Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Διαδήλωση κτηνοτρόφων – προμηθευτών της Δωδώνης

Συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη Α.Ε. πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 11:00, από τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.
Οι κτηνοτρόφοι-συνεργάτες της γαλακτοβιομηχανίας διεκδικούν ταχύτερη αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας για την πρώτη ύλη, που παραδίδουν, η οποία αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυξημένη.
Όπως επισημαίνουν δεν έχει εξοφληθεί ακόμη ο Μάρτιος από τη «Δωδώνη», τη στιγμή που οι δικές τους υποχρεώσεις «τρέχουν», ενώ η επιχείρηση επικαλείται ζήτημα περιορισμένης ρευστότητας.

Από οφειλές πελατών της και έλλειψη ρευστότητας το πρόβλημα στη «Δωδώνη»

Στήριξη και όχι «πόλεμο» χρειάζεται η γαλακτοβιομηχανία
O' NEILL: "Κανείς δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ"!..

Η νέα Διοίκηση της «Δωδώνης», έχοντας να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας και την καθυστέρηση - εξαιτίας της οικονομικής κρίσης - των υποχρεώσεων των πελατών απέναντί της, εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να μην μπορεί εγκαίρως να ανταποκριθεί στις πληρωμές γάλακτος προς τους κτηνοτρόφους.
Πάντως ο Πρόεδρός της Michaell O' Neill με ξεκάθαρο τρόπο διαβεβαιώνει ότι «οι παραγωγοί δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ»!
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η εταιρία δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο ή στο ΙΚΑ, σύμφωνα με διαβεβαίωση του αντιπροέδρου της  κ. Ιωάννη Βιτάλη, ενώ κανονικά καταβάλει και την μισθοδοσία στους εργαζόμενους. Αλλά και οι πληρωμές προς τους παραγωγούς γίνονται πολύ νωρίτερα, συγκριτικά με άλλες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.
Ανεξάρτητα με τα παραπάνω όμως η νέα Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, προσαρμόζοντας την στρατηγική της στα νέα δεδομένα, καταστρώνει νέα μελλοντικά σχέδια. Χωρίς να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της ανάπτυξης της «Δωδώνης», της ζώνης γάλακτος, της έδρας της εταιρίας, της τιμής στο γάλα, κατάφερε μέχρι σήμερα και μεσούσης της οικονομικής κρίσης να διατηρήσει την κυριαρχία της εντός και εκτός Ελλάδος, επιτυγχάνοντας μάλιστα αύξηση του μεριδίου στις εξαγωγές και διεύρυνση της αγοράς.
Εντάχθηκε στον οδηγό της STAT BANΚ και περιλαμβάνεται στη λίστα Diamonds of the Greek Economy 2013 που αφορά στις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή στη χώρα μας ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την εμπορία


Κατασχέθηκαν περίπου (10) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο αποσκευών αυτοκινήτου

Συνελήφθησαν, χθες (16-07-2013) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας άνδρας και μια γυναίκα), ηλικίας 38 και 24 ετών, οι οποίοι εισήγαγαν στη χώρα μας ναρκωτικές ουσίες, μέσα σε κρύπτη που είχε διαμορφωθεί στο αυτοκίνητό τους με σκοπό την απόκρυψη και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχή αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος με συνοδηγό την 24χρονη, βρέθηκαν κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στο χώρο αποσκευών (πορτ μπαγκάζ) του οχήματος, δέκα (10) δέματα που περιείχαν κάνναβη.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
κάνναβη, συνολικού βάρους 10 κιλών και 755 γραμμαρίων.
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
τρία (3) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Φόρος και στη δωρεάν παραχώρηση σπιτιού από γονείς

