα σε σχέση με το 2011
Στις «επικίνδυνες» παραβάσεις εξακολουθούν να οφείλονται τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.
 Βεβαιώθηκαν συνολικά 22.124 παραβάσεις

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το έτος 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, προβαίνοντας παράλληλα σε στατιστική σύγκριση αυτών με τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά δεδομένα.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 125 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 147 το 2011). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
34 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 42 το 2011)
39 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 34 το 2011)
52 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 71 το 2011)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 230 παθόντες (έναντι 293 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν :
39 νεκροί (έναντι 46 το 2011)
55 σοβαρά τραυματίες (έναντι 50 το 2011)
136 ελαφρά τραυματίες (έναντι 197 το 2011)