Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο

Κωνσταντίνος Καψάλης
υποψήφιος 
Δήμαρχος Πωγωνίου
Ως «ΕΝΩΤΙΚΗ Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με σταθερά βήματα προς μια νέα θητεία στο Δήμο Πωγωνίου ανακοινώνουμε το ψηφοδέλτιο μας. 
Ήταν έκδηλη η δυσφορία των πολιτών για την πρωτοφανή διχαστική λίστα που δημοσιοποιήθηκε, με υπογραφές και ονόματα ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ και όχι Συμβούλων όπως την εξέδωσε το προηγούμενο διάστημα η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, κάτι που δεν ταιριάζει στα ήθη του Δήμου μας. 
Γιατί όπως οι θεσμοί διατάζουν δημοσιοποιούμε μόνο τα ονόματα των υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση σε ένα ψηφοδέλτιο, στο όνομα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ των πολιτών την επόμενη μέρα. 

Το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Δήμου Πωγωνίου με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Καραγιάννη

Παναγιώτης Καραγιάννηςυποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ο Παναγιώτης Καραγιάννης από το Σταυροσκιάδι της Πωγωνιανής, είναι 25 χρόνων, ασκούμενος δικηγόρος.
Μέλος του ΚΚΕ, πρωτοπόρος στους αγώνες της νεολαίας αλλά και συνολικότερα του λαού μας από όποια θέση και αν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

Το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» της περιφέρειας Ηπείρου υποψήφια Περιφερειάρχη την κα Τσουμάνη Όλγα

Τσουμάνη Όλγα
υποψήφια
Περιφερειάρχη Ηπείρου
ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ (ΟΛΥ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ  Υποψήφια Περιφερειάρχης
ΖΙΩΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ  Υποψ. Αντιπ. ( εκλ. περ. Άρτας)
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ  Υποψ. Αντιπ. (εκλ. περ. Θεσπρωτίας)
ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ   Υποψ. Αντιπ. (εκλ. περ. Ιωαννίνων)
ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ  Υποψ. Αντιπ. (εκλ. περ. Πρέβεζας)

Κατατέθηκε ο συνδυασμός της «Ήπειρος Ανατροπής» με υποψήφια Περιφερειάρχη την κα Όλγα Γεροβασίλη

Όλγα Γεροβασίλη
υποψήφια
Περιφερειάρχη Ηπείρου
Το μεσημέρι κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου κα Όλγα Γεροβασίλη ο πλήρης συνδυασμός της παραταξης «Ήπειρος Ανατροπής».
Η υποψήφια Περιφερειάρχης συνοδευόταν από πολυμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά, τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Ιωαννίνων και Π.Ε. Πρέβεζας, Βασίλη Τσίκαρη και Δημήτρη Κωνή, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και στελέχη του συνδυασμού.

Πανηγυρικά στα σαλόνια της Α΄ Ερασιτεχνικής η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Νίκη με αγγλικό σκορ για τον Αγροτικό Αστέρα-Έχασε 3-0 η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου


*Με νίκη γιόρτασε την άνοδο  στα σαλόνια της Α΄ Ερασιτεχνικής η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος αφού επικράτησε στο Δελβινάκι της Ζωοδόχου με 2-0.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2013-14
*Με νίκη εκτός έδρας με αγγλικό σκορ ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Αγροτικός Αστέρας αφού επικράτησε στο Πετσάλι του Δαβάκη με 4-6.
Ο προπονητής Τάκης Νάκας παρέταξε την ομάδα με πολλούς νέους παίχτες, με αποτέλεσμα να γίνονται  πολλά αμυντικά λάθη και οι γηπεδούχοι με γκολ στο 15΄ και στο 20΄ να προηγούνται με 2-0.
Στο 27΄ ο Ντρουμπάλης είχε δοκάρι και στο 37΄ ο Χαρίσης Αλ. μείωσε σε 2-1.
Στην επανάληψη ο προπονητής έκανε δυο αλλαγές περνώντας το Μήτση στο κέντρο και τον Ζότα Δ. τερματοφύλακα και τον τερματοφύλακα στο κέντρο!
Ο Αστέρας ανέβασε στροφές, παρουσίασε το γνωστό του καλό πρόσωπο και στο 55΄ ισοφάρισε με τον Τσίτο!
Ο  Ντρουμπάλης με απευθείας φάουλ έκανε το 2-3 στο 58΄ ενώ δοκάρι είχε στο 60΄ ο Χαλιγιάννης.
Στο 64΄ ο Χαρίσης Αλ. έκανε το 2-4 και τρία λεπτά αργότερα ο Χαρίσης Θ. το 2-5.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη του Αστέρα και μείωσαν σε 4-5 στο 72΄ και το 76΄.
Ο Σκόρδος  Κ. στο 85΄ έγραψε το τελικό 4-6.
Ο Αστέρας αγωνίστηκε τα τελευταίο δεκάλεπτο με δέκα παίχτες καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Μπίλας.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Σιχλιμίρης (Μήτσης 46΄), Μπίκας (Ζότα Δ. 46΄), Σκόρδος  Κ., Γκέλης Θ.,  Ντρουμπάλης (Μπίλας 65΄), Τσιώλης, Χαρίσης Θ., Χαρίσης Αλ.