Παγίδα για νέους επαγγελματίες

Τις πραγματικές του προθέσεις για να επιβάλλει εμμέσως νέου φόρους αποκαλύπτει το ατελείωτο «ράβε-ξήλωνε» στο προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο. Με νέες αλλαγές, ανοίγει ο δρόμος για επιβολή τεκμαρτού μισθώματος σε ακίνητο (ή μέρος αυτού) που παρέχει για παράδειγμα ο γονιός στο παιδί του για την επαγγελματική του εγκατάσταση.
Οι διαθέσεις του υπουργείου είχαν διαφανεί εξ αρχή από το αρχικό σχέδιο νόμου που ετοίμασε και έθεσε προς διαβούλευση. Εκεί δεν υπήρχε εξαίρεση για τις περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης ακινήτου σε παιδί.
Με τις διορθώσεις που επέφερε πριν το  καταθέσει στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης τροποποίησε την διάταξη, φέρνοντάς την στα ισχύοντα ως σήμερα δεδομένα. Συγκεκριμένα η διάταξη έλεγε ότι «το εισόδημα από ιδιοκατοίκηση ή δωρεάν παραχώρηση τεκμαίρεται ότι συνίσταται στο 3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Κατ’ εξαίρεση το τεκμαρτό εισόδημα που αφορά δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι 200 τμ προς ανιόντες ή κατιόντες απαλλάσσεται από το φόρο».

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων -Καματερού, συνδιοργανώνουν εορταστικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της εορτής του Προφήτη Ηλία, την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Ιουλίου 2013, με ώρα έναρξης την 21:00 στο Λόφο του Προφήτη Ηλία Καματερού

Η εκδήλωση αυτή είναι συνδιοργάνωση  του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού και Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας , λόγω της θρησκευτικής εορτής του Προφήτη Ηλία, στον ομώνυμο Λόφο, στο τέρμα της οδού Αγίου Νικολάου.
Η γιορτή αυτή είναι στενά συνυφασμένη και συνδεδεμένη με το Σύλλογο Ηπειρωτών Καματερού και τις δραστηριότητες του και αποτελεί ένα βασικό συνδετικό «ημερολογιακό κρίκο», βαδίζοντας στα χνάρια της παράδοσης που ενώνει το χθες με το σήμερα και το αύριο, είναι μια γιορτή διαχρονικής μνήμης και τιμής, είναι ένα νοσταλγικό αντάμωμα όλων των Ηπειρώτικων γενιών του Καματερού.

Αποτελεί αναμφίβολα χρέος του Σ.Η.Κ η διατήρησή της παρά τις αντίξοες συνθήκες και συγκυρίες, μιας και αποτελεί πλέον ένα σημαντικό τοπικό-πολιτιστικό και θρησκευτικό έθιμο της πόλης του Καματερού.
Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς είναι πασίδηλη η ευθύνη των Εθνοτοπικών Συλλόγων στη διάσωση-διαφύλαξη αξιών, ανατρέχοντας στο πολύτιμο θησαυροφυλάκιο των λαϊκών, των ηθών και εθίμων, των λογίων, των θρησκευτικών, εκκλησιαστικών, ιστορικών και πατριωτικών παραδόσεων, ο άρρηκτος δεσμός του παρελθόντος με το παρόν στοιχειοθετεί το μέλλον, περνά από γενιά σε γενιά, από στόμα σε στόμα, και αποτελεί το φίλτρο της καθημερινότητας και οι Ηπειρώτες το γνωρίζουν καλύτερα από τον κάθε άλλον, γιαυτό τραγουδούν, μοιρολογούν, θρησκεύονται, μοχθούν, δημιουργούν όπου κι αν βρέθηκαν, αγωνιζόμενοι ενεργά για την μη αποκοπή των νέων γενιών από την αναλλοίωτη αξία των πολιτιστικών και λαογραφικών θησαυρών.

Στην περιοχή του Αττάλου Καματερού όπου εγκαταστάθηκαν σταδιακά παρά πολλοί Ηπειρώτες, ο Λόφος του Προφήτη Ηλία αποτέλεσε τον προσφιλή τόπο για την αναβίωση και την παρουσίαση σημαντικών πολιτιστικών και λαογραφικών δρωμένων ή εθίμων όπως ο Ηπειρώτικος Γάμος, τα Κούλουμα κάθε Καθαρά Δευτέρα και βεβαίως το λαϊκό πανηγύρι κάθε 20 Ιουλίου, του Προφήτη Ηλία.
Η ανέγερση του ομώνυμου ναϊδρίου του Προφήτη Ηλία για την οποία αγωνίστηκαν, μόχθησαν οι Ηπειρώτες του Καματερού δεν έχει μέχρι σήμερα ευοδωθεί και παραμένει ένα όνειρο ζωής, μια υπόσχεση τιμής, στους πρωτεργάτες αυτής της ευγενικής ιδέας, ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και σύντομα θα λάβει «σάρκα και οστά».
Το Καματεριώτικο πανηγύρι του Αϊ Λιά εξακολουθεί να είναι ένα προγραμματισμένο και ανανεούμενο «ραντεβού» κάθε 20 του Ιουλίου, με αντικειμενικό σκοπό την επανένωση και τη σφυρηλάτηση των κοινών δεσμών των μελών της τοπικής Ηπειρώτικης Κοινότητας, την ψυχαγωγία, αλλά και την ζεστή φιλοξενία όλων των φίλων του Συλλόγου και όλων των συμπολιτών, ώστε όλες και όλοι να περάσουμε δυο γνήσιες παραδοσιακές βραδιές με αυθεντική ηπειρώτικη δημοτική μουσική...
Ίσως τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ευκαιρία να πιαστούμε "χέρι- χέρι" και κάτω από τους ήχους παραδοσιακών ακουσμάτων, να ανανεώσουμε «όρκους ανθρωπιάς» που κληρονομήσαμε από τις προγονικές γενιές!!

 

Εκ μέρους του Δ.Σ
Ο Πρόεδρος

Ζήσης Πότσης

Απορρίφθηκε από το CAS ο ΠΑΣ


Οριστικά πλέον μπαίνει στο ψυγείο η συμμετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το CAS απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ καθώς υπήρξε παράβαση του του Financial Fair Play αφού ήταν εκπρόθεσμος στις ημερομηνίες που έπρεπε να ήταν τακτοποιημένος (31 Μαρτίου), ενώ δεν πείστηκαν για την οικονομική κατάσταση της ομάδας με το σκεπτικό ότι τα στοιχεία που δόθηκαν, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση της ΠΑΕ (μη βιώσιμο πλάνο).
Στο CAS η υπόθεση εκδικάστηκε από τον κ. Olivier Carrard, Πρόεδρος, (Ελβετία) και τους κ.κ. Εφραίμ Barak (Ισραήλ) και Luigi Fumagalli (Ιταλία).
Τo CAS θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης.

Στα 409,5 εκατ. ευρώ τα φέσια από τις ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2013

