Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Παρατείνεται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της λύσσας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι παρατείνεται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας που υλοποιεί από τις 10 Νοεμβρίου η Δ/νση Υγείας των Ζώων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ιό κατά της λύσσας, σε 4 Περιφερειακές Ενότητες  της Ηπείρου (Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα, Πρέβεζα).
Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα θα πρέπει να γίνει υπενθύμιση στο κοινό για τα παρακάτω, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά:
-Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό και να ενημερωθεί άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Στη Γενική Γραμματέα ο Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού

Επίσκεψη στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυς Ευταξά πραγματοποίησε την Τετάρτη (26/11/14) ο Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης συνοδευόμενος από το Διοικητή 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Σπυρίδων Γκίζα.
Στη συνάντηση οι επιτελείς του Στρατού συζήτησαν με τη Γενική Γραμματέα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, τέθηκαν ζητήματα με στόχο την αρτιότερη οργάνωση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στους τομείς της ασφάλειας των συνόρωνκαι της αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (ΠΣΕΑ). Τέθηκε επίσης, το θέμα της διαχείρισης των χώρων στρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον αστικό και περιαστικό ιστό των πόλεων.
Στη διάρκεια της συνάντησης και οι δύο πλευρές, εξήραν το επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση του.
 

ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΟΛΙΑΝΙΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ «Ο ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ»: Ανακοίνωση σχετικά με τον ΑΣΜΕΚ

Η Γ΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει μουσική εκδήλωση το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στα Δολιανά

Η Ένωση Ηπειρωτών Ηλίου καλεί τα μέλη της σε γενική συνέλευση, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, ώρα 10: 30 π.μ.

Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:
Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, συνελήφθη χθες (26-11-2014) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος μαζί με έναν συνεργό του, νωρίτερα την ίδια ημέρα, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα και αφαίρεσε μία κάρτα ανάληψης μετρητών. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, ο 22χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.  Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη χθες (26-11-2014) το μεσημέρι στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μία 16χρονη ημεδαπή Ρομά, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (25-11-2014) το πρωί, αφαίρεσε από τον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού.
Από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνελήφθη χθες (26-11-2014) το μεσημέρι στα Δολιανά Ιωαννίνων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους, για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας. Ειδικότερα από τη συνεχιζόμενη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος βραδινές ώρες της 18/19-12-2013 στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας αφαίρεσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού.

Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Εξιχνιάστηκαν άλλες επτά (7) κλοπές στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Δράστης είναι ο 38χρονος Γερμανός που συνελήφθη από αστυνομικούς στις 18.11.2014

Σε συνέχεια του από 19.11.2014 Δελτίου Τύπου μας, σχετικά με σύλληψη 38χρονου υπηκόου Γερμανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στα Σύβοτα και την Πλαταριά Θεσπρωτίας, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκαν άλλες επτά παρόμοιες περιπτώσεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και ύστερα από συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων και παράλληλη εξέταση του δράστη, εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπής που διέπραξε ο ίδιος κατά τον τελευταίο χρόνο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας:
Τον Νοέμβριο του 2013 αφαίρεσε ένα κομπρεσέρ με τα εξαρτήματά του, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού
Τέλη Σεπτεμβρίου του 2014 αφαίρεσε από νεοαναγειρόμενη οικοδομή μία σκάλα αλουμινίου
Αρχές Ιανουαρίου του 2014 αφαίρεσε από υπόγειο διώροφης οικοδομής μία πλαστική δεξαμενή νερού και μία αντλία πίεσης
Νυκτερινές ώρες της 16/17-11-2014 αφαίρεσε δύο εξωλέμβιες μηχανές, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού και 62χρονου αλλοδαπού
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 αφαίρεσε μία βοηθητική εξωλέμβια μηχανή, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού
Κατά το χρονικό διάστημα από 26-04-2014 έως 03-05-2014 αφαίρεσε μία βοηθητική εξωλέμβια μηχανή, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία. 

Ημερίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με θέμα «Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις», την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014


Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΠΣΕ με τον Χημικό Μηχανικό, ειδικό στα πετρέλαια και εισηγητή στην ημερίδα Ηπειρώτη Ηλία Κονοφάγο.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ήπειρο και με αναφορά στις κυρώσεις συμβάσεων για διερεύνηση και εξόρυξη, η ΠΣΕ προσεγγίζει αυτό το θέμα ουσίας για τους Ηπειρώτες αλλά και όλους τους Έλληνες.
Η εξέταση του θέματος παρουσιάζεται με την συμμετοχή Επιστημόνων αλλά και απλών πολιτών για το προτεινόμενο εξορυκτικό μοντέλο σαν μορφή ανάπτυξης σε μια ευρεία περιοχή.

Σε μια περιφέρεια που παρουσιάζει έντονη ιδιαιτερότητα, στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της αλλά και στο σύνολο των πολιτών.
Η ΠΣΕ αποδίδοντας στο ζήτημα τη δέουσα σημασία, με προσοχή και επιστημονικότατα διοργανώνει, σε πρώτο στάδιο, στην Αθήνα την Τρίτη στις 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο: Υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα; Προϋποθέσεις και δεσμεύσεις».
Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση των απόδημων Ηπειρωτών αλλά και ευρύτερα, με κατάλληλη ανάδειξη του θέματος με διάφορες απόψεις που όμως εστιάζουν στις κοινωνικές και οικονομικές πτυχές αλλά και την συνολικότερη ανάπτυξη της Ηπείρου.
Για την προετοιμασία της εκδήλωσης, αντιπροσωπεία του ΔΣ από τους Σωτήρη Γ. Κολιούση,  Κώστα Κωνή, Κώστα Κωνσταντίνου  και Αλέξανδρο Λαμπρίδη, συναντήθηκε στην έδρα της ΠΣΕ, το απόγευμα της Τρίτης 25 Νοεμβρίου 2014 με τον κ. Ηλία Κονοφάγο, εκ των εισηγητών στην ημερίδα, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους Ηπειρώτες.

Το γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Νοτίων προαστίων Αττικής ''Ο Ρόβας'' διοργανώνει την εκδήλωση ''Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες'' το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, Αγίου Νικολάου 10 και Ηλιού, Βουλιαγμένη

Είκοσι χρόνια ζωής δίνει η έγκαιρη διάγνωση στις γυναίκες με καρκίνο μαστού


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση της νόσου δίνει τουλάχιστον 20 χρόνια ζωής στις γυναίκες που χτυπιούνται από καρκίνο του μαστού!
Αυτό υποστήριξε ο Αμερικανοσουηδός διάσημος καθηγητής ακτινολογίας Δρ  LaszloTabar,  στα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα  που οργάνωσε στην Αθήνα  η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.
«Όταν ο καρκίνος του μαστού  εντοπιστεί σε «baby» στάδιο, σε μέγεθος κάτω από 1 cm, τότε η 20ετής επιβίωση των γυναικών φθάνει το 98%»,τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ  Tabar  και πρόσθεσε   «οι γυναίκες αυτές,  που ο καρκίνος του μαστού τους βρέθηκε σε αυτό το μέγεθος,  μπορεί συχνά να μην χρειασθεί να υποβληθούν  σε συμπληρωματική ακτινοθεραπεία, ή σε χημειοθεραπεία».

Την άποψη του αυτή ο Δρ LaszloTabar, στηρίζει στα ευρήματα του υλικού  που έχει συλλέξει για 35χρόνια και αφορά χιλιάδες γυναίκες. Οι συμμετέχοντες επίσης ενημερώθηκαν για τη νέα  μέθοδο ταξινόμησης του καρκίνου του μαστού που υπέβαλλε στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.  Η κατάταξη αυτή βασίζεται στον τόπο προέλευσης του καρκίνου του μαστού, η οποία ή προέρχεται από τους γαλακτοφόρους πόρους (πορογενές αδενοκαρκίνωμα-DAB), ή από τις κυψελίδες του μαζικού αδένα (κυψελιδικό αδενοκαρκίνωμα-ΑAB)
Οι καρκίνοι που προέρχονται από τις κυψελίδες είναι αυτοί που δεν χρειάζονται συμπληρωματική ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία, εφόσον είναι κάτω από 1 εκ.