Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Η διαδικασία για την έκδοση βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη

 


Η βεβαίωση επαγγελματία αγρότη ισχύει για το χρονικό διάστημα από 01-01-2022 έως 31-12-2022, με στοιχεία του φορολογικού έτους 2020.

Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκδίδεται η βεβαίωση του επαγγελματία αγρότη, η οποία φέρει την υπογραφή της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

Η βεβαίωση ισχύει για το χρονικό διάστημα από 01-01-2022 έως 31-12-2022, με στοιχεία του φορολογικού έτους 2020. Αφορά τους αγρότες, για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, από το Τμήμα Διαχείρισης Data Center Δικτύου και Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥpΑΑΤ. Οι ΑΦΜ τους θα αποσταλούν στην ΑΑΔΕ προς συμπλήρωση των κωδικών 037 και 038 του εντύπου Ε1 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, φορολογικού έτους 2021.

ΕΡΤ3: «Βότανα Καρποί της Γης» – «Άρωμα Κρήτης» την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, στις 13:30

 


 «Βότανα Καρποί της Γης»

«Άρωμα Κρήτης»

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 στις 13:30

Η αγαπημένη εκπομπή της ΕΡΤ3 που εξερευνά την ελληνική γη και αναδεικνύει τα βότανα και τους καρπούς της ταξιδεύει στην Κρήτη αυτή την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, πάντα στις 13:30.Εκεί στης Κρήτης τα περήφανα βουνά και τα βαθιά φαράγγια υπάρχουν αρωματικά φυτά που ανέκαθεν αποτελούσαν το πραγματικό άρωμά της. Από τα πιο εμβληματικά βότανα του νησιού είναι και το τοπικό τσάι του βουνού, η γνωστή μαλοτήρα. Αντάξια στο πλάι της στέκεται κι η χανιώτικη μαντζουράνα, αντικείμενο έρευνας μιας πρωτοποριακής συνεργασίας με στόχο την ανάδειξη ενδημικών φυτών του νησιού.

Σκηνοθεσία-αρχισυνταξία: Λυδία Κώνστα

Σενάριο: Ζακ Κατικαρίδης

Παρουσίαση: Βάλια Βλάτσιου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Κόγιας

Ήχος: Τάσος Καραδέδος

Μοντάζ: Απόστολος Καρουλάς

Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα

· Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα

· Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3

ΕΟΔΥ: Ογδόντα πέντε θάνατοι σήμερα, 27.766 νέα κρούσματα

 


85 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ογδόντα πέντε θάνατοι σήμερα 27.766, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 27.766, εκ των οποίων 85 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.535.382 (ημερήσια μεταβολή +1.8%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 610 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.727 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 85, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.479 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 654 (57.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 80.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 545 (83.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 109 (16.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.828 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 536 (ημερήσια μεταβολή -15.19%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 570 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Νέας Οδός: Συστάσεις στους οδηγούς για την κακοκαιρία

 


Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έως την Παρασκευή 14/1 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων.

Συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

   Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900.

Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται  για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306  (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

  Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.

 Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

  Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

  Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Σχετικά με την οδήγηση υπό βροχή υπενθυμίζεται ότι:

 Ελέγχουμε συχνά τους καθρέφτες και χρησιμοποιούμε πάντα τα προειδοποιητικά φωτεινά σήματα του αυτοκινήτου μας για αλλαγή πορείας ή στάση.

  Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάβουμε τα μικρά φώτα πορείας του αυτοκινήτου για να μπορούν όλοι οι οδηγοί να μας βλέπουν στις κακές συνθήκες ορατότητας.

 Αποφεύγουμε τους γρήγορους και απότομους χειρισμούς στο τιμόνι, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί υποστροφή ή υπερστροφή ανάλογα με την περίσταση.

  Αποφεύγουμε να ακολουθούμε μεγάλα αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία κλπ. καθώς το νερό που πετάγεται από τα ελαστικά τους μας μειώνει την ορατότητα.

Επισημαίνεται ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Συνελήφθη ένας άνδρας επειδή είχε αφαιρέσει έγγραφα μέσα από αυτοκίνητο καθώς και ποδήλατο από περιοχή των Ιωαννίνων

 


Συνελήφθη χθες (9-01-2022)  το βράδυ στα Ιωάννινα  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ένας άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της ίδιας μέρας είχε αφαιρέσει έγγραφα μέσα από αυτοκίνητο καθώς και ποδήλατο από περιοχή των Ιωαννίνων.

