Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Θανάσης Μποζιάρης: Περί «δορυφόρων» λόγος….


«Δορυφόρος»: (στα αρχαία)= αυτός που έφερε δόρυ και προστάτευε κάποιον, ο σωματοφύλακας, ο φρουρός, (στα νέα ελλ.) = ο …«φουσκωτός».
Η συνημμένη φωτογραφία τραβήχτηκε μια μέρα του Ιουνίου 2003 δίπλα στη λίμνη Ζαραβίνα. 
Εκεί βρεθήκαμε μετά από αίτημα του τότε Υπουργού Γεωργίας Ε. Αργύρη για να υποδείξουμε το σημείο όπου θέλαμε να στηθεί (αυτού και πουθενά αλλού) ένα από τα 54 (!) δασικά χωριά που είχε εξαγγείλει ότι… «θα» …κατασκευάζονταν σε όλη τη χώρα. 
Παρόντες ήταν όλοι οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες (Δ/ντής Περιφέρειας, Δ/ντής Δασών, Δασάρχης, πρόεδρος ΤΕΔΚ αλλά και κάποιοι άσχετοι όπως ο τότε Δήμαρχος Καλπακίου Κ. Καψάλης, ένας νυν Δημοτ. του Σύμβουλος κλπ). 
Δυστυχώς εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι όλα έγιναν χωρίς καμιά προεργασία από το Υπουργείο και χωρίς ούτε καν την εξεύρεση των 135 εκατομ. € που απαιτούνταν και ότι απλά επρόκειτο για μια προεκλογική εξαγγελία. Άλλωστε οκτώ (8) μήνες μετά, δηλ. την 7-3-2004 που έγιναν εκλογές, άλλαξε η κυβέρνηση και τα δασικά χωριά (πλην 1 ή 2;)…άφαντα.
Αφιερώνω, λοιπόν, τη φωτογραφία στο Δήμαρχο Πωγωνίου (τότε Δήμαρχο Καλπακίου) και στο Δημοτικό του Σύμβουλο ως τρανή διάψευση στα όσα ψεύδη – ενώ ήταν παρόντες σ΄εκείνη τη σύσκεψη!!! - ασύστολα κατασκεύασαν σε πρόσφατο Δ. Συμβούλιο, χωρίς εγώ να είμαι παρών για τον αντίλογο, ότι η λίμνη δεν αξιοποιήθηκε επί … Μποζιάρη, επειδή δήθεν εγώ τότε (δηλ. προτού 15 χρόνια!) δεν υπέδειξα θέση και άλλα τέτοια για να γινόταν εκεί δασικό χωριό!!! 
Προφανώς ο Δήμαρχος Πωγωνίου δεν δίστασε να επινοήσει ψεύδη για να απαλλαγεί από την κριτική που του γίνεται για την επί 8 χρόνια ανικανότητά του να κάνει κάτι ώστε να αξιοποιήσει τώρα ένα ακόμη μοναδικής αξίας πλεονέκτημα (τη λίμνη Ζαραβίνα) που μετά σκληρούς αγώνες πολλών του παραδώσαμε έτοιμο.
Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος με ποια ιδιότητα ήταν παρόντες εκεί ο κ. Καψάλης, τότε Δήμαρχος Καλπακίου, και ο νυν Δημ. του Σύμβουλος;
Απαντώ: Μάλλον με την ιδιότητα των τότε …«φουσκωτών» του τότε κ. Υπουργού…

Σπύρος Ριζόπουλος: «Δημητρίου-Καχριμάνης, στο ίδιο έργο θεατές»


Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Δημητρίου για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ηπείρου επ’ ευκαιρία των δηλώσεων Σπίρτζη, από το γραφείου Τύπου των Οριζόντων Ηπείρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με έκπληξη και απογοήτευση, διαβάσαμε την ανακοίνωση του κομματικού υποψηφίου για την Περιφέρεια Ηπείρου κ. Δημητρίου όπου εμμέσως, όπως δυστυχώς συνηθίζεται από το ξεπεσμένο πολιτικό σύστημα της Ηπείρου, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της παράταξης μας σε σχέση με τις εξαγγελίες του κ. Σπίρτζη περί σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδος-Αλβανίας και της μη υλοποίησης της εντός των ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά στη Δυτική Μακεδονία.
Απαντούμε λοιπόν ότι όταν ο κ. Δημητρίου το καλοκαίρι ξεκουραζόταν από τις «δύσκολες» εσωτερικές διεργασίες του Επιμελητηρίου για το ποιος θα καταλήξει πρόεδρός του έχοντας μάλιστα την άμεση στήριξη του κ. Καχριμάνη, ο Σπύρος Ριζόπουλος περιόδευε σε όλη την Ήπειρο. Στο κλείσιμο, μάλιστα, της περιοδείας του στην Ηγουμενίτσα στις 20 Ιουνίου, έθεσε πρώτος το θέμα του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ήπειρο ως μια χαμένη ευκαιρία. Συνεπώς οι ερωτήσεις των «Οριζόντων Ηπείρου» στον διαχρονικό επιμελητηριακό παράγοντα κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για την κατάντια της ηπειρώτικης επιχειρηματικότητας, και εν αναμονή πρόεδρο του είναι:

