Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής Αναβύσσου, που διοργανώθηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 και συμμετείχε η Χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, εστέφθη υπό επιτυχία και ενθουσίασε τους ακροατές

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αναβύσσου και ευρύτερης περιοχής, το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017  διοργάνωσε το ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορωδιών Αναβύσσου , που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Προσφύγων Μικρασιατών Αναβύσσου, με συνοδεία ζωντανής μουσικής κομπανίας .
Οι χορωδίες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ αυτό, είναι
1. Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
2. Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Αναβύσσου και ευρύτερης περιοχής
3. Χορωδία Συλλόγου Ηπειρωτών Ζωγράφου 
4. Χορωδία Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης
5. Χορωδία Συνδέσμου Φίλων χορού και παράδοσης Τερψιθέας-Γλυφάδας.
6. Χορωδία Πολιτιστικού ομίλου Δάφνης-Υμηττού ''Ελλήνων Ρίζες
7. Χορωδία Χορευτικού ομίλου Ελληνικής παράδοσης ''Ο Σταυραετός''.
Ο κόσμος που προσήλθε στο χώρο, για να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, έμεινε ευχαριστημένος, από την παρουσία και απόδοση και των 7 χορωδιακών σχημάτων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και δασκάλου της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ Βαγγέλη Κώτσου και χειροκρότησε παρατεταμένα όλες τις χορωδίες και όλα τα τραγούδια. 

Πάρα πολλοί μάλιστα, απέδωσαν τα εύσημα για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, που πλέον έχει καταστεί θεσμός και κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή διοργανώνεται το φεστιβάλ, στον Μικρασιατικό Σύλλογο Αναβύσου και ευρύτερης περιοχής, όπως και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού, που έχει εντάξει την εκδήλωση αυτή, στο πρόγραμμα των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου  και στηρίζει με κάθε μέσο.
Ξεκινώντας την εκδήλωση η Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αναβύσσου Σαββούλα Κεπέσογλου-Παλταλίδου, αφού καλοσώρισε τον κόσμο που παρευρέθηκε και κατέκλυσε την πλατεία, έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, στην εξέλιξη του φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής Αναβύσσου και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της περοχής Αναβύσσου που στηρίζουν την εκδήλωση αυτή, καθώς και όλες τις άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος,  καθώς και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού για τη διαρκή στήριξη και βοήθεια. Στη συνέχεια παρουσίασε, κάνοντας μικρή ιστορική αναφορά σε καθεμία  χωριστά και  τις 7 Χορωδίες που συμμετέχουν στην εκδήλωση και ανέφερε όλα τα τραγούδια που θα  ακουστούν από όλες τις χορωδιακές ομάδες. 

Εκ μέρους των Χορωδιών, χαιρέτησε την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, αναφερόμενος στη σημασία  που δίνει η ΠΣΕ στη διατήρηση Χορωδιών παραδοσιακής Μουσικής από Συλλόγους μέλη της, όπως και η ιδία κάνει, που διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια μιά πολυβραβευμένη πολυμελή μικτή Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ειδικευόμενη κατά κύριο λόγο σε τραγούδια της Ηπείρου και ένα Πολυφωνικό Χορωδιακό Εργαστήρι Πεντατονίας, με ανάλογα τμήματα εκμάθησης τραγουδιών παραδοσιακών και πολυφωνικών όλο το χρόνο και στα οποία γίνονται, όλοι δεκτοί και χωρίς αποκλεισμούς,  αλλά και στη σημασία αυτής της διοργάνωσης και κάθε διοργάνωσης για τη διατήρηση και προώθηση της παραδοσιακής χορωδιακής μουσικής, διοργανώσεις που επαναλαμβάνει και για τα 2 είδη και η ίδια κάθε χρόνο στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών,  και στην απαράγραπτη αξία όλων των εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου ως αυθεντικού στίβου της παράδοσης, τον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση, τη φολκλοροποίηση και τη σκύλευσή της της παράδοσης μας, το αξιακό φορτίο που πρεσβεύουν τέτοιας μοεφής εκδηλώσεις, το τόσο πολύτιμο στις μέρες μας που μας θέλουν όλους μαζί για να τις διαβούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι και όρθιοι.

Εξιχνίαση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στην πόλη της Άρτας


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 22 και 17 ετών

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, διάρρηξη - κλοπή σε σπίτι στην πόλη της Άρτας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 22 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το πρωί της 11-05-2016 στην πόλη της Άρτας, οι δύο δράστες παραβίασαν την κύρια είσοδο μονοκατοικίας και αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιωάννινα: Σύλληψη τεσσάρων ανήλικων αλλοδαπών για κλοπή πορτοφολιού



Συνελήφθησαν, σήμερα (23-07-2017) μετά τα μεσάνυκτα στο χώρο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις ανήλικοι υπήκοοι Αλγερίας (τρεις 16χρονοι και ένας 17χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.
Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Ιωάννινα, αφαίρεσαν από έτερη επιβάτιδα το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο πορτοφόλι, το οποίο και αποδόθηκε στην παθούσα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής στο 79ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας

Χθες (22-07-2017) το βράδυ, στο 79ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (στο ύψος της Πλαταριάς Θεσπρωτίας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 54χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 70χρονη πεζή ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 70χρονης.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Κρυονέρι Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι και βραδινό ηπειρώτικο γλέντι, την Τετάρτη 26 Ιουλίου

Ημερήσιο παραδοσιακό τραπέζι και βραδινό ηπειρώτικο γλέντι, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στο χωριό Κρυονέρι Πωγωνίου.

Φαράγγι Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 26 Ιουλίου

Ημερήσιο πανηγύρι στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, την  Τετάρτη 26  Ιουλίου, στο χωριό Φαράγγι Πωγωνίου.

Ρουψιά Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στο χωριό Ρουψιά Πωγωνίου.

Λίμνη Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Τετάρτη 26 Ιουλίου

Θεία λειτουργία το πρωί της  Τετάρτης  26  Ιουλίου στους Αγιούς στο εξωκλήσι και παραδοσιακό πανηγύρι το βράδυ, στο χωριό Λίμνη Πωγωνίου.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Αυγούστου

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Αυγούστου στους δικαιούχους των ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ.
Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων:
•Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.
•Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2017.
•Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017.
•Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017.
•Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.
•Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή  28 Ιουλίου 2017.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017.

Καλπάκι Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι τη Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Παρασκευής

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, τη Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Καλπάκι Πωγωνίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (24-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (25-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (26-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (27-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (28-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (29-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (24-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (25-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (26-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (27-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (28-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.
Σάββατο (29-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Βροντισμένη Πωγωνίου: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι τη Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Παρασκευής

Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι τη Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Βροντισμένη  Πωγωνίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (24-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (25-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (26-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (27-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (28-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (29-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.