Ύστερα από αναζητήσεις ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το κλεμμένο ποδήλατο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ορίζοντες Ηπείρου: Διακυβέρνηση Αποτυχίας: Πολιτική Προστασία, Γεφύρια, Μαυρολάγκαδο, Φυσικό Αέριο, Φορείς Διαχείρισης και Ιόνια Οδός

 


Την πλήρη αποτυχία του μοντέλου με το οποίο λειτουργεί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά οι καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας που έπληξε την Περιφέρειά μας το Δεκέμβριο.

Τις ευθύνες αλλά και το μέγεθος της ανυπαρξίας της Περιφερειακής Αρχής στον συγκεκριμένο τομέα ανέδειξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, μαζί με τους συντονιστές της παράταξης, Μιχάλη Νάτση κι Άλκη Λάνταβο καθώς και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Δημήτρη Παππά.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το μοντέλο της πολιτικής προστασίας στην Ήπειρο δεν δουλεύει. Δεν λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα, δεν αντιλαμβάνεται την κλιματική αλλαγή και λειτουργεί με βάση το ρουσφέτι. Ενώ οι βροχές είναι όλο και πιο συχνές στην Ήπειρο έχουμε προβλήματα άρδευσης.

Η πραγματικότητα αυτή θα αλλάξει με τους Ορίζοντες Ηπείρου γιατί έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας έναν παρασημοφορημένο υπηρεσιακό παράγοντα με τον οποίο εκπονούμε από την αρχή ένα ολιστικό σχέδιο λύσης», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Επικεφαλή των Συντονιστών κ. Μιχάλη Νάτση ο οποίος ανέλυσε με λεπτομέρεια την πλήρη εικόνα των ζημιών που άφησε πίσω του το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ήπειρο.

«Το χρονικό διάστημα που αφήσαμε να περάσει μετά τις καταστροφές είχε ως σκοπό να δώσουμε χρόνο στην πολιτική προστασία της περιφέρειας και να δούμε  στην πράξη την αντίδραση της, έστω και με τη λογική του θεραπεύειν.

ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι

 


Σύμφωνα με το δελτίο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, το καιρικό σύστημα με το όνομα «Διομήδης» προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη νότια Κρήτη, τα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και από το βράδυ στο κεντρικό και το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν την Τρίτη στο βόρειο Αιγαίο και την Τετάρτη και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Την Τρίτη κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

Τριάντα ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 80.040 έλεγχοι, από τους οποίους οι 42.117 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 522 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 15 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

421 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

147 στην Αττική,

69 στη Θεσσαλονίκη,

31 στην Ήπειρο,

30 στα Ιόνια Νησιά,

26 στη Στερεά Ελλάδα,

25 στην Πελοπόννησο,

22 στη Δυτική Ελλάδα,

18 στο Βόρειο Αιγαίο,

15 στην Κρήτη,

13 στην Κεντρική Μακεδονία,

 8 στη Θεσσαλία,

 6 στο Νότιο Αιγαίο,

 6 στη Δυτική Μακεδονία και

 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 87.083 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 83.640 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.443 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ και συγκεκριμένα 1 στο Βόρειο Αιγαίο, 1 στη Θεσσαλία, 1 στην Κεντρική Μακεδονία και 1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.500 ομοειδείς παραβάσεις.

95 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και χρήση μουσικής,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 25.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 1 παράβαση στους πελάτες,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας σε συνδυασμό με άρ. 285 Π.Κ και 25 παραβάσεις σε πελάτες,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 1 παράβαση στους πελάτες,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από μία παράβαση στους πελάτες,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτη καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.155 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.898 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 563 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής

 


Η εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής ήταν τα μοναδικά θέματα που περιλάμβανε η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 στο Δελβινάκι, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Τα μέλη του Σώματος καλωσόρισε ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Γκέγκας Κωνσταντίνος που συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο κι ευχήθηκε σε όλους καλή και παραγωγική θητεία. «Σας καλωσορίζω στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι εύχομαι και αυτή η χρονιά είναι παραγωγική για όλους μας» δήλωσε ο κ. Γκέγκας.