Ασθενής σεισμική δόνηση 2,6 R, 9 χλμ Νότια-νοτιοανατολικά της Κόνιτσας


Σεισμική δόνηση 2,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε  8:19 το βράδυ της Τρίτης 20 Νοεμβρίου, 9 χλμ Νότια-Νοτιοανατολικά της Κόνιτσας.
Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του ν. 3028/2002 “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”


Στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη,  βραδινές ώρες χθες, ένας 42χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του ν. 3028/2002 “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”.
Συγκεκριμένα σε γενόμενο έλεγχο της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας,  στο ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, βρέθηκαν εντός αυτού εκατόν είκοσι ένα (121) νομίσματα από κράμα χαλκού και ασημένια ελληνιστικών ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, τρία (03) δαχτυλίδια με σφενδόνη, ένας (01) απλός χάλκινος κρίκος, ένα (01) μολύβδινο ενσφράγιστο αντικείμενο και ένα (01) ακέραιο πήλινο λυχνάρι.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στην  Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Προβλήματα με το νερό ύδρευσης σε χωριά του Άνω Καλαμά


Προβλήματα με το νερό ύδρευσης παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε χωριά του Άνω Καλαμά.
Συγκεκριμένα στο Μαζαράκι Πωγωνίου το νερό που τρέχει από τις βρύσες έχει κοκκινωπό!!! χρώμα.
Η δημοτική αρχή γνωρίζει το πρόβλημα;

Έναν ακόμα έμπορο ναρκωτικών εντόπισε ο αστυνομικός σκύλος «Nero», στο 9ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης

Κατασχέθηκαν περίπου -20- κιλά κάνναβης

Ο 34χρονος διακινητής συνελήφθη σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, να μεταφέρει την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, σε κρύπτες σε διάφορα μέρη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Έναν ακόμα έμπορο ναρκωτικών εντόπισε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων «Nero», στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων.



Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο 9ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, στο ύψος της Ελεούσας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, που προέκυψαν μετά από ενδελεχή έρευνά τους, εντόπισαν τον 34χρονο να οδηγεί αυτοκίνητο στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών « Nero », σε κρύπτες σε διάφορα μέρη του οχήματος (στους θόλους των τροχών, στους προφυλακτήρες, στο χώρο της μηχανής και στις ταπετσαρίες των πίσω καθισμάτων), (39) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (19) κιλών και (900) γραμμαρίων.
Κατά την έρευνα, κατασχέθηκαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα του δράστη, ως μέσο επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και το αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, η πληρωμή του ΚΕΑ


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας αναφέρεται ότι η πληρωμή του ΚΕΑ, στους 318.615 δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.
Τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 27 Νοεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους στις 28 Νοεμβρίου.
Με απόφαση της υπουργού Εργασίας κας Έφης Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 70.943.835,97 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Νοεμβρίου 2018 του ΚΕΑ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 318.615 δικαιούχους.

Αδελφότητα Βησσανιωτών Πωγωνίου «Η Αρετή»: Γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε μονοκατοικία στην Βλαχέρνα Άρτας


Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση διάρρηξης σε μονοκατοικία στην Βλαχέρνα Άρτας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος 27χρονου αλλοδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε πρωινές ώρες της 04-09-2018 σε μονοκατοικία στην Βλαχέρνα Άρτας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στον κατάλογο ΣΔΙΤ εντάχθηκε η αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου


Ένα ακόμη ουσιαστικό «βήμα» για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο επαρχιακό και οδικό δίκτυο της Ηπείρου, έγινε με την απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Νικόλαου Μαντζούφα, να εντάξει στον κατάλογο Προτεινόμενων Συμπράξεων το συγκεκριμένο έργο. Συγκεκριμένα, ο Ειδικός Γραμματέας, με έγγραφό του προς την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ενημερώνει την αποδοχή της πρότασης της Περιφέρειας Ηπείρου για την προτεινόμενη σύμπραξη.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου: 3η Γιορτή τσίπουρου και χωριάτικης πίτας το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ώρα 21:00


Το Σάββατο 24/11/18 και ώρα 21:00 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου διοργανώνει την 3η Γιορτή τσίπουρου και χωριάτικης πίτας στην αίθουσα του Συλλόγου, Αδριανού 111, Κορωπί, συνοδεία μουσικής από DJ με ακούσματα απ' όλοι την Ελλάδα.
Η συμμετοχή θα είναι 5 € (ελεύθερη κατανάλωση τσίπουρου, κρασιού και πίτας), ενώ για εκείνους που θα προσφέρουν πίτα η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.
Μας περιμένουν να περάσουμε ένα όμορφο Σαββατόβραδο.
Πληροφορίες: 6944989336.

Ελληνοκινεζική «συμμαχία» με επίκεντρο την Ανδρολογία: Συνεχίζεται η διεθνής δράση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών


Τριμελή αντιπροσωπεία από την Κίνα υποδέχθηκε πριν από λίγες μέρες η διοίκηση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο συνεργασίας που εγκαινιάστηκε πρόσφατα με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, με το κεντρικό κρατικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Chao Yang και με την μεγάλη ιδιωτική κλινική Baodao Healthcare.
Ειδικότερα, σε συνέχεια των διμερών επαφών του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με την κλινική Baodao Healthcare του Πεκίνου, ήρθαν στην Αθήνα ο Yang WenXiu, Πρόεδρος της κλινικής Baodao Healthcare, η Wu TingTing, Εκτελεστική Διευθύντρια της κλινικής Baodao Healthcare και ο Dr Liu WuJiang, Διευθυντής Ανδρολογικού Τμήματος της κλινικής Baodao Healthcare.
«Οι Κινέζοι προσκεκλημένοι μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, να παρακολουθήσουν από κοντά διαγνωστικές και συμβουλευτικές διαδικασίες, αλλά και να παραστούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, που πραγματοποιήσε η επιστημονική μας ομάδα στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών», ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας: Εκδήλωση μνήμης και τιμής ''Η Ήπειρος της αντίστασης και της θυσίας. Η σφαγή του Κομμένου Άρτας'', την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, ώρα 11.00 π.μ., στον πολυχώρο ''Εύπολις'', Λ. Λαυρίου 158, Παιανία Αττικής


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας διοργανώνει την εκδήλωση μνήμης και τιμής ''Η Ήπειρος της αντίστασης και της θυσίας. Η σφαγή του Κομμένου Άρτας'', την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:00 πρωινή, στον πολυχώρο ''Εύπολις'', Λ. Λαυρίου 158, Παιανία Αττικής.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για έναρξη επαγγέλματος Φαρμακοποιού Δεκεμβρίου 2018


Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για τη χορήγηση Βεβαίωσης Έναρξης επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Πέμπτη 05-02-2018.
Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 06-12-2018.
Οι πρωτοεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν αίτηση με δικαιολογητικά στις Περιφερειακές Ενότητες- Δ/νσεις Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας- Τμ. Φαρμάκων και Φαρμακείων.
Οι επανεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν αίτησης επανεξέτασης στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
      –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
      –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
     –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
Υπουργείο Υγείας- Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης Κε.Σ.Υ.-Τμήμα Β':210-8208842 & στην ιστοσελίδα http://www.moh.gov.gr/articles/kentriko-symboylio-ygeias-ndash-kesy/eksetase
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Νέα ανησυχητική μόδα απ’ την Αμερική: Η... αυτοσχέδια οδοντιατρική!


Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί, για μια νέα, ανησυχητική μόδα που σαρώνει τις ΗΠΑ. Πρόκειται για την... αυτοσχέδια οδοντιατρική και ορθοδοντική, η οποία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής, ιδίως ανάμεσα στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες.
Μια απλή αναζήτηση στο YouTube αποκαλύπτει δεκάδες βίντεο με εφήβους που δημιουργούν τα δικά τους, ψεύτικα σιδεράκια. Δυστυχώς το καθένα έχει από μερικές χιλιάδες έως και εκατομμύρια views, με τους δημιουργούς τους να επαίρονται ότι «είμαι ενθουσιασμένη! Έφτιαξα τα δικά μου σιδεράκια!» ή «τελικά, είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις σιδεράκια».
Κάτι που είναι εύκολο, όμως, δεν καθίσταται αυτομάτως ασφαλές. Στην πραγματικότητα, οι αμερικανοί οδοντίατροι και ορθοδοντικοί τρέχουν και δεν φτάνουν για να διορθώσουν τις βλάβες που προκαλούν τα «σιδεράκια» και οι υπόλοιποι μηχανισμοί-μαϊμού.
Μάλιστα η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία (ADA) άρχισε από τα τέλη του Αυγούστου να ενημερώνει το κοινό με διαφημιστικές καταχωρήσεις ότι πρέπει να αποφεύγει την Do-It-Yourself (DIY) Οδοντιατρική, διότι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την στοματική υγεία.
Ανάλογες προειδοποιήσεις είχε απευθύνει μερικούς μήνες νωρίτερα και η Αμερικανική Εταιρεία Ορθοδοντικών (AAO), τα μέλη της οποίας βλέπουν με αυξανόμενη συχνότητα τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι αυτοσχέδιοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί.