Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ): Το μάθημα των Θρησκευτικών στην προεκλογική επικαιρότητα

 


Στην προεκλογική επικαιρότητα αναδείχτηκε εμφαντικά μέσα από την εικονογράφηση του Βιβλίου  Θρησκευτικών της Γ΄ Δημοτικού, το πρόβλημα  που έχει δημιουργηθεί στο μάθημα των Θρησκευτικών μέσα από τις μεθοδεύσεις συγκεκριμένων προσώπων του πολιτικού, θεολογικού και εκκλησιαστικού χώρου, τα οποία διαχειρίζονται, επί μακρόν χρόνο, το θέμα της επιλογής της σχολικής ύλης του μαθήματος και, γενικά, τα θέματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής σύμφωνα με τη δική τους προσωπική ή ιδεολογική αντίληψη,  χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την παιδαγωγική επιστήμη, την ορθόδοξη  θεολογία και τις συνταγματικές επιταγές.

Ειδικότερα αναφέρουμε ότι τα σημερινά Βιβλία των Θρησκευτικών που είναι αντισυνταγματικά μη θεολογικά και μη παιδαγωγικά, διδάσκονται από το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ, στο σχολείο, εγκρίθηκαν και δημοσιεύτηκαν από τους κ. Φίλη και κ. Γαβρόγλου, ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως μη νόμιμα, μη θεολογικά και μη παιδαγωγικά και παρά ταύτα η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και ο μόνιμος(;) πλέον επί (12) δώδεκα συναπτά έτη,  Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, αντί να τα απομακρύνουν άμεσα από τα σχολείου τα διατήρησαν σε ισχύ, ελαφρώς διορθωμένα, συνεχίζοντας να συνεργάζονται συνεχώς και άριστα με την αποτυχημένη συγγραφική θεολογική ομάδα, το έργο της οποίας απέρριψε ο Αρχιεπίσκοπος και κατήργησε το ΣτΕ!

Έρχονται νέα φορολογικά κίνητρα για την πληρωμή με κάρτα

 


Νέα φορολογικά κίνητρα για την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής θα αναζητήσει το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές 2023.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν περαιτέρω άνοδο κατά 14% στην αξία των συναλλαγών με κάρτες το 2022, την ώρα που στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνουν ότι οι «χρυσές» αποδείξεις από 20 επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίες δίνουν έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ στους φορολογούμενους, δεν τα «κατάφεραν» στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Συγκεκριμένα, παρά τα φορολογικά κίνητρα, ο κόσμος συνεχίζει να πληρώνει με μετρητά επαγγελματίες με υψηλό δείκτη φοροδιαφυγής όπως ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ξυλουργούς, ψυκτικούς, κομμώτριες, κομμωτές και άλλους επαγγελματίες, καθώς η μείωση του φόρου εισοδήματος που κερδίζει ο φορολογούμενος που λαμβάνει απόδειξη από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών είναι μικρότερη από την έκπτωση που του κάνει ο επαγγελματίας στην τελική τιμή χωρίς τον ΦΠΑ 24% εφόσον ο φορολογούμενος δεχτεί να μην λάβει απόδειξη.

Μαρία Κεφάλα: Με θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου του Προέδρου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γιώργου Χριστοβασίλη

 


Με θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου του Προέδρου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γ. Χριστοβασίλη.

Από το 2008 όταν και ανέλαβε τις τύχες της διοίκησης της ομάδας της πόλης μας μέχρι και τη φετινή χρονιά συνδύασε την προσωπική του πορεία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Μία ομάδα που δεν έπαψε να κάνει υπερήφανους τους Ηπειρώτες σε όλον τον κόσμο και που μας έκανε το ίδιο και στη δική του θητεία.

Η προσφορά του υπήρξε τεράστια όχι μόνο στις αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά και στο ήθος με το οποίο πορεύτηκε όλα τα χρόνια, ως ένας Ηπειρώτης της διασποράς που αγάπησε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» και κατάφερε να ασχοληθεί ενεργά με την ομάδα της καρδιάς του.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους και την ποδοσφαιρική οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα για την απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη, που έφυγε από τη ζωή.

Δήλωση Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για την απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη

 


Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη ο οποίος ανήκει στη γενιά εκείνη των Ηπειρωτών που καίτοι από μικροί ξενιτεύτηκαν ποτέ δεν έκοψαν τις ρίζες τους με την ιδιαίτερη πατρίδα τους και  γενικά με την Ήπειρο.

 Η δραστηριοποίησή του στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αναλαμβάνοντας σε δύσκολη περίοδο τα ηνία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, είχε και έχει ένα   ευρύτερο συμβολισμό, που εστιάζεται στην ενεργή συμμετοχή των απόδημων Ηπειρωτών στο κοινωνικό, οικονομικό και αθλητικό γίγνεσθαι της Ηπείρου.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης- εκτός από επιχειρηματίας- θα μείνει στην ιστορία ως μακροβιότερος και πλέον επιτυχημένος Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, που χάρισε μεγάλες χαρές στους φιλάθλους και γενικά στην τοπική κοινωνία.

"Έφυγε" από την ζωή ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης

 


Η ενημέρωση της ΠΑΕ

Η ημέρα εκείνη που δεν θα θέλαμε να έρθει ποτέ, δυστυχώς ξημέρωσε.

Ο αγαπημένος μας πρόεδρος, Γιώργος Χριστοβασίλης, έφυγε από την ζωή. Όλο αυτό το διάστημα πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια παρότι η μάχη ήταν άνιση.

Ένας υπέροχος άνθρωπος που από το 2008 όταν και ανέλαβε ιδιοκτήτης του συλλόγου κατάφερε να γράψει τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ και να μνημονεύεται ως ο καλύτερος πρόεδρος που είχε ποτέ του ο “Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου και ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

ΔΕΔΔΗΕ: Τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό των ρευματοκλοπών

 


Με ένα… chat GPT για τις ρευματοκλοπές, δηλαδή με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης επιχειρεί ο ΔΕΔΔΗΕ να περιορίσει το πρόβλημα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο, το κόστος της οποίας επιβαρύνει τους λοιπούς καταναλωτές, οι οποίοι πληρώνουν την αξία της κλεμμένης ενέργειας αλλά και τον ίδιο το Διαχειριστή.

Ο ΔΕΔΔΗΕ διοργάνωσε πρόσφατα διαγωνισμό καινοτομίας με στόχο την ανάπτυξη αλγοριθμικών μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό των ρευματοκλοπών, ο οποίος συγκέντρωσε εντυπωσιακή συμμετοχή από 267 ομάδες, (εταιρείες και φυσικά πρόσωπα). Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι νικητές: είναι οι ομάδες AETHON Engineering, Silentech και Dataminds που μοιράστηκαν έπαθλα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.

Οι διαγωνιζόμενοι επιχείρησαν να ανακαλύψουν τις παροχές στις οποίες γίνεται (ή έχει μεγάλες πιθανότητες να γίνεται) ρευματοκλοπή, εμβαθύνοντας σε μεγάλο όγκο δεδομένων που παρέσχε ο Διαχειριστής στους διαγωνιζόμενους για οικιακές και επαγγελματικές χρήσεις, αναφορικά με:

1. Στοιχεία Παροχής,, όπως η ηλεκτρική τους ισχύς, η γεωγραφική θέση τους και η χρήση τους.

2. Στοιχεία του προμηθευτή

3. Αιτήματα που υποβλήθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ για αλλαγή προμηθευτή, διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρέους κ.λπ και οι ημερομηνίες υποβολής των αιτημάτων.

4. Ύψος Κατανάλωσης και ημερομηνίες λήψης ενδείξεων.

5. Στοιχεία για εντοπισμό ρευματοκλοπής και ημερομηνία που έγινε η διαπίστωση

Ιωάννινα: Συνέντευξη τύπου του Αν. Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γ. Βασιλειάδη τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 11:30 π.μ.

 


Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου του Αν. Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Γ. Βασιλειάδη, τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 11:30 π.μ., στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Δωδώνης 31, απέναντι από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων).

Π.Α.Σ. Αλμυρός-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 4-2


* Ο Π.Α.Σ. Αλμυρός επικράτησε  με σκορ 4-2 της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο γήπεδο Βουνοπλαγιάς για την 6η αγωνιστική των Play Off του Α΄ Ομίλου της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Ο Π.Α.Σ. Αλμυρός προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Πάικα Άγγελου στο 11΄.

Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ισοφάρισε στο 31'  με γκολ του Μυριούνη Σταύρου.

Στο 37΄ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Γκόνης Σπυρίδων.

Ο Βάρφης Αναστάσιος στο 58' έκανε το 2-1 για στους γηπεδούχους.

Ο Μπάγιας Ελευθέριος  ισοφάρισε στο 66' σε 2-2.

Στο 77΄ ο Κωστάκης Χάρης  έκανε το 3-2.      

Το τελικό 4-2 έκανε ο Τσίτσος Ξενοφών στο 93'.  

Π.Α.Σ. Αλμυρός

Καραγιάννης Ιωάννης, Μπαϊραμπάς Δημήτριος, Βάρφης Μιχαήλ, Πάικας Άγγελος, Νάτσης Σταύρος, Βάρφης Αναστάσιος,Τσίτσος Ξενοφών, Λούσιος Χρήστος, Χαρίσης Ιωάννης (Κώτσης Αντώνιος 85΄), Κωστάκης Χάρης, Τσιούρης Νικηφόρος  (Σίσκας Σπυρίδων 62΄)  

 ΑΕΔ Πωγωνάτος (Παναγιώτης Κάππης):

Γκόνης Σπυρίδων, Γαλανός Αντώνιος (Τσίτος Δημήτριος 38΄), Κώστας Κωνσταντίνος, Μπουζούκας Χρήστος, Μυριούνης Σταύρος, Κόντος Κωνσταντίνος, Μπάγιας Ελευθέριος, Ντέτσικας Λάμπρος  (Τσαραώσης Ευάγγελος 59΄),  Ντεμίρης Σπυρίδων, Μπαλατζία Αγκίμ, Ζενέλης Πάτροκλος

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστική Play Off στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 13 Μαΐου 2023  

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ    4-2

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-1

Ιωάννινα: Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονου

 


Στις 12 Μαΐου 2023, πρωινές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή των Ιωαννίνων, ο Παπαδόπουλος Λάμπρος, 52 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του  Παπαδόπουλου Λάμπρου, σήμερα, 13/05/2023,  και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικα κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο Παπαδόπουλος Λάμπρος, έχει ύψος 1.73 μ., είναι αδύνατος, έχει γκρίζα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε αθλητικές φόρμες και σκουρόχρωμα αθλητικά παπούτσια. Έχει σακίδιο πλάτης.

Τιμήθηκε στο Χάνι Δελβινακίου η ηρωική αντιφασιστική νίκη των λαών


 Στο Χάνι Δελβινακίου, στον χώρο από όπου ξεκίνησαν οι Ιταλοί την επίθεση στην Ελλάδα, έλαβε χτες η Αντιφασιστική – Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 78η επέτειο από την 9η Μάη του 1945 και την μεγαλειώδη αντιφασιστική νίκη των λαών. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πωγωνισίων και την στήριξαν οργανώσεις, κινήσεις και φορείς της περιοχής.


Παρακάτω παραθέτουμε την ομιλία του Χρήστου Μεντή εκ μέρους της Πρωτοβουλίας.

“Συναγωνιστές, Συναγωνίστριες, αγαπητοί φίλοι,

Αποφασίσαμε ως Ομάδα Πρωτοβουλίας Πωγωνισίων να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσουμε και να μην ξεχάσουμε αυτή την ημέρα της 9η ΜΑΗ, μια ημέρα από τις σημαντικότερες της ιστορίας της ανθρωπότητας.


Γιορτάζουμε τα 78 χρόνια από την άνευ όρων συνθηκολόγηση και παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στους τότε συμμάχους του Β΄ παγκόσμιου πολέμου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 14 Μαΐου

 


Την Κυριακή 14 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-14:00.

Ιωάννινα, Αίθουσα Δημαρχείου Κατσικάς, 09:00-14:00.