Ο Δήμαρχος κ. Καψάλης Κωνσταντίνος, αφού ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία και να είναι μία χρονιά ανάπτυξης για το Δήμο Πωγωνίου, πρότεινε εκ νέου για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. τον κ. Γκόγκο Χρήστο, υπογραμμίζοντας ότι στην προηγούμενη θητεία το σώμα λειτούργησε άψογα. «Αφήσαμε πίσω μας μια χρονιά με πολλές δυσκολίες. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε προβλήματα και αντιξοότητες κι εύχομαι το 2022 να φέρει σε όλους μας υγεία και προκοπή. Το Δ.Σ. κατά την προηγούμενη θητεία και υπό την προεδρεία του κ. Γκόγκου Χρήστου λειτούργησε υποδειγματικά κι ως εκ τούτου προτείνω την επανεκλογή του» σημείωσε.

Για την θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή – Πρωτοπορία – Ευημερία» κ. Νικόπουλο Γιάννη ο κ. Σκόρδος Γεώργιος  και για την θέση του Γραμματέα προτάθηκε από τον  επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχη για το Πωγώνι»  κ. Ντότη Δημήτριο η κ. Χάιδου Μαγδαληνή.

Σεισμική δόνηση 5,3 R, 2 χλμ Δυτικά της Φλώρινας

 


Σεισμική δόνηση έντασης 5,3 R σημειώθηκε στις 23:43 τo βράδυ της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022, 2 χλμ Δυτικά της Φλώρινας.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε περιοχές της Ηπείρου.

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10  χλμ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

 


Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας- ISO BOX, 09:00-15:00

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, 09:00-14:00.

Τα μυστικά της σωστής φροντίδας για τα γένια

 


Είτε βρίσκεστε στη διαδικασία να αφήσετε γένια ή μουστάκι, είτε τα έχετε ήδη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε σωστά την τριχοφυΐα στο πρόσωπό σας. Από την φροντίδα της μπορεί να εξαρτάται η υγεία του δέρματος που βρίσκεται κάτω από αυτήν.

«Τα υγιή γένια αρχίζουν από το υγιές δέρμα. Με τη σωστή φροντίδα οι γενειοφόροι άνδρες μπορούν να αποφύγουν προβλήματα, όπως η επιδείνωση της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, η είσφρυση των τριχών ή ακόμα και η ακμή», λέει ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία – Δερματοχειρουργική).

Όπως εξηγεί, όταν οι άνδρες αφήνουν τα γένια τους να μεγαλώνουν και δεν τα φροντίζουν σωστά, μπορεί να συσσωρεύεται σμήγμα, νεκρά δερματικά κύτταρα και βακτήρια πάνω στο δέρμα, αποφράσσοντας τους πόρους και ευνοώντας την ανάπτυξη ακμής. Έτσι, στους άνδρες που ήδη είχαν ακμή, μπορεί να υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης, ενώ σε όσους δεν είχαν, μπορεί να εμφανιστούν για πρώτη φορά σπυράκια.

Πολύ συχνό πρόβλημα είναι και η «πιτυρίδα» στην γενειάδα, δηλαδή η εμφάνιση λευκωπών φολίδων που οφείλονται στη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Η δερματίτιδα αυτή είναι μία φλεγμονώδης κατάσταση, που οφείλεται στην υπερπαραγωγή σμήγματος (το λίπος του δέρματος) σε συνδυασμό με τον ερεθισμό του δέρματος από τον μύκητα malessezia.

Με την κατάλληλη φροντίδα οι άνδρες μπορούν επίσης να καταπραΰνουν τυχόν ξηροδερμία και κνησμό, καθώς και να αποφύγουν την είσφρυση των τριχών (ή ψευδοθυλακίτιδα του γενείου). Αυτή είναι μία διαταραχή κατά την οποία οι κοντές, σγουρές τρίχες αναπτύσσονται στο εσωτερικό του δέρματος αντί να προεκβάλλουν από τον θύλακα. Η δυσαρμονία αυτή οδηγεί σε φλεγμονώδη αντίδραση, που προκαλεί ερυθρότητα και κνησμό στο δέρμα. Μερικές φορές η περιοχή μολύνεται και δημιουργούνται φλεγμονώδεις βλατίδες ή φλύκταινες. Αν και πάλι δεν γίνει θεραπεία, η μόλυνση συνεχίζεται και οι φλύκταινες μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε δυσμορφικές ουλές (χηλοειδή).