Κατέθεσε το ψηφοδέλτιο η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Νίκο Ζήκο

Νίκος Ζήκος
υποψήφιος
Περιφερειάρχης Ηπείρου
Η περιφερειακή παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ.  Νίκο Ζήκο, κατέθεσε το Σάββατο το πρωί με το ψηφοδέλτιο της.
Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης: Παπαπέτρος Γεώργιος (εργοδηγός δομικών έργων, πρώην πρόεδρος κοινότητας Ραφταναίων)
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
1. Γαλατά Παρασκευή (Συνταξιούχος ΙΚΑ-αγρότισσα)
2. Γεωργίου Λεωνίδας (αγρότης-εικαστικός)
3. Γιώτης Βασίλειος (αργυροχόος)
4. Γκαρτζώνη Φανή (νηπιαγωγός-δημοτική υπάλληλος)
5. Δημητριάδου Ιωάννα (ιδ. Υπάλληλος)
6. Δημοπούλου Βασιλική (ιδιωτική υπάλληλος)
7. Ευθυμίου Νίκος (δημοτικός υπάλληλος)
8. Ζιώγος Χριστόδουλος (αγρότης)
9. Καραφέρης Σωτήριος (κτηνοτρόφος, οικοδόμος)
10. Κωσταδήμας Γεώργιος (οικοδόμος)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ανανέωση συνεργασίας με Γιάννη Πετράκη

Στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Γιάννης Πετράκης.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

"Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966,  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της, για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά, με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη".


Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (26-04-2014) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ένας 23χρονος άντρας και μία 26χρονη γυναίκα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε στους δύο δράστες, κατά την αποβίβασή τους από λεωφορείο των ΚΤΕΛ Πρέβεζας, βρέθηκε στις χειραποσκευές τους και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (41,6) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Στους απόδημους Πρεβεζάνους της Αττικής, θα μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στις 11:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά, στην Ομόνοια

Μιλτιάδης Κλάπας
υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας
Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Πρεβεζάνους, σε όλους τους Ηπειρώτες, απευθύνει  ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας,  να παραστούν στην ομιλία του, στους απόδημους, την Κυριακή 11  Μαΐου 2014, στις 11:00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά, στην Ομόνοια.


Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι άνθρωποι  του υποψήφιου Δημάρχου Πρέβεζας Μιλτιάδη Κλάπα, που έχουν αναλάβει το έργο της ενημέρωσης για την εκδήλωση-συγκέντρωση της Κυριακής 11ης Μαΐου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο των Ηπειρωτών, τονίζουν κατά κόρο, ότι η κύρια πρόθεση του Μιλτιάδη Κλάπα είναι, να ακούσει τους απόδημους και να συζητήσει μαζί τους όσο χρειασθεί, μετά την κατάθεση εκ μέρους του, των προγραμματικών δεσμεύσεων του συνδυασμού του και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του, που συμπεριλαμβάνει και απόδημους ψηφοφόρους στο Δήμο Πρέβεζας.

 Χαρακτηριστικά τονίζουν ότι ''Ο Μιλτιάδης Κλάπας, θέλει κύρια να ακούσει τους απόδημους και να συνομιλήσει μαζί τους, παρά να ακολουθήσει την πεπατημένη, της εκφώνησης ενός προεκλογικού λόγου''.
Και βάσει των εκτιμήσεων των ανθρώπων του Μιλτιάδη Κλάπα, από τις επικοινωνίες που έχουν κάνει, προβλέπεται να γίνει το αδιαχώρητο στο Πνευματικό Κέντρο των Ηπειρωτών στην Αθήνα.

Έχασε ο αδιάφορος Α.Σ. Καλπακίου, σώθηκε η Πίνδος Κόνιτσας (2-3)

Πρωταθλήτρια η ομάδα του Α.Ο. Ανατολής

*Με τη νίκη που πήρε η Πίνδος Κόνιτσας με 2-3 μέσα στο Καλπάκι από την αδιάφορη βαθμολογικά τοπική ομάδα παρέμεινε στην Α' κατηγορία.
Τα γκολ για τους γηπεδούχους (Ντέλλας 48') και (Τσουμάνης 87') με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. 

7,5 εκ. ευρώ η λυπητερή για τις εκλογές του Μαΐου

Φάκελοι, ψηφοδέλτια, παραβάν, δακτυλοβρεκτήρες, αλλά και κολλητικές ταινίες έχουν εκτοξεύσει το κόστος για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές κοντά στα 7.500.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος, οι παραπάνω προμήθειες αφορούν στο υπουργείο Εσωτερικών και έγιναν με πρόσκληση ενδιαφέροντος, αλλά και με απευθείας αναθέσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται επίκληση του επείγοντος χαρακτήρα των προμηθειών, που πρέπει να διενεργηθούν εν όψει των επερχόμενων διπλών εκλογών του επόμενου μήνα.
Σε όλες τις περιπτώσεις, οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τις προμήθειες υποχρεώνονται να παραδώσουν τα υλικά μέχρι τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, ενώ υπογραμμίζεται ότι απειλούνται με βαρύτατες κυρώσεις σε περίπτωση ασυνέπειας.

Ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης
Yποψήφιος Ευρωβουλευτής
«Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό»
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
Γνήσιοι πατριώτες, αληθινοί Έλληνες
Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, βρέθηκε τα τελευταία χρόνια σε μια δίνη  τραγικών οικονομικών εξελίξεων που την υποβίβασαν και την έφεραν σε δεινή θέση, ανάμεσα στους ευρωπαίους ετέρους της.
Οι αποφάσεις που πήραν οι κυβερνώντες, δεν ήσαν πάντα οι σωστές, με πρώτη και κύρια την απόφαση υπογραφής των μνημονίων, με όρους δυσβάστακτους για την κοινωνία και τον λαό της χώρας μας.
Η Ελλάδα μπήκε σε μια τροχιά ανεξέλεγκτης καθόδου, σε έναν οικονομικό και κοινωνικό κατήφορο, από τον οποίον φαίνεται ότι δύσκολα θα ανακάμψει και θα ανακτήσει όσα, τόσο άδικα και τόσο απρόσμενα έχασε.
Ο λαός έχασε τα κεκτημένα ετών, το εισόδημα συρρικνώθηκε, οι κοινωνικές ανισότητες εντάθηκαν, η μιζέρια έγινε το κύριο χαρακτηριστικό της μεγάλης πλειοψηφίας  των ελληνικών νοικοκυριών.

Αριθμός ρεκόρ φορολογικών δηλώσεων "φιλοξενίας" που προκαλεί υποψίες στο Υπουργείο Οικονομικών

Στο μικροσκόπιο η "φιλοξενία" των δηλώσεων
Σαρωτικοί έλεγχοι για περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων

Εντυπωσιακά ευρήματα έφερε στο φως η επεξεργασία των περσινών φορολογικών δηλώσεων που έγινε από το Υπουργείο Οικονομιών προκειμένου να καθοριστούν οι δικαιούχοι του "κοινωνικού μερίσματος".
Στη σημερινή Ελλάδα, τουλάχιστον ο ένας στους τρεις δηλώνει "φιλοξενούμενος".
Σε σύνολο περίπου 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν το 2013, περίπου 1,85 εκατομμύρια φορολογούμενοι συμπλήρωσαν τον συγκεκριμένο κωδικό.

ALCO: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ (0,5%) στις Ευρωεκλογές και μπροστά η ΝΔ (0,7%) στις εθνικές εκλογές!!!

Δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» καταγράφει προβάδισμα με 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές,  και 0,7% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές.
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές
ΝΔ: 22,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%
Χρυσή Αυγή: 6,7%
Ποτάμι: 5,3%
Ελιά: 4,9%
ΚΚΕ: 4,7%
ΑΝΕΛ: 3,6%
ΔΗΜΑΡ: 2,5%
Επάλ (Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό): 1%
Άλλο κόμμα: 5,2%
Λευκό: 2,4%
Αποχή: 4,5%
Αναποφάσιστοι: 15,5%.

Πόσοι υπάλληλοι και με ποιο τρόπο θα φύγουν από το Δημόσιο μέχρι το 2016

Η κυβέρνηση σημειώνει προόδους στις μεταρρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση, πετυχαίνοντας το 2013 τους ποσοτικούς στόχους που είχαν τεθεί έστω και με καθυστέρηση ενώ πλέον επικεντρώνονται όλο και περισσότερο σε ποιοτικές πτυχές, αναφέρει η Κομισιόν στην έκθεσή της για την πορεία της Ελλάδας.
Ο στόχος για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα είναι σε καλό δρόμο, με την προθεσμία να έχει οριστεί μέχρι το τέλος του 2015.
Η μείωση του προσωπικού είναι ήδη σημαντική, όπως καταγράφηκε στα τέλη του 2013.
Ο στόχος αυτός πραγματοποιείται μέσω του αυστηρού κανόνα του 1:5, δηλαδή μόνο ένας εργαζόμενος μπορεί να προσληφθεί για κάθε πέντε που αποχωρούν με συνταξιοδότηση.
Παράλληλα έχει υιοθετηθεί διετές σχέδιο δράσης για τη διοικητική μεταρρύθμιση που περιλαμβάνει ολοκληρωμένη στρατηγική. 

Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρώτικων Σπουδών - Οι άνθρωποι και η λίμνη 20.000 χρόνια πριν - Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 11 π.μ., θεματική ξενάγηση για το ευρύ κοινό στον Τομέα των παλαιολιθικών συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων (Πάρκο Λιθαρίτσια).  
Η δράση με τον τίτλο «Οι Άνθρωποι και η Λίμνη: 20.000 χρόνια πριν», αποσκοπεί στη γνωριμία με την πλουσιοπάροχη υλική μαρτυρία, (λίθινα, οστέινα και κεράτινα εργαλεία, κόκαλα θηραμάτων, κοσμήματα από δόντια ελαφιών και κοχύλια)  από την πολύ σημαντική αρχαιολογική θέση του σπηλαίου της Καστρίτσας, στον ομώνυμο λόφο, κάποτε χερσόνησο, στη νοτιοανατολική ακτή της λίμνης Παμβώτιδας. 
Εκτενής αναφορά και παρουσίαση θα γίνει για τα παλαιο-περιβαλλοντικά δεδομένα (κόκκοι γύρης, οστρακοειδή, φυτοπλαγκτόν) που έχουν διασωθεί ως μικροαπολιθώματα, ορατά μόνο κάτω από το μικροσκόπιο, στις αποθέσεις του πυθμένα της λίμνης.  

Παράταση δύο μηνών στην αξιολόγηση υπαλλήλων στους ΟΤΑ

Θα ελεγχθεί η νομιμότητα μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

Παράταση δύο μηνών παίρνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων που εργάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της προεκλογικής περιόδου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε ότι θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι για τη νομιμότητα των κριτηρίων με βάσει τα οποία έγιναν μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Πρώτη περίοδος που θα ελεγχθεί είναι από το 2005 μέχρι το 2008 οπότε και φαίνεται να έχουν γίνει οι περισσότερες μετατροπές, θα ακολουθήσουν όμως έλεγχοι για όλα τα έτη.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι έχουν γίνει 7.500 απολύσεις, ενώ το κεφάλαιο της διαθεσιμότητας έχει κλείσει με την επίτευξη του στόχου να τεθούν στο καθεστώς 25.000 άτομα.