Η αξία των ακάλυπτων επιταγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ που αναδημοσιεύει το οικονομικό δελτίο της Eurobank, τον Ιούνιο του 2013 ανήλθε σε 34,7 εκατ. ευρώ (3,3 χιλ. τεμάχια), μειωμένη κατά 65% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2012.
Η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε σε 7,9 εκατ. ευρώ (5,8 χιλ. τεμάχια) επίσης μειωμένη κατά 43,3%.
Το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2013 η συνολική αξία ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών έφτασε τα 409,5 εκατ. ευρώ (72 χιλ. τεμάχια) μειωμένη κατά 56% σε ετήσια βάση.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Έρχονται μεγάλα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Με μεγάλη ένταση και αποτελεσματικότητα προχωρεί ο έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων από την Τροχαία, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου, από τις αρχές του Ιουλίου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σχεδόν 100.000 επιτόπιοι έλεγχοι ασφάλισης οχήματος μέσω της διασύνδεσης του Κέντρου Πληροφοριών με την Ελληνική Αστυνομία.
Όπως αναφέρει η «Ημερήσια», στους παραβάτες που εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα επιβάλλονται πρόστιμα από 250 ευρώ έως και 1.000 ευρώ, ενώ επιπλέον αφαιρείται το δίπλωμα, η άδεια και οι πινακίδες για δέκα ημέρες. Ειδικά στην περίπτωση όπου το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.
Τα στοιχεία της Τροχαίας
Η Τροχαία, πάντως, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε και αφορούσε στο τριήμερο 5/7 έως και 7/7, βεβαίωσε 9.760 παραβάσεις, εκ των οποίων μόλις 600 αφορούσαν σε κυκλοφορία οχήματος χωρίς την προβλεπόμενη ασφαλιστική κάλυψη και 287 για ΚΤΕΟ...
Αντίστοιχα το τετραήμερο από 27 έως και 30 Ιουνίου πραγματοποίησε ελέγχους σε 43.367 οχήματα και βεβαίωσε 13.032 παραβάσεις, εκ των οποίων μόλις 819 αφορούσαν σε ανασφάλιστα οχήματα και 10 για ΚΤΕΟ...

Κινδυνεύει να αφανισθεί το φημισμένο τσάι της Ηπείρου

Το ξεριζώνουν παράνομα από τα βουνά μας
Με 63 κιλά πιάστηκαν τρεις Αλβανοί στο Ζαγόρι

Τα βουνά της Ηπείρου που φημίζονται για την ποιότητα και το άρωμα του τσαγιού τους (είδος Σιδηρίτης) χρόνο με το χρόνο κινδυνεύουν να χάσουν και τις τελευταίες τούφες του μοναδικού αυτοφυούς φυτού, από την αλόγιστη και παράνομη συλλογή του.
Κάποιοι χωρίς καν να το αφήσουν να ωριμάσει, το μαζεύουν ξεριζώνοντάς το, με αποτέλεσμα να μην ξαναφυτρώνει την επόμενη χρονιά. Το ίδιο συχνά συμβαίνει και με τη συλλογή ρίγανης.
Επ’ αυτοφώρω!
Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες (Ε’ Κ.Ο.Η.) την Κυριακή συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τρεις Αλβανούς στο Βραδέτο Ζαγορίου, οι οποίοι είχαν συλλέξει παράνομα 63 κιλά τσαγιού, που μάλιστα το είχαν δέσει σε 350 ματσάκια!
Με τη συνδρομή του Δασαρχείου Ιωαννίνων, οι τρεις οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.
Επίσης κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο που κατείχαν και μετέφεραν με αυτό την ποσότητα τσαγιού, η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου. Η ποσότητα του τσαγιού κατασχέθηκε και θα δημοπρατηθεί αύριο Τετάρτη από το Δασαρχείο Ιωαννίνων.

Τα πρώτα παιδιά της «Κιβωτού» το φθινόπωρο στην Πωγωνιανή

Θα φιλοξενηθούν στις πρώην Σχολές Λάτση
Θα αποτελέσουν τη βάση για Γεωργική Σχολή

Η ακριτική Πωγωνιανή που εδώ και δεκαετίες αποτελεί τον πνευματικό φάρο του ιστορικού Πωγωνίου, ετοιμάζεται αυτή τη φορά να υποδεχθεί το παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου», του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, μια φωλιά στοργής και φροντίδας παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης ή και πολλά χωρίς τους γονείς τους.
Ιδέα και δημιούργημα του γνωστού, ανά την υφήλιο πλέον, ιερέα π. Αντώνιου Παπανικολάου, η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε πριν 15 χρόνια. Μαζί με μια ομάδα εθελοντών που ανιδιοτελώς τον πλαισιώνουν, συγκεντρώνει σήμερα περί τα 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών, σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας.